Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Έδεσσας, «ΕΓΏ, Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΠΛΕΙΚ»



Ο Φ.Σ.Ε. «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Κινηματογραφική Λέσχη), με την υποστήριξη της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.,  την  Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στις  8:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας (αίθουσα προβολών) θα προβάλλει την ταινία:

ΕΓΏ, Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΠΛΕΙΚ (2016)

Εκκλησιαστικές Δραστηριότητες



Εσπερινά Κηρύγματα Κυριακής 12/11

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα:

1. Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης με ομιλητή τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Ζουμή, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως, και θέμα: «Θεία Λειτουργία - Σαρανταλείτουργο».

Δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά ενάντια στα νέα μέτρα & τον προϋπολογισμό



      
   Σε δυναμικό αγωνιστικό συλλαλητήριο και πορεία στα Γιαννιτσά προχώρησε το ΠΑΜΕ. Με αγωνιστικό παλμό και με συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών , αυτοαπασχολούμενων & νεολαίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση  στην Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ).
       Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Γιαννιτσών με τα πανό του ΠΑΜΕ και με συνθήματα «Τρόϊκα, κυβέρνηση και καπιταλιστές, φέρνουν νέα μέτρα – τσακίζουν τις ζωές”,

Ομιλία στα Γιαννιτσά με θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες και ο Ρόλος των Γονέων»



Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 - 20:00 θα πραγματοποιηθεί  στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (Κέντρο Πληροφόρησης Νέων) ομιλία με θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες και ο Ρόλος των Γονέων» με εισηγήτρια την κα. Βυρσωκινού Χριστίνα, Ψυχολόγο του ΚΕΔΔΥ Πέλλας.

Ορκωμοσία Συμβούλου στην Τ.Κ. Μαυροβουνίου Δήμου Σκύδρας



Στο Δημαρχείο Σκύδρας, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, ενώπιον της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου ορκίστηκε Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Μαυροβουνίου η Κατερίνα Δελημπόκη στη θέση του παραιτηθέντα, λόγω μετακίνησης στο εξωτερικό, Νίκου Καραδάκη.
Στη νέα Τοπική Σύμβουλο η Δήμαρχος ευχήθηκε υγεία και καλή συνεργασία.

Έρχονται κατασχέσεις για 733.136 οφειλέτες της εφορίας



Τον κίνδυνο κατασχέσεων αντιμετωπίζουν 730.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Σε ό,τι αφορά στους οφειλέτες με χρέη μεταλύτερα των 500 ευρώ προς τις εφορίες, κινδυνεύουν ακόμη και με κατασχέσεις σε κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους. Η ίδια η ισχύουσα νομοθεσία, ωστόσο, δίδει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να αμυνθούν με 4 διαφορετικούς εναλλακτικούς τρόπους, οι οποίοι έχουν προληπτικό χαρακτήρα, θα πρέπει

Γιάννης Σηφάκης: Η Πέλλα μπορεί να γίνει πρότυπη Περιφερειακή Ενότητα στην ανακύκλωση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων




Συμμετέχοντας στην πολύ καλή εκδήλωση - ημερίδα της  Π.Ε. Πέλλας σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» για την ανακύκλωση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης χαιρετίζοντας τόνισε, συνοπτικά, τα παρακάτω: 
·     Το πρόβλημα είναι μεγάλο, σε κάθε σημείο υδροληψίας στα χωριά μας δημιουργείται εστία μόλυνσης και μάλιστα με επικίνδυνα απόβλητα , αν δεν τηρούνται οι προδιαγραφές με το τριπλό πλύσιμο. Κινδυνεύει ο υδροφόρος ορίζοντας από τον οποίο πίνουμε νερό και αρδεύουμε.

Ερώτηση ευρωβουλευτών ΚΚΕ για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και κατασχέσεις λογαριασμών



Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε ερώτησή της σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας και συντάξεων που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος προς την Ευρ. Επιτροπή αναφέρει τα παρακάτω:
«Με τα μνημόνια όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ, της ΕΚΤ του ΔΝΤ, ο λαός στενάζει από την άγρια φορολογία, τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και την εκρηκτική ανεργία,

Προσοχή: Μεγάλη απάτη με «δόλωμα» επιστροφή χρημάτων από τη ΔΕΗ.



Μηνύματα μέσω e-mail ή sms, ακόμα και τηλεφωνήματα. Με αυτόν τον τρόπο «ψαρεύουν» τα υποψήφια θύματά τους οι απατεώνες που αποσπούν προσωπικά και τραπεζικά δεδομένα από ανυποψίαστους πελάτες της ΔΕΗ.
Στο μήνυμα που έρχεται αναφέρεται ότι ο παραλήπτης έχει κερδίσει επιστροφή χρηματικού ποσού από τη ΔΕΗ, καλώντας τον να συμπληρώσει τα στοιχεία του σε φόρμα, μέσω της οποίας θα πάρει το εν λόγω υποτιθέμενο ποσό.

Πληροφορίες για τις αυριανές εκλογές του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Που θα στηθούν κάλπες στην Πέλλα



Οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου κεντροαριστερού φορέα θα διεξαχθούν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 από τις 8:00 πμ έως τις 8:00 μμ.
Στον 2ο γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν ΜΟΝΟ όσοι ψήφισαν και στον πρώτο.

«Ρουσφέτια» στη Διαύγεια – Viral ο Κώστας που μαγειρεύει τις προμήθειες



Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια με λάθη.
Συγκεκριμένα, φαίνεται πως κάποιος ξέχασε να καθαρογράψει την απόφαση που δημοσιεύτηκε ως επίσημο έγγραφο και άφησε μέσα και τη σημείωση που κάποιος είχε βάλει σε παρένθεση. Η απόφαση έρχεται από το Δήμο Περιστερίου και αφορά κονδύλια.
Στο άρθρο εννέα, παράγραφος 9.3, ενότητα 4, γίνεται λόγος για κάποιον Κώστα που

Πρωταθλήτρια πανευρωπαϊκά στους καπνιστές η Ελλάδα



Την κατάργηση του σχετικού νόμου για τη γενική απαγόρευση του καπνίσματος στη γαστρονομία, ο οποίος είχε ψηφιστεί από την αυστριακή Βουλή τον Μάιο του 2015 και που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου του 2018, θέτει ως έναν από τους όρους για τη συμμετοχή του στη μελλοντική κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον εντολοδόχο καγκελάριο και αρχηγό του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, το

Σοκ. Στα Χανιά ο μικρότερος αλκοολικός -9 ετών



Σοκ προκαλεί η είδηση ότι παιδί ηλικίας 9 με 10 ετών, από τα Χανιά, αντιμετωπίζει προβλήματα με το αλκοόλ. 
Σύμφωνα με το ΚΕΘΕΑ «το πιο μικρό σε ηλικία περιστατικό που έχουμε καταγράψει είναι μαθητής τετάρτης δημοτικού. Ο μαθητής έκανε χρήση αλκοόλ και το σχολείο στο οποίο φοιτούσε απευθύνθηκε στο ΚΕΘΕΑ και ζήτησε βοήθεια. Αυτό είναι καταγεγραμμένο», δήλωσε στο flashnews.gr, o υπεύθυνος της Μονάδας Συμβουλευτικής Χανίων του ΚΕΘΕΑ

Συναλλαγές με την εφορία μόνο μέσω e-mail και τηλεφώνου το 2020



Την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση της επαφής των φορολογούμενων με την ΑΑΔΕ προβλέπει το σχέδιο Blue Print που παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής, από το βήμα του 4ου Συνεδρίου Athens Law Forum On Taxation.
Ο Γ. Πιτσιλής στο χαιρετισμό του σημείωσε ότι το όραμά του είναι η ΑΑΔΕ να γίνει μία φορολογική διοίκηση εφάμιλλη των αντίστοιχων διεθνών, ενώ επισήμανε ότι καθήκον όσων εργάζονται στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στην ΑΑΔΕ είναι να καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια στην εργασία τους, με αυτή που καταβάλλουν και οι φορολογούμενοι για να

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 11/11





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 11 Νοεμβρίου





Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Τον Αγροτικό Αστέρα υποδέχεται ο Αλμωπός Αριδαίας για την 9η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής



Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας και ώρα 15:00, η ομάδα μας αντιμετωπίζει τον Αγροτικό Αστέρα για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής με τις 2 ομάδες να είναι ισόβαθμες στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σας περιμένουμε όλους να δημιουργήσουμε μια φανταστική ατμόσφαιρα!

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Πανήγυρη του Αγ. Νεκταρίου Εδέσσης



Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, προσκεκλημένου του Ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της ιεράς μνήμης του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.

ΤΣΙΓΑΡΟΒΗΧΑΣ- Δείτε τα 6 βήματα για άμεση αντιμετώπιση



Αν καπνίζετε και έχετε τον βήχα που είναι γνωστός και ως “βήχας του καπνιστή”, πρέπει να γνωρίζετε ότι στην πραγματικότητα αυτό είναι ένα φυσιολογικό πράγμα. Είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κακό που του κάνετε και προσπαθεί να θεραπεύσει τον εαυτό του.
Ο τσιγαρόβηχας είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό. Το σώμα σας πάντα προσπαθεί να επιδιορθώσει τα όσα δεν πάνε καλά στον οργανισμό. Ακόμα και αν εσείς δεν συνειδητοποιείτε (ή απλά δεν παραδέχεστε…) ότι προκαλείτε πολλά προβλήματα με τις συνήθειές σας (κάπνισμα, κακή διατροφή, καθιστική ζωή κλπ).

Συνάντηση Μαθηματικών Γιαννιτσών την Κυριακή 12/11 στο 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών



Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς της πόλης των Γιαννιτσών και των γύρω περιοχών σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο εργαστήριο πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, ώστε να συζητηθούν οι παρακάτω στόχοι (ή/και να τεθούν νέοι):

Πραγματοποιήθηκε ο 9ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου και Βάδην Σκύδρας – Αρσενίου



Ένα ευχάριστο πρωινό, συνδυάζοντας την υγεία, τον αθλητισμό και την κοινωνική συναναστροφή, έζησαν όσες κι όσοι συμμετείχαν στον 9ο  Λαϊκό Αγώνα Δρόμου και Βάδην Σκύδρας – Αρσενίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και περιελάμβανε Αγώνα Δρόμου και Βάδην 8 χιλιομέτρων κι Αγώνα Δρόμου 15 χιλιομέτρων.
Συνδιοργανωτές ήταν ο Αθλητικός Σύλλογος «Σκυδραϊκός», η Ομάδα Δρομέων Σκύδρας, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρσενίου κι ο Δήμος Σκύδρας.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τη μόλυνση και ρύπανση της λίμνης Βεγορίτιδας



Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων και των φορέων τους στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Βεγορίτιδας (Ειδική Ζώνη Διατήρησης - ΕΖΔ του δικτύου Νατούρα 2000GR1340004), που ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕ Φλώρινας) και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Πέλλας), λόγω της συνεχιζόμενης περιβαλλοντικής υποβάθμισης των νερών της.

ΕΚΑΣ τέλος για άλλους 140.000 δικαιούχους από το τέλος του χρόνου



Για τελευταία φορά θα πάρουν με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου το ΕΚΑΣ 140.000 δικαιούχοι, καθώς με τα νέα κριτήρια που έχουν τεθεί μένουν εκτός ενώ ήδη το ΕΚΑΣ οδεύει προς την πλήρη κατάργησή του.Οι δικαιούχοι σήμερα είναι 220.000 και θα μείνουν για το 2018 οι 80.000. Το ποσό που θα δοθεί το 2018 για το ΕΚΑΣ έχει κλειδώσει στο νέο προϋπολογισμό του υπουργείου και περιορίζεται σε μόλις 81 εκατ. ευρώ. Το 2017 δόθηκαν 319 εκατ. ευρώ.

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη



Τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη υποδέχθηκε στο γραφείο της, στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.
Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι: Θεμιστοκλής Κρητίδης, Μιχάλης Μέγας, Μάγδα Παπαδοπούλου, Γιώργος Χρυσαφίδης, Γιάννης Θεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π. Γιώργος Σουρουτζίδης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νίκος Χατζηιωαννίδης,

Πότε και πως γλιτώνετε το φόρο κληρονομιάς.



Ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι αποφασίζουν σήμερα να αποποιηθούν την περιουσία που κληρονομούν από τους γονείς ή τους συγγενείς τους.
Ο λόγος που το κάνουν είναι κυρίως τα χρέη που αφήνει ο συγγενής τους που απεβίωσε σε εφορία και τράπεζες, ο ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται στα ακίνητα και λιγότερο ο φόρος κληρονομιάς που θα πρέπει να πληρώσουν.
Οι φορολογούμενοι που αποκτούν πρώτη κατοικία με κληρονομιά, σε πολλές περιπτώσεις

Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών



Αγαπητές φίλες, αγαπητά μέλη
Στόχος του συλλόγου μας είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση του καρκίνου του μαστού
πρόκειται για κοινωνική δράση που δείχνει την αγάπη και το ενδιαφέρον για τις συμπολίτισσες μας  ήταν μεγάλη η χαρά μας βλέποντας την συμμετοχή σας στην ημερίδα που διοργανώσαμε 5 Νοεμβρίου για την ενημέρωση πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση  του καρκίνου του μαστού με την αντιπεριφέρεια Πέλλας. Σας ευχαριστουμε!

Πρόσληψη προσωπικού ενός (1) ατόμου ειδικότητας ΠΕ Κτηνιάτρων στην Π.Ε. Πέλλας



Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Έδεσσας και Άρνισσας ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι έχει εκδοθεί η παρακάτω ανακοίνωση ΣΟΧ 1/2017 που αφορά πρόσληψη προσωπικού με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ενός (1) ατόμου ειδικότητας ΠΕ Κτηνιάτρων, στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος οι "κοπάνες" στο σχολείο.Eνημέρωση γονέων με SMS και ηλεκτρονικά μηνύματα.



Τέλος στη διάκριση δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών στα σχολεία επιθυμεί να βάλει το υπουργείο Παιδείας.
Το σχέδιο που έθεσε προς διαβούλευση προβλέπει ότι οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν για τις απουσίες των παιδιών τους, και καθιερώνεται η επικοινωνία τους με το σχολείο μέσω email. Επίσης, καθιερώνεται η ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης τύπου Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) και μαθημάτων επιλογής για την Α΄ τάξη λυκείου, ομάδων προσανατολισμού ή

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών μελών της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»


Μήνυμα ΔΝΤ στις ελληνικές τράπεζες: Ξεκινήστε άμεσα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς



Σαφές μήνυμα προς τις ελληνικές τράπεζες και την κυβέρνηση ότι πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων έστειλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου Γουίλιαμ Μάρεϊ μάλιστα, επεσήμανε πως η αποτελεσματική έναρξη των e-πλειστηριασμών αποτελεί «μεταρρύθμιση-κλειδί» στο πλαίσιο του προγράμματος και είναι κρίσιμη ώστε οι ελληνικές τράπεζες να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων.

Ο Δήμος Πέλλας στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA”στη ΔΕΘ


Εθνική οργή και διεθνείς αντιδράσεις για την άδεια στον εκτελεστή της 17Ν Κουφοντίνα



Οργή και μόνο οργή προκαλεί στις οικογένειες των θυμάτων η είδηση ότι ο βασικός εκτελεστής ή ο «φαρμακοχέρης Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες ελεύθερος λόγω της διήμερης άδειας που του χορήγησε το Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου και κρατείται εδώ και 15 χρόνια.
Στην οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη η προσωρινή ελευθερία του αρχιεκτελεστή της

Σε έξαρση η ιλαρά με 405 επιβεβαιωμένα κρούσματα.



Σταθερά συνεχίζεται η επιδημική έξαρση της ιλαράς στη χώρα μας. Άλλα 37 περιστατικά της λοιμώδους νόσου προστέθηκαν την τελευταία εβδομάδα στον σχετικό κατάλογο επιτήρησης Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ τα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας έχουν φτάσει τα 405, ενώ η μεγαλύτερη συχνότητα κρουσμάτων καταγράφεται στη νότια Ελλάδα και στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για Έλληνες (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό

"Ψαλίδι" στις συντάξεις όλων με τον επανυπολογισμό Κατρούγκαλου.



Τα αποτελέσματα από τον συνυπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται δείχνουν μεγάλες μειώσεις. Συντάξεις με περικοπές ως και 18% θα παίρνουν οι συνταξιούχοι με βάση τον νόμο που έφτιαξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Οι συνταξιούχοι σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ΟΑΕΕ θα δουν μειώσεις από 10% ως και 18% στα ποσά που λαμβάνουν σήμερα.Ο Γ. Κατρούγκαλος άφησε το υπουργείο, ωστόσο ο νόμος του θα αρπάζει χρήματα για χρόνια από τις Συντάξεις. Έτσι οι περικοπές που έρχονται μέσω

Σημαντική διημερίδα για το Μακεδονικό Αγώνα στην Κρύα Βρύση 25-26 Νοεμβρίου.



Το μεγαλύτερο Ιστορικό - Πολιτιστικό – Αθλητικό γεγονός των τελευταίων ετών στην πόλη της Κρύας Βρύσης πλησιάζει ! Η διημερίδα ΄΄ Μακεδονομάχων Μνήμη Μέλλοντος ΄΄ είναι έτοιμη να πραγματοποιηθεί στις 25 – 26 Νοεμβρίου.
    Ένα διήμερο γεμάτο ιστορική μνήμη και αθλητικών δραστηριοτήτων αφιερωμένο στον Μακεδονικό Αγώνα και τους Μακεδονομάχους. Μία διημερίδα, που φιλοδοξία του τοπικού  Πολιτιστικού Συλλόγου ΄΄ ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄, ο οποίος και πήρε την πρωτοβουλία να την διοργανώσει, θέλει να γίνει θεσμός και να καθιερωθεί σε ετήσια βάση κάθε Νοέμβριο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του.

Οκτώ ανοιχτά φορο-μέτωπα αναζητούν λύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου



Λύσεις σε οκτώ ανοιχτά φορολογικά μέτωπα αναζητά το οικονομικό επιτελείο. Το καλάθι με τις εκκρεμότητες στην Καραγιώργη Σερβίας είναι γεμάτο. Από την φορο-λοταρία που καθυστερεί, τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων μέχρι το ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου και τις μισθώσεις μέσω Airbnb. Πρόκειται για ζητήματα που περιμένουν οι φορολογούμενοι καθώς θα επηρεάσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 10/11





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου





Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ήττα του Γ.Α.Σ. Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών από τον Φ.Ο. Αριδαίας



Με εντός έδρας ήττα συνέχισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το παιδικό τμήμα basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» την Κυριακή 5/11/2017, στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών , από τον ΦΟ Αριδαίας , με σκορ 55-69.
Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από το πάθος και την ενέργεια που έδειξαν οι δύο ομάδες μέσα στο γήπεδο για την νίκη, ο ΦΟΑ ήταν ο τελικός νικητής. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και πήραν μία διαφορά της τάξης των δέκα πόντων, με σκορ 15-25, μαζεύοντας τα ριμπάουντ και τρέχοντας το γήπεδο.

Ακμή, έκζεμα, ψωρίαση: Οι 5 τροφές που χρειάζεται το δέρμα σας



Η ακμή, το έκζεμα και η ψωρίαση είναι κοινές δερματικές παθήσεις που επιβαρύνουν ψυχολογικά τους πάσχοντες.Με τις κατάλληλες διατροφικές αλλαγές μπορείτε να αντιμετωπίσετε καλύτερα τα συμπτώματα αυτών των παθήσεων του δέρματος.Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, οι παρακάτω 5 τροφές μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να αντιμετωπίσει την ακμή, το έκζεμα και την ψωρίαση και να αποκτήσει φυσική λάμψη.

Συνεργασία της Ακαδημίας Μπάσκετ του «ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος» με Παιδαγωγό



Είναι γνωστό ότι στην Giannitsa Basketball Academy, εκτός των άλλων, λειτουργούν τμήματα Junior και pre Junior για παιδιά γεννημένα το 2011 - 2012 (παιδιά νηπιαγωγείου), καθώς και για παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2007 μέχρι και το 2010.
Φέτος η Ακαδημία μας πήρε την πρωτοβουλία και ενέταξε στο προπονητικό της team την Παιδαγωγό Κική Θεοφίλου για τα παραπάνω τμήματα και ηλικίες.

Μαχαίρι στους μισθούς για χιλιάδες ένστολους -Χάνουν έως και 450 ευρώ το μήνα



Μειώσεις στις μηνιαίες αποδοχές χιλιάδων εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών που έχουν καταταγεί στις υπηρεσίες τους πριν την 1η Ιανουαρίου 1993 αναμένεται να σημειωθούν το 2018 με την εφαρμογή των ρυθμίσεων του νόμου 4472/2017 για τα νέα ειδικά μισθολόγια, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Σύμφωνα με υπολογισμούς οι μειώσεις στις τρέχουσες αποδοχές θα φθάσουν έως και τα 225 ευρώ το μήνα ή τις 2.700 ευρώ το χρόνο, ενώ αν ληφθούν υπόψη και οι επιπτώσεις

Τρίτη νίκη για τους εφήβους του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών



Την τρίτη νίκη του σε τέσσερις αγώνες πέτυχε το εφηβικό τμήμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 39-48 του αντίστοιχου τμήματος του Φ.Ο. Αριδαίας την Τρίτη07/11/17 στο κλειστό γυμναστήριο της Αριδαίας για τον δεύτερο όμιλο του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ήταν ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι, με συνεχόμενα λάθη, χαμένα λει απ και σουτ κάτι που αποτυπώθηκε και στο πολύ χαμηλό τελικό σκορ.