Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Το πρώτο όχι του νομού από τον Γιώργο Καρασμάνη;

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο βουλευτής ΝΔ του νομού Γιώργος Καρασμάνης δείχνει να είναι ανάμεσα σε αυτούς που δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν αύριο στην βουλή τα νέα μέτρα.

Οι υπόλοιποι της ΝΔ που δήλωσαν επίσης ότι θα καταψηφίσουν είναι οι Γιώργος Βλάχος, Παναγιώτης Μελλάς, Αλέκος Δερμεντζόπουλος, Ζήσης Τσιγκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Μαργαρίτης Τζίμας, Γιώργος Βαγιωνςά, και Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας ότι...

Παραιτηθήκαν Βαρβαρίγος και Ζούνη

Ακόμη δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η Πέμη Ζούνη  και ο Δημήτρης Βαρβαρίγος ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στη νέα σύμβαση.

Επιστολή με την οποία δηλώνει ότι παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα, έστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βαρβαρίγος.

Σε ομιλία της στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ η Πέμη Ζούνη το Σάββατο χαρακτήρισε τα μέτρα άδικα και τόνισε ότι δεν πρόκειται να τα ψηφίσει...

"OXI" και από Βαγιωνά, Μελά της ΝΔ

Δύο ακόμη βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης. Πρόκειται για τους βουλευτές Χαλκιδικής, Γιώργο Βαγιωνά και Α' Πειραιώς, Παναγιώτη Μελά.

Μέχρι στιγμής, έχουν διαφοροποιηθεί από την γραμμή της ηγεσίας οι βουλευτές κκ. Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Δημήτρης Σταμάτης, Μαργαρίτης Τζίμας, Πάναγιώτης Μελάς και Γιώργος Βαγιωνάς.
Στην ομιλία του ο κ. Μαρκόπουλος ανάφερε ότι...

Έντεκα βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δηλώνουν «όχι» στα νέα μέτρα

Παρά το ξεκάθαρο μήνυμα, τόσο του Γιώργου Παπανδρέου όσο και του Αντώνη Σαμαρά ενώπιον των κοινοβουλευτικών ομάδων τους, ήδη 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

Αναλυτικά, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα είχαν εκφράσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων), Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης), ο Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), καθώς και οι παραιτηθέντες από την κυβέρνηση Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (αναπληρώτρια ΥΠΕΞ) και Γιάννης Κουτσούκος (υφυπουργός Εργασίας)...

Το βράδυ στις 8 το διάγγελμα Παπαδήμου

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για τις κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα πρόκειται να απευθύνει στις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νόμου για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI).

Στο Υπουργικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο Λουκάς Παπαδήμος απηύθυνε προς τα στελέχη της κυβέρνησης και τους Έλληνες πολίτες, δραματικό μήνυμα αποτροπής της χρεοκοπίας, το οποίο συνόδευσε με μία απολύτως ρεαλιστική περιγραφή ενός τέτοιου ενδεχομένου.
Ο πρωθυπουργός ομολόγησε ότι...

Γιαννιτσά: Προσπάθησε να κάψει ζωντανό τον σύντροφό της

Ο λόγος για μια 53χρονη γυναίκα που μετά από καβγά περιέλουσε με βενζίνη το σύντροφό της για να τον κάψει ζωντανό!

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε το 52χρονο θύμα το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα.

Όπως ανέφερε προηγήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ του ίδιου και της 53χρονης φίλης του και εκείνη τον περιέλουσε με βενζίνη και τον πυρπόλησε(!) με αποτέλεσμα να προκληθούν εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και τον θώρακα του.

Ο 52χρονος επιβιβάστηκε μόνος του σε ταξί...

Σαμαράς: "Εκλογές αμέσως μετά το PSI, συνεννοηθήκαμε;"


Στη φράση «δεν μπορώ να διανοηθώ τη χώρα μου με άδεια ράφια» συμπύκνωσε ο Αντώνης Σαμαράς την ανάγκη να υπερψηφισθεί αύριο από τη Βουλή το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.
Την ίδια στιγμή, «σήκωσε» το θέμα των εκλογών, σε μία προσπάθεια να διαλύσει εντυπώσεις ότι έχει συναινέσει παρασκηνιακά στη μετάθεσή τους στο (μακρινό) μέλλον...

Πανό στην Ακρόπολη το ΠΑΜΕ!

Μέλη του ΠΑΜΕ ανήρτησαν πανό εναντίον «των μονοπωλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στην Ακρόπολη, τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά!
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στον ιερό βράχο «ανεβαίνουν» πανό διαμαρτυρίας, αφού πέραν του ότι αποτελεί το πλέον τουριστικό σημείο της πόλης, η συμβολική σημασία του δίνει στο μήνυμα ξεχωριστό τόνο και δημοσιότητα. Το Σαββατοκύριακο που διανήουμε κορυφώνονται οι αντιδράσεις για την μνημονιακή σύμβαση και η Ακρόπολη είχε ξανά την τιμητική της...

Πορείες σε όλη τη χώρα

Ολοκληρώθηκε μετά το μεσημέρι το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Συντάγματος. Στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου παρέμεναν 2.000 περίπου διαδηλωτές, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, αριστερών οργανώσεων και αντιεξουσιαστές. Την ίδια ώρα, στην πλατεία Συντάγματος κατέφθαναν 1.000 περίπου διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που είχαν πραγματοποιήσει προηγουμένως συγκέντρωση στην Ομόνοια...

Διαρροές από την Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

Την απόφασή του να καταψηφίσει τα μέτρα, παρά την κομματική πειθαρχία που έβαλε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Λαρίσσης, κ. Χρήστος Ζώης.
Ο κ. Ζώης στην ομιλία του απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Σαμαρά, λέγοντάς του ότι γνωρίζει πως ήταν ένας από τους λίγους που από την αρχή είχε ταχθεί κατά του πρώτου Μνημονίου.

Ακολούθως, υπενθύμισε στον κ. Σαμαρά ότι το Νοέμβριο του είχε πει πως μετά την απομάκρυνση Παπανδρέου...

Σήμερα η πρώτη αναμέτρηση του Μέγα Αλέξανδρου με την Νέα Ιωνία

Στην 2η φάση περνάει πλέον από σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών στο χάνμπολ με την ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών να υποδέχεται την ομάδα της Νέας Ιωνίας  για τον πρώτο ημιτελικό. Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο στις 6:00 το απόγευμα ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου.
Στον άλλο ημιτελικό ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή στις 3μμ , η Ορμή υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.
Το πρόγραμμα των ημιτελικών αλλά και αυτού για τα play out  έχουν ως εξής:..

11 Φεβρουαρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα του 112

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα του «112» γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να κάνει γνωστό τον κοινό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 στους ευρωπαίους πολίτες, που δείχνουν να αγνοούν την ύπαρξή του.

Το 112 για επείγουσες ανάγκες λειτουργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1991. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαίων πολιτών επικροτεί τη λειτουργία ενός τέτοιου τηλεφωνικού αριθμού. Ωστόσο, τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους εξακολουθούν να αγνοούν το 112 και να μην το χρησιμοποιούν. Πλήρη άγνοια για την ύπαρξη και λειτουργία του αριθμού δηλώνει στο Ευρωβαρόμετρο το 94% των Ελλήνων...

Σαν Σήμερα, 11 Φεβρουαρίου

Γιορτάζουν: Βλάσης, Θεοδώρα.

Γεγονότα

660 π.Χ: Ο αυτοκράτορας Τζίμου ιδρύει την Ιαπωνία, σύμφωνα με την παράδοση.
1825: Ο Ιμπραήμ, επικεφαλής 4.000 πεζών και 4.000 ιππέων, αποβιβάζεται στη Μεθώνη και την επομένη κινείται προς την Πύλο. Μεγάλος κίνδυνος για την Ελληνική Επανάσταση.

1863: Στο διάστημα της Μεσοβασιλείας, η εθνοσυνέλευση, στην οποία πλειοψηφούν οι προοδευτικοί που αποκαλούνται Ορεινοί, εκλέγει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ζηνόβιο Βάλβη, που θα παραιτηθεί στις 27 Μαρτίου. Συγχρόνως, αποφασίζει ότι μέχρι την έλευση του νέου βασιλιά την εκτελεστική εξουσία θα ασκεί ο πρόεδρος της κυβέρνησης...

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Κεντρικό θέμα η Ελλάδα στον ξένο Τύπο

Ανησυχία για τις εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα επικρατεί σε οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ εκτενέστατες είναι για μια ακόμη μέρα οι αναφορές και του βελγικού Τύπου στο ζήτημα της ελληνικής οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με αναφορές, ανταποκρίσεις, ρεπορτάζ και αναλύσεις σε αμερικανικά ΜΜΕ, παραμένει «συνεχώς ανοικτό το ενδεχόμενο» για χρεοκοπία της χώρας μας. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη προετοιμάζεται για να σώσει τις τράπεζες και όχι για να σώσει την Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται το γεγονός ότι...

Παραιτήθηκαν Μ. Ξενογιαννακοπούλου και υπουργοί του ΛΑΟΣ

Σε βαρύ κλίμα και υπό το φάσμα του ανασχηματισμού συνεδριάζει το απόγευμα της Παρασκευής το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου  ο οποίος έχει ήδη φτάσει στη Βουλή.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται υπό το βάρος των παραιτήσεων των υπουργών του ΛΑΟΣ και της κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και αποκτά πλέον άλλη βαρύτητα μετά μάλιστα τις εξελίξεις  έπειτα από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση...

Το χιόνι όπως δεν το έχετε απολαύσει ποτέ (φωτορεπορτάζ)

Από την περασμένη εβδομάδα η Πέλλα αλλά και γενικότερα ολόκληρη σχεδόν η χώρα ντύθηκε στα λευκά δίνοντας μία νότα κάπως πιο αισιόδοξη βάση της σκληρής πραγματικότητας της οποία αντιμετωπίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ως Έλληνες. Άλλωστε συνηθισμένη είναι η έκφραση σε τέτοιες περιπτώσεις, «επιτέλους είδαμε και μια άσπρη μέρα».

Τι είναι αυτό όμως που θα ανέβαζε την διάθεση ακόμα περισσότερο κοιτάζοντας ένα όμορφο χιονισμένο τοπίο; Εμείς ψάξαμε μερικές τέτοιες φωτογραφίες και σας τις παρουσιάζουμε...

Σούπερ ιντερνετικό σκληρό δίσκο ετοιμάζει η Google

Στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα των λεγόμενων «εικονικών» διαδικτυακών υπηρεσιών θέλει να κάνει δυναμική εμφάνιση η Google. Ο γίγαντας της ιντερνετικής βιομηχανίας δημιούργησε μια υπηρεσία που θα επιτρέπει στον χρήστη να αποθηκεύει τα αρχεία του σε ένα άυλο σκληρό δίσκο. To G-Drive όπως θα ονομάζεται η υπηρεσία αναμένεται να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τις αντίστοιχες που υπάρχουν σήμερα στον κυβερνοχώρο.

Οι «εικονικοί» σκληροί
Ο σύγχρονος άνθρωπος διαχειρίζεται καθημερινά τεράστιο όγκο δεδομένων μέρος του οποίου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) θέλει να βρίσκονται...

Στη διάθεση του Πρωθυπουργού οι παραιτήσεις των μελών του ΛΑΟΣ

Στη διάθεσή του Πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου είναι οι παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ που ήδη έχουν υποβληθεί και απομένει να ληφθεί η απόφαση του πρωθυπουργού. Αυτό αναφέρει ο κ. Καρατζαφέρης σε επιστολή του προς τον κ. Παπαδήμο ενώ, παρέπεμψε στον πρωθυπουργό για την παραμονή ή μη των υπουργών που προέρχονται από το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, λέγοντας πως εάν τους χρειάζεται μπορούν να μείνουν, εάν όχι, να φύγουν.
Ο κ. Καρατζαφέρης λίγο πριν είχε ανακοινώσει ότι δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ο ΛΑΟΣ, γιατί «δένει τη χώρα χειροπόδαρα για τα επόμενα 40-50 χρόνια...

Έρχεται το "Κόμμα Πειρατών Ελλάδος"

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο πολιτικό σκηνικό έκανε το "Κόμμα Πειρατών Ελλάδας" (ΚΠΕ).

Με 480 εγγεγραμμένα μέλη από την ίδρυσή του, στις 14 Ιανουαρίου 2012, 1.500 οπαδούς στο twitter και 1.000 συμμετέχοντες στο forum του με 3.900 δημοσιεύσεις, το ΚΠΕ κατέθεσε τα «διαπιστευτήριά» του στον Άρειο Πάγο και έδωσε την πρώτη συνέντευξη Τύπου παρουσία και του διεθνούς συντονιστή του Κόμματος Πειρατών Γερμανίας Τόμας Γκάουλ (Thomas Gaul).

Βασικά του χαρακτηριστικά είναι η απουσία προέδρου και η λειτουργία του βάσει επταμελούς διοικούσας επιτροπής, η οποία, στην παρούσα της μορφή...

Οι θάλασσες "φουσκώνουν" ανησυχητικά

Οι παγετώνες της Γης χάνουν κάθε χρόνο περίπου 230 δισεκατομμύρια πάγου που καταλήγουν στις θάλασσες του πλανήτη μας, με συνέπεια να υψώνεται παγκοσμίως ενάμισι χιλιοστό περίπου κατά μέσο όρο η στάθμη των νερών ετησίως, ενώ πρέπει να προστεθούν και άλλα δύο χιλιοστά ανόδου των υδάτων εξαιτίας του «φουσκώματός» τους λόγω ανόδου της θερμοκρασίας τους.

Σε αυτές τις ανησυχητικές διαπιστώσεις κατέληξε μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία εκτιμά ότι μεταξύ 2003 και 2010 συνολικά...

Παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Παύλος Στασινός

Παραιτήθηκε ο βουλευτής Άρτας του ΠαΣοΚ κ. Παύλος Στασινός. Την απόφασή του αυτή γνωστοποίησε πριν λίγο με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στασινός οδηγήθηκε στην κίνηση υπό το βάρος των επώδυνων μέτρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο του νέου μνημονίου.
Στην επιστολή του φέρεται να αναφέρει ότι «οι ιδεοληπτικές εμμονές της τρόικας σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και αυξάνουν τους ανέργους και τους φτωχούς, προβληματίζουν και ανησυχούν», ενώ τονίζει: «Η παραίτησή μου είναι μονόδρομος»...

Υγιή δόντια για υγιή καρδιά

Η περιοδοντική νόσος, η οποία είναι η κυριότερη αιτία απώλειας δοντιών στους ενήλικες, πλήττει το μισό του γενικού πληθυσμού. Τελευταία οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η νόσος σχετίζεται με τις καρδιαγγειακές παθήσεις καθώς προάγει και τροποποιεί την αθηροσκλήρωση. Τα αποτελέσματα μελετών έδειξαν την παρουσία παθογόνων βακτηρίων, που προκαλούν την περιοδοντίτιδα, στην αθηρωματική πλάκα, εύρημα το οποίο ενισχύει τη συσχέτιση της περιοδοντίτιδας με τα καρδιαγγειακά.

    Σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες στο 44%-57% του συνολικού πληθυσμού εμφανίζει μέτριας βαρύτητας περιοδοντική νόσο ενώ...

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη στα Γιαννιτσά

Τρία άτομα συνελήφθησαν στα Γιαννιτσά, διότι αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη, με το πρόσχημα ότι ο γιος της τους χρωστάει χρήματα.
Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι, όταν 38χρονη εμφανίστηκε στο διαμέρισμα της 82χρονης και απαίτησε χρήματα από την ηλικιωμένη για δήθεν οφειλή του γιου της.
Η ηλικιωμένη κάλεσε -την ίδια ώρα- το γιο της κι όταν διαπίστωσε ότι επρόκειτο για απάτη κάλεσε σε βοήθεια. Γείτονες ακινητοποίησαν την 38χρονη καθώς και δύο συνεργούς της, μία 18χρονη κι έναν 20χρονο...

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα οργανώνουν την Κυριακή Θεοδωράκης και Γκλέζος

Σε συγκέντρωση έξω από την Βουλή την Κυριακή "για να σταματήσει η προδοσία" και να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση καλούν τον ελληνικό λαό ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος με κοινή δήλωσή τους, που έχει ως εξής: "Σας καλούμε στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Όλοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μαζευτούμε έξω από τη Βουλή για να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας, που είναι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Όλοι μαζί, μαζί με μας, την Κυριακή στο Σύνταγμα, να σταματήσουμε την προδοσία".

Ανοικτό το ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας στη ΝΔ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης υπογράμμισε πως «πρέπει να υπάρξει ούτως ή άλλως έγκριση από τη Βουλή» των νέων μέτρων.

«Αν φύγουμε από το ευρώ η κόλαση που θα ζήσουμε θα είναι άνευ προηγουμένου», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει ούτως ή άλλως έγκριση από τη Βουλή»...

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή 10/2 στον Δήμο Πέλλας

Ο  Δήμος Πέλλας ανακοινώνει ότι λόγω χιονόπτωσης και παγετού που επικρατεί από τις πρωινές ώρες σ΄όλη την έκταση του Δήμου,
όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων  του Δήμου σήμερα 10/2 θα παραμείνουν κλειστά.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ποια σχολεία στην Πέλλα θα είναι κλειστά σήμερα Παρασκευή 10/2 (ενημερώνεται συνεχώς)

Δήμος Έδεσσας
 

Με απόφαση του Δημάρχου Έδεσσας τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου Έδεσσας θα παραμείνουν κλειστά στις 10 Φεβρουαρίου 2012, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

 Δήμος Αλμωπίας
 

Ο Δήμος Αλμωπίας ανακοινώνει τη διακοπή των μαθημάτων κατά την 10η Φεβρουαρίου 2012  σε όλες τις  σχολικές μονάδες της Α/θμιας & Β/θμιας  Εκπαίδευσης και τη διακοπή της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών της Δ/κής Περ/ρειας του Δήμου Αλμωπίας.

 Δήμος  Σκύδρας

Ο  Δήμος Σκύδρας ανακοινώνει ότι λόγω χιονόπτωσης και παγετού που επικρατεί από τις πρωινές ώρες σ΄όλη την έκταση του Δήμου, όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων  του Δήμου σήμερα 10/2 θα παραμείνουν κλειστά.
  
Δήμος Πέλλας

Ο  Δήμος Πέλλας ανακοινώνει ότι λόγω χιονόπτωσης και παγετού που επικρατεί από τις πρωινές ώρες σ΄όλη την έκταση του Δήμου, όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων  του Δήμου σήμερα 10/2 θα παραμείνουν κλειστά.

Συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα

 Το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει την τελική συμφωνία.

Το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει την τελική συμφωνία.
Επετεύχθη συνολική συμφωνία για τα νέα μέτρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Eurogroup.
Εκεί οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν για το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα...

Σε 48ωρη απεργία καλεί τα σωματεία μέλη του το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών 10 και 11 Φεβρουαρίου

Το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών καλεί τα σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να δώσουν δυναμικό παρόν στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ 10/02/2012 και 11/02/2012 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ: • Για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους, που οδηγούν όλους τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση • Για να τους απαντήσουμε ότι τα δικαιώματα μας δεν τους ανήκουν και δεν νομιμοποιούνται να τα ξεπουλήσουν • να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν θέλουμε να μας σώσουν • να ζητήσουμε την τήρηση του συντάγματος και να επιβάλουμε την εφαρμογή του ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΚΓ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/02/2012 ΩΡΑ 11.00πμ

Με ανοιχτή επιστολή το Ε.Κ.Γ. καλεί τους βουλευτές Πέλλας να μην ψηφίσουν το νέο μνημόνιο

Κυρίες και Κύριοι Έλληνες Βουλευτές, Τα δύο (2) τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την πολιτική του πρώτου Μνημονίου, η χώρα οδηγήθηκε σε βαθιά ύφεση. Οι άνεργοι έφτασαν το 1.500.000 και αυτοί οι συνάδελφοι μας δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι! Περίπου το 30% των εργαζομένων ζουν με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας και μέσα στην απόγνωση τους, καλούνται να πληρώσουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις! (4 φορονομοσχέδια μέσα σε 1,5 χρόνο)

Οι πολίτες αυτής χώρας έχουμε ήδη πτωχεύσει! Με την ψήφιση του νέου Μνημονίου ψηφίζετε:..

Στάση πληρωμών λοιπόν! Τώρα!

 Με ένα άρθρο βόμβα που αξίζει να διαβάσετε ο καθηγητής Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης,ταράζει τα νερά και προτείνει έναν άλλο δρόμο.
 
 Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε. Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.
Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο...

Παράταση θητείας του Λ. Παπαδήμου ζητούν με επιστολή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Επιστολή που συνυπογράφουν αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αφορά στο αίτημά τους για την επιμήκυνση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου και για έναν δομικό ανασχηματισμό, θα λάβει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη.
Η συγκέντρωση υπογραφών κάτω από ένα τρισέλιδο κείμενο άρχισε χθες το απόγευμα και θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι - τη δε πρωτοβουλία φαίνεται ότι είχαν «παπανδρεϊκοί» βουλευτές που συμφωνούν με την πρότασή του...

Απεργούν Παρασκευή και Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην Εμπορική

Στην κατάργηση 12 επιδομάτων, που λάμβαναν οι εργαζόμενοι της Εμπορικής Τράπεζας, πέραν αυτών, που προβλέπει η κλαδική σύμβαση, προχώρησε η διοίκηση της τράπεζας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων ο οποίος προκήρυξε ήδη απεργία για τις 10 και 13 Φεβρουαρίου.

Με μια λιτή επιστολή, που εστάλη, ηλεκτρονικά, σε όλους τους εργαζόμενους, και την οποία αποκαλύπτει σήμερα το Euro2day, o διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής, κ Alain Strub, γνωστοποιεί ότι...

Star wars στο Δήμο Πέλλας. Ο Καστερίδης αντεπιτίθεται!

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έντονες είναι οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στο Δήμο Πέλλας μετά την μεγάλη ενδοπαραταξιακή κρίση που έχει ξεσπάσει στο στρατόπεδο του Δημάρχου.

Το κενό της αντιπολιτευτικής κριτικής που αφήνει ο πολιτικά εξαφανισμένος αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Δήμο, κ. Νικόλας Παπανικολάου, έρχεται με ορμή να καλύψει ο διευθυντής του Δήμου κ. Στάθης Καστερίδης. Ο εν δυνάμει υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές κύριος Καστερίδης...

Κλειστά τα σχολεία για σήμερα Πέμπτη στον δήμο Πέλλας

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Πέλλας οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων σε ολόκληρο τον δήμο Πέλλας λόγω παγετού δεν θα λειτουργήσουν σήμερα ημέρα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Σαν Σήμερα, 9 Φεβρουαρίου

Γιορτάζουν: Μάρκελος, Νικηφόρος.

Γεγονότα
1824: Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνητικό ανάμεσα σε άγγλους κεφαλαιούχους και τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης Ιωάννη Ορλάνδο και Ανδρέα Λουριώτη για τη σύναψη δανείου ύψους 800.000 λιρών.


1828: Ο Ιμπραήμ Πασάς φθάνει στην Τρίπολη επικεφαλής δύναμης 12.000 ανδρών, από τους οποίους οι 3.000 ιππείς, και διατάσσει την κατεδάφιση των τειχών και την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης.


1895: Ο αμερικανός γυμναστής Ουίλιαμ Μόργκαν παρουσιάζει ένα νέο παιγνίδι, το βόλεϊμπολ.

Αποχή των δικηγόρων των Γιαννιτσών στις 9 και 10 Φεβρουαρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, από το σύνολο των καθηκόντων τους την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012.

1/ Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ασφαλιστικός μας οργανισμός (ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ), ο οποίος από διετίας τουλάχιστον...

Μαθητής λυκείου προς τον Δήμαρχο Πέλλας

Μήνυμα προς τον Δήμαρχο Πέλλας θέλησε να στείλει ο Γιώργος Κ. μαθητής του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών με αφορμή την μη έγκυρη ενημέρωση σχετικά με το ποιες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν και ποιες όχι στον Δήμο Πέλλας.

Μήνυμα προς τον Δήμαρχο Πέλλας:

Ξέρω ότι μπορεί να νομίζετε πως οι μαθητές υπερβάλουν σε ότι έχει να κάνει με το κλείσιμο των σχολείων...

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Eurostat: Στα όρια της φτώχειας το 27,7% των Ελλήνων

Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 27,7% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για το 2010, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα έβδομη, σε ποσοστά φτώχειας, μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.

Στην «ΕΕ των 27», το 23% του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας.
Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας καταγράφονται στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία (41%), στη Λετονία (38%), στη Λιθουανία (33%), στην Ουγγαρία (30%), στην Πολωνία (27,8%) και στην Ελλάδα (27,7%)...

Κλείνει λόγω κρίσης ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας!

Tην άμεση αναστολή της εκπομπής του ραδιοφωνικού σήματος του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, λόγω αδυναμίας καλύψεως του οικονομικού του ελλείμματος για το τρέχον έτος.

Στην απόφαση κατέληξε η ΔΙΣ, μετά την ενημέρωση που είχαν οι συνοδικοί ιεράρχες από τους μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ και Πατρών Χρυσόστομο...

Σε απομάκρυνση 4.000 υπαλλήλων προχωρά η Nokia

 Την κατάργηση 4.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, Nokia.

Παράλληλα, η εταιρία θα μεταφέρει τις μονάδες παραγωγής της από την Ουγγαρία, το Μεξικό και τη Φινλανδία στην Ασία.
Η εταιρία εκτιμά ότι οι περικοπές θα επηρεάσουν 2.300 υπαλλήλους στο εργοστάσιο της Κομαρόμ της Ουγγαρίας, 700 στη Ρεϊνόσα του Μεξικού και 1.000 στο Σάλο της Φινλανδίας.
Οι περικοπές θα εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του 2012, ενώ ο όμιλος ανακοίνωσε πως...

Βαριές "καμπάνες" για Άκη Τσοχατζόπουλο

Εντολή για την δέσμευση του ακινήτου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου έδωσε ο εφέτης Θ. Κανελλόπουλος μετά την απολογία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για ανακριβή δήλωση "πόθεν έσχες".

Στον κ. Τσοχατζόπουλο επιβλήθηκαν επιπλέον οι περιοριστικοί της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ποσού 150 χιλιάδων ευρώ.

Ο πρώην υπουργός κλήθηκε σε απολογία καθώς κρίθηκε ανειλικρινής η δήλωση "πόθεν έσχες" που υπέβαλε το 2010 για τη χρήση του 2009...

Ποια σχολεία στην Πέλλα θα είναι αύριο Πέμπτη 9/2 κλειστά (ενημερώνεται συνεχώς)

Δήμος Έδεσσας

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Έδεσσας, τα σχολεία σε ολόκληρο τον δήμο Έδεσσας για αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστά.

Δήμος Αλμωπίας
 

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Αλμωπίας, όλες οι σχολικές μονάδες της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί της Δ/κής Περ/ρειας του Δήμου Αλμωπίας θα είναι κλειστά αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Δήμος Σκύδρας

Κλειστά τα σχολεία σε ολόκληρο τον Δήμο Σκύδρας για αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου μετά από απόφαση του Δημάρχου

 Δήμος Πέλλας

Ο  Δήμος Πέλλας ανακοινώνει ότι λόγω του παγετού που επικρατεί τις πρωινές ώρες σ΄όλη την έκταση του Δήμου, όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων  του Δήμου σήμερα 9/2 θα παραμείνουν κλειστά.

Επιστολή δημότη με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων στον Δήμο Πέλλας

Με αφορμή τα όλα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα το πρωί γύρο από το θέμα των σχολείων στον δήμο Πέλλας, ήταν πάρα πολλά τα μηνύματα τα οποία δεχτήκαμε από κόσμο, οι οποίοι εξέφραζαν την αγανάκτησή τους όσον αφορά την μη έγκαιρη ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα του Δήμου.
Μία τέτοια επιστολή λάβαμε και από την φίλη μας την Δήμητρα η οποία διαμένει στο Μελίσσι, και κατόπιν επιθυμία της την δημοσιεύουμε:..

Σε ποιες περιοχές «ήταν» κλειστά τα σχολεία Τετάρτη 8/2 στον Δήμο Πέλλας

Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι από τον δήμο Πέλλας εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου το οποίο και αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα:

Ο Δήμαρχος Πέλλας αποφασίζει:

Τη διακοπή των μαθημάτων για την Τετάρτη 08/02/2012 στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των τοπικών κοινοτήτων Αθήρων, Ραχώνας, Δυτικού, Αγροσυκιάς, Λεπτοκαρυάς, Αγίου Λουκά, Ακρολίμνης, Εσωβάλτων, Σταυροδρομίου...

Ημερίδα για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο (live)

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείτε το 1ο συνέδριο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει από ένα παιδί μέχρι και έναν έφηβο.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε live το συνέδριο αλλά και να ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα της ημερίδας
Είναι κάτι το οποίο μας αφορά όλους και νομίζουμε ότι αξίζει να το παρακολουθήσετε.

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία στην Έδεσσα αύριο Πέμπτη

Με απόφαση του Δημάρχου Έδεσσας κλειστά θα παραμείνουν και για αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε όλες τις περιοχές του Δήμου Έδεσσας λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Τεχνικό πρόβλημα στην ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πέλλας ενημερώνει ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων η ιστοσελίδα του δεν λειτουργεί προσωρινά.
Για οποιαδήποτε επικοινωνία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2382350808 και 2382083227.




Ευχαριστούμε για την συνεργασία
         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πλήρης σύγχιση με τα σχολεία στο Δήμο Πέλλας

Πλήρες αλαλούμ με το αν και ποια σχολεία θα είναι κλειστά στο Δήμο Πέλλας επικρατεί από το πρωί.
Το "Πέλλα Δώθε" λαμβάνει από νωρίς σήμερα το πρωί, δεκάδες μηνύματα αγανακτισμένων γονέων που υπογραμμίζουν την οργή τους για την κωλυσιεργία του δήμου να λάβει μια συγκεκριμένη απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων. Αναφορές από διάφορες περιοχές κάνουν λόγο για ακατάλληλες και επικίνδυνες αυλές που μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουν καθαριστεί. Έτσι μολονότι τα σχολεία παραμένουν τυπικά ανοιχτά...

Σαν Σήμερα, 8 Φεβρουαρίου

Γιορτάζουν: Ζαχαρίας, Ζαχαρούλα.

Γεγονότα


1600: Η Ιερά Εξέταση καταδικάζει σε θάνατο τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο, λόγω των αιρετικών απόψεών του... Υποστήριζε την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου.


1692: Ένας γιατρός στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης αποφαίνεται ότι τρία κορίτσια έχουν κυριευτεί από το Σατανά. Η διαπίστωση αυτή θα οδηγήσει αργότερα στο Κυνήγι Μαγισσών του Σάλεμ, όπως έμεινε στην ιστορία.