Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Με μία ματιά οι τίτλοι των Ελληνικών ΜΜΕ για την επιτυχία της Εθνικής


Η επικράτηση της Εθνικής μας επί της Κροατίας με 2-0 όπως ήταν φυσικό, σκόρπισε χαμόγελα και ενθουσιασμό σε όλους τους Έλληνες σε ολόκληρη την υφήλιο. Δείτε με μία ματιά τους τίτλους μερικών διαδυκτιακών ΜΜΕ για την επιτυχία της Ελλάδας:..

Πάμε EURO με την Εθνική μετά το 2-0 επί της Κροατίας


Μένει απλά να μην ηττηθούμε στο τελευταίο ματς μέσα στην Γεωργία την Τρίτη

Νίκη πρόκρισης με 2-0 πέτυχε η Εθνικής μας επί της Κροατίας και πέρασε την πρώτη θέση την βαθμολογίας ταξιδεύοντας την Τρίτη στην Γεωργία έχοντας ως στόχο τουλάχιστον την ισοπαλία έτσι ώστε να σφραγίσει το εισιτήριο της για τα τελικά του Euro 2012.
Με δύο γκολ από τους Σαμαρά και Γκέκα 71’ και 79’ αντίστοιχα...

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο o Μητροπάνος


Σε ιδιωτική κλινική των βορείων προαστίων νοσηλεύεται από χθες ο Δημήτρης Μητροπάνος. Ο 63χρονος λαικός τραγουδιστής, που τα τελευταία τρία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση, αυτή τη φορά βρίσκεταιι αντιμέτωπος με μία νέα περιπέτεια υγείας.

Το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso...

Σαμαράς: Μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον Ρέσλερ


Τη γλώσσα της... ανάπτυξης μιλούν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, σύμφωνα με τον πρώτο, που χαρακτηρίζει σημαντική εξέλιξη την πρόθεση των γερμανικών επενδύσεων. 

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό αντικαγκελάριο, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: "Με τον κ. Ρέσλερ μιλήσαμε μια κοινή γλώσσα...

Άνοιγμα της ψαλίδας για την ΝΔ αλλά και πρωτιά Καρατζαφέρη στη δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue για λογαριαμό του Σκάι και της Καθημερινής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διευρύνει την διαφορά στις 9 μονάδες.
Πάντως και σε αυτήν την έρευνα δεν προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση και την είσοδό τους στη βουλή φαίνετε να κάνουν εφτά κόμματα. Ιστορικά χαμηλά είναι τα ποσοστά για το κυβερνών κόμμα μιας και θυμίζουν εποχές πριν το 1977.

Ποιο συγκριμένα στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, και αφού έγινε αναγωγή...

Γιορτή στα Γιαννιτσά για την άνοδο. Δηλώσεις παραγόντων


Πανηγυρίζουν την άνοδο
Η γιορτή στα Γιαννιτσά και σε ολόκληρο τον δήμο Πέλλας συνεχίζεται, δεκάδες φίλαθλοι, γλέντησαν μέχρι το πρωί, σε ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης,  την άνοδο με ζωντανή μουσική και χορό. Οι www.matiespellas.gr  και ο Γιώργος Χατζηχρήστος μίλησε αποκλειστικά με τον πρόεδρο της Αναγέννησης,  τον πρόεδρο της ένωσης ποδοσφαίρου Πέλλας και τον γενικό γραμματέα του συλλόγου σε έναν ατέλειωτο γλέντι που στήθηκε στην πόλη για την μεγάλη επιστροφής της ομάδος στην Β´ Εθνική . Μετά από 18 χρόνια και με την συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της.
 

Να δούμε αναλυτικά τις δηλώσεις των 3 παραγόντων της Πέλλας...

Σαν σήμερα, 7 Οκτωβρίου


Γιορτάζουν: 
  • Γεγονότα

1571: Στη Ναύπακτο, ο χριστιανικός στόλος υπό τον Δον Χουάν ντε Αούστρια καταστρέφει τον τουρκικό του σουλτάνου Σελίμ Β', σταματώντας οριστικά την οθωμανική επέκταση προς τη Δύση. Κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας σκοτώνεται ο ναύαρχος των τουρκικών δυνάμεων Αλί Πασά.
1825: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της Γενικής Εφημερίδος της Ελλάδος, προδρόμου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως...

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Κόπηκε ο Πανελλήνιος, τζάμπολ με 13 ομάδες!


Ο Πανελλήνιος Γ. Σ. δεν εξασφάλισε τελικά από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1 μπάσκετ και υποβιβάζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Ετσι το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών θα διεξαχθεί εφέτος με 13 ομάδες όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ!

Στην κληρωτίδα της Α1 μπάσκετ την Παρασκευή (7/10) θα μπουν τελικά 13 ομάδες, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α2 και συνεπώς δεν γίνεται να αντικατασταθεί ο Πανελλήνιος. Ετσι, σε κάθε αγωνιστική...

Κλείνει το χαμάμ της Βουλής


Να κλείσει το χαμάμ του γυμναστηρίου της Βουλής αποφάσισε ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά τις αποκαλύψεις της Realnews που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις μέσα στο Κοινοβούλιο. Κατά την διάρκεια ολόκληρης της εβδομάδας ο πρόεδρος της Βουλής έγινε δέκτης παραπόνων από βουλευτές οι οποίοι του έλεγαν ότι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία δεν πρέπει να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και ότι...

Δεν θα καταβληθούν την Πέμπτη τα επιδόματα πολυτέκνων του ΟΓΑ

Δεν θα καταβάλει τελικά την Πέμπτη ο ΟΓΑ τα επιδόματα πολυτέκνων σε όσους ασφαλισμένους τα δικαιούνται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ταμείου, τα επιδόματα σε πολύτεκνες οικογένειες δεν θα καταβληθούν εξαιτίας της κατάληψης (φώτο)  που πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας από εργαζόμενους σε αυτό.

Από τον ΟΓΑ επισημαίνεται ότι...

Ελλάδα-Σαν Μαρίνο 2-0


Ο σκόρερ της Εθνικής Μαυρίας
Με δυο γκολ του Μαυρία η Εθνική Ελπίδων επικράτησε του Σαν Μαρίνο με 2-0 για την προκριματική φάση του EURO 2013

Εύκολο ήταν το έργο της Εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων στον τρίτο αγώνα για την προκριματική φάση του EURO 2013.
 Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Δημοτικό γήπεδο του Περιστερίου με δύο γκολ του Μαυρία επικράτησε με 2-0 του Σαν Μαρίνο για τον πρώτο όμιλο...

Ανέβηκαν οι τόνοι στον ΚΤΕ Οικονομικών, «πράσινα» πυρά κατά Βενιζέλου


Την σκληρή κριτική βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για σειρά θεμάτων, όπως η φοροδιαφυγή, τα δημοψηφίσματα και οι καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο δέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη.

Ο κ. Βενιζέλος είχε έντονο διάλογο με τον βουλευτή Μεσσηνίας και πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά αναφορικά με την πατάξη της φοροδιαφυγής.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Κουσελάς ρώτησε τον κ. Βενιζέλο «τι μέτρα έχει πάρει για τους μεγαλοφειλέτες;»...

Στους δρόμους ξεχύθηκαν φίλοι της Αναγέννησης να πανηγυρίσουν την άνοδο (Βίντεο)


Ενθουσιασμός στην Αναγέννηση για την άνοδο
Στο άκουσμα της είδησης της ανόδου της αγαπημένης τους ομάδας, δεκάδες οπαδοί της Αναγέννησης ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης και με τύμπανα και σημαίες πανηγύρισαν την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της football league
Στα βιντεάκια που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των πανηγυρισμών τους στο κέντρο της πόλης...

Και επίσημα η Αναγέννηση Γιαννιτσών στην Football League


Πανηγυρίζει ο κόσμος της Αναγέννησης
Από την νέα αγωνιστική χρονιά η ομάδα των Γιαννιτσών θα συμμετάσχει στο δεύτερο τη τάξη πρωτάθλημα ποδοσφαίρου την Football League.

Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, η ομάδα της Πέλλας κατάφερε τελικά να πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής το οποίο της χορήγησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και αφού συνεδρίασε η τελευταία σήμερα το απόγευμα.

Τέλος καλά όλα καλά λοιπόν για την Αναγέννηση...

Υποβιβασμός για Παναχαϊκή, τέλος ο Κούγιας!


Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της πειθαρχικής επιτροπής της Football League σε Παναχαϊκή, Διαγόρα και Αλέξη Κούγια! Οι Αχαιοί και οι Ροδίτες υποβιβάστηκαν στην Football League 2 κι ο Κούγιας μένει εκτός ποδοσφαίρου για πέντε χρόνια!

Παράλληλα, σχεδόν όλοι οι παίκτες και η διοίκηση του Διαγόρα τέθηκαν εκτός ποδοσφαίρου, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε «στημένα» παιχνίδια! Ολες οι ποινές...

Αντί για φιλικό, έπαιξαν… ξύλο Λευκάδα και Αετός Σκύδρας


Φιλικό… ξύλο έπαιξαν Λευκάδα - Αετός Σκύδρας , καθώς ο αγώνας προετοιμασίας των δύο ομάδων διεκόπη στο 67’ λόγω έντασης μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Ενώ το σκορ ήταν 1-1, ο Έξαρχος χτύπησε εκτός φάσης τον Ινεμπολίδη και προκλήθηκε γενική σύρραξη με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι των ομάδων να αποφασίσουν την οριστική διακοπή του αγώνα σε εκείνο το σημείο. Για το τυπικό μέρος του… φιλικού ο Αετός προηγήθηκε στο 16’ με τον Καραγιάννη...

Σήμερα το απόγευμα η απόφαση για την Αναγέννηση Γιαννιτσών


Κρίσιμες οι επόμενες ώρες, για να μη πούμε λεπτά για την Αναγέννηση καθώς από στιγμή σε στιγμή αναμένετε η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία συνεδριάζει αυτήν την ώρα για την τύχη την οποία θα έχει η ιστορική ομάδα της πόλης των Γιαννιτσών. Η διοίκηση της ομάδας έδινε μέχρι τελευταία στιγμή έναν μεγάλο αγώνα προκειμένου να εξασφαλίσει και το τελευταίο έγγραφο το οποίο και θα έδινε το πράσινο φως στην Αναγέννηση...

«Έφυγε» ο γκουρού της τεχνολογίας

Έφυγε από την ζωή ένας από τους πιο αγαπητούς αλλά και επιτυχημένους ανθρώπους στον πλανήτη, νικημένος από την μακροχρόνια μάχη που έδωσε με τον καρκίνο αλλά και με άλλες ασθένειες που τον ταλαιπωρούσαν.




Ο συνιδρυτής της Apple και επί χρόνια διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας – κολοσσού, Steve Jobs, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα, σε ηλικία 56 ετών.

Ανέκδοτο, "το καγκουρό"


Ένα καγκουρό δραπέτευε συνέχεια απ το ειδικά περιφραγμένο δώρο του στο ζωολογικό κήπο.
Οι αρμόδιοι, ξέροντας ότι μπορεί να πηδάει πολύ ψηλά, βάζουνε έναν φράχτη 3 μέτρα ψηλό.
Το επόμενο πρωί το καγκουρό έκανε τις βόλτες του στον ζωολογικό κήπο, έξω απ τον περιφραγμένο χώρο του.
Οι αρμόδιοι σηκώνουν το φράχτη στα 6 μέτρα, αλλά το επόμενο πρωί, πάλι έξω το καγκουρό.
Συνεχίζουν την ίδια ιστορία, κάθε μέρα πιο ψηλό φράχτη, κάθε πρωί έξω το καγκουρό.
Ο φράκτης τώρα είναι στα 20 μέτρα ύψος.
Τελικά, μια καμήλα απ το διπλανή περίφραξη ρωτάει το καγκουρό:..

Σαν Σήμερα, 6 Οκτωβρίου


  • Γεγονότα

1910: Ορκίζεται η πρώτη κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου.
1925: Μετά το πραξικόπημα του στρατηγού Πάγκαλου, αρχίζει η εφαρμογή της λογοκρισίας και του στρατιωτικού νόμου.
1927: «Ο Τραγουδιστής της Τζαζ» με πρωταγωνιστή τον Αλ Τζόλσον είναι η πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία που κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη.
1945: Η «Κατάρα του Τράγου». Έτσι έμεινε στην ιστορία του μπέιζμπολ ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον ελληνικής καταγωγής Βασίλη Σιάνη και τον τράγο του, στο οποίο αποδίδεται η αδυναμία των Σικάγο Καμπς να κατακτήσουν έκτοτε το πρωτάθλημα στις ΗΠΑ.
1973: Αρχίζει ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ, μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων.

Νυχτερινή σύσκεψη Βενιζέλου με Προβόπουλο, Θωμόπουλο, Πανταλάκη

Σύσκεψη για τα σενάρια «κουρέματος» του ελληνικού χρέους πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου στην οδό Ζαλοκώστα. Στη σύσκεψη μετέχουν ο διοικητής της ΤτΕ κύριος Γιώργος Προβόπουλος, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος κ. Θωμόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της Αγροτικής Τραπέζης κ. Θεόδωρος Πανταλάκης.

Στη σύσκεψη εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές...

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Σμιτ: «Να τους πάρει ο διάολος, αν δεν σώσουν την Ελλάδα»


Έκκληση στους ευρωπαίους ηγέτης να βοηθήσουν την Ελλάδα απηύθυνε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit» ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ

«Να πάρει ο διάολος τους ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά στην συνέντευξη του ο Σμιτ.
Ο Σμιτ τονίζει μάλιστα ότι μια προσωρινή αδυναμία πληρωμών της Ελλάδας θα ήταν τόσο για τη χώρα...

Κάμερον: Δεν θα σώζουμε συνέχεια τις χώρες του ευρώ

Η απειλή για την παγκόσμια οικονομία είναι το ίδιο σοβαρή όσο ήταν και το 2008, τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο συνέδριο των Τόρις, στο Μάντσεστερ. Είπε ακόμη ότι η Βρετανία δεν θα συρθεί σε ατελείωτες διασώσεις χωρών-μελών του ευρώ

 Η απειλή για την παγκόσμια οικονομία είναι το ίδιο σοβαρή όσο ήταν και το 2008, τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός από το βήμα του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος, στο Μάντσεστερ, επιμένοντας στο πρόγραμμα περικοπών και μείωσης του ελλείμματος που έχει εξαγγείλει...

Δραματικές μειώσεις μισθών για 100.000 δημοσίους υπαλλήλους‎. Βίντεο

Ανατροπές στις αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ φέρνει το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο. Για την πλειοψηφία των υπαλλήλων οι μισθοί θα «παγώσουν», ενώ ελάχιστη θα είναι η αύξηση για τον κατώτατο μισθό, ο οποίος αναμένεται να φτάσει τα 780 ευρώ.

Οι αυξήσεις στους βασικούς μισθούς θα κυμαίνονται από 7 έως και 40%, ενώ έρχεται η κατάργηση όλων των ειδικών επιδομάτων, με αποτέλεσμα...

ΠΑΣΟΚ: Επιστολή-"βόμβα" από τρία μέλη του Εθνικού Συμβουλίου


Με ανοιχτή επιστολή - βόμβα τρία μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, οι Δημήτρης Σακελάρης, Θέμης Τζίμας και Αντώνης Ελευθεριάδης, υπογραμμίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν καμιά  νομιμοποίηση στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό, τους αντιπροέδρους, τους υπουργούς και την κομματική ηγεσία, «να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Οφείλουν να προχωρήσουν είτε σε εκλογές, είτε σε δημοψήφισμα  για να κριθεί η ασκούμενη πολιτική» σημειώνουν, ενώ όσον αφορά την παράταξη...

«Φεύγει ο Παπανδρέου, φεύγει και η Μέρκελ»


Με νέες δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, καθώς και για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, επανέρχεταο ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Michael Lewis, ο οποίος έγινε γνωστός στην Ελλάδα από το άρθρο του στο περιοδικό Vanity Fair, τον Σεπτέμβριο του 2010, με το οποίο ανέλυε, ουσιαστικά, τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα μας στην κρίση χρέους.

Τότε, ο κ. Lewis έγραφε για τη διαφθορά στο δημόσιο βίο, τη γραφειοκρατία και την υπόθεση του Βατοπεδίου, μεταξύ άλλων. Αυτήν τη φορά, μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, προβλέπει ελληνική χρεοκοπία...

Βαμβάκι: Βίαιη προσαρμογή από Καραγιώργο και Μάρκου


Image
Τις κρίσιμες εβδομάδες για τη συγκομιδή και διάθεση του βάμβακος, δηλαδή το διάστημα που απομένει μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν οι μεγάλες εκκοκκιστικές επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, που από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έχουν προχωρήσει σε «βίαιη προσαρμογή» των τιμών αγοράς του σύσπορου βαμβακιού. 
Πρόκειται στην ουσία για τις μονάδες εκκόκκισης των επιχειρηματιών Καραγιώργου και Μάρκου που έχοντας νοικιάσει φέτος και τα εκκοκκιστήρια της Ένωσης, κινούνται κατά βούληση στη διαμόρφωση των τιμών, αδιαφορώντας στην ουσία για τις διεθνείς τιμές του προϊόντος αλλά και για την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου που ευνοεί την εξέλιξη των τιμών στο βαμβάκι.

Νέα άδικη αντικατάσταση καθαρίστριας από τον Δήμο Πέλλας καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Γιαννιτσών


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Γιαννιτσών δημοσιοποίησε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με τις αντικαταστάσεις καθαριστριών στα δημοτικά σχολεία του Δήμου:


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 4-10-2011
Δελτίο τύπου

Δυστυχώς παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι οι πολίτες της χώρας από τα μέτρα κυβέρνησης – τρόικας-ΔΝΤ , στον Δήμο Γιαννιτσών, η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να παίζει με την μοίρα των ανθρώπων που έχουν ένα μεροκάματο έστω και πενιχρό. Η ασυδοσία της Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται...

Χαμένη χρονιά το 2011 για τα ελληνικά λιμάνια


«Xάθηκε το 2011, ίσως χαθεί το 2012 και βλέπουμε για το 2013», τόνισαν χθες τα μέλη του προεδρείου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενα στην προοπτική, ξένες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων να χρησιμοποιήσουν ελληνικά λιμάνια ως βάση για κυκλικά ταξίδια στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τα όσα σημείωσαν, ο νόμος με τον οποίο η κυβέρνηση επιχείρησε να ανοίξει το ελληνικό καμποτάζ για τα πλοία με τρίτες σημαίες, τελικά δεν απέδωσε διότι...

Εκρηξη χειροβομβίδας σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης


Ένας 35χρονος Κούρδος έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να παγιδέψει τη χειροβομβίδα.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, όταν ένας 35χρονος Κούρδος επεξεργαζόταν μια χειροβομβίδα με αποτέλεσμα να σκάσει ουσιαστικά στα χέρια του και να χάσει τη ζωή του.

Παράλληλα, σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην πολυκατοικία και στα γύρω σπίτια, ενώ από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία που έσπευσε αμέσως στο σημείο...

Απαραίτητες εξετάσεις για γυναίκες


Οι εξετάσεις αλλά και η συχνότητα που θα πρέπει να γίνονται αφορά γυναίκες που έχουν φυσιολογικά ευρήματα σε αυτές όποτε τις κάνει. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να σας καθορίσει την συχνότητα που θα πρέπει να κάνετε τις εξετάσεις.

Τα στοιχεία που ακολουθούν προέρχονται από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ)...

5 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών


Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:

Σαν σήμερα, 5 Οκτωβρίου


Γιορτάζουν: 

Επέτειοι: 
  • Γεγονότα

1582: Μία ημέρα που ουδέποτε υπήρξε! Είναι η πρώτη του Ιουλιανού Ημερολογίου, που απαλείφθηκε, προκειμένου οι ημερομηνίες να εναρμονιστούν με το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο.
1892: Η τελευταία παράνομη ενέργεια της συμμορίας των Ντάλτον. Στην προσπάθειά τους να ληστέψουν τράπεζα στο Κόφι Βιλ του Κάνσας γίνονται αντιληπτοί από τους πολίτες και στην ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολουθεί σκοτώνονται οι τέσσερις, ενώ διασώζεται βαρύτατα τραυματισμένος ο Έμετ Ντάλτον, ο οποίος καταδικάζεται σε ισόβια...

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Μέρκελ εν όψει κρίσιμων αποφάσεων


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε την Τρίτη το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με δική της πρωτοβουλία, μία ημέρα μετά την συνεδρίαση του Eurogroup και λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, η κυρία Μέρκελ δεν ανακοίνωσε κάτι καινούργιο και η συνομιλία των δύο ηγετών περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, καθώς...

Αγωνία μέχρι την Πέμπτη για τον κόσμο των Γιαννιτσών

Δύο εικοσιτετράωρα απομένουν μέχρι την λήξη της διορίας που έδωσε χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην διοίκηση της Αναγέννησης Γιαννιτσών για να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Σε αντίθετη περίπτωση, η ομάδα κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό στη Δ’ Εθνική και την θέση της θα πάρει η ομάδα των Ποντίων Κατερίνης η οποία έκανε και την καταγγελία εις βάρος της Αναγέννησης...

Τροχαίο με έναν νεκρό στα Γιαννιτσά


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στα Γιαννιτσά στις 7:30 το απόγευμα της Δευτέρας λίγο έξω από τα Γιαννιτσά και συγκεκριμένα στο 2ο χλμ της ΕΟ Γιαννιτσών-Αξού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Γιαννιτσών

Την προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος έχει αναλάβει το τμήμα τροχαίας 

Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στο Σχολικό Συγκρότημα Πενταπλατάνου


Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος επισκέφτηκε το σχολικό συγκρότημα Πενταπλατάνου (1ο ΕΠΑΛ, 2ο ΕΠΑΛ) και το 3ο ΓΕΛ.

Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τους καθηγητές και τους μαθητές και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Κατά την αποχώρησή του ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους...

Χάγη: Στις 16/11 η απόφαση για την προσφυγή ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος


Στις 16 Νοεμβρίου αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης αναφορικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, γράφει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα των Σκοπίων Ντνέβνικ (Dnevnik)

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εξετάζει τρία σενάρια με τις ενέργειες που θα ακολουθήσει, ανάλογα με την απόφαση του Δικαστηρίου.
Σε περίπτωση που η απόφαση του Δικαστηρίου...

Συνέντευξη τύπου Βενιζέλου σήμερα το μεσημέρι


Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει σήμερα στις 13:00 ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναμένεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναφερθεί στις αποφάσεις του eurogroup, στην αξιολόγηση της τρόικας και γενικότερα στις εξελίξεις που αφορούν τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδας. Η συνέντευξη τύπου είναι προγραμματισμένη να γίνει στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο ωστόσο τελεί υπό κατάληψη από εργαζόμενους που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία.

Πηγή  enet.gr

Τέσσερις ληστείες σε λίγα λεπτά


Τέσσερις ληστείες μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων λεπτών σημειώθηκαν σε περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων στην περιοχή του Κερατσινίου τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Αρχικά, στις 04.47, επί της οδού Σαλαμίνος στο Κερατσίνι, δύο άγνωστοι, αφού χτύπησαν με τη λαβή του όπλου υπάλληλο περιπτέρου, άρπαξαν χρηματικό ποσό και διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Το θύμα δεν επιθυμούσε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Επίσης, στην ίδια οδό, δύο άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων άγνωστο χρηματικό ποσό...

4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων


Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης...

4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής


Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA) με 1.300.000 μέλη παγκοσμίως και στοχεύει στην ανάδειξη του έργου του αρχιτέκτονα, που είναι κομβικής σημασίας για την αστική ανάπτυξη.

Πηγή  sansimera.gr