Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Τι πρέπει να κάνετε για την καούρα και τις ξινίλες

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr


Η καούρα είναι μια αίσθηση καψίματος που ανεβαίνει από το στομάχι σας ή από χαμηλά στο θώρακα προς το λαιμό σας. Ορισμένες φορές μπορεί να αισθανθείτε ότι οι τροφές επιστρέφουν στο λαιμό, και μερικοί άνθρωποι νιώθουν ξινίλα ή πικρή γεύση στο πίσω μέρος του στόματος. Η καούρα μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες και είναι συχνά χειρότερη μετά το φαΐ, ή όταν ξαπλώνετε ή σκύβετε. Η καούρα είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της παλινδρόμησης

Να ξαναγίνουμε Ελλάδα



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΚΟΥΜΕ για την τραγική δολοφονία (με απάνθρωπο τρόπο) του 72/χρονου στη Θεσσαλονίκη και το μυαλό πάει σε αλλοδαπό. Ασυναίσθητα και χωρίς προκατάληψη.
ΓΙΑ το νεκρό βρέφος στη χωματερή, και ξανά το ίδιο. Δεν εντάσσουμε σε ράτσες τους/τις δολοφόνους, δεν μας ενδιαφέρουν οι φυλές. Το αποτέλεσμα μετράει και η αποκάλυψη της «ταυτότητας» του δράστη. Κι όταν δεν βγάζεις άκρη και σε τριγυρίζουν σκέψεις σαν κατά φαντασία ρατσιστή, προστρέχεις στην στατιστική. Για την απόρριψη (είτε επαλήθευση) των «αμαρτωλών» σου σκέψεων.

Η πρώτη κάμερα που καταγράφει μυρωδιές!!! video



Η πρώτη κάμερα που αντί για εικόνες και βίντεο απαθανατίζει οσμές είναι γεγονός και ακούει στο όνομα Madeleine. Την ανάπτυξη της πραγματοποίησε ο σχεδιαστής Amy Radcliffe κάνοντας χρήση τεχνολογίας παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία αρωμάτων.
Όπως αναφέρει, σύμφωνα με το techgear, η κάμερα Madeleine δουλεύει όπως ακριβώς και μια φωτογραφική μηχανή 35mm: με τον ίδιο τρόπο που η τελευταία καταγράφει πληροφορίες φωτός για να δημιουργήσει τη φωτογραφία έτσι και η Madeleine καταγράφει τις μοριακές πληροφορίες των οσμών για να τις αναπαράγει.

Η πιο χαζή πωλήτρια στον κόσμο, βρίσκεται στην Ελβετία



Τι είσαι όταν αρνείσαι να δείξεις μία τσάντα 40.000 δολαρίων σε μία πελάτισσα, επειδή είναι μαύρη; Ανόητη.  Το σχόλιο αφορά πωλήτρια της μπουτίκ Trois Pomme, στην οδό Bahnofstrasse, στη Ζυρίχη, όταν η τηλεπαρουσιάστρια και μία από τις πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο, Oprah Winfrey, μπήκε στο κατάστημα και ήθελε να δει μία τσάντα. Η πωλήτρια αρνήθηκε να της τη δείξει λέγοντας «είναι πολύ ακριβή για εσάς». Φυσικά το περιστατικό έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και το έχουν μοιραστεί οι πάντες σχεδόν στα κοινωνικά δίκτυα.

Σαν Σήμερα, Σάββατο 17 Αυγούστου



Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1807: Το Κλέρμον, το πρώτο πλοίο που κινείται με ατμό και κατασκευάστηκε από τον Ρόμπερτ Φούλτον, κάνει το παρθενικό του ταξίδι στον ποταμό Χάτσον.

1827: Φτάνει από το Ναύπλιο και εγκαθίσταται στην Αίγινα η Ελληνική Κυβέρνηση, με υπόδειξη του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου και του Ανδρέα Ζαΐμη, καθώς και των Ναυάρχων Κόδριγκτον και Δεριγνύ.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Φωτογραφίες που ανεβάζουν τη θερμοκρασία επικίνδυνα! (pics)



Κάποιες φωτογραφίες που θα σας ανεβάσουν την…. διάθεση κατακόρυφα!!!

Τι μπορεί να σημαίνει το αίσθημα του κόμπου (κόμβου) στο λαιμό;

Επιμέλεια Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D.

Ο «κόμπος» στο λαιμό είναι μια αίσθηση λίγο-πολύ γνώριμη στους περισσότερους από εμάς. Συνήθως εντοπίζεται στη βάση του λαιμού, στη μέση γραμμή κι επιδεινώνεται με το stress.. 
Απαιτείται πλήρης έλεγχος γιατί μπορεί να είναι σύμπτωμα τόσο σχετικά αθώων καταστάσεων (stress, αναιμία, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση) αλλά και πιο σοβαρών καταστάσεων όπως μεγάλες βρογχοκήλες, όγκοι του φάρυγγα και του οισοφάγου.
Το λειτουργικό αίσθημα ότι κάτι υπάρχει στο λαιμό αποδεικνύεται αφού αποκλειστούν άλλα αίτια.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κοπή χόρτων και θάμνων του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας



Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κοπή χόρτων και θάμνων του επαρχιακού οδικού δικτύου σε μήκος 259,70 χιλιομέτρων με στόχο την ασφαλή κίνηση των διερχόμενων οδηγών και πεζών καθώς επίσης και για λόγους πολιτικής προστασίας όσον αφορά την περίπτωση πυρκαγιών. Μεταξύ των άλλων ο ανάδοχος θα προχωρήσει στον καθαρισμό των χαρακτηρισμένων ως Επαρχιακό οδικό δίκτυο των δρόμων:

Ο…ελεγκτής (κι ο βοηθός του)



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΥ καταπεσμένου μην του δώσεις εξουσία! Θα ξεπεράσει τον καταπιεστή του. Σαν τον μπιστικό-κολίγο με τα’ όπλο να φυλάει το βιός του αφέντη. Σαν τον «δηλωσία» που ‘γινε Αλφαμίτης κι έδερνε με λύσσα τους «πρώην».
ΤΟΝ πήραν (δεν μιλάμε για τον συγκεκριμένο…αρωγό του ελεγκτή), με δίπλωμα οδήγησης απ’ τον στρατό. Κι απλώθηκε μπροστά του ο κόσμος όλος. Ένιωσε αφέντης (απ’ το τίποτα), μούντζωσε την ανεργία, δικό του το βολάν και το λεωφορείο, η άσφαλτος, ο δρόμος. Και πίσω τα…πρόβατα. Όρθια, να τα τραβολογάει στις στροφές και να μη σηκώνει κουβέντα...

«Φουσκωτοί» που ξέχασαν να γυμνάσουν τα πόδια τους…



Το θέαμα είναι πέρα για πέρα αστείο! Πολύ γυμνασμένοι άνδρες (από την λεκάνη και πάνω) έκαναν…. κοπάνα από τις ασκήσεις στα πόδια! Δείτε το αστείο θέαμα!!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 16 Αυγούστου



Γιορτάζουν:

Γεγονότα
963: Ο Νικηφόρος Β' Φωκάς στέφεται αυτοκράτορας και θα παραμείνει στο θρόνο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έως τις 10 Δεκεμβρίου 969. Ο Βασίλειος Β' και ο Κωνσταντίνος Η' παραμένουν συναυτοκρότορες.

1916: Οι στρατιωτικές μονάδες της περιοχής της Θεσσαλονίκης παύουν να αναγνωρίζουν την κυβέρνηση των Αθηνών, συνιστούν την Επιτροπή Εθνικής Αμύνης και αποφασίζουν να πάρουν μέρος στον πόλεμο στο πλευρό των συμμάχων της Αντάντ...

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Το νερό που μπαίνει από την μύτη όταν κολυμπάτε μπορεί να προκαλέσει ιγμορίτιδα, με πονοκεφάλους, ημικρανίες, κόπωση



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D, medlabnews.gr

Η ιγμορίτιδα είναι η φλεγμονή της μεμβράνης που καλύπτει τα ιγμόρεια. Τα ιγμόρεια είναι κοιλότητες γεμάτες αέρα που σχηματίζονται από τα οστά που περιβάλλουν τη μύτη και επικοινωνούν με μικρά σωληνάκια με το εσωτερικό της μύτης. Tα ιγμόρεια άντρα και οι ηθμοειδείς κυψέλες δημιουργούνται αμέσως μετά τη γέννηση, ενώ οι σφηνοειδείς κόλποι στα 3-5 χρόνια και οι μετωπιαίοι στα 5-6 χρόνια της ζωής.

Διάλειμμα…



Του Θανάση Νικολαΐδη
Μαζί μας, ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, για προσωπική, οικογενειακή και εθνική προκοπή. Χρόνια πολλά στους/τις εορτάζοντες.
Διάλειμμα απ’ τα πιεστικά, επείγοντα και αδυσώπητα των ημερών. Πάμε στα «απλωμένα» προβλήματα των καιρών. 
ΣΤΗ χώρα των απλουστεύσεων και της ήσσονος προσπάθειας, δεν θα’ μενε απ’ έξω η εκπαίδευση. Να φτάσουμε στο πτυχίο απ’ τον συντομότερο (αλλά τυραννικότερο) δρόμο, αξιοποιώντας τα…αποστηθισμένα...

15 Αυγούστου, "Η Κοίμηση της Θεοτόκου"



Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι μια Θεομητορική εορτή των Χριστιανικών Εκκλησιών, η οποία εορτάζεται στις 15 Αυγούστου. Στην Ελλάδα γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε πολλά μέρη της χώρας, ονομάζεται δε και «Πάσχα του καλοκαιριού». Είναι μια από τις επίσημες αργίες στην Ελλάδα.
Κατά την παράδοση, όταν η Παναγία πληροφορήθηκε άνωθεν τον επικείμενο θάνατό της, προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών, ετοιμάστηκε και ανέφερε το γεγονός στους Αποστόλους...

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 15 Αυγούστου



Γιορτάζουν:

Γεγονότα
718: Οι Άραβες αναγκάζονται να λύσουν την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης.
1096: Ξεκινά η πρώτη Σταυροφορία, με σκοπό την κατάληψη των Αγίων Τόπων, που τότε κατείχαν οι Οθωμανοί.

1903: Ο αμερικανός εκδότης Τζόζεφ Πούλιτζερ δωρίζει 2 εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, για τη δημιουργία σχολής δημοσιογραφίας.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ποιο 69; Η νέα στάση…λέγεται 77



Πάει η μπογιά της πέρασε και από trendy κατατάσσεται πλέον στις old time classic στάσεις. Τη θέση της παίρνει η στάση 77. 
Δεν περιέχει στοματικό, υπόσχεται όμως τρελούς οργασμούς για τις κυρίες σας. Είναι το γνωστό κουτάλι, η γνωστή αγκαλίτσα στο πλάι με θέα την πλατούλα της.
Όλο και περισσότερες γυναίκες την ζητάνε μιας και έτσι έχεις απευθείας πρόσβαση στο σημείο G.

Τι πρέπει να προσέξετε για να αποφύγετε την μυκητιασική κολπίτιδα το καλοκαίρι



Του Γιώργου Μονεμβασίτη, γυναικολόγου

Είναι γεγονός ότι τους καλοκαιρινούς μήνες, οι γυναίκες ταλαιπωρούνται συχνά από κολπίτιδες, οι οποίες εκδηλώνονται με ενοχλητικά συμπτώματα, που επηρεάζουν την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.

Το καλοκαίρι δεν μας αφήνει μόνο μαύρισμα και αναμνήσεις αλλά και ευκαιριακές λοιμώξεις. Οι περισσότερες γυναίκες κάνουν τον ετήσιο γυναικολογικό τους έλεγχο το Σεπτέμβρη προκειμένου να διαγνωστούν τυχόν προβλήματα που δεν έχουν εμφανίσει ιδιαίτερα συμπτώματα.

Το χάπι... big brother είναι πλέον γεγονός!



 Εάν έχετε πρόβλημα να θυμάστε αν πήρατε τα χάπια σας στην ώρα τους, τη λύση θα μπορεί, σύντομα, να σας τη δώσει…το ίδιο σας το φάρμακο, αρκεί αυτό να έχει ένα ενσωματωμένο μικροτσίπ που λειτουργεί ως αισθητήρας.
Χάπια για οτιδήποτε, από το κοινό κρυολόγημα έως τον διαβήτη ή τον καρκίνο, μπορούν να συγχωνευθούν με ειδικά μικροτσίπ που θα καταγράφουν και θα κρατάνε αρχείο για το εάν ο ασθενής λαμβάνει τα φάρμακά τους στην ώρα τους...

Σοκάρει η αποκάλυψη για το frozen Yogurt - Προκαλεί καρκίνο...;



Άσχημα τα νέα για τους λάτρεις του frozen yogurt. Η δυναμική πέκταση των καταστημάτων που προσφέρουν το προϊόν με μότο ότι αποτελούν μια πέρα για πέρα υγιεινή τροφή προσελκύουν όλο και περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους, αλλά χωρίς να στερηθούν το γλυκό τους και μάλιστα επί καθημερινής βάσεως.

Ποια είναι, όμως, η αλήθεια;

15Αυγουστος γεμάτος Ελλάδα – Αφιέρωμα του ARTE στη χώρα μας



Εικοσιτετράωρο αφιέρωμα του καναλιού ARTE στην Ελλάδα, με ταινίες και ντοκιμαντέρ, στις 15 Αυγούστου.

Για Δεκαπενταύγουστο «γεμάτο Ελλάδα» ετοιμάζεται το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE, το οποίο παρουσιάζει ένα 24ωρο αφιέρωμα με ελληνικές ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Από νωρίς το πρωί, έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες, το ARTE θα ταξιδέψει τους γαλλόφωνους και γερμανόφωνους τηλεθεατές του (Ελβετία, Βέλγιο, Αυστρία...

Χωρίς να κοκκινίζουν(!)



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΞΕΚΙΝΑΜΕ απ’ τα σχολεία. Με τη…λύσσα (πολλών) γονιών για το «άριστα». Φτιαχτό, ευκαιριακό και στο βάθος κάλπικο, πάντως τονωτικό της μάνας για να παρουσιάζει τον κανακάρη της σαν κατ’ ευθείαν…απόγονο του Αϊνστάιν. Ο πατέρας (συνήθως) αδιάφορος και το παιδί πεπεισμένο πως ένα «χαρτί» του ανοίγει δρόμους.
ΚΙ ύστερα, μπροστά του το δημόσιο των βολεμένων. Με τις «ανέσεις» και τις «ευκαιρίες» του.

Η παλάμη θα αντικαταστήσει την τραπεζική κάρτα



Η ιαπωνική εταιρεία Fujitsu Ltd. έχει αναπτύξει μια τεχνολογία ταυτοποίησης του ατόμου, με βάση τη διάταξη των αιμοφόρων αγγείων της παλάμης του.
Οι ειδικοί κατάφεραν να αναπαραστήσουν το πρότυπο των αγγείων, σκαναρισμένο με τη βοήθεια υπέρυθρης συσκευής, σε μοναδικό κώδικα 2048 bit. Η πιθανότητα σφάλματος της συγκεκριμένης μεθόδου ταυτοποίησης είναι 1/100000.

Τα σχέδια απελευθέρωσης των πλειστηριασμών



Δέσμη μέτρων που αφορά την προστασία νοικοκυριών με κόκκινα δάνεια, δηλαδή αυτά που έχουν πάψει εδώ και καιρό να εξυπηρετούνται, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων της κυβέρνησης.

Κυβέρνηση και τρόικα εξετάζουν τις δυνατότητες παρεμβάσεων σε έναν τομέα που έχει χαρακτηριστεί «καυτή πατάτα» για το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Θανάση Σκορδά το προηγούμενο διάστημα για την ανάγκη να ξεκινήσει διάλογος με τους φορείς γύρω από την άρση των πλειστηριασμών.

Σαν Σήμερα, Τετάρτη 14 Αυγούστου



Γεγονότα
1385: Η Πορτογαλία διασφαλίζει την ανεξαρτησία της, νικώντας στη μάχη της Αλζουμπαρότα το στρατό του ισπανού βασιλιά Ιωάννη Α'.

1846: Ο αμερικανός συγγραφέας Χένρι Ντέιβιντ Θόροου φυλακίζεται, επειδή αρνείται να πληρώσει φόρο για λόγους ιδεολογίας.

1922: Κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, οι επιθετικές κινήσεις των Τούρκων εξαναγκάζουν την ελληνική Στρατιά να αρχίσει να συμπτύσσεται, με συνέπεια την κατάρρευση του Μετώπου...

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

18χρονος Έλληνας χασάπης τρέλανε το Versace!



Από το κρεοπωλείο του πατέρα του στην Ηγουμενίτσα…
στην πασαρέλα του Versace! Στην πασαρέλα του Versace, στοΜιλάνο, βρέθηκε ένας 18χρονος Έλληνας, ο Αχχιλέας Βένος, που κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα σε μόλις τρεις μήνες!

Τυπικά, ο Αχιλλέας ανήκει στην κατηγορία των παιδιών της ελληνικής επαρχίας. «Ο πατέρας μου έχει κρεοπωλείο και εκτρέφει ζώα. Έτσι, τελειώνοντας το σχολείο, πήγα για τέσσερις μήνες στη Θεσσαλονίκη, ώστε να σπουδάσω σε μία σχολή. Επιστρέφοντας στην Ηγουμενίτσα, μια θεία μου μου είπε ότι θα έπρεπε να γίνω μοντέλο», εξομολογείται ο 18χρονος.

Τι πρέπει να κάνετε αν μπει νερό θαλασσινό ή πισίνας στα μάτια σας;



Επιμέλεια: Κική Τσεκούρα

Τους θερινούς μήνες η αυξημένη ηλιοφάνεια, η υπεριώδης ακτινοβολία και η ελάττωση των δακρύων λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας, έχουν σαν συνέπεια να εμφανίζονται διάφορα οφθαλμολογικά προβλήματα όπως: 

“Τις βούλεται…κυβερνάν;”



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΥΣ κ. κ. Τσοχατζόπουλο, Παπαγεωργόπουλο τους «τσίμπησαν». Κάποιοι μεγαλόσχημοι και «παράγοντες» (λέγε με Μάκη…) που δεν μπορούσες να τους αγγίξεις ήδη βρίσκονται στη φυλακή. Άλλοι, του αυτού φυράματος και (πιθανώς) παρόμοιων κατορθωμάτων (λέγε με…Γιάννο) «περιμένουν», και μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου απλώνουν τα χεράκια τους για χειροπέδες.
ΟΛΑ δείχνουν πως κάτι «κινείται» σε επίπεδο εχόντων και βαρέως αμαρτησάντων κι είναι δείγμα γραφής, δυνατότητας και προθέσεων των κυβερνώντων. Υπό την μέγγενη της Τρόικας, βέβαια, και αναγκαστικά αποφασιστικών...

Έκανε στην τράπεζα, αυτό που κάνουν οι τράπεζες σε όλους μας!



 Ο Dimitri Agarkov, 42 ετών ρωσικής καταγωγής κατάφερε να νικήσει τις τράπεζες στο ίδιο τους το «παιχνίδι». 
Δυσαρεστημένος από τους όρους της σύμβασης μιας προσφοράς για πιστωτική κάρτα που έλαβε από το τραπεζικό ίδρυμα Tinkoff Credit, ο Άγκαρκοβ τους άλλαξε & τους έστειλε πίσω υπογεγραμμένους από την πλευρά του για τελική έγκριση από την τράπεζα.

Το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων



Αναταράξεις επιφέρει στον τρόπο φορολόγησης των ακινήτων (κτίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια) η εφαρμογή από το 2014 του νέου, ενιαίου φόρου. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο ενιαίος φόρος για τα κτίσματα θα υπολογίζεται με κλίμακα 33 συντελεστών.

Θα ξεκινούν από τα 2 ευρώ το τ.μ. και θα φτάνουν έως τα 23,10 ευρώ ανά τ.μ., ανάλογα με την τιμή ζώνης. Ο τελικός φόρος θα προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των συντελεστών που ισχύουν σε κάθε ζώνη, την επιφάνεια του ακινήτου και την παλαιότητα.

CNN: Στα 12 πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα του κόσμου η Σαντορίνη



Στα 12 ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου συγκαταλέγει το CNN την περίφημη δύση του ήλιου στην Οία της Σαντορίνης, όπου χιλιάδες τουριστών, εγχώριων και ξένων, σπεύδουν κάθε χρόνο για να τη θαυμάσουν και να τη φωτογραφίσουν.

Όπως σημειώνει το δίκτυο, το ηλιοβασίλεμα είναι η ώρα εκείνη της ημέρας που έχει εμπνεύσει ζωγράφους, μουσικούς, φωτογράφους και όσους φτιάχνουν καρτ-ποστάλ. Έτσι, αποφάσισε να επιλέξει τα 12 καλύτερα:

Αύριο Τετάρτη καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ



Συνολικά 99.683 δικαιούχοι θα λάβουν τα νέα οικογενειακά επιδόματα, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών 
«Πληρώνει» ο ΟΓΑ την Τετάρτη 14 Αυγούστου σε 99.683 δικαιούχους. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός, την Τετάρτη θα καταβληθούν τα νέα οικογενειακά επιδόματα, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν 4141/2013).

Σαν Σήμερα, Τρίτη 13 Αυγούστου



Επέτειοι:
Γεγονότα
1521: Οι ισπανοί κονκισταδόρες υπό τον Ερνάντο Κορτές καταλαμβάνουν την πρωτεύουσα των Αζτέκων, Τενόχτιτλαν, τη σημερινή πόλη του Μεξικού.
1876: Ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ, με την ολοκληρωμένη παρουσίαση της τετραλογίας του Ρίχαρντ Βάγκνερ Το δαχτυλίδι των Νιμπελούγκεν. Την πρεμιέρα παρακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι αυτοκράτορες Γερμανίας και Βραζιλίας, οι συνθέτες Λιστ, Μπρούκνερ, Σεν Σανς, Τσαϊκόφσκι, Έντβαρντ Γκριγκ και ο φιλόσοφος Νίτσε...

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Αυτά είναι τα 400 κραγιόν με τον καρκινογόνο Μόλυβδο!!



Ανησυχία έχει προκαλέσει έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει ότι βρέθηκαν ίχνη μολύβδου σε 400 κραγιόν, μεταξύ άλλων και του παγκοσμίου φήμης οίκου Yves Saint Laurent. Ο μόλυβδος είναι μία χημική ουσία, η οποία προκαλεί καρκίνο.

Οι μάρκες οι οποίες περιέχουν μόλυβδο είναι:

BINTEO – EΓΚΕΦΑΛΙΚΟ: Tα 100 καλύτερα… brazilian της Μυκόνου!



Δεν θα μπορείτε να διαλέξετε ποιο σας αρέσει περισσότερο Ένα βίντεο εξαιρετικά αφιερωμένο σε όσους παραμένουν στο κλεινόν άστυ αυγουστιάτικα! Απολαύστε αυτό το σπέσιαλ βίντεο!

Τι πρέπει να κάνετε για τα πρησμένα πόδια το καλοκαίρι



Συντάκτες: Θάλεια Γούτου, αισθητικός, Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγος

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να παρατηρήσουν ότι τα πόδια τους πρήζονται όταν κάνει ζέστη.
Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι αυξημένη, ο οργανισμός ενεργοποιεί τους θερμορρυθμιστικούς μηχανισμούς του, για να εμποδίσει την άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος και να αποβάλει την περίσσεια θερμότητας. Έτσι, προκαλεί αγγειοδιαστολή για την αποβολή θερμότητας προς το περιβάλλον από τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κοντά στο δέρμα. Σε αντιστάθμισμα, η καρδιά αυξάνει τη συχνότητά της, για να διατηρήσει σταθερή την παροχή αίματος προς τους ιστούς και τα όργανα.

Πάει για λουκέτο το MEGA




Η δυσχερής οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται η Τηλέτυπος, αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης του 2012.
Και αυτό, παρά την αύξηση κεφαλαίου και την πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 10 εκ. ευρώ στο δάνειο των 98 εκ. ευρώ. Η εταιρία έχει αποφασίσει σε επίπεδο ΔΣ να διενεργήσει αύξηση κεφαλαίου από 15-20 εκ ευρώ, χωρίς ωστόσο, ακόμα οι υφιστάμενοι βασικοί μέτοχοι, να διατυπώνουν αν έχουν πρόθεση συμμετοχής ή όχι.
Αν δεν πραγματοποιηθεί η αύξηση υπάρχουν αμφιβολίες για την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της εταιρίας, πράγμα που καταγράφει η έκθεση των ορκωτών ελεγκτών.

ΑΝΕΡΓΙΑ Ο «εφιάλτης» γιγαντώνεται. Πρωταγωνιστούν Μακεδονία, Θράκη και Ήπειρος





Στο επίπεδο του 27,6% ανήλθε η ανεργία τον περασμένο Μάιο έναντι 23,8% τον Μάιο του 2012 και 27,0% τον Απρίλιο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.381.088 άτομα, ενώ ο οικονομικά µη ενεργός πληθυσμός είναι 3.318.671 άτομα.



Στο επίπεδο του 27,6% ανήλθε η ανεργία τον περασμένο Μάιο έναντι 23,8% τον Μάιο του 2012 και 27,0% τον Απρίλιο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.381.088 άτομα, ενώ ο οικονομικά µη ενεργός πληθυσμός είναι 3.318.671 άτομα.
 Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Μάιο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.621.153 άτομα.

«Δημοκρατία» εν…ειρήνη



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ μιλάμε για τους πολέμους και τις θηριωδίες του. Για την καθημερινότητα εν ειρήνη μιλάμε, με τη δημοκρατία δυσδιάκριτη ανάσα σε ασυδοσία και φασισμό. Να τα διαχωρίσουμε με παραδείγματα, κι ίσως το κοντράστ μας βοηθήσει.
ΣΚΗΝΗ 1η: Στην ημεδαπή της «δημοκρατίας». Εποχούμενος σε μηχανάκι (με κομμένη εξάτμιση για σκόπιμο θόρυβο και…εντυπωσιασμό, καλοκαιριάτικα) σε πεζόδρομο. Χωρίς κράνος, με το φανελάκι και τις σαγιονάρες, κοιτώντας δεξιά κι αριστερά (αν τον…θαυμάζουν) και με το κινητό στο αυτί. Κόβει βόλτες ψάχνοντας για καφετέρια, καμαρωτός για τη μαγκιά απέναντι στον νόμο και στον τροχονόμο που δεν του τρίβει στη μούρη το ασικλίκι του...

Ελπιδοφόρο εμβόλιο για την ελονοσία



Αμερικανοί επιστήμονες πραγματοποιούν μικρού εύρους δοκιμές με ένα νέο πειραματικό εμβόλιο για την ελονοσία. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Προ-φεστιβαλική Εκδήλωση ΚΝΕ-Οδηγητή στην Έδεσσα



Με το κεντρικό σύνθημα του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ «Άλλαξε τον κόσμο - Το’ χει ανάγκη»  η  Νομαρχιακή Οργάνωση Πέλλας-Κιλκίς της Κομμουνι-στικής Νεολαίας Ελλάδας ( ΚΝΕ ) πραγματοποίησε την προφεστιβαλική της εκδήλωση στο πάρκο των Μικρών Καταρρακτών στην Έδεσσα. Μια εκδήλωση τιμής στα 45 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ στα μαύρα χρόνια της χούντας το 1968.
       Προβλήθηκε βίντεο για το φασιστικό-ναζιστικό έκτρωμα της Χρυσής Αυγής, τις ναζιστι-κές ιδεολογικές ρίζες του, τις ιστορικές του καταβολές και την ρατσιστική του «δράση»...

Γλυτώνουν προσωρινά την κατάσχεση οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ



Στο κόκκινο βρίσκονται οι περίπου 380.000 εν ενεργεία εμποροβιοτέχνες, οι οποίοι έλαβαν από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας κατασχετήρια έναντι χρεών από τον ΟΑΕΕ, με τον όρο να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσα στις επόμενες 10 ημέρες τη στιγμή που βρίσκονται σε απεργία οι εργαζόμενοι του Ταμείου, ενώ ακολουθεί και η αργία του Δεκαπενταύγουστου.

Σαν Σήμερα, Δευτέρα 12 Αυγούστου



Επέτειοι:
Γεγονότα
1833: Ιδρύεται η πόλη του Σικάγου.

1865: Ο Δρ. Τζόζεφ Λίστερ είναι ο πρώτος χειρουργός που χρησιμοποιεί απολυμαντικό κατά τη διάρκεια εγχείρησης.

1877: Ο Τόμας Έντισον πατεντάρει μία συσκευή ηχογραφήσεων που της δίνει το όνομά του «Edisonphon»...

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Φρικτός θάνατος 22χρονης στη Μύκονο: Τη σκότωσε το φουλάρι που φορούσε!




Φρικτό θάνατο βρήκε μια 22χρονη Ιταλίδα που επέβαινε ως συνεπιβάτης σε τετράτροχο μοτοποδήλατο που οδηγούσε συνομήλικη συμπατριώτισσά της.
Όπως έγινε γνωστό, η 22χρονη φορούσε ένα φουλάρι το οποίο “αγκιστρώθηκε” στον άξονα του οχήματος και στην συνέχεια τυλίχθηκε γύρω από τον λαιμό της, με αποτέλεσμα να την πνίξει.
Η 22χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
Οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου,  ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έρευνα.

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 37χρονου που βίαζε κατ’ επανάληψη 13χρονο στο Αιγάλεω

Αυτός είναι ο 37χρονος που βίασε κατ' επανάληψη 13χρονο στο Αιγάλεω
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 37χρονος βίαζε το αγόρι επί μία εβδομάδα κατ' επανάληψη.


Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 37χρονου από το Αιγάλεω που συνελήφθη στις 4 Αυγούστου με την κατηγορία της αποπλάνησης και της ασέλγειας εις βάρος ανήλικου κατά εξακολούθηση.

9+1 απαντήσεις προκειμένου να γνωρίζετε τα πάντα γύρω από τις Περσείδες!



Στις 12 Αυγούστου κορυφώνεται για φέτος η βροχή διαττόντων των Περσείδων και ο Πατρινός όμιλος Ωρίωνας απαντά σε 9+1 ερωτήσεις σας προκειμένου να τα ξέρετε όλα:

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Βουλγαρίας για κλοπή στην Σκύδρα



Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Βουλγαρίας 31, 35 και 46 ετών, για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες (10.08.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος ενός Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου όπου επέβαιναν οι προαναφερόμενοι κατά τον οποίο βρέθηκαν:

Καλοκαίρι, ήλιος, περπάτημα, μεσογειακή διατροφή κάνουν πολύ καλό στην οστεοπόρωση



Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγος

Το καλοκαίρι είναι ιδανική περίοδος για την βελτίωση των οστών. Το καλοκαίρι αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για σύνθεση της βιταμίνης D. Όπως γνωρίζετε η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου. Αρκεί λίγη έκθεση στον ήλιο, ώστε να συνθέσει ο οργανισμός αυτή την πολύτιμη βιταμίνη. Δεκαπέντε λεπτά αρκούν για την έκθεση των χεριών και του προσώπου. Μπορείτε να αποφύγετε τις ώρες υψηλού κινδύνου (11:00 – 17:00), καθότι η βιταμίνη συντίθεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η χρήση αντηλιακού δρα ανασταλτικά στην σύνθεση της βιταμίνης D.