Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Δεν πείθει ο Αρης, τον έσωσε ο Βελλίδης


Αν παίζεις γηπεδούχος με ομάδα θεωρητικά κατώτερή σου και έχει για πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα, τότε δεν μπορείς να έχεις πολλές απαιτήσεις. Αυτό συνέβη στον Αρη, που αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την Ξάνθη στο Κλεάνθης Βικελίδης, μένοντας χωρίς νίκη και γκολ μετά από τρεις αγωνιστικές. Η Ξάνθη πραγματοποίησε μία ακόμα ουσιαστική και μεστή εμφάνιση, αλλά εξαιτίας του εξαιρετικού Βελλίδη...

...δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της και να φύγει από τη Θεσσαλονίκη με το τρίποντο. Νευρικοί και χωρίς ουσία οι παίκτες του Τσιώλη, που φάνηκαν επηρεασμένοι και από την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, ενώ ολοκλήρωσαν με παίκτη λιγότερο το ματς εξαιτίας αποβολής του Καστίγιο. Αποδοκιμασίες από τους φίλους του Αρη με το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιάρα.

Δυνατά ο Αρης, απάντησε η Ξάνθη
Υποσχέσεις για ανοιχτό και καλό παιχνίδι έδιναν Αρης και Ξάνθη πριν την έναρξη και οι δύο ομάδες αυτό ακριβώς προσέφεραν. Με τους νέους Ούμπιντες και Γιάκομπ στην 11άδα, οι κίτρινοι ξεκίνησαν φορτσάτοι και στο 10λεπτο είχαν απειλήσει δύο φορές τον Βιβιανί. Ο Καπετάνος στο 3' χάνει μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ, ενώ κι ο Φατί στο 7' έφτασε κοντά στο γκολ. Οι ακρίτες αντέδρασαν και ανέβασαν την απόδοσή τους, ισορροπώντας το ματς και στο 16' ο Πόι ανάγκασε σε σπουδαία επέμβαση τον Βελλίδη.

Αστοχοι Μάνταλος και Λαζαρίδης
Ο Αρης έχασε κάπως τον ρυθμό του και η Ξάνθη παρουσιάστηκε επικίνδυνη εκ νέου στο 28' με τον Μάνταλο να κάνει ωραία ατομική ενέργεια, αλλά να αστοχεί από καλή θέση. Μετά το μισάωρο και τις εσωτερικές αλλαγές του Τσιώλη, οι κίτρινοι ανέκτησαν την πρωτοβουλία, ανέβασαν ταχύτητα, αλλά απείλησαν μόλις μία φορά μέχρι το τέλος του α' μέρους με τον Λαζαρίδη να αστοχεί από κοντά στο 33'. Λίγο πριν τη λήξη σημειώθηκε ένταση μεταξύ ανθρώπου του πάγκου της Ξάνθης και του Καστίγιο, αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκε η γενικη σύρραξη.

Ο Βελλίδης κράτησε το μηδέν
Ο Τσιώλης συνέχισε να ανακατεύει την τράπουλα (πέρασε Τόχα και Πορτίγια σε Ντίκο και Μίσελ), αλλά ο Αρης δεν μπορούσε να επιβάλει τον ρυθμό του και η Ξάνθη, που είχε κλείσει τους διαδρόμους, του δημιουργούσε προβλήματα. Οι ακρίτες μάλιστα ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Καζάκη να μην βρίσκει στόχο στο 48'. Οι κίτρινοι ήταν βιαστικοί και νευρικοί στις επιλογές τους, ενώ οι παίκτες του Ουζουνίδη παρέμεναν επικίνδυνοι. Κι αν δεν κατάφεραν να προηγηθούν αυτό οφείλεται στον Βελλίδη, που πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις σε προσπάθειες των Πόι και Βλαχοδήμο.

Αποβολή για Καστίγιο, φουνταριστός ο Φατί
Μετά το 65' ο Αρης βρήκε κενά στην άμυνα της Ξάνθης, αλλά ήταν η ώρα του Βιβιανί να δείξει τα προσοντά του λέγοντας "όχι" σε Τόχα και Καστίγιο. Για να αυξήσει την πίεση ο Τσιώλης πέρασε στην επίθεση και τον Φατί, μία λύση όμως που δεν απέδωσε καρπούς, αφού οι ακρίτες ήταν πιο ψύχραιμοι και αυτοί που είχαν κυρίως την κατοχή. Στο 83' τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Αρη, αφού ο Καστίγιο αποβλήθηκε, αφήνοντας με δέκα την ομάδα του. Με αριθμητικό πλεονέκτημα πια η ομάδα του Ουζουνίδη κράτησε εύκολα μέχρι το τέλος την ισοπαλία και τον βαθμό.

Πηγή  sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου