Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Κόπηκε ο Πανελλήνιος, τζάμπολ με 13 ομάδες!


Ο Πανελλήνιος Γ. Σ. δεν εξασφάλισε τελικά από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1 μπάσκετ και υποβιβάζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Ετσι το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών θα διεξαχθεί εφέτος με 13 ομάδες όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ!

Στην κληρωτίδα της Α1 μπάσκετ την Παρασκευή (7/10) θα μπουν τελικά 13 ομάδες, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α2 και συνεπώς δεν γίνεται να αντικατασταθεί ο Πανελλήνιος. Ετσι, σε κάθε αγωνιστική...

...θα διεξάγονται έξι αναμετρήσεις με μία ομάδα να έχει ρεπό.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακάλυψε πολλές... τρύπες στην αίτηση της ΚΑΕ Πανελλήνιος για εξασφάλιση άδειας συμμετοχής στην Α1 μπάσκετ και αποφάνθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου 2725/99 για να είναι εταιρεία. Κατ' αρχάς στο επιχειρηματικό πλάνο που παρουσίασε η ομάδα ανθρώπων που ισχυρίζονταν ότι αγόρασαν τον Πανελλήνιο από τον κ. Μίνωα Κυριακού δεν συμπεριλαμβάνονταν το χρέος των 1,4 εκατ. ευρώ που κληρονόμησαν.

Επιπλέον τα εκκαθαριστικά των τριών τελευταίων ετών που παρουσίασαν οι νέοι «ιδιοκτήτες» ήταν της τάξης των λίγων χιλιάδων ευρώ γεγονός που οδήγησε τα μέλη της ΕΑΑ στο συμπέρασμα ότι αυτοί δεν έχουν την οικονομική επιφάνεια για να αγοράσουν μια ΚΑΕ αξίας 18 εκατ. ευρώ, όσο εκτιμάται ο Πανελλήνιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως επικεφαλής της εν λόγω ομάδας εμφανίστηκε ο κ. Ποιμενίδης συνταξιούχος σιδεράς! Ετσι δεν μπόρεσαν να δώσουν πειστικές απαντήσεις για πως θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας ΚΑΕ η οποία πέρυσι είχε έλλειμμα 500.000 χιλιάδων ευρώ.

Επίσης η ομάδα των μετόχων δεν είχαν πάρει προέγκριση από την ΕΑΑ για τη συμμετοχή τους στην ΚΑΕ Πανελλήνιος με αποτέλεσμα η γενική συνέλευση με την οποία αποφασίστηκε η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Πανελληνίου να είναι άκυρη.

Πηγή  tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου