Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ανέβηκαν οι τόνοι στον ΚΤΕ Οικονομικών, «πράσινα» πυρά κατά Βενιζέλου


Την σκληρή κριτική βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για σειρά θεμάτων, όπως η φοροδιαφυγή, τα δημοψηφίσματα και οι καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο δέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη.

Ο κ. Βενιζέλος είχε έντονο διάλογο με τον βουλευτή Μεσσηνίας και πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά αναφορικά με την πατάξη της φοροδιαφυγής.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Κουσελάς ρώτησε τον κ. Βενιζέλο «τι μέτρα έχει πάρει για τους μεγαλοφειλέτες;»...


Ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Εγώ είμαι τρεις μήνες υπουργός. Εσύ τι έκανες όταν ήσουν υφυπουργός;».

Ο κ. Κουσελάς φέρεται ότι απάντησε πως έχει αποστείλει στον πρωθυπουργό λίστα με 3.000 ονόματα μεγαλοοφειλετών και ότι αυτός ήταν ο λόγος που έφυγε από την κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος δέχτηκε για άλλη μια φορά τα πυρά της Βάσως Παπανδρέου, η οποία είπε πως δεν έπρεπε να φτάσουμε ώς εδώ και πως η κυβέρνηση έχει όλη την κοινωνία απέναντί της, ενώ ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλιών από τα υγιή κομμάτια της κοινωνίας.

Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στα περί ανάληψης πρωτοβουλιών, είπε ότι αυτό είναι θέμα του πρωθυπουργού και ότι αν αυτοί που τις προτείνουν εννοούν εκλογές, αυτό θα ήταν καταστροφή.

Η Μιλένα Αποστολάκη έθεσε το θέμα του δημοψηφίσματος και άσκησε κριτική επειδή αφενός εξαγγέλθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, αφετέρου διαψεύσθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Παίζουμε με τους θεσμούς, φέρεται να είπε ο κ. Αποστολάκη, ενώ μίλησε και για μηδενικές αποδόσεος στον τομέα της ανάπτυξης.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Γιάννης Διαμαντίδης, για να ρωτήσει για ένα δάνειο της Εθνικής με την Goldman Sachs. «Τώρα έχετε όλες τις απορίες, πριν δεν τα ξέρατε αυτά» του επιτέθηκε ο κ. Βενιζέλος. «Επειδή συμμετείχαμε στην κυβέρνηση δεν δικαιούμαστε να έχουμε άποψη;» επανήλθε ο κ. Διαμαντίδης. «Και εμείς είχαμε άποψη το προηγούμενο διάστημα αλλά μας λέγατε αποστάτες» παρεμβλήθηκε στη συζήτηση η Τόνια Αντωνίου.

Πηγή  tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου