Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Σημαντικές επισκέψεις του Δημάρχου Πέλλας σε Υπουργεία



Σειρά επισκέψεων στα Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Υγείας  και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πέλλας                  Γρηγόριος  Στάμκος, προκειμένου να τους ενημερώσει για σημαντικά θέματα του Δήμου Πέλλας, που άπτονται της αρμοδιότητάς τους.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πέλλας συναντήθηκε με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Κοκκόρη και ζήτησε να οριστεί το υποκατάστημα ΙΚΑ Γιαννιτσών, ως απονομών συντάξεων, αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ο αριθμός των ασφαλισμένων που εξυπηρετούνται από το ΙΚΑ Γιαννιτσών είναι μεγαλύτερος από το 50%  του συνόλου ασφαλισμένων της Π.Ε. Πέλλας.
Άλλωστε, η εμπειρία του προσωπικού καθώς και η αρτιότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι στοιχεία που συνηγορούν προς την κατεύθυνση του ορισμού του υποκαταστήματος  ΙΚΑ Γιαννιτσών, ως απονομών συντάξεων.
 Από την πλευρά του ο Γ. Γραμματέας και οι συνεργάτες του δήλωσαν ότι γνωρίζουν το θέμα και προτίθενται να το επανεξετάσουν και να τον ενημερώσουν  τις επόμενες ημέρες.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόριος Στάμκος, επισκέφθηκε το Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υγείας κ. Δαβουρλή  και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του  Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με την αφαίρεση της διοίκησης από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών και τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας αυτού, γεγονός  άλλωστε που αποτυπώνεται και με την αδυναμία αποκατάστασης της βλάβης του μοναδικού αξονικού τομογράφου στο χώρο της δημόσιας υγείας στο Νομό Πέλλας. Επισήμανε επίσης την ανάγκη κάλυψης των κενών ειδικοτήτων, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Ο κ. Δαβουρλής δήλωσε για το θέμα της αφαίρεσης της διοίκησης  ότι αναμένεται σύντομα η  απόφαση του Νομικού Συμβουλίου και δεσμεύθηκε να ενημερώσει τον Υπουργό                                    κ. Άδωνι  Γεωργιάδη ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις στα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν προκύψει στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.
Με την επίσκεψή του στο γραφείο του Διευθυντή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Περδίκη, ολοκλήρωσε τον κύκλο των συναντήσεων του ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόριος Στάμκος.  Η συνάντηση αυτή,  ήταν ουσιαστικά η συνέχεια  των επαφών του Δημάρχου το τελευταίο διάστημα με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για επείγοντα θέματα που χρήζουν άμεσης  επίλυσης. Ο Δήμαρχος   ενημέρωσε τον κ. Περδίκη για το πρόβλημα της ολοένα αυξανόμενης παραβατικότητας σε σχέση με την μειωμένη αστυνομική δύναμη στην περιοχή του Δήμου Πέλλας, για τις κλοπές των μετασχηματιστών της ΔΕΗ που έχουν κοστίσει πάνω από 3.000.000 ευρώ την τελευταία τριετία, καθώς και για τη φημολογία περί κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης και την ανησυχία που έχει προκαλέσει στους δημότες. Ιδιαίτερα τόνισε τη γεωγραφική δυσκολία της περιοχής σε συνάρτηση με την αυξημένη παραβατικότητα καθώς και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο και δεν επιβαρύνει οικονομικά την ΕΛ.ΑΣ. «Αναγνωρίζουμε τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μειώνεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Ο κ. Περδίκης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πέλλας για την ενημέρωση και τόνισε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα κατάργησης του Α.Τ. Κρύας Βρύσης. Το σύστημα είναι δομημένο σε ένα απαρχαιωμένο οργανόγραμμα το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης Ελλάδας. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο οργανώνει την αλλαγή δομής της Αστυνομίας. Όλες όμως οι ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας στοχεύουν στην αποκατάσταση της τάξης, ώστε να ενισχυθεί η ποιότητα ζωής και η  ασφάλεια των πολιτών.

13 σχόλια:

  1. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΕΚΑΠ
    ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΥΓ
    ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ , ΤΟΥ ΥΔΤ&ΠΠ.........

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ή ΕΣΤΩ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ;;;;;;;;;ΟΕΟ;;;;;;;;

    ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ.......ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ..ΑΝΤΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ...........

    -----ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΤΕΣ-----
    COME BACK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΣΟΥΖΕΙ Ε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..............ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΑΣΤΕΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ;ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ ΑΘΑΝΑΤΕ ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΩΤΗ.ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΣΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΛΑ****ΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σταμκος είναι ένας πολυ αξιόλογος Δημαρχος για τα Γιαννιτσα.Με αρχές ήθος σοβαρότητα ειλικρίνεια αξιοπρέπεια.Αποστασιοποιημενος απο μικροπολιτικές σκοπιμότητες προσπαθεί για το κοινό καλο.Σπανίζει αυτο το είδος των πολιτικών..Μέσα στις τραγικά δύσκολες εποχές που διανύουμε λόγω οικονομικής και πνευματικής κρίσης φαινόμενα σαν του κ Σταμκου δινουν ελπίδα.Συνεχιστε να δίνετε το καλο
    παράδειγμα και εμείς θα ακολουθούμε.Το χρωστάμε στον τοπο μας στα παιδια μας.Παπαδοπουλος Βασιλειος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί κ. Παπαδόπουλε ο κ. Στάμκος να είναι όλα αυτά που λέτε αλλά μπορεί να μην είναι. Και αυτό γιατί τυγχάνει να μην τον γνωρίζω προσωπικά. Αλλά πως μπορεί να είναι κάποιος αποστασιοποιημένος από μικροπολιτικές σκοπιμότητες όταν αυτές ακριβώς τον έχρισαν δήμαρχο; Και μόνο η λέξη «χρίσμα» τα λέει όλα. Δηλαδή αποφασίζει το κόμμα ποιον θα ψηφίσετε για δήμαρχο. Και ασφαλώς αυτές τις πρακτικές πληρώνουμε ως χώρα αυτές τις τραγικές όπως αναφέρετε εποχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε η κυρία ανώνυμε-η προφανώς δεν καταλάβατε σε τι αναφέρομαι.Π εριέγραψα ή καλύτερα χαρακτήρισα κατά την προσωπική μου άποψη το δήμαρχο κ. Στάμκο, αναγνωρίζοντας σε αυτόν στοιχεία που δυστυχώς στις ημέρες λείπουν από τα πολιτικά πρόσωπα.Έγραψα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί μικροπολιτικά,ούτε εξυπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες.Το γεγονός ότι ανήκει σε κάποιο πολιτικό χώρο δεν ακυρώνει τις ικανότητες και τα χαρίσματα του.Δήμαρχο τον εξέλεξαν οι δημότες.Εσείς ίσως , εγώ και κάποιοι ακόμη.Τα κόμματα δίνουν χρίσματα (κακώς συμβαίνει αυτό ,θα συμφωνήσω μαζί σας απόλυτα)δυστυχώς τις περισσότερες σε άτομα ανίκανα να μας διοικήσουν.Ευτυχώς για εμάς (εξαιτίας του πολιτεύματος μας),έχουμε ακόμη τη δυνατότητα να επιλέγουμε ή να απορρίπτουμε πρόσωπα.Δεν μας επιβάλουν τα κόμματα τα πρόσωπα που θα μας διοικήσουν.Ναι,ίσως μας τα υποδεικνύουν έμμεσα αλλά εμείς με την ψήφο μας τα επιλέγουμε.Μπορούμε να τα ψηφίσουμε,αλλά μπορούμε και να τα καταψηφίσουμε.Απόλυτα δική μας επιλογή και ευθύνη.Δεν γνωρίζω αν είστε νέος ηλικιακά,εγώ που είμαι κάποιας ηλικίας σας πληροφορώ τελείως φιλικά ότι δεν πληρώνουμε όπως γράφετε αυτές τις τακτικές.Πληρώνουμε τη σπατάλη,την ασυδοσία την κακοδιαχείρηση του δημοσίου χρήματος,την ανικανότητα,την ανευθυνότητα και την αλαζονεία όλων όσων μας διοίκησαν τόσα χρόνια.
    Με λίγα λόγια τις κακές και λάθος επιλογές μας.Γι αυτό εξάλλου αναφέρθηκα στο παράδειγμα του σημερινού δημάρχου Γιαννιτσών,ο οποίος μέχρι τώρα τουλάχιστον καταφέρνει να διοικεί ένα τεράστιο δήμο χωρίς να βασίζεται σε τέτοιες ξεπερασμένες και επικίνδυνες λογικές. Ευχαριστώ.Παπαδόπουλος Βασίλειος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΊΝΑΙ ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΛΛΑΣ, ΠΑΙΖΕΙ; ΑΜΑΝ ΠΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτο ακριβως δειχνει οτι ο δηθεκ κος Παπαδοπουλοσδεν εχει ιδεα για το τι γινεται στον Δημο Πελλας, περα απο αοριστολογιες που γραφει τιποτε συγκεκριμενο δεν μας λεει. Ο Δημος παει απ το κακο στο χειροτερο και ο Σταμκος νομιζει ακομη οτι διοικει νοσοκομειο οι δημοτες καθημερινα βιωνουν την ανιικανοτητα της δημοτικης αρχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ αγαπητέ κύριε-κυρία ανώνυμε-η ζω και εργάζομαι 27 χρόνια στα Γιαννιτσά.Αρκετές μάλιστα φορές συνεργάστηκα στο παρελθόν και με υπηρεσίες του δήμου Γιαννιτσών τότε.Έχετε δίκιο για το λάθος μου και καλά κάνετε και με διορθώνετε,ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ τώρα.Προφανώς εσείς δεν ζείτε στο δήμο μας.Ή αν ζείτε τότε δεν θέλετε να δείτε την αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 3 χρόνια.Αν θέλετε να μην γράφουμε αοριστολογίες όπως λέτε μπορούμε να κάνουμε μια πιο συγκεκριμένη συζήτηση.Εγω βέβαια συγκεκριμένα θέματα σχολίασα,εσείς δεν το καταλάβατε μάλλον.Σας προκαλώ όποτε θέλετε να συζητήσουμε.Θα προτιμούσα όμως να γίνει επώνυμα η συζήτηση. Ευχαριστώ Παπαδόπουλος Βασίλειος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνεχίζεις να μιλάς αόριστα πάντως….. «Νοοτροπίες και αλλαγές αντιλήψεων που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 3 χρόνια». Το μόνο που διαβάζουμε σε όλα σου τα σχόλια είναι ένα απίστευτο ευχολόγιο για τον δήμαρχο Πέλλας χωρίς ούτε καν ένα σημείο κριτικής. Έλα πες την αλήθεια…. Γρηγόρη, εσύ είσαι; Από εδώ και πέρα θα γράφω και εγώ επώνυμα. Παπαδόπουλος Δημήτρης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα τελευταία 3 χρόνια δενζουμε τιποτε άλλο, παρά την αδυναμία μιας δημοτικής αρχής να δωσει λύση στα καθημερινα μας προβλήματα, να φεύγουν οι υπηρεσίες η μια μετά την άλλη απο Γιαννιτσά και Κρύα Βρύση, να υποβαθμίζονται όλα τα χωριά, να ευνοούνται μονο οι ημετεροι υπάλληλοι και προμηθευτές, να μην έχει γίνει ούτε ένα εργο (πέρα από αυτά που είχαν δρομηλογηθεί από παλια), να μην τολμαει να περάσει κανείς την πόρτα του Δημαρχου. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΒΑΣΙΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυριε παπαδοπουλε δημητρη μαλλον το μόνο που θέλεις ειναι να ριξεις λασπη στον δημαρχο και αυτο αποδεικνυεται απο το γεγονός ότι του ριχνεις ευθυνες για την αποχώρηση υπηρεσιών από το δήμο καθω΄ς όλοι ξέρουμε ότι γιαυτό δεν ευθυνεται ο ίδιος αλλα η προηγούμενη κυβέρνηση παπανδρεου καθώς όλα ήταν δρομολογημένα και τώρα πραγματοποιούνται.. Διότι αλλος ξεκινά και αλλος τελειώνει ένα project στην Ελλαδα είτε αυτό ειναι καλό είτα κακο... τωρα πια είμαστε δεσμιοι όλοι οι έλληνες στις υπογραφές των υψηλα ανεγκέφαλων ηγετών μας ...............ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομιζω αγαπητοι δημοτικοι συμβουλοι πρεπει να παψετε να ψηφιζετε "εξοδα μεταβασης δημαρχου στην Αθηνα", γιατι δυστυχως τα χρηματα αυτα ειναι δαπανη ασκοπη.Ο Σταμκος παει στην πρωτευουσα,πινει κανα καφε με τον Σταμενιτη,χαζευει λιγο στις βιτρινες των καταστηματων και μετα παει για υπνο. Ξερεις ρε δημαρχε τι υπνους θα κανεις μετα τον Μαιο του 2014 που θα εισαι ανεπαγγελτος!!! Φτανει 9 χρονια τωρα που ζεις απο λεφτα του ελληνικου δημοσιου.Το τι σε περιμενει οταν χασεις το στεμμα του αυτοκρατορα,καλυτερα να μην το σκεφτεσαι. Και απο οτι μαθαινω θα εχεις θερμο Σεπτεμβριο απο συγκεκριμενο δημ.συμβουλο της αντιπολιτευσης, καυτο Οκτωβριο-Νοεμβριο-Δεκεμβριο απο μια ομαδα δημ.συμβουλων της αντιπολιτευσης και απο τον Ιανουαριο που θα σε αναλαβει ο Παπανικολαου, θα παρακαλας να ερθει γρηγορα ο Μαιος για να πας σπιτι σου και να λυτρωθεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή