Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κάμερον: Δεν θα σώζουμε συνέχεια τις χώρες του ευρώ

Η απειλή για την παγκόσμια οικονομία είναι το ίδιο σοβαρή όσο ήταν και το 2008, τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο συνέδριο των Τόρις, στο Μάντσεστερ. Είπε ακόμη ότι η Βρετανία δεν θα συρθεί σε ατελείωτες διασώσεις χωρών-μελών του ευρώ

 Η απειλή για την παγκόσμια οικονομία είναι το ίδιο σοβαρή όσο ήταν και το 2008, τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός από το βήμα του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος, στο Μάντσεστερ, επιμένοντας στο πρόγραμμα περικοπών και μείωσης του ελλείμματος που έχει εξαγγείλει...


Στην 50λεπτη ομιλία του ενώπιον των μελών του κυβερνώντος κόμματος, ο Ντέηβιντ Κάμερον είπε ότι κανείς δεν θέλει να δώσει μια "ψεύτικη εικόνα αισιοδοξίας" για την κατάσταση της οικονομίας, αναγνωρίζοντας ότι οι πολίτες περνούν δύσκολες ώρες, βλέποντες τις τιμές να αυξάνονται και τις δουλειές να χάνονται.
"Η Ευρωζώνη είναι σε κρίση, οι οικονομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας βρίσκονται σε στασιμότητα, ακόμη και η παντοδύναμη Αμερική αμφισβητείται για τα χρέη της", τόνισε.
Στο σημείο αυτό υπερασπίστηκε το πρόγραμμα των Τόρις για τις περικοπές των δημοσίων δαπανών και τη μείωση του ελλείμματος, απορρίπτοντας τις φωνές των Εργατικών για πιο αργή προσαρμογή και βραχυπρόθεσμες μειώσεις φόρων ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη. "Το σχέδιό μας είναι σωστό και θα δουλέψει" είπε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα της ομιλίας του δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας ήταν σχεδόν στάσιμη στο εννιάμηνο Οκτωβρίου 2010 και Ιουνίου του 2011.
Ο Κάμερον υποστήριξε ότι "ο μόνος τρόπος για να βγεις από την κρίση χρέους είναι να αντιμετωπίσεις τα χρέη σου". Ζήτησε υπομονή και ψυχραιμία, επιμένοντας ότι θα αποδώσει το πρόγραμμα περικοπής δαπανών ύψους 81 δισ. λιρών, που περιλαμβάνει "τσεκούρι" σε κοινωνικά επιδόματα και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε, τέλος, ότι δεν θα επιτρέψει η Βρετανία να συρθεί σε ατελείωτες διασώσεις χωρών-μελών του ενιαίου νομίσματος, παρά το γεγονός ότι η Βρετανία εξαρτάται από τις ευρωπαϊκές εξαγωγικές χώρες.
Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου