Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Πάμε EURO με την Εθνική μετά το 2-0 επί της Κροατίας


Μένει απλά να μην ηττηθούμε στο τελευταίο ματς μέσα στην Γεωργία την Τρίτη

Νίκη πρόκρισης με 2-0 πέτυχε η Εθνικής μας επί της Κροατίας και πέρασε την πρώτη θέση την βαθμολογίας ταξιδεύοντας την Τρίτη στην Γεωργία έχοντας ως στόχο τουλάχιστον την ισοπαλία έτσι ώστε να σφραγίσει το εισιτήριο της για τα τελικά του Euro 2012.
Με δύο γκολ από τους Σαμαρά και Γκέκα 71’ και 79’ αντίστοιχα...

...η Ελλάδα πήρε αυτό για το οποίο κατέβηκε απόψε στο γήπεδο, άσχετα αν για 70 λεπτά δεν έφτασε και σε ιδιαίτερα υψηλή απόδοση. Αυτό όμως λίγη σημασία έχει καθώς το ζητούμενο ήταν η νίκη και αυτή ήρθε έστω και με καθυστέρηση 70 λεπτών.
Έτσι η Ελλάδα πάει να διεκδικήσει την πρόκρισή της με τον αέρα της αήττητης του ομίλου καθώς έχει μέχρι τώρα 6 νίκες και 3 ισοπαλίες, απέναντι σε έναν αδιάφορο αντίπαλο όπως είναι της Γεωργίας. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν πρέπει να εφησυχάσουν οι παίχτες της Εθνικής καθώς η Γεωργία θα παίξει χωρίς να έχει κάτι να χάσει επιδιώκοντας ίσως την νίκη για την υστεροφημία τους. Σίγουρα όμως αυτή η νίκη δίνει μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ καθώς η τύχη είναι στα πόδια τον παιχτών της Εθνικής μας και δεν εξαρτόμαστε από κανένα άλλο αποτέλεσμα.
Η Κροατία, κύριος συνδιεκδικητής της Εθνικής για την πρώτη θέση υποδέχεται την Λετονία στην τελευταία αγωνιστική και ευελπιστεί σε ήττα της Ελλάδας προκειμένου με νίκη της να πάρει αυτή το εισιτήριο για τα τελικά του Euro.

Οι φάσεις του αγώνα:

21': Μακρινό σουτ από τον Κράνιτσαρ, ο Τζόρβας δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

29': Σουτ από τον Μάντζουκιτς η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Τζόρβα.

41': Μακρινό σουτ από τον Καραγκούνη η μπάλα έφυγε άουτ.

43': Ωραία προσπάθεια για την Εθνική. Ο Σαλπιγγίδης από δεξιά έκανε την σέντρα στην περιοχή των Κροατών, ο επερχόμενος Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Πλετίκοσα μπλόκαρε την μπάλα.

45+': Μετά από γέμισμα μέσα στην περιοχή των Κροατών, ο Γκέκας επιχείρησε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και απομακρύνθηκε.

48': Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική. Ο Ζαραδούκας έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Γκέκας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Πλετίκοσα μπλόκαρε την μπάλα.

71': ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
Μετά από σέντρα του Καραγκούνη και σύγχυση στην άμυνα των Κροατών, η μπάλα έφτασε στον Σαμαρά, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για την Ελλάδα.

78': ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καραγκούνη, ο Γκέκας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-0 για την Ελλάδα.

Η βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής:

Ελλάδα           21
Κροατία         19
Ισραήλ            13
Λετονία          11
Γεωργία         10
Μάλτα              1

Επόμενη τελευταία αγωνιστική

Γεωργία-Ελλάδα
Κροατία-Λετονία
Μάλτα-Ισραήλ


Πέλλα Δώθε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου