Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Άνοιγμα της ψαλίδας για την ΝΔ αλλά και πρωτιά Καρατζαφέρη στη δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue για λογαριαμό του Σκάι και της Καθημερινής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διευρύνει την διαφορά στις 9 μονάδες.
Πάντως και σε αυτήν την έρευνα δεν προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση και την είσοδό τους στη βουλή φαίνετε να κάνουν εφτά κόμματα. Ιστορικά χαμηλά είναι τα ποσοστά για το κυβερνών κόμμα μιας και θυμίζουν εποχές πριν το 1977.

Ποιο συγκριμένα στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, και αφού έγινε αναγωγή...

...η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31,5% και το ΠΑΣΟΚ το 22,5%. Ωστόσο, πρώτο κόμμα έρχεται η αποχή με ποσοστό 34%.
Τα ποσοστά των άλλων κομμάτων είναι 10,5% για το ΚΚΕ, 9,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 9% για το ΛΑΟΣ, 5% για την Δημοκρατική Αριστερά και 3% για τους Οικολόγους. Εκτός βουλής δείχνει να μένει η Δημοκρατική Συμμαχία με ποσοστό 2%. Τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν 7%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ καταγράφει σημαντικό προβάδισμα, με 59%, ενώ 9% σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 32% δηλώνει κανένα/ άλλο/ χωρίς γνώμη.

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είστε με το έργο της κυβέρνησης το 93% απαντάει αρνητικά και μόλις το 7% απαντάει θετικά. Όμως και για την αξιωματικοί αντιπολίτευση τα νέα δεν είναι καλά καθώς οι δυσαρεστημένοι με το έργο της αγγίζει το 89%, με 10% να δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εισπράττουν από 11%, 1% δηλώνει και οι δύο, ενώ το 73% απαντάει καμία από τους δύο.

Στην δημοτικότητα των αρχηγών ο κ. Καρατζαφέρης έρχεται πρώτος καθώς συγκεντρώνει τις λιγότερο αρνητικές γνώμες 57%,  με δεύτερο τον κ. Τσίπρα 58% και τρίτο τον κ. Σαμαρά με 59%. Ακολουθεί η κ. Παπαρήγα 68% και τελευταίος ο κ. Παπανδρέου με 73% αρνητικές γνώμες.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς με 28% και Παπανδρέου με 22%. Και εδώ πάντως νικητής βγαίνει με μεγάλη διαφορά ο κανένας με 47%.
Στην δημοτικότητα των δύο κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι στις τελευταίες δύο θέσεις ενώ πρώτο έρχεται το ΛΑΟΣ με τις περισσότερες θετικές γνώμες.


Πέλλα Δώθε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου