Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Λίγη μπύρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν… Ούτε καν την καρδιά σας!



Οι γυναίκες που πίνουν λίγη μπίρα, κινδυνεύουν λιγότερο από το να υποστούν έμφραγμα, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη. Όπως προέκυψε από τα ευρήματά της, εκείνες που πίνουν μπίρα μία έως δύο φορές την εβδομάδα, διατρέχουν 30% μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος, σε σχέση με όσες πίνουν είτε πολλή μπίρα είτε καθόλου
Eρευνητές της Ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τη Δρ. Ντομινίκ Χάνγκε ανέλυσαν στοιχεία από 1.500 γυναίκες για περίοδο 32

Δρόμος Θυσίας 2015: Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του 4ου Pella Half Marathon



       Όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή του  Δρόμου Θυσίας 2015, καθώς ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του 4ου PELLA HALF MARATHON, του δρόμου των 6.000μ και του δρόμου μαθητών 1.000μ. Οι δηλώσεις συμμετοχών και εθελοντών ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη και  εάν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι δυσμενείς αναμένονται πάνω από 2.000 άτομα.
     Στην γραμμή της αφετηρίας θα βρεθούν και πολλοί Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες από τις κατηγορίες ανδρών, εφήβων, γυναικών και νεανίδων και για πρώτη φορά οι αγωνιστικές ομάδες των ενόπλων δυνάμεων θα δώσουν ιδιαίτερο τόνο και χρώμα στους αγώνες.

H Frontex ενισχύει τις ομάδες της σε Ελλάδα και Ιταλία



Η Frontex θα ενισχύσει τις επόμενες μέρες τον έλεγχο στα σύνορα Σένγκεν, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ουγγαρία, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Συνόδου. Το μέτρο θα τη συνοδεύει την σύσταση κέντρων «hot spot» για το διαχωρισμό προσφύγων από οικονομικούς μετανάστες. Παράλληλα, δεν αποκλείεται ομάδα της Frontex να σταλεί και στην Κροατία.

Ο οργανισμός έχει ήδη προσωπικό 350 ατόμων στην Ελλάδα, 40 ατόμων στην Ιταλία και σύντομα 40 άτομα θα αποσταλούν στην Ουγγαρία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Frotntex Έβα Μονκιούρ.

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο.



Αλλάζουν τα πάντα αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων που θα πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.To υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη σχεδιάσει τα επόμενα βήματα και απλά εκκρεμεί η παρουσίασή τους στο κουαερτέτο προς τα μέσα Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει και την τελική έγκριση.Σύμφωνα με πληροφορίες από το capital.gr για να υπολογιστούν πλέον τα τέλη κυκλοφορίας θα μπουν κριτήρια.

2.500 αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στα σχολεία



2.500 αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία ολόκληρης της χώρας καθώς ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, προχώρησε σήμερα  στην κύρωση των σχετικών πινάκων πρόσληψης.
Το ζήτημα της πρόσληψης και τοποθέτησης των αναπληρωτών καθηγητών στα σχολεία είναι στις άμεσες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου και γι' αυτό το λόγο, οι διαδικασίες δρομολογούνται έτσι ώστε μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου να έχει επιλυθεί το όλο θέμα.

Έντονες ζυμώσεις στο παρασκήνιο για το "θρόνο" της ΝΔ



Φουντώνει το παρασκήνιο στη Ν.Δ. εν όψει της εκλογής νέου αρχηγού, που υπολογίζεται ότι θα γίνει το αργότερο έως τις αρχές Νοεμβρίου. Ο εσωκομματικός ίλιγγος συνοδεύεται από μυστικά δείπνα, υπόγειες συνεννοήσεις, συγκρούσεις, μπλόφες και δηλώσεις. Εως την επόμενη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, πάντως, όσοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν την ηγεσία θα πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους.
Το μυστήριο γύρω από τις διεργασίες εντάθηκε ύστερα από τις φήμες για ραντεβού Καραμανλή - Μεϊμαράκη στη Ραφήνα. Αν και η συνάντηση δεν επιβεβαιωνόταν για τη

Πρόσκληση για συνάντηση μαθηματικών Γιαννιτσών την Κυριακή 4/10 στο 1ο Γυμνάσιο



Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς της πόλης των Γιαννιτσών και των γύρω περιοχών σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στις 6 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, ώστε να συζητηθούν οι παρακάτω στόχοι (ή/και να τεθούν νέοι):
  • Αναζήτηση εισηγήσεων/εισηγητών μεταξύ των μελών ή μη, με θέματα γύρω από τα μαθηματικά και την εκπαίδευση που θα απευθύνονται στα ίδια τα μέλη της ομάδας, ώστε να υπάρχει μία εσωτερική ανατροφοδότηση.

Ο Ντράγκι στέλνει τον Σόιμπλε στα δικαστήρια



Με προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλεί τη Γερμανία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με αφορμή έναν νέο νόμο που αφαιρεί από την ΕΚΤ εποπτικές εξουσίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.Την Πέμπτη, το γερμανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε σχέδιο νόμου που επιτρέπει στο  υπουργείο Οικονομικών να καθορίζει αυτό τα σχέδια αναδιάρθρωσης τραπεζών και  τη διαχείριση επιχειρηματικού ρίσκου.Με τον νέο νόμο το Βερολίνο ουσιαστικά αποδυναμώνει την ΕΚΤ από το να ελέγχει προληπτικά τράπεζες και να

Επιχείρηση "Καθαρά Χέρια" ξεκινά ο Τσίπρας.



Η ελληνική επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» ξεκινά από το Μαξίμου, όπως άλλωστε έκαναν σαφές όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου σε δηλώσεις τους πριν και μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Λάβρος εμφανίστηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ: «Θα μπουν πολλά πόδια σε ένα παπούτσι», δήλωσε, διαμηνύοντας ότι όσοι φοβούνται πως το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο... έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται άβολα...
Το κυνήγι όσων λυμαίνονταν δημόσιο χρήμα θα στείλει μήνυμα σε δύο αποδέκτες:

Σκάνδαλο Volkswagen: Η Γερμανία η μεγαλύτερη χώρα απατεωνιάς και διαφθοράς.



Για το χειρότερο σκάνδαλο στην ιστορία της σύγχρονης Γερμανίας κάνουν λόγο οι Times. «Η Γερμανία στο εδώλιο του κατηγορουμένου, εκεί που κάθισε και τον Τσίπρα» ένας από τους τίτλους του ευρωπαϊκού Τύπου«Η Γερμανία στο εδώλιο του κατηγορουμένου, εκεί που κάθισε και τον Τσίπρα», «Ηθική Made in Germany», «Μια συγγνώμη δεν φτάνει». Αυτοί είναι μερικοί από τους τίτλους στα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου για το σκάνδαλο της Volkswagen.

Κλιμακωτό «ψαλίδι» έως και 11% στις συντάξεις



Δεν πρόκειται να υπάρξουν οριζόντιες μειώσεις επί των συντάξεων, διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια.
«Δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν μειώσεις 11% στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα ή τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», αναφέρει το υπουργείο, προσθέτοντας ότι οι προτάσεις της Επιτροπής για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν

Έρχεται φοροεπιδρομή.Μεγάλη τρύπα στον προϋπολογισμό.



Η κυβέρνηση σχεδιάζει φοροεπιδρομή υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, για την υστέρηση εσόδων προκειμένου να καλύψει την «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού.
Επικαλούμενη το Δελτίο Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2015 η ΝΔ επισημαίνει ότι υπάρχει δραματική υστέρηση στα έσοδα έναντι του στόχου, ενώ υποστηρίζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι «εικονική πραγματικότητα» και οφείλεται στην εσωτερική στάση πληρωμών.

Συνεδριάζει την Δευτέρα 28.9 και την Τρίτη 29.9 το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.



Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 4.30 το απόγευμα και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα, στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (Πνευματικό Κέντρο -Βόρεια πτέρυγα), θα συνέλθει σε 2 συνεχόμενες τακτικές συνεδριάσεις το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., με τα παρακάτω θέματα της Ημερησίας Διάταξης:

Ο ένας στους πέντε φοροδιαφεύγει



Ποσοστό παραβατικότητας 18% διαπιστώθηκε από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών την προηγούμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα απ' το σύνολο του ελεγκτικού μηχανισμού (ΔΟΥ, Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων και ΣΔΟΕ) διενεργήθηκαν 1.552 έλεγχοι σε 1.549 επιχειρήσεις και στις 274 από αυτές διαπιστώθηκαν παραβάσεις.
Από το τέλος Ιουλίου έως και την προηγούμενη εβδομάδα διενεργήθηκαν συνολικά 37.716 έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 7.282 απ' αυτές

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 26/9



Αγάπα τον εαυτό σου τόσο ώστε να του δίνεις χρόνο να ξεκουράζεται,
να παίζει και να ανανεώνεται!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 26 Σεπτεμβρίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Τα μυστικά της «Υπερπανσελήνου»: Οι 6 πιο γνωστοί μύθοι σχετικά με τη Σελήνη



Η «υπερπανσέληνος» της Δευτέρας, 28 Σεπτεμβρίου αναμένεται με ανυπομονησία από πολλούς, καθώς πρόκειται για ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο. Μία πανσέληνος με το φεγγάρι να είναι το μεγαλύτερο που μπορεί να υπάρξει, η λεγόμενη και υπερπανσέληνος, θα εξαφανιστεί τελείως λόγω ολικής έκλειψης, συντελώντας σε ένα φαινόμενο που είχε να συμβεί πάνω από τρεις δεκαετίες.

Με ένα e-mail οι κατασχέσεις από την εφορία από 1ης Οκτωβρίου



Σε πρώτη φάση θα αφορούν μη ρυθμιζόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 70.000 ευρώ - Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε μια εβδομάδα

Τη δυνατότητα να προχωρά σε κατασχέσεις με ένα e-mail βάζει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών από την 1η Οκτωβρίου καθώς στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει το προσωρινό καθεστώς αναστολής κατασχέσεων και πλειστηριασμών.


Σε πρώτη φάση το μέτρο θα αφορά όσους έχουν μη ρυθμιζόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές υψηλότερες των 70.000 ευρώ.

Επανακαταμέτρηση ψήφων σε 4 δήμους ζήτησε χτες η Λαϊκή Ενότητα



Δειγματοληπτική επανακαταμέτρηση ψήφων σε 4 δήμους του Λεκανοπεδίου Αττικής ζήτησε χτες η Λαϊκή Ενότητα, σε μια κίνηση περισσότερο εντυπωσιασμού παρά ουσίας, αφού υπολείπονται αρκετές χιλιάδες ψήφοι για την είσοδό της στη Βουλή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε: «Είθισται η διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου κατά τη μετεκλογική περίοδο από υποψηφίους, κόμματα ή και εκλογείς.

Βαλκανιονίκες Σουπιάδης και Καστερίδης στους 25ους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου Βετεράνων



Ευγενής άμιλλα και συγκίνηση στους 25ους Βαλκανικούς αγώνες στίβου βετεράνων που διεξήχθησαν στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 18 και Σαββάτο 19 Σεπτεμβρίου 2015.

   Η διαχρονική αξία του κλασσικού αθλητισμού και η ευγενής άμιλλα αναδείχθηκαν μοναδικά στην διάρκεια των αγώνων στο Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων.
  Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 1200 αθλητές και αθλήτριες από 11 χώρες, ενώ από τις μεγαλύτερες αποστολές ήταν αυτή των Ελλήνων που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα με δικά τους έξοδα.

«Ψαλίδι» έως 11% σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ



Κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, που μεσοσταθμικά θα προσεγγίζουν και ίσως να ξεπερνούν το 11%, παράλληλα με τη ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού, περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης στο πλαίσιο των ισοδυνάμων που προτίθεται να προτείνει στους εκπροσώπους των θεσμών, προκειμένου να μην προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή των «σκληρών» όρων του 3ου μνημονίου για το ασφαλιστικό (όπως κατάργηση του ΕΚΑΣ, μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ, εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και υλοποίηση του νόμου 3863/2010).

«Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, η συμμετοχή της στη νέα Ευρωπαϊκή Πηγή Νετρονίων»



Η Ελλάδα έχει πολλά να ωφεληθεί με το να γίνει μέλος στην υπό κατασκευή Ευρωπαϊκή Πηγή Νετρονίων με Θρυμματισμό (European Spallation Source-ESS), όπως συνέβη με το CERN, λέει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο φυσικός Δημήτρης Αργυρίου. Είναι ο Έλληνας επιστήμονας, ο οποίος βρίσκεται σε θέση-κλειδί στον νέο διεθνή επιστημονικό οργανισμό, που θα διαθέτει τον δικό του γραμμικό επιταχυντή πρωτονίων και μελλοντικά θα αποτελέσει μια νέα μεγάλη «ατμομηχανή» επιστημονικών ανακαλύψεων και τεχνολογικών καινοτομιών στην Ευρώπη. 

Βέλη του Κυριάκου στη Ντόρα, η οποία φαίνεται να υποστηρίζει τον Μεϊμαράκη



Για την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, τη σχέση του με την Ντόρα Μπακογιάννη και το “βάρος” του ονόματός του μίλησε χθες το βράδι στο κεντρικό δελτίο του MEGA ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ερωτηθείς εάν η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη θα στηρίξει την υποψηφιότητά του, παρέπεμψε στην ίδια για να δώσει την απάντηση και αρκέστηκε να πει: “Με την Ντόρα Μπακογιάννη έχουμε πάρα πολύ στενή προσωπική σχέση, δεν συμφωνούμε σε όλα πολιτικά”.

Πρεμιέρα την Κυριακή 27/9 του Απόλλων Κ.Βρύσης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ προσκαλεί όλους τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου στην εναρκτήρια αγωνιστική της περιόδου 2015 – 2016 της Γ’ Εθνικής, την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 16.30 στο δημοτικό στάδιο «Ιωάννης Τσερκεζίδης» στην Κρύα Βρύση.

Μήνυμα του Λευκού Οίκου προς την Αθήνα - Τετ α τετ Τσίπρα με Ομπάμα



Επαφές με την αμερικανική ηγεσία, διμερείς συναντήσεις με πρόεδρους κρατών και ομολόγους του, καθώς και παρεμβάσεις σε θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της πενταήμερης παραμονής του στη Νέα Υόρκη.
Λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός δέχτηκε χθες το συγχαρητήριο τηλεφώνημα για την ανάληψη των καθηκόντων του από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Πέλλας για την υπουργοποίηση της κ.Τζάκρη



Αγαπητή κα Υπουργέ,

Για την ανάληψη των καθηκόντων σας, ως επικεφαλής του Υπουργείου Βιομηχανίας, σας συγχαίρω και εύχομαι δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Η επιλογή σας αποτελεί τιμή για την Πέλλα και ιδιαίτερα για το Δήμο Πέλλας, τον τόπο καταγωγής σας.

Στις 11:00 το πρώτο υπουργικό συμβούλιο



Στις 11 σήμερα το πρωί θα συγκληθεί σε συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.
Θα προηγηθεί στις 10:00 στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή ορκωμοσίας, του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη.

Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας Παντανάσσης στην Έδεσσα



Πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και κατάνυξη η εορτή της Παναγίας Παντανάσσης στην ενορία Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.
Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 23/9, στις 18.30, έγινε η επίσημη υποδοχή τμήματος της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, το οποίο μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Αμέσως μετά τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίον 
χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης παρισταμένου του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Η Γερμανία θα διαθέσει 670 ευρώ το μήνα σε κάθε πρόσφυγα



Ο υπολογισμός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τόνισε η Μέρκελ μετά από 7ωρη συνάντηση με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, έχει γίνει με βάση 800.000 πρόσφυγες και κατά μέσο όρο πέντε μήνες αναμονή για την χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Το ποσό των 670 ευρώ μηνιαίως ανά πρόσφυγα θα διαθέτει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας στα ομόσπονδα κρατίδια, σύμφωνα με την απόφαση στην οποία κατέληξε απόψε η διάρκειας επτά ωρών συνάντηση της 'Αγγελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων στην Καγκελαρία.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 25/9



Μην αναλώνεσαι
Μάθε να αγνοείς
ότι δεν αξίζει
να ασχοληθείς!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.