Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Φιλικά παιχνίδια των ακαδημιών του ΓΑΣ Έδεσσας και ΑΟΚ Βέροιας



Την ακαδημία μπάσκετ του ΑΟΚ Βέροιας υποδέχτηκε ο ΓΑΣ Έδεσσας την Κυριακή 30/10, στο ΔΑΚ της πόλης μας. Οι δύο ομάδες έδωσαν τρεις αγώνες σε αντίστοιχες ηλικιακές κατηγορίες.
ΟΙ αγώνες ξεκίνησαν με της αναμέτρηση των παιδικών ομάδων των δύο συλλόγων. Ήταν το πρώτο αγωνιστικό τεστ για την παιδική ομάδα του ΓΑΣ Έδεσσας που άφησε καλές εντυπώσεις. Για την παιδική ομάδα του ΓΑΣ έχουν προγραμματιστεί άλλοι δύο φιλικοί αγώνες με τον Κεραυνό Άσπρου και με τον Φ.Ο. Αριδαίας.

Αχτσιόγλου: Με τίμησε ο πρωθυπουργός, συνεχίζουμε συντεταγμένα το έργο μας



«Με τίμησε ο πρωθυπουργός, συνεχίζουμε συντεταγμένα το έργο μας στο υπουργείο Εργασίας».

Τα παραπάνω δήλωσε η νέα υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου που είναι και το νεότερο μέλος του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Αγριπνία Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου στα Γιαννιτσά



Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 8:30 μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών για την εορτή του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα του ιερού λειψάνου του Οσίου Αρσενίου που φυλάσσετε στον Ιερό Ναό προς αγιασμό των πιστών.

Φιλική αναμέτρηση Ασπρόμαυρων Αμαζόνων – Κιλκισιακού την Κυριακή 6/11


Πανήγυρις Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης



Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, μνήμη του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης. Κατά την διάρκεια του εορτασμού θα τεθεί σε προσκύνηση το ιερό λείψανο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού (1890 - 1964).

Λέσχη ανάγνωση για ενηλίκους στη βιβλιοθήκη «Μαρία Δαμίγου» του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών



Στη βιβλιοθήκη «Μαρία Δαμίγου» του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών θα φιλοξενηθεί η λειτουργία Λέσχης Ανάγνωσης για ενηλίκους με αντικείμενο τη σύγχρονη και κλασική, ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία. Καλούμε όσους και όσες ενδιαφέρονται για την καλή λογοτεχνία να μοιραστούν μαζί μας τα λογοτεχνικά ενδιαφέροντά τους και από κοινού να διανοίξουμε νέες αναγνωστικές προσεγγίσεις στα βιβλία που αγαπάμε.

Η Ο.Μ.Γ. με δύο αθλητές της στον Μαραθώνιο της Φρανκφούρτης



Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 στο μαραθώνιο της Φρανκφούρτης, 27 συμπατριώτες μας έτρεξαν και τερμάτισαν και με πολύ καλούς χρόνους. Ανάμεσά τους και δύο μέλη της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών ο Χατζηδημητρίου Οδυσσέας και ο Καστερίδης Στάθης.

  Όσο για το βάθρο των νικητών, αυτό ήταν υπόθεση της Κένυας, μιας και έκαναν το τρία στα τρία. Πρώτος ο Mark Korir με χρόνο 2:06:48, δεύτερος ο Martin Kosgey με 2:07:22 και τρίτος ο Cybrian Kotu με 2:07:28.
                                           

Νέο σκάνδαλο με ιερείς και δεκάδες εικονικές δωρεές στα Φάρσαλα



Επιχειρηματίες, ιδιώτες και άλλοι φέρονται να έκαναν μεγάλες δωρεές σε εκκλησίες και μονές της περιοχής, με σκοπό να πετύχουν φοροαπαλλαγές - «Υψηλά» ανταλλάγματα για τους εμπλεκόμενους ιερείς

Την ώρα που η ελληνική δικαιοσύνη οδήγησε οριστικά στη φυλακή δύο Φαρσαλινούς ιερείς για τεράστια κομπίνα σε βάρος του δημοσίου, σε εξέλιξη βρίσκεται η κύρια ανάκριση για άλλο ένα «ιερό σκάνδαλο» που συγκλονίζει την επαρχία Φαρσάλων.

Εκδήλωση της Τ.Ο. ΚΚΕ Πέλλας για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση της Ειρήνης (Μίρκα) Γκίνη



  
  Η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ σας προσκαλεί

το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ.

στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Π.Ε.Πέλλας ( πρώην Νομαρχία ) στην Έδεσσα
στην “ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΥΓΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ”, που είναι αφιερωμένη στα

70 χρόνια από την εκτέλεση της ΕΙΡΗΝΗΣ ( ΜΙΡΚΑ ) ΓΚΙΝΗ

Τα email της Κλίντον για την Ελλάδα: Σκληρό αλλά ανεπαρκές το πακέτο διάσωσης του 2010



«ΕΕ και ΔΝΤ με το ελληνικό πρόγραμμα θέλουν να κερδίσουν χρόνο για Ισπανία και Πορτογαλία» σημείωνε η αναλύτρια Αν Μαρί Σλότερ που την ενημέρωνε για την ελληνική κρίση.
Ενήμερη για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τις απαισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον κρατούσε την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, η Αν Μαρί Σλότερ δικηγόρος και πολιτική αναλύτρια που υπηρέτησε ως Διευθύντρια Πολιτικού Σχεδιασμού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τον Ιανουάριο 2009 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011.

Quo Vado? (2016) (Φ.Σ.Ε. Μ.Αλέξανδρος – ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ. – Κινηματογραφική Λέσχη)


 
Ο Τσέκο απολαμβάνει μια εύπορη ζωή ανάμεσα στους περιοίκους του σε μια μικρή πόλη της νότιας Ιταλίας. Είναι από τους λίγους που έχουν μια εγγυημένη θέση στο δημόσιο. Όταν μια νέα ρεφορμιστική κυβέρνηση ορκίζεται να κάνει περικοπές στη γραφειοκρατία, ο Τσέκο αναγκάζεται να αναλαμβάνει όλο και χειρότερα πόστα για να διατηρήσει τον μισθό του, τα προνόμια και τη δια βίου εργασία.

Hττα ΣΥΡΙΖΑ και πρωτιά ΝΔ στις εκλογές των καθηγητών για τα υπηρεσιακά συμβούλια



Ολική ανατροπή σημειώθηκε στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης στα υπηρεσιακά τους συμβούλια, καθώς την πρωτιά κατέλαβε η ΔΑΚΕ της ΝΔ, ενώ η παράταξη ΣΥΝΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στη δεύτερη θέση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από 50 κάλπες -επί συνόλου 60- η ΔΑΚΕ επιστρέφει στην πρώτη θέση πανελλαδικά με αύξηση ποσοστών που εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 6% και 7%, ενώ η ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) πέφτει στη δεύτερη θέση με μείωση ποσοστών κατά περίπου 5 μονάδες.

Δεύτερη νίκη για το Ανδρικό τμήμα Basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών



Τη δεύτερη νίκη του πραγματοποίησε ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών το βράδυ της Τετάρτης στο κλειστό γυμναστήριο ''Έλλη Μυστακίδου'', με αντίπαλο τον Α.Ο.Κ. Γουμένισσας για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Ά Κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ. 
Σε ένα αρκετά δυναμικό και σκληρό παιχνίδι με πολλές μονομαχίες κάτω από τα δυο καλάθια, οι δυο ομάδες ξεκίνησαν συμβαδίζοντας στο σκορ με τον ''Μέγα'' να ξεφεύγει ελαφρώς στο τέλος του ημιχρόνου με 30 - 25.

Αρθρογράφος Hurriyet σε Ερντογάν: Αρα, η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική;



Στις προκλητικές και επεκτατικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντά ο δημοσιογράφος της Hurriyet, Μπουράκ Μπεκντίλ, με άρθρο του που τιτλοφορείται ως «Αρα, η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική;».
Ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου είναι για εσωτερική κατανάλωση και δεν αφορούν τόσο τις άλλες χώρες.

Γ.Καρασμάνης: Να δοθούν διευκρινίσεις για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σε σώματα ασφαλείς και ένοπλες δυνάμεις

Ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση των Βουλευτών Λακωνίας Δαβάκη Αθανασίου και Δράμας Κυριαζίδη Δημητρίου προς τους αρμοδίους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών σχετικά με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016, οι οποίες άλλαξαν προς το χειρότερο το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Πέθανε από ανακοπή ο Ανδρέας Βγενόπουλος



Πέθανε από καρδιακή ανακοπή ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ «σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 03.30 το πρωί απεβίωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Βγενόπουλος από καρδιακή ανακοπή».
Ποιος ήταν ο Αδρέας Βγενόπουλος
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ημερίδα στο Δήμο Πέλλας με θέμα την διαχείριση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων



Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου  στο Πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών ημερίδα με τίτλο  «Ορθή διαχείριση κενών πλαστικών φιαλών γεωργικών φαρμάκων». Την ημερίδα διοργάνωσε το τμήμα ανακύκλωσης του δήμου Πέλλας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό σύνδεσμο φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.) , στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδιασμού προστασίας του περιβάλλοντος που θα εφαρμοστεί από τον δήμο.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέλλας



Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 5/11



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Η Ελένη Αντωνιάδου από το Λιπαρό Σκύδρας πρωτοστατεί σε διεθνή καμπάνια επαναπατρισμού Ελλήνων στη χώρα



Η νέα διεθνής καμπάνια «Greeks of the world, welcome home» ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Νομισματικό Μουσείο, στην Αθήνα, παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τους χώρους της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της πολιτικής.
Σκοποί της διεθνούς αυτής καμπάνιας αποτελούν η ευαισθητοποίηση του οικουμενικού Ελληνισμού, η ενθάρρυνση του επαναπατρισμού των Ελλήνων και η δημιουργική συνένωση των δυνάμεών τους, ώστε να συνδράμουν όλοι μαζί με ιδέες και πόρους στη δημιουργία της νέας Ελλάδας.

Σαν Σήμερα, Σάββατο 5 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Η 31ετών από τα Γιαννιτσά Έφη Αχτσιόγλου είναι η νέα υπουργός Εργασίας



Έχει γεννηθεί το 1985 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου. Η διδακτορική διατριβή της αφορά το Εργατικό Δίκαιο. Ο λόγος για την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αναλαμβάνει υπουργός Εργασίας μετά τον ανασχηματισμό.
Η Έφη Αχτσιόγλου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, στο υπουργείο Εργασίας.
Ήταν μία από τις... ευχάριστες εκπλήξεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015, ενώ είναι διδάκτορας ερευνήτρια με... πολλά επιστημονικά και κομματικά ένσημα.

Ανασχηματισμός: Τεράστιες εκπλήξεις - Διαβάστε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης



 Νέο κυβερνητικό σχήμα, με δομικές αλλαγές, συγκρότησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (04/11/2016) και η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος αναμένεται να γίνει το Σάββατο. (05/11/2016).
Εκτός κυβερνντικού σχήματος ο Νίκος Φίλης, ενώ υπουργός Παιδείας αναλαμβανει ο Κώστας Γαβρόγλου και υφυπουργός ο Κώστας Ζουράρις.

Tο Facebook πρόσθεσε τα αρχαία ελληνικά στις επιλογές γλώσσας



Mια νέα γλώσσα πρόσθεσε το facebook στις επιλογές του, βάζοντας πλέον και τα αρχαία ελληνικά ως μία από γλώσσες που μπορούν να επιλέξουν οι χρήστες.
Έτσι πλέον οι λάτρεις της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, μπορουν να την επιλέξουν με τα εξής βήματα: 

Εξεδήμησε προς Κύριον ο π. Σταύρος Δημητρόπουλος



Εξεδήμησε προς Κύριον την Τετάρτη το απόγευμα σε ηλικία 60 ετών ο Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Δημητρόπουλος, εφημέριος της ενορίας Αγ. Αναργύρων στο χωριό Μεσημέρι Εδέσσης.
Ο π. Σταύρος έλαβε την ιερωσύνη από τον μακαριστό Μητροπολίτη Εδέσσης κυρό Χρυσόστομο, ενώ υπηρέτησε την ενορία των Αγ. Αναργύρων επί εικοσαετία.

Από το γραφείο του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δήμο Αλμωπίας



Από το γραφείο του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη ανακοινώνεται ότι υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ Διοικητικής ανασυγκρότησης ,υπουργική απόφαση για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κέντρου κοινωνικής προστασίας κ αλληλεγγύης του Δήμου Αλμωπίας ύψους 419.000ευρώ