Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Στην κορυφή του κόσμου η εθνική πόλο γυναικών


Κορίτσια από ατόφιο χρυσάφι! Η εθνική πόλο... σπάζοντας καρδιές κέρδισε 9-8 την Κίνα και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Σαγκάη!

Κορίτσια από ατόφιο χρυσάφι! Η εθνική πόλο σπάζοντας καρδιές κέρδισε 9-8 την Κίνα και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Σανγκάη...

Γκάλοπ Reuters: Αναμένεται πτώση 61% στα κέρδη της Τιτάν


Στις 2 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα Β’ τριμήνου η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν .

Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει πτώση 61% των καθαρών κερδών δεύτερου τριμήνου σε ετήσια βάση, κυρίως εξαιτίας της ύφεσης στην εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων...

Σύλληψη 58χρονου ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα και 28χρονου για ναρκωτικά


Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 28-7-2011, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, ένας ημεδαπός ηλικίας 58 ετών κατηγορούμενος για παράβαση τελωνιακού κώδικα και ένας ημεδαπός 28 ετών κατηγορούμενος για ναρκωτικά.
Ειδικότερα, στο Ριζάριο Πέλλας, ύστερα από αστυνομική έρευνα...

«Επιασαν» τον αστυνομικό με το γκρουπ της ομάδας Δ στο Facebook


Ομάδα με τον τίτλο "Ομάδα ΔΕΛΤΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" διατηρούσε στο Facebook για τέσσερις μήνες περίπου ένας 23χρονος αστυνομικός, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 23χρονος αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης...

Εντατικοί έλεγχοι από το Κλιμάκιο Περιβαλλοντικού Ελέγχου της ΠΕ Πέλλας

Το Κλιμάκιο Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες τους περιβαλλοντικούς ελέγχους οι οποίοι συνδυάζονται με τη θερινή παραγωγική περίοδο μεταποίησης των οπωρολαχανικών. Το Κλιμάκιο Περιβαλλοντικού Ελέγχου είναι ένα ανεξάρτητο όργανο το οποίο έχει συσταθεί με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, συμμετέχουν σ’ αυτό υπάλληλοι όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας και λειτουργεί σύμφωνα με την κείμενη Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία...

Συντονισμένες ενέργειες για την λειτουργία Α’ τάξης Λυκείου στην Άρνισσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται σημαντική προσπάθεια προκειμένου να προλάβουμε τη νέα σχολική χρονιά και να λειτουργήσει η Α΄ τάξη Λυκείου στο Γυμνάσιο της Άρνισσας. Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τη Βουλευτή Ν. Πέλλας, κα Θεοδώρα Τζάκρη για τη στήριξή της και την ιδιαίτερη κινητικότητα που έχει επιδείξει για την επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου...

Κατά της κατάργησης του Στρατολογικού Γραφείου Έδεσσας δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε στην κατάργηση του Στρατολογικού Γραφείου Έδεσσας, παρά τις δικαιολογημένες και τεκμηριωμένες αντίθετες απόψεις της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα, με επιστολή μου προς το Υπουργείο, είχα ζητήσει τη διατήρηση του Στρατολογικού Γραφείου Έδεσσας σε κατάλληλο χώρο που θα παραχωρούσε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας στο Διοικητήριο, κατάλληλα εξοπλισμένο και με όλες τις απαραίτητες υποδομές τηλεφωνίας και γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο...

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Photo: A cheetah resting on a lion farm

ΠΗΓΗ :NATIONALGEOGRAFIC .COM

H ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ 
Ψαρονέφρι μαρινάτοΤι χρειαζόμαστε:
      750 gr ψαρονέφρι
  • 1 μεγάλο ή 2 μεσαία ξερά κρεμμύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζανιού ξύδι
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • ρίγανη
  • πιπέρι

Απήγαγε πλούσια Αθηναία ο Χρήστος Παπαδόπουλος

Μια απίστευτη υπόθεση αρπαγής και παρακράτησης πλούσιας Αθηναίας με πρωταγωνιστή και πάλι τον διαβόητο αρχηγό της «εταιρείας δολοφόνων» Χρήστο Παπαδόπουλο, εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία. 

Ο 73χρονος με το ματωμένο παρελθόν ο οποίος το καλοκαίρι του 2009 αποφυλακίστηκε συνελήφθη, το πρωί της Παρασκευής στο Μενίδι γιατί μαζί με έναν 50χρονο συνεργό του άρπαξαν μια 57χρονη πλούσια Αθηναία, την κρατούσαν στο πατάρι διώροφης κατοικίας στην περιοχή Συκιά Ξυλοκάστρου Κορινθίας προκειμένου να την αποσπάσουν την υπογραφή για τη μεταβίβαση της περιουσίας της.

Καλές οικογένειες σφάχτηκαν στη Μύκονο!

Άγριο φονικό σε ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Μυκόνου για ασήμαντη αφορμή. Ένας 20χρονος Ιταλός φοιτητής έπεσε νεκρός, έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με παρέα νεαρών Ελληνοελβετών στο Cavo Paradiso.

Ο δράστης που, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάγεται από γνωστή οικογένεια Ελληνοελβετών, επιτέθηκε στο φοιτητή Οικονομικών από το Μιλάνο και τον χτύπησε με ένα μπουκάλι βότκα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ξεψυχήσει. 

Περικόπτονται έως και 50% τα επιδόματα

Από την 1η Ιουλίου περικόπτονται αναδρομικά έως και 50% τα βασικά επιδόματα των δημόσιων υπαλλήλων σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, μειώνεται κατά 50% το κίνητρο απόδοσης των πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των υπαλλήλων των νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου.

Τα «φέσια» στο ρεύμα αγγίζουν τα 430 εκατ. ευρώ .


Η ΔΕΗ εκτιμά ότι τα «φέσια» των ιδιωτών είναι πιθανόν να φθάσουν τα 200 εκατ. ευρώ για το σύνολο της φετινής χρονιάς.  Προς τη σωστή κατεύθυνση κινούνται οι προτάσεις της ΡΑΕ για δημιουργία κανόνων που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων χρεών των πελατών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, επισημαίνει σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΔΕΗ, καθώς τα "φέσια" στην αγορά αγγίζουν ήδη τα 430 εκατ. ευρώ.

Φαίη Σκορδά: Sexy εμφάνιση με χρυσό μαγιό στην παραλία!!!

Η τριμελής πλέον οικογένεια του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά, απολαμβάνει εδώ και λίγες ημέρες τις διακοπές της στην πανέμορφη Ελούντα της Κρήτης.

ΝΔ: «Η κυβέρνηση επιχειρεί λογιστικές αλχημείες» 28/7/2011 5:34:10 μμ




Εξηγήσεις για την οδηγία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία αναστέλλονται οι πληρωμές του Δημοσίου ζητά η ΝΔ.
Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Ιωάννης Βρούτσης έκανε λόγο για «πρωτοφανή» οδηγία του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την αναστολή όλων των πληρωμών μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, η οποία προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

«Μας επιστρέφουν στα γκισέ λεφτά με... χώματα»!

Στα 500 με 800 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που επέστρεψαν στις τράπεζες από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι και την Τετάρτη, αρκετά από τα οποία ήταν χαρτονομίσματα που προέρχονταν από σεντούκια, τραπεζικές θυρίδες και... κήπους, ανέφεραν στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων χθες. 

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ 


Γεμιστά με μπέικον

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 ντομάτες
  • 4 πιπεριές
  • 5 κρεμμύδια ξερά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο (ή 3 κουτ. σούπας ξερό)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 250 γρ. ρύζι νυχάκι
  • 200 γρ. μπέικον
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

4000 Πυροσβεστες, πενταετούς υποχρέωσης.


Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για 4.000 πυροσβέστεςΕγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Π.Υ.Σ. αριθ. 33/2006 η κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης τεσσάρων χιλιάδων (4.000) οργανικών θέσεων Πυροσβεστών, πενταετούς υποχρέωσης με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου για πενταετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται στο Πυροσβεστικό Σώμα (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη).

Υπολογισμός Σύνταξης OΓΑ

Νέα υπηρεσία για την σύνταξη λόγω γήρατος εγκαινίασε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων στην ιστοσελίδα του. 
Στην συγκεκριμένη υπηρεσία με τίτλο «Υπολογισμός Σύνταξης» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τις προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης λόγω γήρατος, να υπολογίσουν το μηνιαίο ποσό της σύνταξης αλλά και να μάθουν περισσότερα για την εφαρμογή υπολογισμού σύνταξης.
Για περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο : http://www.oga.gr/index.php#

Έξαλλη η Ναόμι στη Ρόδο


Στη Σύμη όπου έκανε διακοπές με τον καλό της, Βλαντιμίρ Ντορόνιν, ήταν μες στο μέλι και τα γέλια. Όμως όσοι βιάστηκαν να θεωρήσουν ότι ηρέμησε, πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Η Ναόμι, γνωστή για τον… εκρηκτικό χαρακτήρα της, προκάλεσε έντονο επεισόδιο στη Ρόδο με κάτοικο της Λίνδου, όπου έφτασε με μια στρατιά από σωματοφύλακες. Είδαν τη μαύρη γαζέλα δύο κοριτσάκια και άρχισαν να τη χαιρετούν. Φυσικά ούτε λόγος να την πλησιάσουν, αλλά όταν ο μπαμπάς τους πήγε να τη φωτογραφίσει, έτσι για να έχουν ένα αναμνηστικό οι κόρες του, έγινε ο κακός χαμός.

Γερμανοί και Δανοί οι “τεμπέληδες” της Ευρώπης

Έρευνα του Eurofound αποκαλύπτει ότι παρά τα κλισέ για τους τεμπέληδες της νότιας Ευρώπης, οι Γερμανοί και οι Δανοί έχουν τις περισσότερες γιορτές, αργίες και διακοπές από όλους του Ευρωπαίους.
Επίσημη έρευνα ευρωπαϊκού ιδρύματος δείχνει ότι οι τεμπέληδες της εύφορης ευρωπαϊκής κοιλάδας δεν μένουν στο νότο αλλά στον βορά...

Άρχισαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαρίας Γιαννιτσών

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γιαννιτσών δέχεται νέους σπουδαστές εγγραφές έως 30 Σεπτεμβίου 2011.  Είναι ένα διαφορετικό σχολείο. Ένα παράθυρο στο μέλλον. Ξεχωρίζει για την συνειδητή επιλογή των μαθητών του, που αποφάσισαν να επανενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία, με στόχο...

52χρονος χτυπήθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Το πρώτο κρούσμα, για φέτος, εγκεφαλίτιδας από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών, εντοπίστηκε σε 52χρονο στην Καρδίτσα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Εργαζόμενος κεραυνοβολήθηκε από 20.000 volt!

Στην κυριολεξία από θαύμα γλίτωσε ένας εργαζόμενος στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Κοζάνη, ο οποίος κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα υπερυψηλής τάσης 20.000 volt, αλλά ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο “Μποδοσάκειο” νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

«Μάτια» στο Διάστημα απoκτούν τα Γρεβενά


Στο Πάρκο θα διοργανώνονται και θεματικές «αστροβραδιές», με την ευκαιρία αστρονομικών γεγονότων όπως εκλείψεις, διελεύσεις κομητών  Από το χωριό Ζιάκα των Γρεβενών στις πλαγιές του όρους Ορλιακα, όπου πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια μετρώντας τα άστρα, βρέθηκε να συμμετέχει σε διαστημικές αποστολές της NASA για την εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος.

Τρισέ: Όποιος στοιχηματίζει σε χρεοκοπία της Ελλάδας, θα χάσει

Όποιος στοιχηματίζει στη χρεοκοπία της Ελλάδας θα χάσει τα λεφτά του, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στο γαλλικό περιοδικό Le Point. 

Έκαναν μεγάλη ζωή με πλαστά χαρτονομίσματα


Συνελήφθησαν, στο Κοντόκαλι Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ένας 34χρονος  και μία 24χρονη, για κατοχή και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

«Πρεμιέρα» στις 3 Οκτωβρίου για τη φοροκάρτα


Η φοροκάρτα έρχεται να αντικαταστήσει τις αποδείξεις
Η διάθεση της φοροκάρτας σε όλους τους φορολογουμένους θα ξεκινήσει από τις τράπεζες στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Υποβιβασμός για Ολυμπ. Βόλου και Καβάλα – Αποκλεισμός για Ψωμιάδη - Μπέο

Τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας για την υπόθεση των στημένων αγώνων και τον αποκλεισμό εφ' όρου ζωής από το ποδόσφαιρο των Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη, ανακοίνωσε τα ξημερώματα η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.

Κατάργηση εγγυητικής για φωτοβολταϊκα.


Φωτοβολταϊκά πάρκαΜε αφορμή τα όσα περιλαμβάνονται στην πρόσφατη 7η ανακοίνωση της ΔΕΗ σε εφαρμογή του Ν. 3851/2010, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας, με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τονίζει πως «κρίνεται εκ νέου απόλυτα αναγκαίο, να υιοθετηθεί η πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ, για την κατάργηση της υποχρέωσης από τους επαγγελματίες αγρότες κατάθεσης εγγυητικής επιστολής ύψους 15.000 €, κατά την υπογραφή σύνδεσης του Φ/Β σταθμού τους με το δίκτυο της ΔΕΗ, στην περίπτωση κατά την οποία διαθέτουν τραπεζική έγκριση χρηματοδοτικής μίσθωσης από για την υλοποίηση του έργου».

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Σε ένα Συνέδριο σεξολόγων... (ανέκδοτο)


Στο ετήσιο συνέδριο σεξολόγων, στην έδρα βρίσκεται ο Αμερικανός επιστήμονας και ανακοινώνει:- Εμείς καταφέραμε να πετύχουμε αύξηση του ανδρικού οργάνου κατά 10%.
Κάποιος σύνεδρος ρωτά:- Εννοείτε ως προς το μήκος ή ως προς το πάχος;
- Ως προς το μήκος, φυσικά. Στην Αμερική δεν έχουμε πρόβλημα στο πάχος....

"τζαμπαντάν" διακοπές


«Η κόλαση είναι οι άλλοι», 
φοβερή κι ανεπανάληπτη ατάκα του Σαρτρ!
Και μόνο γι αυτό...Διακοπές και πάλι "Διακοπές" από κάθετι!

Δεν κάνω ποτέ πρόγραμμα διακοπών. Δεν ξέρω δύο και τρεις μήνες νωρίτερα ποιες θα είναι οι διαθέσεις μου. Η αλήθεια είναι πως δεν μ' απασχολεί πολύ πού θα καταλήξω, αστείο μοιάζει σήμερα αυτό. Πάνω από όλα μετράει η διάθεση. Μεγάλη ιστορία αυτή... να έχεις καλή διάθεση...

Προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από τον Άκη


Για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας εγκαλεί την Ελλάδα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) ο πρώην ο  Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε προσφυγή στο ΕΔΔΑ – όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν – στην οποία υποστηρίζει ότι οι βουλευτές Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος...

Ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου της κ. Θ. Τζάκρη για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη"

Aπό το γραφείο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΥΠΕΚΑ, για την κατασκευή των έργων:..

1. «Κατασκευή έργων αποχέτευσης Πέλλας - Νέας Πέλλας» και
 

2. «Αποχέτευση οικισμών Γαλατάδων και Καρυώτισσας και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δημοτικής Ενότητας Μεγ. Αλεξάνδρου Δήμου Πέλλας»...
 

Πρόσκληση για την τακτική συνεδρίαση "Επιτροπής Ποιότητας Ζωής" του Δήμου Αλμωπίας


Σας καλούμε να έρθετε την 29η Ιουλίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00΄ στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας στην Τακτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Η γυμνή αλήθεια της Ελεονώρας (φώτο)

Η Ελεονώρα Μελέτη γνωρίζει πολύ καλά ότι κάνει τη διαφορά. Θέλει να παίρνει αυτό που βλέπει. Είναι αυτή που είναι και όποιος το αντέχει, το αντέχει και δεν διστάζει να κάνει διακοπές με τους...πρώην της. Η παρουσιάστρια της "Πρωινή Μελέτη" αποκαλύπτεται σε μία σέξι φωτογράφηση και δίνει απαντήσεις σε συνέντευξή της στο περιοδικό NITRO.

Η Ελεονώρα δεν γουστάρει όσους την ψάχνουν για να της "τα ζαλίσουν" ρωτώντας για περασμένα ξεχασμένα – ειδικά όταν κάνει διακοπές. Ο αρχισυντάκτης της στην «Πρωινή Μελέτη», Θέμης Μάλλης ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να την κάνει να ανοίξει το κινητό της και να μιλήσει...

Ολοκληρωμένη Διαχείριση με 4 εκατομμύρια Ευρώ


kanoni4 εκατομμύρια Ευρώ θα εισπράττουν οι βαμβακοπαραγωγοί μέσω της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Τι προβλέπει η απόφαση Σκανδαλίδη για τα νέα δικαιώματα ενίσχυσης στους γεωργούς

Τι προβλέπει η απόφαση Σκανδαλίδη για τα νέα δικαιώματα ενίσχυσης στους γεωργούς



Οριστικοποιείται, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα 
Σκανδαλίδη η κατανομή νέων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2010, από το εθνικό απόθεμα αφενός και με βάση το Άρθρο 68 του Καν. (ΕΚ) 73/09 αφετέρου

Από τις 20 Αυγούστου έρχεται η πληρωμή με «εργόσημο» για εποχικές αγροτικές εργασίες και εργασίες στο σπίτι .

Από τις 20 Αυγούστου έρχεται η πληρωμή με «εργόσημο» για εποχικές αγροτικές εργασίες και εργασίες στο σπίτι
Από τις 20 Αυγούστου, οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν με κουπόνια το προσωπικό που 
απασχολούν με κατ΄ οίκον απασχόληση ή το προσωπικό που εργάζεται περιστασιακά σε αγροτικές εργασίες. 

Σκληρό παζάρι για την τιμή του ροδάκινου

rodakina3Η διαπραγματευτική επιτροπή κατάφερε να διασφαλίσει από τον κ. Δριβελέγκα ότι από φέτος θα γίνεται ξεχωριστή σύμβαση μεταξύ ομάδας παραγωγών και εργοστασίου κατά περιοχή, δηλαδή γραπτό συμβόλαιο, με συμβαλλόμενους τον πρόεδρο της ομάδας παραγωγών και τον διευθυντή του εργοστασίου. Επιπλέον οι παραγωγοί του προϊόντος θα πληρώνονται κατευθείαν από το εργοστάσιο και τα χρήματα θα μπαίνουν στους προσωπικά τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

«Το σύνολο των προσλήψεων επανήλθε στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ»


Για έτος - σταθμό έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης αναφερόμενος στο 2010, καθώς επανήλθε στην 
αρμοδιότητά του το σύνολο των προσλήψεων τόσο μόνιμου προσωπικού όσο και εποχικού και με σύμβαση έργου. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καθιέρωση του ετήσιου κυλιόμενου πίνακα για τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Γίναμε η χώρα των καλάσνικοφ...


Εντυπωσιακή είναι η αύξηση του αριθμού των καλάσνικοφ που "κυκλοφορούν" στη χώρα μας, παραδέχθηκε χθες στη Βουλή ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόμου, ο οποίος προκάλεσε σοκ σημειώνοντας ότι είμαστε η χώρα με τις περισσότερες επιθέσεις με καλάσνικοφ. Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου συζητείται η πολιτική βία, ο κ. Οικονόμου είπε ότι "είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο με τόσες πολλές επιθέσεις με καλάσνικοφ. Το καλάσνικοφ είναι όπλο πολέμου" τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για εξελιγμένες επιθέσεις κατά των αστυνομικών και περίεργη συνεύρεση ατόμων του αναρχικού χώρου με φασίζουσες ακροδεξιές νοοτροπίες με στόχο το Κοινοβούλιο.

Αποχωρεί από την πολιτική αν δεν μπει στη Βουλή


Ετοιμη να αποχωρήσει από την πολιτική αν η «Δημοκρατική Συμμαχία» δεν καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή δήλωσε χθες η Ντ. Μπακογιάννη, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία ότι τελικά θα καταφέρει να περάσει το κατώφλι του 3%. Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εκτίμησε πάντως ότι δεν πρόκειται να διενεργηθούν εκλογές στην παρούσα φάση, αν και -όπως είπε- ουδείς μπορεί να αποκλείσει κάτι τέτοιο σε μία χώρα όπως η Ελλάδα.

Νορβηγία: Ο Μπρέιβικ είχε κι άλλα εκρηκτικά

Ελεγχόμενη έκρηξη εκρηκτικών υλών που βρέθηκαν σε χώρο προσωρινής αποθήκευσης αγροκτήματος μισθωμένου από τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος προκάλεσε το μακελειό στη Νορβηγία, πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης, η αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, κανείς δεν τραυματίστηκε στην ελεγχόμενη επιχείρηση, που έγινε στην πόλη Ρένα, περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια του Όσλο. 

Λουκέτο στους συνδέσμους - Έρχεται ηλεκτρονικό εισιτήριο


Την παύση της λειτουργίας των συνδέσμων οπαδών για έναν χρόνο έως ότου μετατραπούν σε Λέσχες φιλάθλων αλλά και την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών προβλέπουν οι διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Ο υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε ότι η Πολιτεία και το ποδόσφαιρο θέλουν από κοινού να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ και των «στημένων» αγώνων και πρέπει να υπάρχει μια καθαρή, σωστή και στενή σχέση ανάμεσά τους.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σαν σήμερα, 26 Ιουλίου


Γιορτάζουν: 
  • Γεγονότα

1822: Η Μάχη στα Δερβενάκια. Καταστροφή του Δράμαλη.
1925: Ο ΠΑΟΚ δίνει τον πρώτο του αγώνα και νικά τον Ηρακλή με 2-1. Στις φανέλες των παικτών του φιγουράρει το τετράφυλλο πράσινο τριφύλλι, που θα αντικατασταθεί από τον δικέφαλο αετό τέσσερα χρόνια αργότερα...

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Σαν σήμερα, 25 Ιουλίου


Γιορτάζουν: 
  • Γεγονότα

325: Λήγουν οι εργασίες της Α' Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Καθιερώνεται το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») και η μέθοδος του υπολογισμού του Πάσχα.
1893: Εγκαινιάζεται η διώρυγα της Κορίνθου.
1917: Καταδικάζεται σε θάνατο ως πράκτορας της Γερμανίας κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο η Μαργκαρίτα Γκιρτρουίντα Ζελ, γνωστή ως Μάτα Χάρι...

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Θλίψη από τον θάνατο της Amy Winehouse


Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Amy Winehouse βρέθηκε νεκρή το Σάββατο 23 Ιουλίου, στο διαμέρισμά της, στο Λονδίνο, λίγο πριν τις 15.00, ώρα Γκρίνουιτς (18.00 ώρα Ελλάδας), από τα μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών του Λονδίνου. Ήταν 27 ετών.
Η είδηση του θανάτου της βραβευμένης τραγουδίστριας έκανε αμέσως τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ και του διαδικτύου, προκαλώντας θλίψη...