Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή -Πάμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά.



Από το πρωί αυτής της Κυριακής, 29 Μαρτίου 2015, εφαρμόζεται και στη χώρα μας το μέτρο της θερινής ώρας.Στις 03:00 τα ξημερώματα, οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04:00.Η επαναφορά της ώρας στην κανονική, θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10/2015).

Λιώνει ταχέως η Ανταρκτική



Μια ακόμη μελέτη επιβεβαιώνει ευρήματα προηγούμενων που δείχνουν ότι συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική.

Το φαινόμενο που, σύμφωνα με τους ειδικούς,οφείλεται στις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη απειλεί με μεγάλη αύξηση της στάθμης των θαλασσών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές νησιωτικές και παράκτιες περιοχές του πλανήτη προκαλώντας τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές ενώ εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα υποχρεωθούν να μεταναστεύσουν με όλα τα αρνητικά που αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται.

4 tips για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση



Όταν κοιτάζετε τον καθρέφτη είστε ευχαριστημένες με αυτό που βλέπετε; Οι περισσότερες γυναίκες θα απαντούσαν αρνητικά σε αυτή την ερώτηση, δεδομένου ότι τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Η εικόνα των αδύνατων, ψηλών και αψεγάδιαστων κοριτσιών στα περιοδικά μας μειώνει την αυτοπεποίθηση και αυξάνει τις ανασφάλειές μας. Πως μπορούμε, όμως, να αποκτήσουμε πάλι αυτοπεποίθηση

Ειδική και τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Σε ειδική και τακτική συνεδρίαση συγκαλείται στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Στάθη Ανδρεάδη.
Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 η ώρα κι έχει ως μοναδικό θέμα την «Έγκριση ισολογισμού του Δήμου Σκύδρας οικονομικού έτους 2013».
Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 και συμπεριλαμβάνει στην ημερήσια διάταξη τα παρακάτω είκοσι εννέα θέματα:

Έκθεση «Μακεδονικοί Θησαυροί» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας


Η έκθεση «Μακεδονικοί Θησαυροί» παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας έως 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Περισσότεροι από 500 θησαυροί της μακεδονικής γης, ευρήματα της αρχαιολογικής έρευνας των τελευταίων 25 χρόνων, ανάμεσά τους χρυσά στεφάνια, χρυσές μάσκες, κοσμήματα, όπλα, γλυπτά, μετάλλινα, αλαβάστρινα και πήλινα αγγεία και πολλά ακόμη ευρήματα από τον 6ο έως και τον 4ο αι. π.Χ. από τις πολύχρυσες νεκροπόλεις των Αιγών και του Αρχοντικού παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μεγάλη περιοδική έκθεση στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη με τον Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη



Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και του Βουλευτή Πέλλας κ. Γιάννη Σηφάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Αντιπεριφερειάρχη, με ευρεία ατζέντα συζήτησης που κάλυψε το σύνολο του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Οι Βρετανοί απέρριψαν ακόμη και το αίτημα της UNESCO για τα μάρμαρα του Παρθενώνα.



Δεν προκαλεί καμία έκπληξη: Το Βρετανικό Μουσείο και η βρετανική πολιτική ηγεσία ευγενικά αλλά αποφασιστικά -και με τη γνωστή αλαζονική στάση τους για το θέμα- απορρίπτουν το αίτημα της UNESCO για διαμεσολάβηση με στόχο την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.
 Δύο επιστολές έδωσαν ταυτόχρονα την απάντηση και έβαλαν το γνωστό στίγμα των

Το νέο Δ.Σ. του Χιονοδρομικού Ομίλου Αλμωπίας




Πρόεδρος : Τερζόγλου Χαράλαμπος
Αντιπρόεδρος : Τσαρκνιάς Πέτρος
Γραμματέας : Αμανατίδης Εμαννουήλ
Ταμίας : Καραγιαννάκης Επιμενίδης
Έφορος Χιονοδρομίας : Κλανέτατζης Νικόλαος
ο όμιλος συνεχίζει για ακόμη λίγες Κυριακές τις εξορμήσεις του στο Καιμακτσαλάν.

Συμφωνούν και οι Αυστριακοί.«Η πολιτική λιτότητας έφερε τη συντριβή της ελληνικής οικονομίας»



Η καταστροφική υποχώρηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 25% μέσα στα προηγούμενα χρόνια, οφείλεται κυρίως στη λανθασμένη πολιτική λιτότητας, τονίζεται σε σημερινή ανάλυση της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας, στην οποία επισημαίνεται πως οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες οδήγησαν σε κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, ενώ χωρίς αυτές ή με μια μακροπρόθεσμη δημοσιονομική προσαρμογή η χώρα θα βρισκόταν σήμερα σε καλύτερη

Την Τρίτη 31 Μαρτίου συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Πέλλας. Δείτε τα θέματα της Η.Δ.



Σας καλούμε σε  συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  Πέλλας στις 31-3-2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30, για να συνεδριάσουμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα της  Η.Δ. σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010.

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας με την Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης και τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας



Την Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα επισκέφθηκε διαδοχικά στα γραφεία τους στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 26/3/2015, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, συνοδευόμενη από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μαρία Γιακαμόζη.
Η Δήμαρχος παρουσίασε, εν συντομία, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Δήμου, τ΄ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα, τα προβλήματα και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Συνάντηση εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων με κυβερνητικά στελέχη



Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων κατόπιν αιτήματος της με τον αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ε. Αποστόλου και τον Υφυπουργό κ. Π. Σγουρίδη. ( Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και εκπρόσωπος από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων της Πέλλας ).

Πρόκληση από τον Τούρκο Υπ.Άμυνας "Η Ελλάδα κατέχει παράνομα 16 νησιά"...



Θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας 16 ελληνικών νησιών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έθεσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ισμέτ Γιλμάζ, με ομιλία του στη Βουλή. Η εφημερίδα Zamantoday στην αγγλική, ηλεκτρονική της, έκδοση δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Turkish defense minister rejects Greek territorial claims on Aegean islands".
Σε πρόσφατη μάλιστα ομιλία του στη Βουλή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, όπως αναφέρει η

Αντίστροφη μέτρηση για τον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μ.Αλέξανδρος» με την επίσημη πανελλαδική παρουσίαση



Με την επίσημη πανελλαδική παρουσίαση του αγωνιστικού προγράμματος του επετειακού 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και των παράλληλων πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων της διοργάνωσης, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο σε συμμετοχή αθλητικό γεγονός της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα, στο οποίο θα υπάρχουν περισσότεροι από 20.000 εγγεγραμμένοι δρομείς.

Ερώτηση Γιάννη Σηφάκη στη βουλή για λήψη αντιπλημμυρικών έργων σε Πέλλα και Ημαθία



Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομίας  Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού για την λήψη έκτακτων μέτρων αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες στην Πέλλα και Ημαθία
Απαιτούνται άμεσα μέτρα για τον Λουδία, την τάφρο 66, το Λουτράκι, Άλωρο, Μάνδαλο, Άνυδρο, Σεβαστειανά, Γιαννιτσά και Κρύα Βρύση. Να μπορέσουν οι αγρότες να μπούν στα χωράφια τους για να καλλιεργήσουν και να συντηρηθούν οι υποδομές.
Μεσοπρόθεσμη πολιτική αντιπλημμυρικής προστασίας
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Γιάννη Σηφάκη:

Reuters: Ούτε Grexit ούτε Grexident, διπλό νόμισμα όμως…



Δεν αποκλείεται η Ελλάδα να αναγκαστεί να εισάγει εναλλακτικό μέσο πληρωμής, παράλληλα με το ευρώ, προκειμένου να καλύψει ορισμένα εγχώρια έξοδα σε περίπτωση που δεν διασφαλιστεί σύντομα συμφωνία με τους εταίρους, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων της ευρωζώνης, είναι μάλλον απίθανο για την Ελλάδα να βγει από την

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: Συντοπίτισσά μας έχει άμεση ανάγκη για αιμοπετάλια



Άμεση ανάγκη για αιμοπετάλια έχει συντοπίτισσα μας, που νοσηλεύεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Παρακαλούνται όσοι μπορούν να προσφέρουν αίμα ώστε να βρεθεί συμβατός αιμοδότης, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6978485442.

Μορφωτικός Σύλλογος Πιπεριάς

Μόλις 500 ευρώ στο ταμείο του υπουργείου Παιδείας – Ακυρώθηκαν ταξίδια παραγόντων στις Βρυξέλλες



Ένα ακόμη δείγμα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό δημόσιο αποτελούν τα οικονομικά του υπουργείου Παιδείας.Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΗΜΑτοδότη το βράδυ της Δευτέρας αναζητώντας χρήματα για να μεταβούν υπηρεσιακοί παράγοντες στις Βρυξέλλες, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν μόλις 500 ευρώ.Τα χρήματα που χρειάζονταν ήταν συνολικά 2.100 ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα τριών προσώπων. Έτσι, ο αρμόδιος υπουργός δεν υπέγραψε τα σχετικά παραστατικά και τα

Αλλαγή ώρας. Γιατί την Κυριακή αλλάζει η ώρα σε θερινή και σε τι ωφελεί αυτό



Τα χαράματα της Κυριακής 29 Μαρτίου -συγκεκριμένα στις 3 το πρωί ώρα Ελλάδος- η χώρα μας, μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα λειτουργεί ξανά με Θερινή Ώρα. Άρα, τα ρολόγια θα πρέπει να προχωρήσουν μία ώρα μπροστά. Στην Αμερική η Θερινή Ώρα θα αρχίσει την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.

Τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση στους δανειστές.



Κλείδωσε η ελληνική λίστα των 18 μεταρρυθμίσεων, την οποία η κυβέρνηση αναμένεται να υποβάλλει στους θεσμούς με την προσδοκία ότι θα ανοίξει εκ νέου η κάνουλα της χρηματοδότησης προς τη χώρα μας.
Κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωσαν ότι η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, ενώ αναμένονται έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ μέσα στο 2015.

Ζητούν την παραίτηση Θεοδωρίδη.Σκληρή ανακοίνωση.



Με μια σκληρή και γεμάτη αιχμές ανακοίνωση ο συνδιασμός της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» καλεί τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη να υποβάλλει την παραίτησή του.Θεωρώντας ως μείζον πολιτικό θέμα την καταδίκη του Αντιπεριφερειάρχη για χρηματισμό καλεί τον πολιτικό του προϊστάμενο και Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας να αναλάβει τις ευθύνες του.Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Εισήγηση Γιάννη Ανδρίτσου στο Περιφ. Συμβούλιο σχετικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών



Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ανδρίτσος, ως εισηγητής της παράταξης του, στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 26/3/2015  για το θέμα  “Απολογισμός και προγραμματισμός του έργου καταπολέμησης κουνουπιών με αεροψεκασμούς και επίγειες παρεμβάσεις.”, τοποθετήθηκε ως εξής :

Θα φορολογούνται ακόμα και τα ανείσπρακτα ενοίκια!!.


Φόρο με βάση την κλίμακα φορολογίας των ενοικίων θα πληρώνουν κανονικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα ενοίκια του 2014, ακόμη και αν αυτά ήταν ανείσπρακτα.Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή των σχετικών άρθρων του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 28/3



Η μεγάλη απόλαυση στη ζωή είναι να κάνεις αυτό που όλοι λένε ότι δεν μπορείς να κάνεις

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 28 Μαρτίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.