Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Τι πρέπει να κάνετε με τον καύσωνα για να έχετε την υγεία σας



Επιμέλεια: Κική Τσεκούρα,

Οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες ή και επικίνδυνες για την υγεία τους καταστάσεις.
Ιδιαίτερη φροντίδα πρέπει να υπάρχει για τις ευπαθέστερες στις υψηλές θερμοκρασίες ομάδες πληθυσμού, οι οποίες είναι τα νεογνά, τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντας από χρόνια νοσήματα...

Επαναστατικές κάθετες φάρμες στην Κίνα!



Λόγω της ταχείας αστικής επέκτασης της Κίνας δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων εξαφανίζονται.
Αν και η χώρα έχει τη μεγαλύτερη γεωργική παραγωγή και προμηθεύει πάνω από το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού, μόνο το 10% του συνόλου της γης της Κίνας είναι καλλιεργήσιμο. Αυτό ήταν και το κίνητρο για τη δημιουργία κάθετων καλλιεργειών προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος για την οικιστική ανάπτυξη αλλά και να μη μειωθούν οι καλλιέργειες στη χώρα...

Το κλείσιμο των νηπιαγωγείων…έγινε για την λειτουργία του μισού γραφείου του Βενιζέλου



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, από το κλείσιμο 118 σχολείων και νηπιαγωγείων θα εξοικονομηθούν 76.000 ευρώ το 2013 και 228.000 ευρώ το 2014.
Κάθε λουκέτο, δηλαδή σε σχολείο ή νηπιαγωγείο έχει 2.500 όφελος για το δημόσιο ταμείο.

Κλείνουν σχολεία…


γιατί είμαστε σε κατοχή και όχι γιατί εξοικονομούνται χρήματα…

Ζαλιστήκαμε! Στοπ να κατεβούμε!!



Του Θανάση Νικολαΐδη
Μικρά, MEGΑλα κανάλια, αφανή και άλλα εξόχως εμφανή. Έπεσε φτώχια στα πολλά και τέλος τα δαπανηρά των εκπομπών. Τα «μεγάλα» προσποιούνται πως κι αυτά στερούνται τα…χρειώδη. Για τη λειτουργία τους και την (επι)μόρφωσή μας, μετά στοιχείων πολιτικής διάπλασης των μαζών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ «μπήκαμε» στην τηλεόραση, πανευρωπαϊκά, κι ερχόμαστε πρώτοι! Σε ακροαματικότητα που (δια)κινεί και «τρέφει».

Έτσι θα διακρίνετε μια επιχείρηση που πέρασε στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση



Με αυτό το σήμα θα διακρίνονται οι επιχειρήσεις οι οποίες πέρασαν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, που τίθεται σε ισχύ από τις αρχές Αυγούστου.
Η μείωση του ΦΠΑ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες θα φέρει μειώσεις τιμών κατά μ.ο. 8,1%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων υπουργείων και φορέων που υπέγραψαν σήμερα τη συμφωνία για τη μείωση.
To σήμα φέρει τον τίτλο: «Μειώθηκε ο ΦΠΑ, εδώ μειώσαμε τις τιμές», στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την συμμετοχή των πολιτών στην μάχη για την προστασία των δασών



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης απευθύνει έκκληση στους κατοίκους και επισκέπτες της Πέλλας να αποφύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να αποτελέσει αιτία έναρξης δασικής πυρκαγιάς:

«Κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο μηνών του καλοκαιριού δε σημειώθηκε καμία αξιόλογη δασική πυρκαγιά και σε αυτό βοήθησε η προσοχή του κόσμου αλλά και οι τακτικές βροχές...

Tην Κυριακή στην Αθήνα ο Ιταλός πρωθυπουργός



Διήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, την ερχόμενη Κυριακή 28 Ιουλίου και τη Δευτέρα 29 Ιουλίου.
Ο κ. Λέτα θα φτάσει στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα τον υποδεχτεί ο Αντώνης Σαμαράς.
Οι δύο πρωθυπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Δευτέρας και αμέσως μετά θα κάνουν κοινές

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 27/7



Μόνο αυτοί που θα ρισκάρουν να πάνε μακριά, θα δουν τελικά μέχρι που μπορεί να φτάσουν.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 27 Ιουλίου



Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1302: Ο στρατηγός Νικόλαος Μουζάλωνας ηττάται από τις κατά πολύ υπέρτερες δυνάμεις του Οθωμανού Οσμάν στη μάχη του Βαφέα, κοντά στη Νικομήδεια. Η ήττα αυτή των Βυζαντινών έχει ως συνέπεια την κατάληψη της υπόλοιπης Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.
1576: Ο σερ Γουόλτερ Ράλεϊ φέρνει για πρώτη φορά τον καπνό στη Βρετανία από τη Βιρτζίνια της Αμερικής.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

''Ένας άλλος Ηλίας.'' Η συγκλονιστική αφήγηση της Domenica

"O πατέρας μου πέθανε όταν γεννήθηκε ο Κασιδιάρης, λεγόταν επίσης Ηλίας και πέθανε μόλις 33 ετών - όσο είναι τώρα ο Κασιδιάρης..."

O πατέρας μου πέθανε όταν γεννήθηκε ο Κασιδιάρης, λεγόταν επίσης Ηλίας και πέθανε μόλις 33 ετών - όσο είναι τώρα ο Κασιδιάρης... Πηγή: www.lifo.gr
O πατέρας μου πέθανε όταν γεννήθηκε ο Κασιδιάρης, λεγόταν επίσης Ηλίας και πέθανε μόλις 33 ετών - όσο είναι τώρα ο Κασιδιάρης... Πηγή: www.lifo.gr
O πατέρας μου πέθανε όταν γεννήθηκε ο Κασιδιάρης, λεγόταν επίσης Ηλίας και πέθανε μόλις 33 ετών - όσο είναι τώρα ο Κασιδιάρης... Πηγή: www.lifo.gr
 
Αποφάσισα να γράψω αυτό το κειμενάκι διότι τυχαία διαπίστωσα πως ο πατέρας μου πέθανε την ίδια χρονιά που γεννήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, λεγόταν επίσης Ηλίας, και ήταν μόλις 33 ετών όταν πέθανε, είχε δηλαδή την ηλικια που έχει τώρα ο Η.Κασιδιάρης.

Ποιοι κινδυνεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ποιες είναι οι προειδοποιητικές ενδείξεις και τι πρέπει να κάνετε για την πρόληψή του;



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Ο καρκίνος του εντέρου, γνωστός και ως ορθοκολικός καρκίνος ή καρκίνος του παχέος εντέρου, εμφανίζεται στο παχύ έντερο (colon) ή στο ορθό (rectum). Ο καρκίνος του παχέος εντέρου (ΚΠΕ) αποτελεί παγκοσμίως τον τρίτο πιο συχνό καρκίνο στους άντρες και το δεύτερο στις γυναίκες, με πάνω από 1.2 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις και 600000 θανάτους ετησίως.

Συνελήφθη 56χρονος στην Αριδαία για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (25.07.2013) το πρωί, στην Αριδαία Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας, ένας ημεδαπός 56 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό 167.472,04 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Ενωμένη Αντιπολίτευση και…αγώνας



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΙ αυτοί συνεχίζουν…Την πρακτική της πολιτικολογίας (κομματολογίας) με πάθος και με στόχο προφανή. Για την…κατατρόπωση του αντιπάλου και τη «νίκη». Ακόμα και στις χαλεπές μέρες μας, που ψάχνεις για κυβερνήσεις. Ενώ δεν θέλουν να κυβερνήσουν, αγωνίζονται για να (μας) κυβερνήσουν. Από παραμένουσα δίψα για εξουσία; Είναι η ψυχοσύνθεση του πολιτικού; Τα κίνητρα (προνόμια), η «δόξα»;

Στα δικά της παιδιά θα στηριχτεί και φέτος η ΑΕΚ Καρυώτισσας




Η Α.Ε.Κ Καρυώτισσας παραμένοντας πιστή στο επιτυχημένο πλάνο της περσινής περιόδου, συνεχίζει και τη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν,στηριζόμενη στα παιδιά του χωριού και μόνο, χωρίς μεταγραφές.
 Στόχος είναι η δημιουργία μιας συμπαγούς ομάδας αποτελούμενη από γηγενείς ποδοσφαιριστές, που θα αποδίδει ποιοτικό ποδόσφαιρο στα πλαίσια του ΄΄ευ αγωνίζεσθε ΄΄.
 Για την εκπλήρωση των παραπάνω στόχων, προχώρησε σε συμφωνία...

Δηλώσεις Συμμετοχής στην 26η Γεωργική Βιοτεχνική Έκθεση Δήμου Πέλλας



Το Δημοτικό Συμβούλιο ΠΕΛΛΑΣ  με την υπ΄ αριθ. 178α/2013 απόφαση του περί συμμετοχής των εκθετών στην 26η Γεωργική –Βιοτεχνική Έκθεση που πραγματοποιείται   στην Δ.Ε. Κρύας Βρύσης,  ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω :

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 26/7



Μην περιμένεις τις μεγάλες ευκαιρίες. Άρπαξε μια συνηθισμένη περίσταση και κάνε την μεγάλη!

Σαν Σήμερα, 26 Ιουλίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:


Γεγονότα

811: Διεξάγεται η Μάχη της Πλίσκα: Οι Βούλγαροι με επικεφαλής τον θηριώδη Κρούμο νικούν τους Βυζαντινούς υπό τον Νικηφόρο Α', ο οποίος πίπτει επί του πεδίου της μάχης. Το κεφάλι του αποκόπτεται από τον Κρούμο, επαργυρώνεται και γίνεται κύπελλο, με το οποίο γιορτάζει τους θριάμβους του.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Σταθερά ενισχύετε για την νέα χρονιά ο Μ. Αλέξανδρος Κρύας Βρύσης !



γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

    Στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού προχωράει αργά και σταθερά ο Πρόεδρος της ομάδας Καλαθοσφαίρισης του Μ. Αλεξάνδρου Κρύας Βρύσης Κώστας Μπαλτζίδης σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας Κώστα Ντουβαλέτη, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.  Ήδη έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα τριών παικτών που έχουν αποκτηθεί από την γειτονική ομάδα της Α.Ε. Καρυώτισσας. Αυτοί είναι :

Ο Πανικός απο την φωτογραφία της Ευγενίας των Ράδιο Αρβύλα και προκάλεσε στο Instagram



Ευχάριστη έκπληξη η σέxυ φωτό που πόσταρε. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία από ….τις καλοκαιρινές της διακοπές που πόσταρε στο instagram η Ευγενία Σαμαρά.
Μπορεί η Χριστίνα Μουστάκα να είναι εκείνη με την «εμπειρία» σε φωτογραφήσεις σε αντρικά περιοδικά, αλλά η έτερη μελαχρινή της παρέας του Ράδιο Αρβύλα, Ευγενία Σαμαρά, έχει το δικό της φανατικό αντρικό fan club.

Το κολύμπι είναι υγεία. Η κολύμβηση κάνει καλό στην καρδιά, στους πνεύμονες, στους μυς, μειώνει το άγχος, δροσίζει



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.,

Η κολύμβηση είναι μια ευεργετική άσκηση. Είναι ένα άθλημα ζωής που ωφελεί το σώμα και τον εαυτό μας, γενικότερα. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει ωφέλιμο το κολύμπι; 

H κολύμβηση είναι μια δραστηριότητα,  που μπορεί να γίνεται σε όλη την διάρκεια της ζωής μας  και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, αξίζουν τον κόπο ώστε να μπούμε στο νερό.

Κυβέρνηση:Θα φύγουν από το Δημόσιο οι παράνομα προσληφθέντες



Την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο θα δουν όσοι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί παράνομα και με πλαστά πιστοποιητικά διαμηνύει η κυβέρνηση.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, τόνισε ότι οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο θα γίνονται για υπαλλήλους που έχουν προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά και για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα...

Με στόχο την επάνοδο στην Α1 κατηγόρια οργανώνετε για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά ο Απόλλωνας



γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

    Με σταθερά βήματα χωρίς τυμπανοκρουσίες το νέο Δ.Σ. του Απόλλωνα, χτίζει την ομάδα για το νέο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, όπου θ΄ αγωνιστεί, δημιουργώντας ένα δυνατό και ανανεωμένο ρόστερ . Η συμφωνία με το προπονητικό δίδυμο Χαντούρη – Νήρα Β. δύο ηχηρά ονόματα της σύγχρονης ιστορίας του Απόλλωνα, οι οπαίοι δεν αποκλείετε να βοηθήσουν και αγωνιστικά φέτος την ομάδα εφόσον χρειαστεί, προσδίδουν μία νέα δυναμική στην εικόνα του νέου Απόλλωνα.

«Θερμό» Αύγουστο προαναγγέλλουν οι φαρμακοποιοί



Με κινητοποιήσεις εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, τον Αύγουστο, προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί, εάν το Δημόσιο δεν εξοφλήσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εκείνους, που ανέρχονται σε 75 εκατομμύρια ευρώ από το 2010.
«Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και τα όποια οικονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί μαζί με την υπομονή μας», τονίζουν οι φαρμακοποιοί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι «ο Αύγουστος μπορεί να γίνει ακόμη πιο θερμός»...

Για δεύτερη χρονιά ΄΄ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ΄΄ θα ξεσηκώσουν την Κρύα Βρύση !



γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

Προχωράνε οι ετοιμασίες για το δεύτερο διήμερο Μουσικό Φεστιβάλ ΄΄ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ΄΄ που θα γίνει Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Αυγούστου κατά τις βραδινές ώρες , στην Κεντρική Πλατεία της Κρύας Βρύσης, όπως και πέρυσι και διοργανώνετε από τον Εμπορικό Σύλλογο Κρύας Βρύσης σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας .    
   Φέτος θα συμμετέχουν συνολικά 10 συγκροτήματα τοπικά αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας. Το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί είναι:

Σύγκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Σε τακτική συνεδρίαση έχει προσκαλέσει  για τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 κι ώρα 20:00 τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας ο Πρόεδρός του Στάθης Ανδρεάδης με τα εξής κατά σειρά θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Ρέμος, Σόιμπλε και…φοροκλέφτες



Του Θανάση Νικολαΐδη
 «ΕΝ αρχή εστί» η κακοποίηση της λέξης. «Συναυλία!» σου λένε και γεμίζει το στόμα τους. Κάτι από κουλτούρα με μουσικές γνώσεις(!), λίγο από κοινωνική καταξίωση και να του πολιτισμού το πρόσωπο. Σε πρόσωπα που χοροπηδούν είτε σέρνονται (γιατί άραγε;) σε μια πίστα γηπέδου, είτε ναών της πενιάς.
ΜΙΑ ακόμα «συναυλία» σε μυκονιάτικο στέκι εχόντων και δαπανόντων. Σε περίοδο κρίσης και με την…επιτραπέζιο πορνεία να κουνιέται λυσσασμένα. Κι άντε να πάει στο…χωράφι για δουλειά η κρυπτοπόρνη του τραπεζιού με τριγύρω θαυμαστές και χειροκροτητές!

Λουκάνικο με αβγά και ντομάτα



Πολύ εύκολη συνταγή αλλά πολύ νόστιμη!

Τα υλικά:
  • 400 λουκάνικο χωριάτικο ή 4 λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτί σπιτική ντομάτα απο τον τρίφτη Pummaro
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 αυγά
  • 1 κύβος βοδινού με 25% λιγότερο αλάτι Knorr
  • 100 ml. Άλτις κλασικό
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση..

Σπάει στα τρία η ΔΕΗ και ιδιωτικοποιείται



Το δρόμο της ιδιωτικοποίησης πήρε η ΔΕΗ. Με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η ΔΕΗ να διαιρεθεί σε τρία κομμάτια, ενώ ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), σύμφωνα με το σχέδιο, θα πουληθεί το 2014.
Το 2015 θα έχει ιδιωτικοποιηθεί η "μικρή ΔΕΗ" και το 2016 θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής για τη μητρική εταιρεία. Το Δημόσιο θα πουλήσει τις μετοχές του, που αντιπροσωπεύουν το 17% της εταιρείας...

Αποζημιώσεις με ερωτηματικά στην ΕΡΤ



Κατατέθηκε η τροπολογία για τις αποζημιώσεις των απολυμένων (βάλτε όσα εισαγωγικά θέλετε...) της δημόσιας τηλεόρασης. Της νορμάλ δημόσιας τηλεόρασης, της ΕΡΤ δηλαδή. Να την καταγράψω εδώ δεν έχει νόημα, καθ' ότι είναι αυτά τα κορακίστικα της γραφειοκρατίας από τα οποία βγάζουν άκρη μόνο οι δικηγόροι και οι ειδικευμένοι συντάκτες. Στους τελευταίους απευθύνθηκα κι εγώ και κάπως με διαφώτισαν οι άνθρωποι.

ΕΛ.ΑΣ.: Προειδοποίηση για παραπλανητικά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα



Προειδοποίηση προς τους πολίτες για παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα, με σκοπό να τους εξαπατήσουν και να τους αποσπάσουν χρήματα, απευθύνει η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.
Στο επίμαχο μήνυμα αναγράφεται ότι ο κάτοχος της τηλεφωνικής σύνδεσης έχει κερδίσει σημαντικό χρηματικό ποσό από διαγωνισμό με την ονομασία «The Millions Mobile Award» και στη συνέχεια προτρέπεται να στείλει προσωπικά του στοιχεία στο Διαδίκτυο για την προπληρωμή φόρων του ποσού ή για την εκταμίευση του...

Σε ποια σχολεία της Πέλλας μπαίνουν λουκέτα



Κλειστές πόρτες θα βρουν μαθητές και γονείς από τον Σεπτέμβριο αφού υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο η τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται ένα (1) δημοτικό και δέκα (10) νηπιαγωγεία στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας τα οποία είναι:

Έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της διακήρυξης δημοπράτησης του αντιπλημμυρικού έργου Αλμωπίας



Το μεγαλύτερο έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης και περιβαλλοντικής προστασίας πρόκειται να κατασκευαστεί στην Αλμωπία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Συγκεκριμένα χθες (23/7) η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε την διακήρυξη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Διευθέτηση ρεμάτων (χειμάρρων) στο Δήμο Αλμωπίας» προϋπολογισμού 10.800.000,00 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.   

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ: Βρέθηκαν 480 κιλά κοκαΐνης μέσα σε μπανάνες από την Κολομβία



Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, των αρμόδιων υπηρεσιών, για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης κοκαϊνης. Ανακαλύφθηκαν, μέχρι τώρα, 240 κιλά μέσα σε μπανάνες σε Ρέντη και Ρόδο
Η δίωξη ναρκωτικών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες ασφάλειας σε πολλές περιφέρειες διεξάγει μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος το οποίο φέρεται να εισαγάγει και να διακινεί μεγάλες ποσότητες κόκας στην χώρα μας, μέσα σε οπωροκηπευτικά.

Επανέρχεται με ερώτηση στην βουλή ο Γ.Καρασμάνης στη ληστεία των 120 εκ. ευρώ από τον οδικό άξονα Πέλλας



Το τεράστιο για το Νομό μας ζήτημα των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, ανέδειξε για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Καρασμάνης, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, παρουσία του νέου Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Αντικείμενο της συνεδρίασης, ήταν η ενημέρωση από τον Υπουργό για την κατασκευή του Β’ Τμήματος της Περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης για την οποία – όπως ο Γιώργος Καρασμάνης έχει καταγγείλει σε όλους τους τόνους και αποκαλύψει με αδιάσειστα στοιχεία - ¨υφαρπάχτηκαν¨ με μεθοδεύσεις άλλων εποχών, τα 120 εκατομμύρια που προορίζονταν για το μεγάλο έργο στο Νομό μας...

Καταργήσεις και συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων



Την τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
Ειδικότερα, βάσει της απόφασης καταργούνται 87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά (συνολικά 118) ενώ συγχωνεύονται αντίστοιχα 12 νηπιαγωγεία και 17 δημοτικά (σύνολο 39).
Πρόκειται για το τρίτο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων ενώ υπενθυμίζεται πως το 2011 είχαν καταργηθεί και συγχωνευθεί 800 σχολεία σε όλη την επικράτεια και τον επόμενο χρόνο 120.

«Πράσινο» για την εκταμίευση των 4 δισ. ευρώ

Την έγκριση από το Euro Working Group για την εκταμίευση της δόσης έλαβε η Ελλάδα και το ποσό των 4 δισ. ευρώ αναμένεται να κατατεθεί την προσεχή Δευτέρα στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Απομένει η υλοποίηση του τελευταίου προαπαιτούμενου μέτρου που αφορά στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών...
Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, το Euro Working Group έκρινε ότι η Ελλάδα πληροί τα 21 από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα.

Αρχίζει ο έλεγχος για την πρόσληψη των δημοτικών αστυνομικών



Τη διενέργεια επιθεώρησης - ελέγχου, με αντικείμενο την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών, που υπέβαλαν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για την πλήρωση θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας των δήμων της Επικράτειας, ζήτησαν σήμερα, Τετάρτη, από τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Παρασκευά Νομικό, με κοινή επιστολή τους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 25/7



Αν ακούσεις μια φωνή μέσα σου να σου λέει ότι δεν είσαι ικανός να κάνεις κάτι, τότε κάντο! Προσπάθησε να σβήσεις αυτή την φωνή.

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου



Γιορτάζουν:
Γεγονότα
325: Λήγουν οι εργασίες της Α' Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Καθιερώνεται το Σύμβολο της Πίστεως (Πιστεύω) και η μέθοδος του υπολογισμού του Πάσχα.

1261: Ο Αλέξιος Στρατηγόπουλος, στρατηγός του αυτοκράτορα της Νίκαιας Μιχαήλ 8ου του Παλαιολόγου, ανακτά την Κωνσταντινούπολη που κατέλαβαν το 1204 οι Σταυροφόροι.

1797: Ο βρετανός ναύαρχος Οράτιος Νέλσον χάνει 200 άνδρες και το δεξί του χέρι, κατά τη διάρκειας αποτυχημένης απόβασης για την κατάληψη της Τενερίφης.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Επιστολή παραίτησης Δημάρχου Πέλλας προς τον Πρωθυπουργό



Επιστολή παραίτησης μαζί με άλλους 24 Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος ανταποκρινόμενοι σε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.
Μία κίνηση η οποία για να αποκτήσει ουσία θα πρέπει να μην μείνει στη παραίτηση μόνο του επικεφαλή της συμπολίτευσης, αλλά να συνοδευτεί και από τις παραιτήσεις του συνόλου των δημοτικών συμβούλων...

Καταργούνται ακόμη 118 σχολεία



Υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο η τελική απόφαση που ορίζει τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που καταργούνται, συγχωνεύονται και σε ποιους νομούς ιδρύονται νέες.
Συγκεκριμένα, καταργούνται 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία), ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.
Υποβιβάζονται σε θέσεις πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά σχολεία...

Δερματικά προβλήματα που μας προειδοποιούν για τη συνολική μας υγεία



Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγος

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Μεταξύ άλλων μας προστατεύει από την είσοδο μικροοργανισμών στο σώμα, από τη UV ακτινοβολία και διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος. Ακριβώς όπως το υγιές δέρμα μπορεί να συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας μας, έτσι και η κατάσταση της υγείας μας μπορεί να αντανακλάται στο δέρμα μας.
Έτσι πολύ συχνά, μία αλλαγή που θα παρατηρήσουμε στο δέρμα μας μπορεί να μας προειδοποιήσει για κάποια υποβόσκουσα πάθηση...

Σ’ αγαπάω μαμά! (Συγκινητική ιστορία περί εκτρώσεων)



Γεια σου μαμά… Είμαι το μωρό σου!

Δεν με ξέρεις ακόμα, είμαι μόνο μερικών εβδομάδων. Θα με γνωρίσεις σύντομα, το υπόσχομαι. Έχω καστανά μαλλιά και καστανά μάτια…


Ε, λοιπόν δεν είμαι έτσι ακόμα, αλλά θα γίνω όταν γεννηθώ. Θα είμαι ο μοναχογιός σου.


Δεν θα έχω μπαμπά αλλά δεν πειράζει, θα έχουμε ο ένας τον άλλον. Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω γιατρός.

Γιατί νικοτίνη και αλκοόλ είναι απαγορευμένος συνδυασμός



Όπως οι… ξενύχτηδες γνωρίζουν καλά, όταν πίνουν καπνίζουν περισσότερο ενώ παράλληλα επιζητούν περισσότερο αλκοόλ όταν καπνίζουν. Μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστό γιατί συμβαίνει αυτός ο «φαύλος κύκλος», ωστόσο τώρα αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι βρήκαν την απάντηση. Όπως συγκεκριμένα αναφέρουν ειδικοί του Κολεγίου Ιατρικής Μπέιλορ, τα «κλειδιά» της όλης διαδικασίας είναι οι ορμόνες του στρες και το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου.

15 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον φιλαράκο σου



'
Εχει χυθεί πολύ μελάνι για το όργανο αυτό του ανθρώπου...
Κι όμως εμείς βρήκαμε και σου προσφέρουμε 15 πράγματα που δεν ήξερες αλλά πρέπει να μάθεις για τον αγαπημένο φίλο των ανδρών και των γυναικών! Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία..

Εντοπίστηκε η πρωτεΐνη-κλειδί του στρες



Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Το μόριο του στρες και πιθανώς της κατάθλιψης εντόπισαν στον εγκέφαλο ερευνητές. Πρόκειται για τον πρωτεϊνικό υποδοχέα CRF1 ο οποίος έχει την έδρα του στην υπόφυση του εγκεφάλου -μια περιοχή που είναι γνωστό ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του άγχους καθώς εκλύει χημικά του στρες στην κυκλοφορία του αίματος- και είναι υπεύθυνος για την παρατεταμένη παραγωγή ορμονών που προκαλούν άγχος και πιθανώς κατάθλιψη.

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με επιχειρηματία που βρέθηκε κρεμασμένος στο μπαλκόνι του!



Τα ουρλιαχτά από την πολυκατοικία του νεαρού επιχειρηματία ξεσήκωσαν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο...
Απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στην οδό Εγνατία, εντοπίστηκε λίγο πριν τις 14.00, ένας 30χρονος Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας.
Σύμφωνα με το thestival.gr ο άτυχος νεαρός διατηρούσε κατάστημα στην οδό Δ. Γούναρη. Το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του.

Ωμή παραδοχή Βρούτση: Δεν είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό



Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, διευκρινίζει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης που προαναγγέλλει αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.
Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega...

Βουλή: «Πέρασε» το ν/σ για τις Κυριακές



Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Νωρίτερα δημιουργήθηκε νέα ένταση στο «παρά ένα» της ψηφοφορίας. Αιτία η πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να κάνει δεκτή και να θέσει σε ψηφοφορία τροπολογία της τελευταίας στιγμής που κατατέθηκε από 25 βουλευτές, ήτοι το ένα τέταρτο της σύνθεσης του πρώτου θερινού τμήματος της Βουλής, σύμφωνα με την οποία οι διατάξεις που αφορούν σε καταστήματα κάτω των 250 τετραγωνικών μέτρων θα μπορούν να ισχύουν και σε καταστήματα «franchising».

Γαϊτανάκι ύβρεων στο Κοινοβούλιο και πάλι από τη Χρυσή Αυγή



Με απαράδεκτες εκφράσεις και ιταμές αναφορές για την κόρη του Γιάννη Δραγασάκη από την Ελένη Ζαρούλια συνεχίζει η Χρυσή Αυγή την προκλητική συμπεριφορά της εντός του Κοινοβουλίου. Η φράση της κ. Ζαρούλια προς τον κ. Δραγασάκη, που άφησε άφωνους τους βουλευτές, ήταν «βγήκε από την μπουζού η πρεζού και έμπορος οπλων κόρη;».

Το επεισόδιο ξεκίνησε από την συνεδρίαση της Τρίτης, όταν με αφορμή την απαγόρευση του ρατσιστικού συσσιτίου από τον Δήμο Αθηναίων και του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η βουλευτής τη ΧΑ Ελ. Ζαρούλια αποκάλεσε τον κ. Καμίνη «παράνομα εκλεγμένο δήμαρχο» και τον κ. Δένδια «υπουργό προστασίας των μεταναστών».