Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις, ντέρμπι με ΣΥΡΙΖΑ οι εκλογές


Οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν και έχουμε 4 νέες δημοσκοπήσεις όλες με την Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση. Το ντέρμπι του Ιουνίου συνεχίζεται και η διπολική κόντρα αριστεράς και δεξιάς είναι πλέον ορατή. 

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στις νέες δημοσκοπήσεις από 1,1 έως 5,7 ποσοστιαίες μονάδες ενώ, με εξαίρεση την υποχώρηση της δύναμης του ΚΚΕ, δεν αλλάζει η σειρά κατάταξης των υπόλοιπων κομμάτων και ο συνασπισμός Δράση και Δημιουργία Ξανά, βρίσκεται κοντά στο όριο της εισόδου στην επόμενη Βουλή ως το όγδοο κόμμα...

Εξιχνιάστηκε η διπλή ληστεία στη Σκύδρα

Το Ι.Χ. φορτηγό που είχαν κλέψει από τη Βέροια «πρόδωσε» τους δράστες της θεαματικής διάρρηξης σε ένα κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Σκύδρας και τη ληστεία που έκαναν ταυτόχρονα σε ένα κατάστημα έτοιμου φαγητού! Τρεις από τους έξι κακοποιούς συνελήφθησαν και οι άλλοι τρείς είναι γνωστοί στις αστυνομικές αρχές.

Τα ξημερώματα της 14ης Μαΐου, οι κουκουλοφόροι παραβίασαν με οξυγόνο τα ρολά του κοσμηματοπωλείου και έσπασαν την τζαμαρία...

Νέα ανακοίνωση για το... χαμένο ερώτημα της Φυσικής


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από υποψήφιους και γονείς για το ερώτημα Γ4 της Φυσικής το οποίο ακυρώθηκε την Παρασκευή λίγες ώρες μετά τις εξετάσεις, επειδή το συγκεκριμένο θέμα είχε ελλιπή διατύπωση, όπως είπε η εξεταστική επιτροπή, ενώ η Ένωση Ελλήνων Φυσικών δήλωσε ότι ήταν λάθος.
Η εξεταστική επιτροπή με οδηγία της στα βαθμολογικά κέντρα ζήτησε μετά την ακύρωση του συγκεκριμένου ερωτήματος οι 7 μονάδες που του αναλογούσαν να κατανεμηθούν στα υπόλοιπα ερωτήματα, ώστε να μην αδικηθούν οι υποψήφιοι.
Ωστόσο πολλοί υποψήφιοι λένε ότι...

Δραματικό SOS από την Καταλονία


Η Βαρκελώνη ζήτησε εσπευσμένα βοήθεια από τη Μαδρίτη, τονίζοντας πως αν δεν τη λάβει δεν θα μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος και να πληρωθούν οι μισθοί

Μια ύστατη και σχεδόν... απεγνωσμένη έκκληση για οικονομική βοήθεια απηύθυναν χθες προς τη Μαδρίτη οι αρχές της Καταλονίας, της πλουσιότερης από τις 17 αυτόνομες (και υπερχρεωμένες) επαρχίες της Ισπανίας. «Δεν μας ενδιαφέρει πώς θα το κάνουν, αλλά πρέπει να κάνουμε πληρωμές έως το τέλος του μήνα...

Σαμαράς: Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να κρατήσει την πατρίδα όρθια


Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να κρατήσει όρθια την πατρίδα, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγοντας τις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ.

«Κυβέρνηση του τόπου το ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο» τόνισε χαρακτηριστικά με τρίπτυχο: «ενότητα, αγώνας, αναγέννηση».

O κ. Σαμαράς εξαπέλυσε παράλληλα σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι χάιδευε και χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους, τους λαθρομετανάστες και το παρεμπόριο...

Σήμερα η συνδιάσκεψη της ΝΔ


Στην προεκλογική περίοδο εισέρχεται και επισήμως σήμερα η Νέα Δημοκρατία με την συνδιάσκεψη του κόμματος που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στις εργασίες της συνδιάσκεψης όπου συμμετέχουν οι βουλευτές του κόμματος, τα στελέχη των νομαρχιακών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές αναμένεται να μιλήσουν εκτός από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, οι αντιπρόεδροι του κόμματος και άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματος, ενώ ομιλία θα πραγματοποιήσει και η Ντόρα Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, η κοινή παρουσία της κ.Μπακογιάννη και του κ. Σαμαρά...

Με χρηματιστήριο, ταμείο και καταθέσεις στο μηδέν, οι ξένοι προβλέπουν τώρα και «έξοδο» το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος…



Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και συνθέτουν ένα περιβάλλον απερίγραπτης πίεσης.

Στο χρηματιστήριο την πτωτική πορεία των τελευταίων μηνών και εβδομάδων ακολούθησε το τελευταίο διήμερο ένα σερί ιδιαίτερα επιθετικών πωλήσεων. Οι αναλυτές λένε πως είτε οι ξένοι οίκοι γνωρίζουν κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς, είτε ότι παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια σε μια αγορά που επί της ουσίας είναι ημιθανής. Διόλου τυχαίο ότι από τις εκλογές και μετά το χρηματιστήριο έχασε 27% της αξίας του σε κεφαλαιοποίηση, δηλαδή κοντά στα 6 δισ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, η συμπεριφορά αυτή δείχνει πως οι ξένοι παίζουν επιθετικά το σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Εκλογικό θρίλερ μεταξύ Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ δίνουν οι δημοσκοπήσεις


Στο νήμα αναμένεται βγει ο τελικός νικητής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου σύμφωνα με τις εως τώρα δημοσκοπήσεις καθώς Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να δίνουν μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση που δίνει και το μπόνους των 50 εδρών.
Δημοσκόπηση της «Metron Analysis» δίνει ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ 27,2% και στη Νέα Δημοκρατία 27% δηλαδή μια διαφορά 0,2%!
Στην τρίτη θέση εξακολουθεί να είναι το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνοντας 14,8%. Στην συνέχεια ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με 4,9%. Εντός Βουλής φαίνεται να είναι και η Δημιουργία Ξανά!-Δράση καθώς συγκεντρώνει το απαραίτητο 3%.
Εκτός του Κοινοβουλίου παραμένουν και σε αυτήν την δημοσκόπηση, ο ΛΑΟΣ με 1,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6%. Την ίδια στιγμή το 48% δηλώνει ότι θα ψηφίσει με βάση την παραμονή ή όχι στην Ευρωζώνη, ενώ το 43% απαντά ότι θα ψηφίσει με βάση το δίπολο «υπέρ ή κατά του Μνημονίου».
Σε άλλη ερώτηση, το 49% υποστηρίζει πως θα ήθελε μία κυβέρνηση της κεντροαριστεράς...

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ Αναβλήθηκε η δίκη για την Κορώνεια


Αναβλήθηκε για τον προσεχή Νοέμβριο η δίκη του εν αργία περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, όπως και ακόμη πέντε πρώην στελεχών της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση των καθυστερήσεων στη λήψη μέτρων που αφορούσαν τη διάσωση της λίμνης Κορώνειας.
Ο πρώην νομάρχης, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορείται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς φέρεται ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εξέδιδε απόφαση συγκρότησης κλιμακίων ελέγχων για τις επιχειρήσεις που βρίσκονταν γύρω από τη λίμνη και για τις οποίες...

Αθώος ο Σωκράτης, 2.500 χρόνια μετά


Η Αθήνα δικαίωσε το βράδυ της Παρασκευής τον Σωκράτη, 2.500 χρόνια μετά την θανατική καταδίκη του φιλοσόφου καθώς στην δίκη που έλαβε χώρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, οι δικαστές ισοψήφισαν με αποτέλεσμα την αθώωση του σημαντικότερου φιλοσόφου όλων των εποχών.

Υπέρ της αθώωσης του Σωκράτη ψήφισαν συνολικά 286 δικαστές ενώ στην πλειονότητά τους υπέρ του μεγάλου φιλοσόφου ψήφισαν τα μέλη του ακροατηρίου και ηλεκτρονικά το κοινό.
 

Σαν Σήμερα, 26 Μαΐου


Γιορτάζουν: Συνέσιος.

Γεγονότα
1770: Λήγει άδοξα η επαναστατική προσπάθεια των Ορλόφ και των Ελλήνων της Πελοποννήσου. (Ορλοφικά)

1828: Ένας παράξενος νεαρός ονόματι Κάσπαρ Χάουζερ περιπλανάται σε δρόμο της Νυρεμβέργης. Η ιστορία του, που αποτελεί έως σήμερα ένα άλυτο μυστήριο, θα αποτελέσει αντικείμενο της λογοτεχνίας.
1941: Ο στρατηγός Φρέιμπεργκ, διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων, εξαιτίας των δυσμενών εξελίξεων, διατάζει την εκκένωση της Κρήτης. Δύο Λόχοι του Ελληνικού 5ου Συντάγματος Πεζικού ανακαταλαμβάνουν το χωριό Σταυρωμένος Ρεθύμνου και συλλαμβάνουν 100 γερμανούς αιχμαλώτους. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τις Μουρνιές Χανίων. (Μάχη της Κρήτης)..

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Άλλα 4 εκ. ευρώ στα κόμματα για τις εκλογές


Τους όρους, τις προϋποθέσεις και το χρόνο προβολής των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο από τους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, καθορίζουν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις τους οι υπουργοί Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης και Επικρατείας Αντώνης Αργυρός.

Επιπλέον, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη, κατανέμεται στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα το υπολειπόμενο 40% της εκλογικής χρηματοδότησης για την διενέργεια των εκλογών της 6ης Μαΐου, το οποίο ανέρχεται συνολικά στα 4.148.000 ευρώ, βάση του ν.3023/2002...

Πολιτικό όμιλο για αποκατάσταση της εικόνας του σχεδίαζε ο Τσοχατζόπουλος


Πολιτικό όμιλο ο οποίος θα του επέτρεπε «άνοιγμα στην κοινωνία» για την αποκατάσταση της εικόνας του, σχεδίαζε ο Ακης Τσοχατζόπουλος όπως προκύπτει από τις σημειώσεις του.
Κατά την εκτίμησή του, θα μπορούσε να επιτύχει την αθώωσή του και τη δημιουργία του πολιτικού ομίλου, εξασφαλίζοντας τη συνεργασία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο πρώην υπουργός Αμυνας αναφέρει στις σημειώσεις του:..

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Ακυρώνεται το ερώτημα Γ4 της Φυσικής


Ακυρώνεται σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας το Γ4 ερώτημα που περιλαμβάνεται στα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης, στην οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις, ύστερα από τις αντιδράσεις της Ενωσης Φυσικών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, εστάλη οδηγία στα βαθμολογικά κέντρα, στα οποία δεν έχει ακόμη αρχίσει η βαθμολόγηση, να κατανεμηθούν στα υπόλοιπα ερωτήματα οι 7 μονάδες που αναλογούν στο εν λόγω θέμα.
Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής έχει ως εξής :...

Τα συγκλονιστικά λόγια του 60χρονου πριν αυτοκτονήσει με την 90χρονη μητέρα του


 Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90 χρονών Μητρα μου(την γεροντοκομώ).

Τώρα τα 3- 4 χρόνια έχει πάθει Αλτζχάϊμερ και τελευταία την πιάνουν και κρίσεις σχιζοφρένειας και έχει κι άλλα προβλήματα υγείας, Και τα γηροκομεία δεν δέχονται τσο επιβαρυμένους ασθενείς.
Το πρβλημα είναι ότι δεν είχα προβλέψει να έχω αρκετό ρευστό στο λογαριασμό μου, διότι έπιασε ξαφνικά η οικονομική κρίση. Παρόλο που έχω αρκετή περιουσία, και τα πουλώ όλα όσο όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό(χρήματα) και δέν έχουμε πια να φάμε, κι´η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη κι´ας δανείζονται με 1%, κι´άλλα έξοδα που τρέχουν. Ζω πια συνέχεια μιά ζωή δράμα...

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δήμου Πέλλας


Σας καλούμε σε συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας στις  31-5 -2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα  20:00  για να                                                                             
συνεδριάσουμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα της  Η.Δ. σύμφωνα με τις διατάξεις του  Ν. 3852/2010.

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ...

Πρόσκληση σε συνεδρίαση από τον Δήμο Πέλλας για την προεκλογική προβολή των κομμάτων


Σας καλούμε σε  συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  Πέλλας στις  31-5-2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:30 μ. μ.  για να συνεδριάσουμε και να αποφασίσουμε για το μοναδικό θέμα της  Η.Δ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Π.Δ 26/2012 και της αριθμ. 14473/11-4-2012 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών.

ΘΕΜΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών...

Σαν Σήμερα, 25 Μαΐου


Γεγονότα
1834: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο κατά τη διάρκεια της βαυαροκρατίας. Είχαν κατηγορηθεί ότι συνωμοτούσαν κατά της αντιβασιλείας. Υπέρ της απαλλαγής τους ψηφίζουν οι δικαστές Γεώργιος Τερτσέτης και Αναστάσιος Πολυζωίδης. Η ποινή τους θα μετατραπεί σε κάθειρξη και θα απελευθερωθούν μόλις ενηλικιωθεί ο Όθων, το Μάιος του 1835.
1895: Ο Όσκαρ Ουάιλντ καταδικάζεται σε δύο χρόνια φυλάκιση για σοδομισμό.

1911: Στο Μεξικό, ο Εμιλιάνο Ζαπάτα αρχίζει την επανάσταση.

1932: Κάνει το ντεμπούτο του το διάσημο καρτούν της Ντίσνεϊ, Ντίπι Ντογκ, γνωστότερο ως Γκούφι...

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Φιέστα με φιλικό έχει προγραμματίσει η Αναγέννηση Γιαννιτσών


Φιλική αναμέτρηση με την ομάδα της Ν. Πέλλας έχει προγραμματίσει η Αναγέννηση Γιαννιτσών αύριο Παρασκευή (25/5) και η οποία θα γίνει σε μορφή φιέστας για την παραμονή της στην Football League.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης η διοίκηση σε συνεργασία με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας έχουν προγραμματίσει εκδήλωση όπου όλοι μαζί θα γιορτάσουν την πετυχημένη χρονιά της Αναγέννησης σε μία πάρα πολύ δύσκολη κατηγορία.

Συνέντευξη Αντωνία Βασιλειάδου


Εγκαινιάζοντας σήμερα μία νέα στήλη στο «Πέλλα Δώθε» με στόχο την ανάδειξη ταλέντων του Νομού μας, στην πρώτη μας συνέντευξη έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε ένα νέο κορίτσι του λαϊκού (του καλού λαϊκού όπως επισημάνει και η ίδια) ρεπερτορίου.
Πρόκειται για την ερμηνεύτρια Αντωνία Βασιλειάδου από τα Γιαννιτσά η οποία εκτός από υπέροχη σκηνική παρουσία, διαθέτη και μία καταπληκτική φωνή.
 
Η 20χρονη Αντωνία, σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνων των κοριτσιών που ξύπνησε μια μέρα και πήρε ένα μικρόφωνο προκειμένου να δει αν τις πάει.
 
Η πολύχρονη ενασχόλησή της με την μουσική σε συνδυασμό με την αγάπη που τρέφει από πολύ μικρή για αυτήν, την βοήθησαν να αποκτήσει εκείνες τις βάσεις που είναι απολύτως απαραίτητες για κάποιον που θέλει να εξελιχθεί μέσα από την δική του δουλειά.
 
Στο σημείο όμως αυτό είναι καλύτερο να αφήσουμε να μας μιλήσει η ίδια:..

Nέα δημοσκόπηση Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 30%, ΝΔ 26%, ΠΑΣΟΚ 15%

Πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά τεσσάρων μονάδων από τη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή, στην οποία εμφανίζεται τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και οκτακομματική Βουλή.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι 26% της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 15,5%, ενώ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 8% και η ΔΗΜΑΡ με 6,5%.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4% και η Δημιουργία Ξανά-Δράση με 3%.

Στην παράσταση νίκης, η πλειοψηφία, δηλαδή το 54%, θεωρεί ότι πρώτο κόμμα θα έρθει η ΝΔ (42% στο προηγούμενο Βαρόμετρο). Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 35%.....

Μεγάλος διαγωνισμός από τα Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας και το Palo.gr!


To γνωστό ενημερωτικο portal, Palo.gr και τα Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας δουλεύουν για εσάς!

3 Τυχεροί με το ταίρι τους, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν δωρεάν διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής, καθώς και να απολαύσουν μπανάκι στα μοναδικά ιαματικά νερά των Λουτρών Πόζαρ Αλμωπίας!

Εσείς λάβατε μέρος;;

Αν όχι, πατήστε εδώ!

Συνεχίζονται μέχρι 31 Μαΐου οι εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών


Ενημερώνουμε το η κοινό της περιοχής μας πως η υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στην Α’ τάξη του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών για το σχολικό έτος 2012-2013, συνεχίζεται  έως 31 Μαΐου 2012.
Υπενθυμίζουμε πως οι απόφοιτοι δημοτικού  εγγράφονται στο Μουσικό Σχολείο ύστερα από διαδικασία επιλογής, που θα διενεργηθεί από πενταμελή επιτροπή οριζόμενη από το Υπουργείο Παιδείας, στις 20 Ιουνίου 2012, σύμφωνα με την υπ. απόφαση 60235/Γ7/26-5-2011...

Δωρεά αμαξίδιων στο Κέντρο ΑμεΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ


 ΟΤΑΝ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Είναι πραγματικά σημαντικό ότι το Κέντρο ΚΔΑΠΜΕΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ αγκαλιάστηκε από την κοινωνία και τους κατοίκους όχι μόνο του δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Φιλοξενεί περισσότερα από 25 άτομα με κινητικές και νοητικές αναπηρίες και προσφέρει τις απαραίτητες ενέργειες και δεξιότητες μαζί με το ανάλογο επιστημονικό προσωπικό. 
Η ΔΗΚΕΠΑΠ μαζί με τα παιδιά, τους γονείς και τους εργαζόμενους του Κέντρου ευχαριστούν κάθε ιδιώτη που στηρίζει την λειτουργία του ΚΔΑΠΜΕΑ και ιδιαίτερα τις κ.κ. Σταυρούλα Θωμαϊδου και Μαρία Μαζετζή...

Διπλή αυτοκτονία στο Μεταξουργείο!


Σοκ και δέος στην ελληνική κοινωνία προκαλεί η είδηση της αυτοκτονίας, το πρωί της Πέμπτης, ενός 60χρονου που πήρε μαζί του στο θάνατο και την 90χρονη μητέρα του, στο κέντρο της Αθήνας!

Όλα συνέβησαν ακαριαία γύρω στις 8 το πρωί στην περιοχή του Μεταξουργείου, στην οδό Ακομινάτου.

Οι γείτονες των δύο πρωταγωνιστών αυτή της τραγικής ιστορίας δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και έμειναν με το σοκ της εικόνας που αντίκρισαν, όταν μητέρα και γιος ήταν ήδη νεκροί…

Ολοκληρώνονται τα έργα περιβαλλοντικής αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Π.Ε. Πέλλας


Ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική αποκατάσταση πέντε Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμωπίας. Πρόκειται για χώρους μέσης περιβαλλοντικής επικινδυνότητας που ανήκουν στην Ομάδα Β’. Το προσεχές χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται επίσης οι εργασίες αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στις Τοπικές Κοινότητες Σωσσάνδρας και Κωνσταντίας στις θέσεις Πλατανάκια και Ξηροπόταμος αντίστοιχα. Η συνολική δαπάνη των έργων της Β’ Ομάδας που περιλαμβάνει 27 ΧΑΔΑ σε όλη την Πέλλα ανέρχεται...

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας «Φίλιππος»


Με εκπροσώπους, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας «Ο Φίλιππος» συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, στο γραφείο του στο Διοικητήριο. Ο Σύλλογος διενήργησε σχετικά πρόσφατα εκλογές και συγκροτήθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον κ. Χρηστάκη Ιωαννίδη.

Ο κ. Θεοδωρίδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του Συλλόγου ο οποίος υλοποιεί πολλές σημαντικές δράσεις κάθε χρόνο και συζήτησε μαζί τους τα σχέδια και τις προτάσεις τους για τη νέα περίοδο...

Λίστα με 500 ύποπτους για διαφθορά


Λίστα με 500 ονόματα πρώην νομαρχών, πρώην δημάρχων, πρώην υπουργών και πρώην βουλευτών για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες για παράνομο πλουτισμό έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ. 

Ηδη έχει ξεκινήσει την έρευνα των συγκεκριμένων προσώπων με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όσα καταγγέλθηκαν, ανώνυμα και επώνυμα έχουν βάση.

Η έρευνα που ξεκίνησε πριν από περίπου έξι μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα όπως δηλώνει στην «Η» αρμόδιο στέλεχος «η υπόθεση έχει ζουμί»...

Πέθανε ο δημιουργός του τηλεκοντρόλ, Γιουτζίν Πόλεϊ


Λος Αντζελες: Ο δημιουργός του τηλεκοντρόλ, Γιουτζίν Πόλεϊ, πέθανε σε ηλικία 96 ετών έγινε γνωστό την Τετάρτη.

Ο Πόλεϊ, Αμερικανός μηχανικός που εργαζόταν τη δεκαετία του 1950 στην εταιρεία Zenith Electronics, ανέπτυξε το ασύρματο τηλεχειριστήριο με την επωνυμία Flash-Matic.

Η συσκευή έμοιαζε μάλλον με πιστολάκι για τα μαλλιά, αλλά με λίγη φαντασία μπορούσε να το δει κανείς ως ακτινοπίστολο, με μία κόκκινη σκανδάλη για την αλλαγή των καναλιών.

Αρχικά τα τηλεκοντρόλ έκλειναν την εικόνα και τον ήχο και άλλαζαν κανάλι...

Διακινούσαν με φορτηγό κάνναβη στα Γιαννιτσά


Στα «χέρια» της αστυνομίας βρίσκονται δύο άτομα, ηλικίας 30 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών στα Γιαννιτσά.

Η σύλληψη των δραστών σημειώθηκε χθες το βράδυ, στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας.
Συγκεκριμένα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι οι συλληφθέντες διακινούν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε τοξικομανείς της περιοχής, σε αστυνομική έρευνα Ι.Χ. Φορτηγού του 38χρονου όπου επέβαιναν οι δύο δράστες, εντοπίστηκαν ναρκωτικά επιμελώς κρυμμένα στην καρότσα του οχήματος κάτω από πλαστικές κλούβες με φρούτα...

Η ανατροπή της ανατροπής στα Γιαννιτσά!


Συναρπαστικό παιχνίδι με ανατροπές έγινε στα Γιαννιτσά, όπου η Καλλιθέα επιβλήθηκε 3-2 της τοπικής Αναγέννησης ολοκληρώνοντας με νίκη τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Με την επιτυχία αυτή, η ομάδα του Νίκου Παντελή, μπαίνει με βαθμολογικό πλεονέκτημα στα πλέι οφ!

Το ματς ήταν πολύ καλό και θεαματικό και διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος του. Η Καλλιθέα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 26' με ατομική προσπάθεια του Μιχαλόπουλου, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα Καραογλανίδη και πλάσαρε σωστά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα...

24 Μαΐου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων


Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων διοργανώνεται από την Europarc, την Ομοσπονδία των Εθνικών Δρυμών και Πάρκων της Ευρώπης.
Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Μαΐου, γιατί αυτή την ημερομηνία του 1909 δημιουργήθηκαν τα πρώτα 9 εθνικά πάρκα στη Σουηδία.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Πηγή 
sansimera.gr