Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Παράταση θητείας του Λ. Παπαδήμου ζητούν με επιστολή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Επιστολή που συνυπογράφουν αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αφορά στο αίτημά τους για την επιμήκυνση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου και για έναν δομικό ανασχηματισμό, θα λάβει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη.
Η συγκέντρωση υπογραφών κάτω από ένα τρισέλιδο κείμενο άρχισε χθες το απόγευμα και θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι - τη δε πρωτοβουλία φαίνεται ότι είχαν «παπανδρεϊκοί» βουλευτές που συμφωνούν με την πρότασή του...

...να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου (μεταξύ άλλων οι κ. Νιώτης, Δαμιανάκης, Κεγκέρογλου, Τσώνης, Θεοδωρίδης, Φραγκίδης, Μιχελογιαννάκης και οι κυρίες Ροδούλα Ζήση, Κυριακοπούλου, Θεοχάρη, Τεκτονίδου, Αλεξανδρίδου). Οι εν λόγω βουλευτές υποστηρίζουν μέσω της επιστολή τους: «Η σημερινή κυβέρνηση Παπαδήμου έχει πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική στήριξη χωρίς προηγούμενο, θεωρείται δε απολύτως αναγκαία η παραμονή της στη διακυβέρνηση για όσο χρόνο απαιτείται για την ψήφιση και υλοποίηση των μέτρων διάσωσης της χώρας, αλλά και την επίτευξη του στρατηγικού στόχου του 2012 για πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του έτους».
Απευθυνόμενοι δε στον πρωθυπουργό και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που εκλήθησαν να λάβουν κορυφαίες αποφάσεις, τονίζουν χαρακτηριστικά την ανάγκη επίσης ενός δομικού ανασχηματισμού για να διασφαλιστεί η πλήρης υλοποίηση των συμφωνηθέντων και της δέσμευσής τους ότι μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, θα φέρουν και θα ψηφίσουν ακόμη νέα και ισοδύναμα μέτρα, με στόχο την ανακούφιση των πληττόμενων μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων.
Οι «πράσινοι» βουλευτές προτείνουν: την κατάθεση νομοσχεδίου με το οποίο θα απαγορεύονται -λόγω έκτακτων συνθηκών για μια τριετία- οι συναλλαγές σε ρευστό, άνω των 100 ευρώ (θα προσφέρονται κίνητρα σε καταναλωτές και εμπόρους, επιστροφή φόρου 5% και 2% αντιστοίχως για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, χρεωστικές κάρτες ή αναλήψεων), την άντληση πόρων για τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία, την αναδρομική εφαρμογή του «πόθεν έσχες» από το 2000, κινήσεις για τον «επαναπατρισμό» των καταθέσεων με συγκεκριμένο πρόστιμο, το «κούρεμα» των δανείων των νοικοκυριών, τη μείωση των τιμών τουλάχιστον κατά 40% κ.ά.
Το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου αρχίζει και συζητείται πάντως και στο εσωτερικό της ΝΔ, με το σκεπτικό ότι αν εφαρμοστούν τώρα όλα τα σκληρά μέτρα, δεν θα χρεωθεί αργότερα η ΝΔ μια πολιτική για την οποία δεν ευθύνεται!
Κάποιοι «γαλάζιοι» μάλιστα προβλέπουν σοβαρές προσαρμογές μέσα στο καλοκαίρι και θεωρούν ότι δεν πρέπει να ασκούνται πιέσεις για εκλογές τώρα. Κοντά στην άποψη αυτή λέγεται ότι είναι ο υπουργός Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος και ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος.
Και ο Αντ. Σαμαράς; Εμφανίζεται αμετακίνητος επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές τον Απρίλη και προειδοποιώντας ότι εάν τεθεί θέμα επισήμως για την παράταση της θητείας της κυβέρνησης, η ΝΔ θα πρέπει να αποχωρήσει.

Πηγή  ethnos.gr

2 σχόλια:

  1. νυχτα θα φυγετε!!λαμογια ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ..
    ΦΤΑΝΕΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ !!ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πήρε χαμπάρι ο κύριος τίποτα θεοδωρίδης πως δε ξαναβλέπει βουλή και παρακαλάει να έχει παράτασει στην άχρηστη θητεία τους.και ο δημοκράτης , ο δήθεν επαναστάτης το μόνο που τον νιάζει είναι τα φράγκα.ρε άντε απο δω ρε.κουβέλης και πάλι κουβέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή