Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πρεμιέρα στις Πανελλαδικές για 120.000 υποψηφίους


Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας άνοιξε σήμερα η «αυλαία» των πανελλαδικών εξετάσεων για τους τελειόφοιτους και απόφοιτους των Γενικών Λυκείων.

Συνολικά, περί τους 120.000 υποψηφίους όλων των κατηγοριών θα ριχτούν στη «μάχη» των εξετάσεων, διεκδικώντας 76.094 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με το ποσοστό της επιτυχίας να ανέρχεται περίπου στο 63%...

Λόγω των εκλογών της 17ης Ιουνίου, θα μετατεθεί χρονικά η εξέταση των ειδικών μαθημάτων των Αγγλικών και της Αρμονίας, η οποία επρόκειτο να γίνει το Σάββατο 16/6 και τη Δευτέρα 18/6 αντίστοιχα. Η ανακοίνωση για τις νέες ημερομηνίες εξέτασης των μαθημάτων αναμένεται να γίνει άμεσα από το υπουργείο Παιδείας το οποίο, σε κάθε περίπτωση, επιθυμεί το σύνολο των εξετάσεων και η βαθμολόγηση των γραπτών όλων των υποψηφίων να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.
Κι αυτό, διότι αν οι διαδικασίες παραταθούν μέσα στον Ιούλιο, θα αυξηθεί το κόστος των πανελλαδικών λόγω των επιπλέον αμοιβών των εκπαιδευτικών. «Θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή, διότι δεν μας περισσεύουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος στο πλαίσιο της επίσκεψης που έκανε το Σάββατο στο υπουργείο, προκειμένου να ενημερωθεί για την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και πρόσθεσε: «Έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία, έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν και ελπίζω και με τη βοήθεια της τύχης όλα να εξελιχθούν ομαλά».
Τη διαβεβαίωση ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν το θέμα των εκλογών εντός της εξεταστικής περιόδου έδωσε η νέα υπουργός Παιδείας, Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου.

Πηγή  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου