Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Suddeutsche Zeitung: "Ή διαγραφή της ΝΔ ή κόψιμο της επιχορήγησης"

Κάθε άλλο παρά αβάσιμα φαίνεται πως είναι τα σενάρια περί μίνι κινήματος στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την διαγραφή της ΝΔ απ’ αυτό. Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, αναφέρεται αναλυτικά στην δυσαρέσκεια των κεντροδεξιών ηγετών της Ευρώπης για την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά, ενώ επισημαίνει πως κύκλοι του ΕΛΚ, εκτός από το ενδεχόμενο διαγραφής της ΝΔ, εξετάζουν και την πιθανότητα να «κόψουν» την επιχορήγηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, η Suddeutsche Zeitung, χαρακτηρίζει τον Μεσσήνιο αρχηγό, "πολιτικό τυχοδιώκτη".
 
Από την Συγγρού, τονίζουν ότι όλα αυτά τα σενάρια πηγάζουν από τους Βαυαρούς της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης.
 
Πηγή www.parapolitika.gr

Αναζητείται πιστοποιημένη εκπαιδευτική δομή από το κέντρο "Δήμητρα" Σκύδρας

Για την υλοποίηση δύο (2) προγραμμάτων γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης, που θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΣΚΥΔΡΑΣ το χρονικό διάστημα από 06-07-2011 έως 11-08-2011 αναζητείται πιστοποιημένη εκπαιδευτική δομή, στο Δ.Δ.Σκύδρας. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο προγράμματος κατάρτισης, εντός 10 ημερών. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Μπροστά με 1,4 η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα της τάξης του 1,4% έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύεται στο «Εθνος της Κυριακής».
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 21,4%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 20%, ενώ έπονται το ΚΚΕ με 7,5% , ο ΛΑΟΣ με 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2% και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών με 2%...

Ενημερωτική συνάντηση των Οργανώσεων Παραγωγών οπωροκηπευτικών για το βακτήριο Escherichia coli.

Με πρωτοβουλία της βουλευτή κ. Θ. Τζάκρη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου και ώρα 11.00 π.μ. στην Αγροτολέσχη του Παλαιφύτου ενημερωτική συνάντηση των Οργανώσεων Παραγωγών οπωροκηπευτικών, αλλά και μεμονωμένων παραγωγών του νομού μας, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τα έκτακτα μέτρα που θεσπίστηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη των παραγωγών που η εμπορία των προϊόντων τους επλήγη από την κρίση που προκλήθηκε στην αγορά από το βακτήριο Escherichia coli.

Μέρκελ: Η Ελλάδα μάχεται για την Ευρώπη

Μήνυμα στο εσωτερικό της Γερμανίας από την καγκελάριο, που συνδέει την στήριξη της Ελλάδας με την προστασία της Ευρώπης από μία ανεξέλεγκτη αναδιάρθρωση χρέους

Μήνυμα στο εσωτερικό της Γερμανίας απέστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος, με το οποίο συνδέει την στήριξη της Ελλάδας με την προστασία της Ευρώπης από μία ανεξέλεγκτη αναδιάρθρωση χρέους
Η Αγκελα Μέρκελ μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το νέο σχήμα της κυβέρνησης Παπανδρέου, που ξεπέρασε το σκόπελο της ψήφου εμπιστοσύνης και οδεύει προς την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, έστω και εν μέσω εσωκομματικών διαμαρτυριών.

Τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Αλμωπίας την Δευτέρα 27 Ιουνίου

Σας προσκαλούμε να έλθετε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την 27η του μηνός Ιουνίου έτους 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00΄ (7:00 μ.μ.) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Γ. Καρασμάνης: «Που βρίσκεται το πρόγραμμα προστασίας της κερασοπαραγωγής από τον ΕΛΓΑ»

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ : «Που βρίσκεται το πρόγραμμα προστασίας της κερασοπαραγωγής από τον ΕΛΓΑ»
 

Ως γνωστόν η κερασοπαραγωγή είναι μία από τις πλέον ευαίσθητες καλλιέργειες, ιδιαίτερα σε περιοχές με ακραία καιρικά φαινόμενα, με ακραίες ενίοτε καιρικές συνθήκες.
 Με δεδομένα τα παραπάνω η προηγούμενη Διοίκηση του ΕΛΓΑ είχε ξεκινήσει μελέτη

Αφγανιστάν: Στους 20 οι νεκροί από την επίθεση σε νοσοκομείο

Είκοσι και όχι 60, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, είναι τελικά οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί σε νοσοκομείο, στα νότια της Καμπούλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Αφγανιστάν.
Στόχος της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο, ήταν ένα νοσοκομείο...

Σαν σήμερα, 25 Ιουνίου

Γιορτάζουν: Έρωτας, Φεβρωνία
  • Γεγονoτα
1678: Η ενετή μαθηματικός Έλενα Κορνάρο Πισκόπια γίνεται η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει διδακτορικό δίπλωμα.
1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος διαλύει το κοινοβούλιο και κηρύσσει τη βραχύβια δικτατορία του.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Σαν σήμερα...24 Ιουνίου.

1812: Οι γαλλικές δυνάμεις υπό τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη εισβάλλουν στη Ρωσία.
1821: Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
1859: Η Μάχη του Σολφερίνο. Οι συνασπισμένες δυνάμεις της Γαλλίας και της Σαρδηνίας -

Χαρακόπουλος: " Οδυνηρό το Μεσοπρόθεσμο!"

Για… Μνημόνιο Βενιζέλου έκανε λόγο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας το τελικό κείμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Παράλληλα, ο «γαλάζιος» γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, τόνισε πως παρά τις διαφορετικές απόχεις των Ευρωπαίων εταίρων, οι θέσεις της ΝΔ δικαιώνονται.

Παπανδρέου: Πήραμε και την 5η δόση

«Πετύχαμε σημαντικές αποφάσεις στη σύνοδο κορυφής. Την εκταμίευση της 5ης δόσης των 12 δισ. ευρώ που θα μας επιτρέψει την ομαλή λειτουργία του κράτους, την καταβολή των μισθών και συντάξεων. Πετύχαμε τη νέα χρηματοδότηση και στήριξη για τα επόμενα χρόνια, ώστε να μην είμαστε στο έλεος των αγορών» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών που αρίστευσαν

Οι μαθητές που αρίστευσαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά και τιμήθηκαν με βραβεία στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών έχουν ως εξής:

Επίσκεψη του Δημάρχου Έδεσσας στο Κέντρο Υγείας Άρνισσας

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, στο Κέντρο Υγείας Άρνισσας όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας του Κέντρου Υγείας, έτσι ώστε να μπορέσει να προσφέρει τις βέλτιστες δυνατές υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας.

Ονομαστική για Μεσοπρόθεσμο θα προκαλέσει το ΚΚΕ


Το ΚΚΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λάβει μέρος στην ψηφοφορία στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο και θα προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία.

Ονομοστική ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα προκαλέσει το ΚΚΕ κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ανακοίνωσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος....

Σαρκοζί: «Έτοιμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα Γάλλοι ιδιώτες»


Τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες της Γαλλίας είναι έτοιμες να συμμετάσχουν, σε εθελοντική βάση, στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού δανεισμού της Ελλάδας.
"Δεν είναι μόνον οι τράπεζες, επίσης είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες και αυτό υπαγόταν στις διαπραγματεύσεις, που είχα κάνει με την Άνγκελα Μέρκελ", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.
"Είχαμε πολλές συσκέψεις εργασίας, με τη συμμετοχή τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών της Γαλλίας. Εξάλλου, είμαστε ενημερωμένοι για τις συσκέψεις, που έγιναν σε όλη την ευρωζώνη με τους ίδιους συμμετέχοντες και στις υπόλοιπες χώρες μέλη της.

«Ανοικτό το θέμα» της στάσης του Π. Κουρουμπλή έναντι του Μεσοπρόθεσμου


Aνοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση που θα τηρήσει στο μεσοπρόθεσμο άφησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα 99,5».

«Ανοιχτό είναι το θέμα. Παρακολουθώ με πολλή προσοχή τι συντελείται μέσα στην κοινωνία και σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή έβαλα θέματα και είπα ότι αυτή τη στιγμή συντελείται μια διεργασία στην κοινωνία ότι «εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα». Και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για την κοινωνική γαλήνη».

Και για τον εφαρμοστικό νόμο, πρόσθεσε, ισχύουν τα ίδια είπε αφού «ο εφαρμοστικός νόμος τι διαφορά έχει; Υλοποιεί και εξειδικεύει το μεσοπρόθεσμο. Ό,τι αποφασιστεί κυρίως, θα έχει σημασία και για τα δύο».

Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι αναμένει δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη φοροδιαφυγή λέγοντας: «Εκείνο που περιμένω είναι η κυβέρνηση να δεσμευτεί με συγκεκριμένο τρόπο και χρονικούς ορίζοντες για μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη φοροδιαφυγή. Γιατί όλα προκύπτουν από εκεί και πάμε στους "συνήθεις υπόπτους" για να παίρνουμε έσοδα. Προκύπτουν από την αδυναμία του πολιτικού προσωπικού να βρει πηγές. Εγώ, λοιπόν, όταν δεν παίρνω απαντήσεις σ’ αυτά τα ζητήματα, τι πρέπει να κάνω;».

Πηγή www.enet.gr

Αντώνης Ρέμος: «πρώτα θα σώσουμε τον τόπο και μετά ο γάμος»


«Είναι ώρα για δουλειά και για προσπάθεια, να σώσουμε τον τόπο μας και την επόμενη γενιά», δήλωσε ο Αντώνης Ρέμος και απέκλεισε το ενδεχόμενο της παντρειάς, που άνοιξε πριν από λίγες μέρες ο Ηλίας Ψινάκης λέγοντας πως θα είναι ο κουμπάρος του.

Σοκ έπαθε η Υβόννη όταν άκουσε τον μάνατζερ - δημοτικό σύμβουλο να λέει από μικροφώνου στο μουσικά βραβεία MAD ότι ο Αντώνης θα παντρευτεί την καλή του και εκείνος θα ανταλλάξει τα στέφανα.

Σοκ όμως πρέπει να έπαθε και τώρα, που άκουσε τον Αντώνη να δηλώνει στο «10 με 1 μαζί» ότι «όταν έρθει εκείνη η ώρα θα το πούμε. Τώρα δεν είναι ώρα για παντρειές, ούτε για γάμους»! Όπως πρόσθεσε, αυτό που προέχει τώρα είναι να ορθοποδήσει η οικονομία και η χώρα. Ούτε μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου ή του Κοινοβουλίου να ήταν ο Αντώνης... Άσε που άμα κρίνουμε από τα της οικονομίας, μάλλον μαύρα μάτια θα κάνουμε για να φάμε κουφέτα...

Πηγή parapolitika.gr

Εκλογές μέχρι το τέλος του 2011 «βλέπει» αμερικανικός επενδυτικός οίκος!


Οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές, και μάλιστα πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, να είναι εξαιρετικά αυξημένες, εκτιμάται

Περαιτέρω παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα και ημι-εθελοντική μετακύλιση χρέους (rollover), προκειμένου να διασφαλιστεί η αποφυγή «σκληρής αναδιάρθρωσης» βραχυπρόθεσμα, αναμένει η Citigroup, σύμφωνα με έκθεσή της με ημερομηνία 22 Ιουνίου. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι οι πιθανότητες η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες πριν από το τέλος του έτους, είναι εξαιρετικά αυξημένες.

Όπως σημειώνει ο οίκος, οι πιθανότητες για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους με haircut για Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία παραμένουν ιδιαίτερα υψηλές. “Οι λεπτομέρειες που διαθέτουμε γύρω από νέο πακέτο λιτότητας της Ελλάδας δεν είναι αρκετές, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολος στην παρούσα φάση ο υπολογισμός του αντίκτυπου που αυτό θα έχει στην ανάπτυξη της χώρας», σημειώνει στην έκθεσή της η Citi.

Όπως επισημαίνει, τα στοιχεία της κεντρικής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό μέχρι το Μάιο δείχνουν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα έως το τέλος του έτους ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εκτός και αν επιτευχθεί τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή κατά το β’ εξάμηνο του 2011. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, είναι εξαιρετικά απίθανο, σύμφωνα με τη Citi, δεδομένης της τρέχουσας πολιτικής αναταραχής στο εσωτερικό της χώρας με αποτέλεσμα οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές, και μάλιστα πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, να είναι εξαιρετικά αυξημένες.

Επιπλέον, αναφορικά με την Ισπανία, ο οίκος υπογραμμίζει ότι οι μεσοπρόθεσμες οικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας είναι πιο αδύναμες από ότι τιμολογεί σήμερα η αγορά.

Πηγή parapolitika.gr

Την Δευτέρα "Ο Χορός των Χρωμάτων" από τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πέλλας.


Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας και ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων του Κέντρου, οργανώνουν ένα μαγικό απόγευμα έκφρασης και ψυχαγωγίας για να γιορτάσουν το καλοκαίρι. Η ΔΗΚΕΠΑΠ, οι εργαζόμενοι, τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜεΑ και τα μέλη του Συλλόγου σας προσκαλούν να απολαύσετε την παράσταση «Ο Χορός των Χρωμάτων», αλλά και τις δημιουργίες των παιδιών από όλα τα καλλιτεχνικά τμήματα του Κέντρου, την Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 9.00 το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών.

Έλεγχο ντόπινγκ ζητούν ΕΟΚ-Μπουρούσης


Η ΕΟΚ εξέδωσε από κοινού ανακοίνωση με τον Γιάννη Μπουρούση ζητώντας να διενεργηθεί άμεσα έλεγχος αντιντόπινγκ από το ΕΣΚΑΝ προκειμένου να καταρριφθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον του.

Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον διεθνή σέντερ τονίζοντας πως «η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και ο Γιάννης Μπουρούσης, αντιδρώντας άμεσα στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του, ζήτησαν από κοινού και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τον έλεγχο αντιντόπινγκ του παίκτη από το ΕΣΚΑΝ».

Ο Μπουρούσης αναμένεται σύντομα να τοποθετηθεί επισήμως, αλλά με την κίνηση αυτή κάνει γνωστό με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών υποστηρίζοντας ότι στη συνομιλία του με τον Μάκη Ψωμιάδη αναφέρεται σε καθόλα νόμιμες ουσίες (ηλεκτρολύτες και πρωτεΐνες).

Εξάλλου, όπως υποστηρίζει ο ίδιος έχει υποβληθεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου δυο φορές σε έλεγχο ντόπινγκ από τη WADA και το ΕΣΚΑΝ, χωρίς να προκύψει τίποτα το επιβαρυντικό για αυτόν.

Πηγή www.gazzetta.gr

Στην Πιερία φέτος η μεγάλη Δράση υπαίθριας ζωής των λυκόπουλων και προσκόπων Ν. Πέλλας.


Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση της ετήσιας μεγάλης Δράσης Υπαίθριας Ζωής της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ν. Πέλλας. Τα Επιτελεία των κατασκηνώσεων Λυκόπουλων και Προσκόπων προετοιμάζουν το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα ώστε οι κατασκηνωτές να απολαύσουν την οργανωμένη διαβίωση στην ύπαιθρο, την ομαδική ζωή αλλά και να λειτουργήσουν ομαδικά μέσα από κανόνες και άφθονο παιχνίδι. Για όλους τους Προσκόπους οι δράσεις Υπαίθριας Ζωής είναι κομμάτι της ζωής τους και οι εμπειρίες που αποκτούν μέσα από αυτές οδηγούν για πάντα τα βήματά τους.

Η φετινή Μεγάλη δράση Υπαίθριας ζωής θα πραγματοποιηθεί ξεκινώντας κλιμακωτά με την προπομπή από την Παρασκευή 1 Ιουλίου έως την Κυριακή 17 Ιουλίου όπου κλείνει η μεγάλη δράση, στον Μακρύγιαλο Πιερίας με την υποστήριξης και συνδιοργάνωσης του Δήμου Έδεσσας και της Δημοτικής Επιχείρησης Έδεσσας.

Μαρινάκης: "Κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει αδίκημα"


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφερόμενος στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια δήλωσε: "Δεν μας αφορούν και δεν μας αγγίζουν. Για άσκηση δίωξης δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει αδίκημα. Τα ίδια κέντρα που ξεκίνησαν πριν τρεις μήνες τα ίδια είναι και τώρα."

Ο μεγαλομέτοχος των πρωταθλητών Ελλάδας, τόνισε πως η ομάδα του δεν επηρεάζεται από τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει και συνεχίζει την μεταγραφική της ενίσχυση, ενώ αποκάλυψε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει αδίκημα.

"Η υπόθεση των στημένων αγώνων ούτε μας αφορά ούτε μας αγγίζει.
Όσον αφορά στην πρόταση για άσκηση δίωξης στο πρόσωπό μου, κατηγορηματικά δηλώνω ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει το οποιοδήποτε αδίκημα.

Τα ίδια επικοινωνιακά κέντρα που ξεκίνησαν τον πόλεμο λάσπης κατά του Ολυμπιακού το Φλεβάρη, τα ίδια σέρνουν και τώρα το χορό της συκοφάντησης σε βάρος μας", υπογράμμισε για την υπόθεση των στημένων ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Πηγή www.sport24.gr

Κύπρος: Το 2014 θα μπορεί να έχει δικό της φυσικό αέριο


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνη πριν από το τέλος αυτής της χρονιάς θα μπει το τρυπάνι και θα αρχίσουν οι εργασίες στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Το 2014 η Κύπρος θα μπορεί να έχει το δικό της φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα στη θαλάσσια περιοχή, που εμπίπτει στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Noble Energy, Ρόντεϊ Κουκ.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης, δήλωσε ότι πριν από το τέλος αυτής της χρονιάς θα μπει το τρυπάνι και θα αρχίσουν οι εργασίες στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Τα οφέλη θα είναι τεράστια για τα κρατικά ταμεία και τους Κύπριους καταναλωτές, οι οποίοι θα πληρώνουν πολύ φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, σημείωσε.

Στην ημερίδα πήρε μέρος και ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου Χαρίρι Σινιορά, ο οποίος επισήμανε ότι Κύπρος και Λίβανος, εάν ενώσουν τις δυνάμεις τους θα επωφεληθούν οικονομικά.

Σε σχέση με την αντίδραση της χώρας του για τη συμφωνία καθορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, Κύπρου - Ισραήλ, αρκέστηκε να πει ότι χρειάζεται συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο Λίβανος διαχρονικά σέβεται τις υποχρεώσεις του, αλλά και τις συμφωνίες που υπογράφει.

Πηγή www.imerisia.gr

Ένταξη των παιδικών σταθμών του Δήμου Έδεσσας σε πρόγραμμα


Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Έδεσσας «ΕΥ ΖΗΝ» ανακοινώνει ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Έδεσσας επιλέχτηκαν στη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. Οι μητέρες των νηπίων που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην παραπάνω δράση μπορούν να απευθυνθούν για πληροφορίες, έντυπα αιτήσεων και υποστήριξη για τη συμπλήρωσή τους, στα γραφεία των παιδικών σταθμών Δήμου Έδεσσας, Δαρδανελίων 15, τηλ. 2381024074, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 8:00 το πρωί έως 12:00 το μεσημέρι.

Όσες μητέρες επιλεγούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. θα απαλλάσσονται από την καταβολή των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Από την παραπάνω δράση εξαιρούνται οι μητέρες τακτικοί υπάλληλοι Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Στην Ασφάλεια ύποπτος για την επίθεση σε βάρος του Κ. Χατζηδάκη

Συνταξιούχος του ΟΤΕ ομολόγησε την συμμετοχή του στο επεισόδιο

Eνας 68χρονος, συνταξιούχος του ΟΤΕ, προσήχθη στην Κρατική Ασφάλεια το μεσημέρι της Πέμπτης με την κατηγορία ότι ήταν ένας από τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, που έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 2010, κατά την διάρκεια διαδήλωσης στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο 68χρονος ομολόγησε την συμμετοχή του στο επεισόδιο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή tovima.gr

Εκδήλωση-ομιλία την Κυριακή διοργανώνει ο Δήμος Αλμωπίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Πρόγραμμα πιθανών διακοπών ρεύματος στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Κιλκίς.


Το ενδεικτικό πρόγραμμα πιθανών διακοπών ηλεκτροδότησης για σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 (εφόσον απαιτηθούν) όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ για το τους Νομούς Πέλλας, Ημαθίας & Κιλκίς έχουν ως εξής:

Υπογράφει ο Νέρι, μειώσεις σε Τόχα


Ο Νέρι Καστίγιο αναμένεται να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο του Άρη την προσεχή Δευτέρα, εξελίξεις υπάρχουν με την πλευρά του Κάρλος Τόχα όπου δόθηκε διορία δύο ημερών.

Ο Μεξικανός άσος, ο οποίος αγωνίστηκε ως δανεικός από τη Σαχτάρ στους Θεσσαλονικείς την περασμένη περίοδο, αναμένεται να υπογράψει την Δευτέρα (27/6) συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας δύο ετών. Ο 27χρονος επιθετικός τα έχει βρει σε όλα με τη διοίκηση του Άρη και από τη στιγμή που η Σαχτάρ απέστειλε όλα τα έγγραφα αποδέσμευσής του, οι «κίτρινοι» επιβεβαιώθηκαν για τη λύση της συνεργασίας του με την Ουκρανική ομάδα.

Όσο αφορά τον Κάρλος Τόχα, ο εκπρόσωπός του συναντήθηκε με τους ανθρώπους της ΠΑΕ Άρης και κουβέντιασαν για το μέλλον του στην ομάδα. Οι «κίτρινοι» του μετέφεραν την επιθυμία να γίνει μείωση της τάξης του 50% περίπου στις ετήσιες αποδοχές του. Η πλευρά του παίκτη ζήτησε και πήρε διορία δύο ημερών για απαντήσει στο αίτημα του Άρη.

Πηγή gazzetta.gr

ΠΑΟΚ: Ίσως σήμερα το κρίσιμο ραντεβού


Ο ομογενής επιχειρηματίας, Βασίλης Φλωρίδης, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Θόδωρο Ζαγοράκη και σύντομα θα συναντηθούν και θα ξεκαθαρίσει μία και καλή το αν θα μπει στα κοινά του ΠΑΟΚ ο 59χρονος επιχειρηματίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ήταν για λίγες μέρες στο Άγιον Όρος, όπως συνηθίζει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, και μετά από επικοινωνία με τον Ζήση Βρύζα και τον Βασίλη Φλωρίδη, αναμένεται συνάντηση των τριών για να κουβεντιάσουν για το μέλλον του Δικέφαλου.

Ο Φλωρίδης φέρεται να ενδιαφέρεται σοβαρά, αλλά το αν τελικά θα προχωρήσει η συνεργασία του ή όχι θα φανεί μετά το ραντεβού, το οποίο είναι πολύ πιθανό να γίνει ακόμη και σήμερα. Ο «Ζαγόρ» από την πλευρά του έχει καθυστερήσει την ΑΜΚ, ώστε να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες που θέλουν να μπουν στην ΠΑΕ και να επενδύσουν στον ΠΑΟΚ.

Ο Βρύζας έχει ενημερώσει λεπτομερώς τον πρόεδρο, ενώ και ο ίδιος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Φλωρίδη. Αυτό που θέλει ο Ζαγοράκης είναι να ακούσει από κοντά το πλάνο Φλωρίδη και να πειστεί ότι το ενδιαφέρον είναι σοβαρό, αλλά και τις συνθήκες συνεργασίας.

Φυσικά τα υπόλοιπα ζητήματα έχουν πάει πίσω αυτές τις μέρες (μεταγραφές, αποδεσμεύσεις), όμως το ζήτημα των νέων επενδυτών είναι πολύ πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή.

Πηγή gazzetta.gr

Πρώην διεθνής ο Μπουρούσης;


Η υπόθεση του Γιάννη Μπουρούση, του κορυφαίου Έλληνα σέντερ, έχει πλέον περάσει τα σύνορά μας. Εκτενή αναφορά γίνεται στα διεθνή μέσα για την συνομιλία του με τον Μάκη Ψωμιάδη.


Η ιστοσελίδα «talkbasket» αναφέρει στον τίτλο της ότι «ο Γιάννης Μπουρούσης εμπλέκεται σε σκάνδαλο ντόπινγκ» και φιλοξενεί όλη την τηλεφωνική συνομιλία με τον Μάκη Ψωμιάδη.

Η γνωστή μπασκετική ιστοσελίδα αναφέρει τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εγκληματική οργάνωση που δρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και αναφέρει τη σύλληψη του Σταύρου Ψωμιάδη, γιού του Μάκη, αναφέροντας επίσης πως ο δεύτερος αναζητείται από τις αρχές.

Το άρθρο συνοδεύεται από αντίστοιχες φωτογραφίες των εμπλεκόμενων, ενώ γίνεται και αναφορά στην σχέση του Μπουρούση με την Χριστίνα Ψωμιάδη, κόρη του Έλληνα επιχειρηματία.

Τέλος, η ιστοσελίδα αναφέρεται στον Μπουρούση ως «διεθνή μπασκετμπολίστα» και παράλληλα διερωτάται «ή μήπως θα έπρεπε να πούμε πρώην διεθνή;»

Πηγή gazzetta.gr

Στο Ιπποκράτειο βρέθηκε «κρυμμένο» νοσοκομειακό υλικό αξίας 1 εκατ.


Σύμφωνα με αποκαλύψεις του υπουργού Υγείας, σε «κρυφή» αποθήκη του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, βρέθηκε μη καταγεγραμμένο νοσοκομειακό υλικό αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο Ανδέας Λοβέρδος δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου πως δεν έχει βρεθεί ακόμα ποιος χειριζόταν το κλειδί της "κρυφής" αποθήκης με τα νοσοκομειακά υλικά, ωστόσο ο διευθυντής της Α' Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Αρης Μουσιώνης, τόνισε ότι στις 29 Ιουνίου ο επικεφαλής της απάτης θα οδηγηθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ο Α. Μουσιώνης συμπλήρωσε επίσης ότι στο νοσοκομειακό αυτό σκάνδαλο φαίνεται ότι εμπλέκονται οι περισσότερες χειρουργικές κλινικές του Ιπποκράτειου.

Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου.

Πηγή www.enet.gr

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οι αριστεύσαντεςμαθητές από το Λουτροχώρι Σκύδρας


Το διοικητικό συμβούλιο του Αθλητικού Εκπολιτιστικού συλλόγου "Αριστοτέλης" Λουτροχωρίου συγχαίρει τους αριστούχους μαθητές του γυμνασίου Πετριάς που κατάγονται από το Λουτροχώρι και λάμπρυναν με τις επιδόσεις τους το πολιτιστικό επίπεδο του χωριού, δίνοντάς του την πρώτη θέση, κατ’ αναλογία πληθυσμού, μεταξύ των μαθητών του γυμνασίου Πετριάς. Στους παρακάτω αριστεύσαντες ο Αριστοτέλης Λουτροχωρίου εύχεται υγεία και ευόδωση των προσπαθειών τους και στο μέλλον.

Γ' Τάξη Γυμνασίου Σκύδρας

1. Καισίδης Άγγελος του Μ. 19,12/13
2. Αραμπατζής Παναγιώτης του Κ. 19, 6/13
3. Άνδρεάδης Σάββας του Αλ. 18, 18/1 3

Β' Τάξη Γυμνασίου Πετριάς

1. Σαββίδου Ευσταθία του Σ. 19, 11/13
2. Μαραντίδου Ζωή του Ν. 19, 8/13

Α' Τάξη Γυμνασίου Πετριάς


1. Αραμπατζής Νικόλαος του Κ. 19, 18/13
2. Φερεκίδου Πολυτίμη του Α. 19,1 8/13
3. Μαραντίδου Μελάνθη του Μ. 19.3/13

Τους παραπάνω αριστεύσαντες ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αριστοτέλης Λουτροχωρίου θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος
Παναγιωτίδης Γεώργιος

Ο Γεν. Γραμματέας
Φερεκίδης Παύλος

Παρέμβαση Βασίλη Γιουματζίδη για τη δημιουργία-κατασκευή πολυδύναμου ιατρείου στο ΔΔ Πέλλας του δήμου Πέλλας


Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, κ. Βασίλης Γιουματζίδης μετά από έγγραφη ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο παρενέβη σχετικά με το θέμα της κατασκευής Πολυδύναμου Ιατρείου στον οικισμό Πέλλας αντί της δημιουργίας Περιφερειακού Ιατρείου. Ειδικότερα, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κατασκευή του Πολυδύναμου αποτελεί πάγια κοινωνική ανάγκη, λόγω του ότι θα εξασφαλίσει τη σωστή, αρμόζουσα και δέουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο των κατοίκων όσο και των ξένων επισκεπτών. Επίσης, ο κ. Γιουματζίδης υποστήριξε ότι ο Δήμος Πέλλας διαθέτει ιδιόκτητο οικόπεδο για την κατασκευή του Πολυδύναμου Ιατρείου.

Ακόμα, ο κ. Γιουματζίδης στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Υφυπουργό Υγείας επισήμανε ότι «έχοντας διατελέσει διοικητής στο Νοσοκομείο της Έδεσσας και γνωρίζοντας ως πολίτης και όχι ως πολιτικός τις ανάγκες των πολιτών από πλευράς κοινωνικών παροχών, η κατασκευή ενός Πολυδύναμου ιατρείου θα συμβάλλει τα μέγιστα τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο. Επίσης, αποφάσεις για την δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου χωρίς τη συναίνεση των αρχών, των κατοίκων και του Ιατρικού Συλλόγου θα οδηγήσουν σε κακή ποιότητα παροχής υπηρεσιών και στην αποδυνάμωση των τοπικών ιατρικών παροχών».

Με βάση τα παραπάνω ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να αναθεωρήσει την απόφαση του περί δημιουργίας περιφερειακού και όχι Πολυδύναμου Ιατρείου, καθώς οφείλει να λάβει αποφάσεις με γνώμονα την ουσιαστική παροχή υπηρεσιών Υγείας των κατοίκων της Πέλλας και του Νομού εν γένει. Επίσης, ζήτησε να του σταλεί η απόφαση της κατασκευής του Πολυδύναμου Ιατρείου, καθώς και η εγκριτική απόφαση οριστικής μελέτης κατασκευής του Πολυδύναμου Ιατρείου.

Σαμαράς: Υποστηρίζω την προσαρμογή, διαφωνώ με το «μείγμα»


Με τη θέση ότι συμφωνεί με τους στόχους, αλλά διαφωνεί με τη μεθοδολογία του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος, προσήλθε ο Αντώνης Σαμαράς στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

"Υποστηρίζω πλήρως την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα. Όμως, το ακολουθούμενο μείγμα πολιτικής που εφαρμόζει η Σοσιαλιστική Κυβέρνηση, προσθέτει φόρους σε μια οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση", δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της συνόδου", σπεύδοντας να τοποθετήσει την ελληνική κυβέρνηση στην αντιπέρα ιδεολογική όχθη από εκείνη των ομοτράπεζών του.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δεχτεί πιέσεις και κριτική από αξιωματούχους των Βρυξελλών και στελέχη της ευρωπαϊκής δεξιάς, εξαιτίας της επίμονης άρνησής του να συναινέσει σε όσα συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα.

Προσερχόμενος στη σύνοδο, υποστήριξε ότι τα οικονομικά μεγέθη αποδεικνύουν ότι αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

"Απαιτούνται διαρθρωτικές δράσεις, για να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και την αποπληρωμή των δανείων. Θα συζητήσω αυτά τα θέματα με τους συναδέλφους μου", κατέληξε στη δήλωσή του.

Πηγή www.enet.gr

Στο νοσοκομείο ο Αχ. Μπέος


Ο Αχιλλέας Μπέος επικαλούμενος αδιαθεσία πήγε στο νοσοκομείο. Πήρε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα να απολογηθεί. Ο Γιώργος Τσακογιάννης πήρε επίσης προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα, αλλά θα μείνει στην Ασφάλεια μέχρι να απολογηθεί.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, φεύγοντας από την Ευελπίδων ένιωσε αδιαθεσία και οδηγήθηκε σε κρατικό νοσοκομείο. Μάλιστα παραμένει άγνωστο αν καταφέρει να απολογηθεί και τη Δευτέρα, μέρα μέχρι την οποία πήρε προθεσμία για να καταθέσει. Αυτό δεν έχει να κάνει με την αδιαθεσία του, αλλά με την ογκωδέστατη δικογραφία, με τον δικηγόρο να ετοιμάζεται να ζητήσει και άλλη παράταση.
Όσον αφορά τον μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης, Γιώργο Τσακογιάννη, μετά την Ευελπίδων επέστρεψε στη ΓΑΔΑ όπου και θα μείνει μέχρι τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η απολογία του. Και ο δικός του δικηγόρος όμως αναμένεται να πάρει νέα προθεσμία.

Πηγή gazzetta.gr

Αποκλείστηκε η Λένα


Το εμπόδιο της Άνα Ιβάνοβιτς αποδείχθηκε αξεπέραστο για τη Λένα Δανιηλίδου, η οποία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο απλό του Γουίμπλεντον γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στον δεύτερο γύρο.

Παρά το καλό ξεκίνημα, όταν και προηγήθηκε με 3-1 games η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να κρατηθεί στα ίδια επίπεδα. Η Ιβάνοβιτς, Νο18 του ταμπλό, με ένα σερί 11-0 games δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Λένα, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον 3ο γύρο με 6-3, 6-0 σε λιγότερο από μία ώρα.

Στην επόμενη φάση η Σέρβα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης μεταξύ της Πέτρα Τσέτκοβσκα και της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, Νο13 του ταμπλό. Η Δανιηλίδου από την άλλη δεν εγκαταλείπει ακόμη το Λονδίνο, καθώς θα αγωνιστεί και στο διπλό της διοργάνωσης, αρχίζοντας από το βράδυ. Η 29χρονη Θεσσαλονικιά με παρτενέρ την Ιταλίδα, Αλμπέρτα Μπριάντι θα αντιμετωπίσουν τις Γιουνγκ Ζαν Τσαν (Ταϊπέι)/Μόνικα Νικουλέσκου (Ρουμανία), Νο12 του ταμπλό.

Πηγή gazzetta.gr

Η Βουλή τίμησε τη μνήμη του Μ. Εβερτ


Τον Μ. Εβερτ τίμησε χθες το πρωί η Βουλή, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Σώματος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, χαρακτήρισε τον εκλιπόντα «έντιμο μαχητικό και ολοκληρωμένο πολιτικό, που με μετριοπαθή τρόπο εξέφρασε την ιδεολογία του ριζοσπαστικού φιλευθερισμού».

Το κυβερνητικό στέλεχος αναφέρθηκε παράλληλα στο ρόλο που έπαιξε ο Μ. Εβερτ στην υπόθεση της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και στην ίδρυση του πρώτου δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού.

«Πολιτικό άντρα της συνείδησης, του χρέους, της άδολης αγάπης για την πατρίδα και της δυναμικής αναμέτρησης με τις προκλήσεις» αποκάλεσε τον Μ. Εβερτ ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Δ. Αβραμόπουλος.

Κατά τη συζήτηση δεν έλειψε πάντως και η κριτική για τα εσωτερικά της «γαλάζιας» παράταξης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε με νόημα ότι «δεν ευτυχήσαμε να είμαστε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τον Κ. Σημίτη» και κατέληξε «το σαράκι της παράταξης από τότε δημιουργούσε προβλήματα».

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε πως «αν και τον αντιμετώπισε σκληρά και υπήρξε σκληρός εσωκομματικός αντίπαλος, πάντοτε εκείνος έδειχνε όλη τη δημοκρατικότητά του, ενώ, όπως είπε, επί την ημερών του έγιναν οι πιο ενδιαφέρουσες Κοινοβουλευτικές Ομάδες που είχε να δείξει το κόμμα».

«Στο πρόσωπο του Μ. Εβερτ το ΚΚΕ αναγνωρίζει έναν συνεπή, ευθύ και τίμιο μαχητή πολιτικό της άλλης πλευράς», δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Σπ. Χαλβατζής, ενώ ο Θ. Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «τον Μ. Εβερτ τον χαρακτήρισαν η σταθερότητα, η συνέπεια και η ειλικρίνεια».

Οι συλλήψεις για το παράνομο στοίχημα η καλύτερη απάντηση στην ερώτηση του Βουλευτή Ηλία Θεοδωρίδη


Ο βουλευτής του Νομού κ. Θεοδωρίδης Ηλίας με αφορμή τις συλλήψεις παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου για τα παράνομα στοιχήματα, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Για την ερώτηση του Βουλευτή Πέλλας Ηλία Θεοδωρίδη προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και τον Υπουργό Οικονομικών για το παράνομο στοίχημα και τους στημένους αγώνες, που κατατέθηκε την 11-05-2011, οι ομαδικές συλλήψεις των παραγόντων του Αθλητισμού στην Χώρα μας, αποτελούν την καλύτερη απάντηση.
Αποτελεί απαρέγκλιτη απαίτηση του Ελληνικού λαού η κάθαρση που επιχειρείτε στον τομέα του Αθλητισμού να επεκταθεί και στους υπόλοιπους τομείς της Δημόσιας και οικονομικής ζωής του τόπου.

"Χιονοστιβάδα" αποκαλύψεων: Σύλληψη Μπέου, Στ. Ψωμιάδη και άλλων 7 για στημένα παιχνίδια


Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Επιχείρηση… σκούπα της αστυνομίας
και του ΣΔΟΕ σχετικά με τα στημένα παιχνίδια ρίχνει... φως στην βρώμα και την δυσωδία που έκανε ότι ήθελε εδώ και χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Αχιλλέας Μπέος συνελήφθη και κατηγορείται για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συνελήφθη και αύριο πάει για να απολογηθεί στον εισαγγελέα! Επίσης υπάρχει σύλληψη του Σταύρου Ψωμιάδη, αλλά και μάνατζερ από την Θεσσαλονίκη που έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές. Συνολικά αυτή την ώρα οι συλλήψεις είναι εννιά και ένας εξ' αυτών είναι πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων της Α'Εθνικής!

Αναλυτικά, πρόκειται για τους Αχιλλέα Μπέο, Σταύρο Ψωμιάδη, Γιώργο Τσακογιάννη (μεγαλοπαράγοντας Ηλιούπολης), Νίκος Χάλκος (Πρόεδρος Ηλιούπολης), Δημήτρης Ζαβαντίας (ποδοσφαιριστής με θητεία και στον ΠΑΟΚ), Νίκος Παντέλης (προπονητής) Θανάσης Ντότσας (μάνατζερ) και οι Βασίλης Καρακούλιας και Ανδρέας Δημόπουλος που φέρονται ως bookmakers!

Οι Μπέος, Ψωμιάδης και Τσακογιάννης πάνε κατηγορούμενοι για τα τρία κακουργήματα που αναφέραμε παραπάνω ενώ υπόλοιποι μόνο για το ξέπλυμα χρήματος και την στοιχηματική απάτη.

Πηγή www.blog.gr

Στους δρόμους της Καβάλας ο κόσμος, διαμαρτύρεται για τη διάλυση του ΑΟΚ


Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην πόλη της Καβάλας, όπου πλήθος κόσμου έχει διοργανώσει συλλαλητήριο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το ενδεχόμενο της διάλυσης του ΑΟΚ από την οικογένεια Ψωμιάδη. Το «παρών» δίνουν μεταξύ άλλων πρώην ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ομάδας.
Μάλιστα, οι περίπου 1.000 φίλοι της Καβάλας συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμπεριφορά του κόσμου είναι ειρηνική και προς το παρόν δεν έχουν σημειωθεί παρατράγουδα.

Τα πανό που αναρτήθηκαν δείχνουν και το κλίμα κατά της οικογένειας Ψωμιάδη: «Ο ΑΟΚ θα μείνει εδώ, εσύ μπορείς να φύγεις» και «Ο ΑΟΚ ανήκει σε εμάς, γι’ αυτό μην τον πουλάς», ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα εις βάρος της.

Πηγή www.enet.gr

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΕΛΚ ο Αντ. Σαμαράς


Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα το απόγευμα το πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που θα γίνει την Πέμπτη.

Στη Σύνοδο του ΕΛΚ θα λάβουν μέρος αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί από 17 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ.

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνοδεύουν, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης, οι αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Οικονομικών, κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σταύρος Παπασταύρου και οι σύμβουλοι του Προέδρου, Καθηγητής κ. Γιάννης Μουρμούρας και κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Πηγή naftemporiki.gr

Ναι στη μονιμοποίηση συμβασιούχων προ του 2001 από τον Άρειο Πάγο


Oι συμβασιούχοι προ του 2001 που καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες μπορούν να μονιμοποιηθούν όπως αναφέρει απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, πριν από την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος στις 17.4.2001 δεν απαγορευόταν η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Κατά συνέπεια, για τους εργαζόμενους πριν από το 2001, τα δικαστήρια είναι αρμόδια να αποφασίσουν εάν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εάν πρέπει οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατραπούν σε αορίστου.

Στην προκειμένη περίπτωση, το ανώτατο δικαστήριο δικαίωσε καθαρίστριες του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) οι οποίες προσλήφθηκαν το '90 και '91 με ημερήσιες συμβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρεοπαγίτες δεν έκαναν δεκτή ούτε την εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, όσο και του αρεοπαγίτη, Ανδρέα Δουλγεράκη, που αμφότεροι είχαν ταχθεί υπέρ της μη νομιμοποίησης των καθαριστριών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σπάνιο πουλί εμφανίστηκε στα Αντικύθηρα

Ένα μικρό πουλί, η καστανοστριτσίδα, έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά στα Αντικύθηρα. Η καστανοστριτσίδα έγινε αντιληπτή από μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στα πλαίσια παρακολούθησης της μετανάστευσης των πουλιών και αποτελεί σπάνιο είδος που ζει στην Ισπανία και την Αφρική.

Η εμφάνιση αυτού του μικρού πουλιού αυξάνει τον αριθμό των επίσημα καταγεγραμμένων πουλιών στην Ελλάδα στα 445.

Η επιβεβαίωση του νέου είδους δεν ήταν εύκολη υπόθεση, όπως επισημαίνει ο γραμματέας της Επιτροπής Αξιολόγησης Ορνιθολογικών Παρατηρήσεων Νίκος Προμπονάς. Κι αυτό διότι όπως τονίζει «δεν είναι εύκολα διακριτό από τα συγγενικά του είδη και διαφέρει εμφανισιακά μόνο σε μικρές χρωματικές διαφορές και βιομετρικά χαρακτηριστικά».

Πηγή www.newsbeast.gr

Ενίσχυση 175 εκατ. ευρώ στους δήμους


Το ποσό των 175 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους όλης της χώρας, στα πλαίσια της τακτικής επιχορήγησης του Ιουνίου.

Το ποσό θα διατεθεί κατά προτεραιότητα στη μισθοδοσία του προσωπικού των δήμων.

Ο Σάκης Ντιμιτσούδης ο νέος τεχνικός του Εθνικού Γιαννιτσών.


Ο Α.Σ. Εθνικός Γιαννιτσών ανακοινώνει την συμφωνία με τον Θεοδόση (Σάκη) Ντιμτσούδη , ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τον επόμενο χρόνο.

Ευχαριστήριο του ΚΔΑΠμεΑ "Ηλιαχτίδα"


Το προσωπικό και τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ" θα ήθελαν να ευχαριστήσουν και δημόσια το προσωπικό του εστιατορίου Λουτρών Πόζαρ για την προσφορά τους προς το Κέντρο του ποσού των 90 € στη μνήμη της Αθηνάς Σπυριάδη.

Από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία
"ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ"

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών στην Έδεσσα


Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας, το Εδεσσαικό Θέατρο, το Τοπικό συμβούλιο Νέων Έδεσσας και την εθελοντική ομάδα Έδεσσας «Η ΑΣΠΙΔΑ» θα διοργανώσει εκδηλώσεις στον πεζόδρομο της Έδεσσας. Πιο συγκεκριμένα:


Παρασκευή 24 Ιουνίου

19:00: Δραστηριότητες για μικρά παιδιά

20:00: Θεατρικό δρώμενο από το εφηβικό εργαστήρι του Εδεσσαικού Θεάτρου

20:30: Συναυλία με εφηβικά συγκροτήματα.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος
Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Οι αριστούχοι μαθητές στο Γυμνάσιο Ν. Μυλοτόπου


Οι μαθητές που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους και βραβεύθηκαν με αριστεία στο Γυμνάσιο του Ν. Μυλοτόπου έχουν ως εξής:..

Τάξη Α’

Νεοκοσμίδου Βασιλική του Σ. 20
Πασόγια Ελευθερία του Ιω. 19 11/12
Μαντζόπουλος Παναγιώτης του Χ. 19 8/12
Μαντζόπουλος Χρυσοβαλάντης του Χ. 19 7/12
Καλτσίδης Άνθιμος του Αν. 19 6/12
Σιώντα Μαρία του Κ. 19 5/12
Κοσμόγλου Ευτέρπη του Αν. 19 3/12
Χρυσάφη Στυλιανή του Δ. 19 3/12
Καρακεχαγιά Γεσθημανή του Γ. 18 11/12
Παπαδοπούλου Χαρίκλεια – Ρ του Αθ. 18 11/12
Νικολαΐδου Μαρία του Ν. 18 9/12
Νιστέλκα Σοφία του Τρ. 18 9/12
Ογλιδάλτση Σοφία του Αθ. 18 7/12
Κορκίζογλου Κωνσταντίνα του Χ. 18 6/12
Μαρούκα Ελευθερία του Γ. 18 6/12

Τάξη Β’

Χρυσάφη Κλεοπάτρα του Δ. 19 10/12
Κιοκπάσογλου Ιωάννα του Εφ. 19 8/12
Ίτσκου Γεωργία του Δ. 19 7/12
Τσαβαλάκογλου Σωτήριος του Κ. 19 5/12
Λαζαρίδου Δανάη του Ηλ. 19 4/12
Σιώντας Λάζαρος του Γ. 19 4/12
Χατζηαλεξιάδης Αναστάσιος του Ιορ. 19 4/12
Ογλιδάλτση Μαρία του Γ. 18 11/12
Βασιλειάδου Παρασκευή του Ισ. 18 6/12

Τάξη Γ’

Κιοκπάσογλου Αναστασία του Σ. 20
Κιοτσένογλου Αναστασία του Αβ. 20
Βαϊρλή Μαρία του Αν. 19 12/13
Θωμαΐδου Σοφία του Ν. 19 12/13
Δόντση Σταυρούλα του Ν. 19 10/13
Πασόγια Αικατερίνη του Ιω. 19
Καμτσίκη Σοφία του Χρ. 18 12/13