Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Τι χρώμα έχει το Σύμπαν;



Αν κάποιος μας έκανε αυτή την ερώτηση, πολύ πιθανό είναι να απαντούσαμε "μαύρο, με λίγα αστέρια άσπρα να λαμπυρίζουν"...

Στην πραγματικότητα όμως αυτή είναι η εικόνα του νυχτερινού ουρανού από τη Γη!

Τα αστέρια έχουν ποικίλα χρώματα: από λαμπερό μπλε τα πιο νεαρά, κίτρινο τα μέσης ηλικίας (όπως ο Ήλιος μας), μέχρι βαθύ κόκκινο, τα γηραιότερα άστρα (οι λεγόμενοι και Κόκκινοι Γίγαντες).

Ιερό ευχέλαιο την Τετάρτη 19/11 στην Μητρόπολη Γιαννιτσών



Τὴν Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στὶς 5.00 μ.μ. μαζὶ μὲ τὸν Προεόρτιο Ἑσπερινὸ τῶν Εἰσοδίων τῆς Θεοτόκου θὰ τελεσθεῖ τὸ Μυστήριο τοῦ Ἱεροῦ Εὐχελαίου στὸν Ἱερὸ Ναὸ Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσῶν.

Γιατί ο Σαμαράς «κούρεψε» τον Χαρδούβελη



Νέο status quo στην κυβέρνηση, με έντονα «χαμηλωμένο» το ειδικό βάρος του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη φέρνει το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ και της εξαίρεσης του από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Η αρχική απόφαση να συμπεριληφθούν οι τρέχουσες οφειλές του ΕΝΦΙΑ και του φόρου φυσικών προσώπων στη ρύθμιση ήταν μια απόφαση αμιγώς πολιτική
Η αρχική απόφαση να συμπεριληφθούν οι τρέχουσες οφειλές του ΕΝΦΙΑ και του φόρου φυσικών προσώπων στη ρύθμιση ήταν μια απόφαση αμιγώς πολιτική, η κάθετη αντίδραση όμως της τρόικας είχε ως αποτέλεσμα να χρεωθεί ως «λάθος» στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ήττα για τους παίδες και νίκη για τις Κορασίδες του Πανεδεσσαϊκού



Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των τμημάτων μπάσκετ του Πανεδεσσαϊκού καθώς οι παίδες γνώρισαν την ήττα με 31-60 από την πολύ καλή ομάδα του Ζαφειράκη, ενώ οι κορασίδες επικράτησαν άνετα του Σκυδραϊκού με σκορ που κυμάνθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα 30-63. Πιο αναλυτικά:

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 4,8 μονάδες έναντι της Ν.Δ.



Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δείχνει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, που θα δημοσιεύσει το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, η εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,3% και η ΝΔ 26,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 10% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,1%, η Χρυσή Αυγή με 5,8%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2,2% και η ΔΗΜΑΡ με 1,6%. «'Άλλο κόμμα» 7,4%.

Συνάντηση εργασίας του Περιφ. Κ.Μακεδονίας με τον αντιπρόεδρο του Σερβικού Κοινοβουλίου



Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπρόεδρο του Σερβικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Σταθεροποίηση και τις Διεθνείς Σχέσεις της Δημοκρατίας της Σερβίας Dušan Petrović είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιο στον τομέα του τουρισμού Γιάννη Γιώργο. Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2014 στη Θεσσαλονίκη...

Αλ. Τσίπρας: Δημιούργησαν άνεργους, φτωχούς και πανηγυρίζουν για ανάπτυξη



Σκληρή κριτική κατά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπαρας από τη Μαδρίτη όπου πραγματοποιεί επίσκεψη λέγοντας ότι στην Ελλάδα κυβερνούν δυο κόμματα που που είναι μειοψηφικά και που παρότι δημιούργησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια 1,5 εκατομμύριο άνεργους και τρία εκατομμύρια φτωχούς «πανηγυρίζουν γιατί –λέει- φέρανε την ανάπτυξη».
«Δεν ξέρω αν κανείς πρέπει να κλάψει ή να γελάσει» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρσθέτοντας ότι «το καλό νέο, όμως, είναι ότι πολύ σύντομα στην Ελλάδα θα υπάρξει πολιτική αλλαγή, κι ότι το 2015 θα σταματήσει στην Ευρώπη η λιτότητα από την Ελλάδα κι από μια αριστερή, ριζοσπαστική, προοδευτική κυβέρνηση, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Φραγμό στον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό μη ληξιπρόθεσμων οφειλών ζητούν 32 Βουλευτές της ΝΔ



Τις απαραίτητες πρωτοβουλίες από τον Υπουργό Οικονομικών ζητούν 32 Βουλευτές της Ν.Δ., μεταξύ τους και ο βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζήςπροκειμένου να μη γίνεται αδιακρίτως αυτεπάγγελτος συμψηφισμός μη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και να απεμπλακεί η διαδικασία επιστροφής φόρων και άλλων ποσών στους δικαιούχους τους.

Βενιζέλος: Πιο σίγουρες οι θετικές προβλέψεις για το 2015



Για την "πιο ολοκληρωμένη και ενθαρρυντική απόδειξη πως βγαίνουμε από το μνημόνιο και αλλάζουμε φάση ως χώρα", ότι "οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο", κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωση που έκανε αναφερόμενος στις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης.

Ειδικότερα, αναφέρει στη δήλωση του ότι "μετά από επτά χρόνια ύφεσης η Ελλάδα επανέρχεται από το 2014 σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης" και ότι "οι θετικές προβλέψεις για το 2015 γίνονται πολύ πιο σίγουρες".

Τροχαίο ατύχημα σε γέφυρα του Λουδία (φώτο)



Τροχαίο σημειώθηκε χθες το απόγευμα (18:15) σε γέφυρα του ποταμού Λουδία στην Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας – Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα δύο νταλίκες που κινούνταν στον εν λόγω οδικό άξονα και με αντίθετες κατευθύνσεις, σε μία στιγμή απροσεξίας των οδηγών των οχημάτων συγκρούστηκαν στο μέσω της γέφυρας του ποταμού με αποτέλεσμα για λίγη ώρα να διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών τιμά τους ηρωικούς αγωνιστές του Πολυτεχνείου.



Όσα χρόνια και αν περάσουν τα μηνύματα του αντιδικτατορικού αγώνα και του παλλαϊκού ξεσηκωμού της Νομικής και του Πολυτεχνείου, μας υπενθυμίζουν ότι ο Αγώνας δεν σταματά ποτέ.
Σήμερα που τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων καταπατούνται και καταργούνται βίαια.

Σεισμός 7,3 R στην Ινδονησία - προειδοποίηση για τσουνάμι



Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών σημειώθηκε στις Μολούκες νήσους, τη νησιωτική συστάδα της ανατολικής Ινδονησίας, το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο.

Το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού που εδρεύει στη Χαβάη, εξέδωσε σήμα για πιθανή εκδήλωση παλιρροϊκού κύματος στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Ελλάδα - Νησιά Φερόε 0-1: Ήττα ντροπή!



Μία από τις πιο… μαύρες σελίδες στην ιστορία της έγραψε η Εθνική ομάδα με την ήττα από τα Νησιά Φερόε με 1-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν για κανέναν… Ούτε η ΕΠΟ του Γιώργου Σαρρή μπορεί να κρυφτεί για τις τραγικές επιλογές της, ούτε ο Κλαούντιο Ρανιέρι που δείχνει ανίκανος να διαχειριστεί μία στρωμένη ομάδα, ούτε και οι ίδιοι οι παίκτες που δείχνουν να παίζουν χωρίς κίνητρο και διάθεση από τον Σεπτέμβριο…

Στα μαλακά όσοι επιστρέφουν χρήματα από κατάχρηση και υπεξαίρεση



Ευνοϊκή μεταχείριση όσων επιστρέφουν το σύνολο των χρημάτων που έχουν βάλει παρανόμως στην τσέπη τους, προβλέπει νομοσχέδιο. Ποιοι εξαιρούνται
Ευνοϊκή μεταχείριση θα έχουν όσοι επιστρέφουν το σύνολο των χρημάτων που έχουν καταχραστεί, υπεξαιρέσει, κλπ, σύμφωνα με νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 15/11



Έχω φτάσει «έως εδώ». Δεν θα αφήσω τίποτα ή κανέναν να με σταματήσει τώρα.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 15 Νοεμβρίου

Γεγονότα
1867: Ο βασιλιάς της Ελλάδας Γεώργιος Α' παντρεύεται την πριγκίπισσα Όλγα, ανιψιά του τσάρου Αλέξανδρου Β'.
1900: Ο φοιτητής της Νομικής Παπαδάκης από την Κρήτη αποπειράται να σκοτώσει με περίστροφο τους καθηγητές του Αγγελόπουλο και Κρασά, επειδή τον απέρριψαν στις εξετάσεις.
1904: Ο Κινγκ Ζιλέτ πατεντάρει την πρώτη ξυριστική λεπίδα που φέρει το όνομά του (Gillette).

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η απάντηση του Μελισσανίδη στον Μαρινάκη



Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΑΕΚ:
"Με τεράστιο ενδιαφέρον παρακολουθώ τις τελευταίες ώρες την συγκινητική προσπάθεια του κ. Μαρινάκη να βάλει τέλος στην βρωμιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου!!!!
Αυτοί που έχουν κληθεί εδώ και πολύ καιρό να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και στους εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, αυτοί που κατηγορούνται για εκβιασμούς, δωροδοκίες, ξυλοδαρμούς και ανατινάξεις, που έχουν καταστρατηγήσει κάθε αξία υγιούς ανταγωνισμού απαξιώνοντας το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, έχουν το θράσος να μιλούν για ηθική, αξίες και πρόοδο.

Αναβολή πρωταθλημάτων λόγω επίθεσης στον Χ. Ζωγράφο, πόλεμος ανακοινώσεων



Tην αναβολή των αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και της Γ΄ Εθνικής αποφάσισε το έκτακτο ΔΣ της ΕΠΟ, μετά την χθεσινή επίθεση αγνώστων κατά του αντιπροέδρου της ΚΕΔ, Χριστόφορου Ζωγράφου. Η Ομοσπονδία έκανε δεκτή την πρόταση, ώστε να μην γίνουν αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο σε Super League, Football League και Γ' Εθνική και αυτό θα συμβεί μέσω του να μην οριστούν διαιτητές σε όλες τις αναμετρήσεις.
Η ανακοίνωση:  «Το ΔΣ της ΕΠΟ σε σημερινή, έκτακτη, συνεδρίασή του αποφάσισε, ομόφωνα, μετά από πρόταση του Προέδρου κ. Σαρρή και με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον του μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ Χριστόφορου Ζωγράφου, τα εξής.

«Ο άντρας δεν αλλάζει!» ή μήπως...όχι;

Νέα έρευνα καταρρίπτει το μύθο που θέλει τους άντρες να μην αλλάζουν μέσα στη σχέση. Μάθε τι συμβουλεύουν οι ερευνητές… Μπορεί όλα να είναι ρόδινα στη σχέση σας, αλλά υπάρχει ένα «αγκάθι» στη συμπεριφορά του που μπορεί να σε τρελάνει και να γίνει ο λόγος του χωρισμού σας.

Υγιείς όλο το χειμώνα: 5 tips για πιο δυνατό οργανισμό!

Και πείτε αντίο στα προβλήματα υγείας
«Η υγεία είναι το παν», «υγεία να έχουμε», «πρώτα η υγεία!». Μπορούμε να καταγράψουμε ένα σωρό ακόμη φράσεις και γνωμικά για την υγεία. Η αλήθεια είναι όμως μία, χωρίς την υγειά μας δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Φροντίστε τον εαυτό σας και ακολουθήστε κατά γράμμα τα ακόλουθα tips.

Γερμανία: Επιδότηση με κρατικό χρήμα σε site... πορνό!

Κρατικά κεφάλαια τα οποία προορίζονταν για τη στήριξη νεοσύστατων εταιρειών χορηγήθηκαν σε ιστότοπο «μόνο για ενήλικες», ο οποίος καλούσε τους χρήστες του να κατεβάζουν σκληρό πορνό, παραδέχτηκαν αξιωματούχοι του κρατιδίου της Βαυαρίας. Ο ιστότοπος, ο οποίος φιλοξενούσε ερασιτεχνικά πορνογραφικά βίντεο, φέρεται να επιχορηγήθηκε με πενταψήφιο ποσό.

ΗΠΑ: ΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ «ΚΟΒΕΙ» ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

«Ο Αμερικανός φορολογούμενος δεν θα πρέπει να επιδοτεί τις συντάξεις αυτών που είναι ένοχοι για τις χειρότερες θηριωδίες στην ιστορία της ανθρωπότητας», δήλωσε η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών, Κάρολιν Μαλόνι. Η ίδια ευελπιστεί πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (Nazi Social Security Benefits Termination Act) θα εγκριθεί από τη Βουλή και τη Γερουσία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί προτού το νέο κογκρέσο αναλάβει καθήκοντα τον Ιανουάριο.

Πωλείται η επιχείρηση fast Food “Fresco” στα Γιαννιτσά



Πωλείται η επιχείρηση fast Food 
" Fresco " 
στην οδό Παύλου Μελά 10 
στα Γιαννιτσά. 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 
699 991 9331

Το... παρεξηγημένο σκόρδο: Μάθετε τις ευεργετικές του ιδιότητες!

Οι ευεργετικές τους ιδιότητες θα σας εντυπωσιάσουν.
Και ποια από εσάς δεν έχει αντισταθεί σε μία κουταλιά τζατζίκι μόνο και μόνο για να κρατήσει την αναπνοή της καθαρή; Κι όμως δεν έπρεπε να το κάνετε! Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου είναι πολλές και σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες! Πάμε να τις δούμε:

Ε.Ε. κατά Τουρκίας για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Έκκληση προς την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου απηύθυνε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία.

Ειδικότερα, οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν τις δραστηριότητες της Τουρκίας που αφορούν τις θαλάσσιες έρευνες που σφετερίζονται την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου και το κυρίαρχο δικαίωμά της να εξερευνήσει τους φυσικούς της πόρους εντός αυτής.

Λάρισα: Στη φυλακή ο θείος που βίαζε την 14χρονη ανιψιά του

Ο θείος της 14χρονης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, αλλά τα στοιχεία ήταν συντριπτικά σε βάρος του... Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε 57χρονος Λαρισαίος, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, για κατ' εξακολούθηση βιασμό και αποπλάνηση 14χρονου κοριτσιού.

Νέα κρούσματα με ασθενείς που κινδύνεψαν στα Σκόπια

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν τα κρούσματα επικίνδυνων οδοντιατρικών υπηρεσιών σε Ελληνες ασθενείς που λόγω κόστους καταφεύγουν σε αμφίβολης ποιότητας και ασφάλειας οδοντιατρεία και κλινικές της ΠΓΔΜ.

Μερικές εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της 14χρονης μαθήτριας από την Κοζάνη, που κινδύνεψε σοβαρά από ακατάσχετη αιμορραγία έπειτα από μικροεπέμβαση εξαγωγής νεογιλού δοντιού στη Γευγελή, έγιναν γνωστά χθες άλλα τρία περιστατικά, με αφορμή το 34ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Με τη «λάβα της τζιχάντ» απειλεί ο χαλίφης του ΙSIS

Να «ξεχυθεί η λάβα της τζιχάντ» κάλεσε τους οπαδούς του ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ηγέτης του ISIS, σε ηχητικό του μήνυμα που μεταδόθηκε χτες, τερματίζοντας τις εικασίες ότι είναι νεκρός, αφού το μήνυμα θεωρείται γνήσιο.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τον τελευταίο καιρό ήθελαν τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους να έχει είτε σκοτωθεί είτε τραυματιστεί όταν αμερικανικά μαχητικά εξαπέλυσαν επιδρομή κοντά στη Μοσούλη στο Ιράκ.

Πλεόνασμα με "τρύπα" 1,2 δισ. στα έσοδα

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,4 δισ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός στο 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου παρά την «τρύπα» στα έσοδα που αγγίζει τα 1,2 δισ. ευρώ.
Η «βουτιά» στις εισπράξεις του Δημοσίου αποδίδεται στο γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι περιμένοντας τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων άφησαν απλήρωτες τις οφειλές τους στην εφορία αλλά και στην είσπραξη δυο λιγότερων δόσεων του ΕΝΦΙΑ...

Για επεισόδιο στο Φαρμακονήσι γράφει η Turkish Daily News

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Turkish Daily News αναφέρει ότι στο Φαρμακονήσι σημειώθηκε επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφος του Λιμενικού και την τουρκική Ακτοφυλακή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ελληνικό σκάφος παρενόχλησε τουρκικά αλιευτικά εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και υπήρξε αντίδραση από δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, που απώθησαν το ελληνικό σκάφος. Η ελληνική εκδοχή των γεγονότων είναι εντελώς διαφορετική.

Κατά της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στο Δήμο Έδεσσας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ



Προκλητική, κοινωνικά απαράδεκτη και επιζήμια για τους δημότες η απόφαση του Δήμου Έδεσσας για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.
Η Τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να πρωτοστατήσει σε μια βιώσιμη και δίκαιη οικονομικά και οικολογικά λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Την ίδια στιγμή που ακόμη και οι πιο ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες (που εφάρμοσαν επί χρόνια τακτικές ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας) επανέρχονται στην δημοτική και δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων (βλέποντας, από την εμπειρία τους, τα σημαντικά προβλήματα που οδήγησε η ιδιωτικοποίηση όπου εφαρμόστηκε) ο Δήμος Έδεσσας

Ξύπνησε μέσα στη σακούλα νεκροτομείου, ενώ την είχαν δηλώσει για νεκρή

Μια Πολωνέζα 91 ετών, που είχε κηρυχθεί νεκρή από μια γιατρό, ξύπνησε έντεκα ώρες αργότερα, στο νεκροτομείο όπου είχε μεταφερθεί, μετέδωσε σήμερα η δημόσια τηλεόραση TVP.

Στις 6 Νοεμβρίου η υπέργηρη Γιανίνα Κολκίεβιτς, από το Οστρόφ Λουμπέλσκι της ανατολικής Πολωνίας, ξύπνησε μέσα σε ένα... ψυγείο του νεκροτομείου, προς μεγάλη έκπληξη και τρόμο των υπαλλήλων που είδαν ξαφνικά να κινείται ο μαύρος σάκος που υποτίθεται ότι περιείχε το πτώμα της.

Καταγγελία αλλοίωσης αποτελέσματος κατά του Διαιτητή κ. Μαυρίδη από τον Ολυμπιακό Γαλατάδων



Το Δ.Σ. του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ μετά  από έκτακτο συμβούλιο καταγγέλλει τον διαιτητή κύριο Μαυριδη και τους  βοηθούς   του για την διαιτησία τους στο αγώνα με τον Ηρακλή Άσπρου οι όποιοι με τις αποφάσεις  τους αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα .
       Σαν να μην έφτανε αυτό  ο κύριος Μαυριδης με την συμπεριφορά του ,ο όποιος ειρωνευόταν τον προπονητή μας  και έβριζε με χυδαίες εκφράσεις τους παράγοντες της ομάδας μας, έδειξε ότι είναι άνθρωπος που  γράφει στα παλιά του παπούτσια την προσπάθεια και τις θυσίες που κάνουν κάποια άνθρωποι για να μπορεί να υπάρχει αυτό που λέμε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και για να μπορεί αυτός ο κύριος να σφυρίζει στους αγωνιστικούς  χώρους  και να αμείβεται για αυτό .

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 ανέργους

Το νέο πρόγραμμα προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ από το οποίο θα ωφεληθούν με πεντάμηνη απασχόληση 50.000 άνεργοι θα ανακοινώσει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν άνεργοι ηλικίας 29 έως 66 οι οποίοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ο ΕΝΦΙΑ απειλεί για δεύτερη φορά την κυβερνητική συνοχή



Ο ΕΝΦΙΑ η εφαρμογή του οποίου χαρακτηρίστηκε «μεγάλο φιάσκο» για την κυβέρνηση, που υποχρεώθηκε σε σειρά διορθώσεων, απειλεί για δεύτερη φορά την κυβερνητική συνοχή, λόγω των παλινωδιών στη ρύθμιση για την αποπληρωμή του.

Οι σφοδρές αντιδράσεις και οι προσωπικές επιθέσεις στον υπουργό Οικονομικών από βουλευτές της συμπολίτευσης για την τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από τη ρύθμιση των 100 δόσεων δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα. Δεν ψηφίζω διαμηνύει ο Απόστολος Κακλαμάνης. Πυρά κατά Γκίκα Χαρδούβελη εξαπολύει η Ντόρα Μπακογιάννη. Στα κάγκελα η Αντιπολίτευση.

Συμμετοχή του Ε.Κ.Γ. Στην γενική απεργία στις 27 Νοεμβρίου της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ



Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικό κέντρου Γιαννιτσών σε συνεδρίαση της αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ
Μια απεργία που γίνεται με αφορμή τον προϋπολογισμό την ώρα που η συγκυβέρνηση, ετοιμάζει από κοινού με την τρόικα νέα μνημονιακά μέτρα, που στοχεύουν στα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, και μέσα από τον νέο προϋπολογισμό δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εντείνει τα ήδη εφιαλτικά προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων
Προ των πυλών βρίσκονται μέτρα όπως:

Στελέχη γερμανικών εταιρειών καλεί η ελληνική Δικαιοσύνη για τα εξοπλιστικά



Στελέχη γερμανικών εταιρειών που ενεπλάκησαν σε εξοπλιστικά προγράμματα που ερευνώνται απο την ελληνική Δικαιοσύνη καλούνται τώρα σε απολογία από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές.

Πρόκειται για 13 στελέχη των εταιρειών Atlas και Rheinmetall AG, για τους οποίους εστάλησαν κλήσεις από τον ανακριτή κατά της Διαφθοράς, πρόεδρο πρωτοδικών Γαβριήλ Μαλλή, για δυο εξοπλιστικά προγράμματα, που αφορούν το οπλικό σύστημα υποβρυχίων και τον αντιαεροπορικό τύπου ASRAD.

«Παρουσίαση νέου ΕΣΠΑ – Οι άξονες του Προγράμματος» την Πέμπτη 20/11 στην Έδεσσα



Το Επιμελητήριο Πέλλας στα πλαίσια της επίσκεψης του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην Έδεσσα διοργανώνει την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Κέντρο Καταρρακτών στην Έδεσσα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Παρουσίαση νέου ΕΣΠΑ – Οι άξονες του Προγράμματος»

Συμμετοχή της Περιφ. Κ.Μακεδονίας σε ενημερωτικές δράσεις της Ουκρανίας



Στο σεμινάριο και το βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Αειφόρος Διαχείριση των Τουριστικών Επιχειρήσεων: Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Οινοποιεία, Παραλίες, Κρουαζιέρες, Υποδομές Μεταφορών» (“Sustainable Management of Tourism Businesses: Hotels, Restaurants, Wineries, Beaches, Cruises, Transport Infrastructures” ) που πραγματοποιήθηκε στην Οδησσό της Ουκρανίας συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Τουριστικά Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» (Tourism Paths of the Black Sea RegionBSB Tour).

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2015



Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2015 στη χθεσινή, ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Εισηγήτρια του νέου προϋπολογισμού της Π.Κ.Μ. ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αθηνά Αηδονά.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε τη θέση της διοίκησης της Π.Κ.Μ. για θεσμική και οικονομική αυτοτέλεια των αιρετών Περιφερειών και αυτόνομη κατάρτιση του προϋπολογισμού τους.

Σαμαράς: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία - Νέο σύνταγμα στις αρχές του 2017



Την βεβαιότητα ότι η κοινοβουλευτική τετραετία θα εξαντληθεί εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην επιτροπή της ΝΔ που θα επεξεργαστεί την πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι ως τον Ιούνιο του 2016, υπάρχει επαρκής χρόνος για να τελειώσει η πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης και να προχωρήσει στη συνέχεια η δεύτερη φάση από την επόμενη Βουλή, όπως προβλέπει άλλωστε το Σύνταγμά μας.