Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου & την στάση των τοπικών Βουλευτών



Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου βεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αδυναμία της δικομματικής κυβέρνησης να διαφοροποιηθεί έστω και κατ' ελάχιστο απ' ό,τι της επιβάλλει η τρόικα και οι δανειστές. Παρά τη δραματική συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα, την τρομακτική αύξηση της ανεργίας, την αποδιοργάνωση του κοινωνικού ιστού και τη διάλυση του κράτους-πρόνοιας, η ηγεσία της χώρας επιμένει με εκβιαστικά διλήμματα και succes story σε μια αδιέξοδη πορεία, που σωρεύει νέες στρατιές ανέργων, συρρικνώνει εργασιακά δικαιώματα, καταργεί δημόσια αγαθά και ξεπουλάει τον εθνικό πλούτο.

Θεωρούμε ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εντάσσεται στην ίδια αδιέξοδη πορεία, προσδίδοντάς της ακόμη πιο ακραία χαρακτηριστικά. Εγκαινιάζει μια μακιαβελική πολιτική, που αναγνωρίζει τους εργαζομένους σαν αναλώσιμο υλικό και απαξιώνει ακόμη και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά τους σαν συντεχνιακά προνόμια, ενισχύει τον κοινωνικό αυτοματισμό μέχρι τα όρια του κοινωνικού κανιβαλισμού, δημιουργώντας τεχνητές διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων με σκοπό να τους μετατρέψει σε αντιμαχόμενες φατρίες, και μεταθέτει την ευθύνη για τις δυσλειτουργίες του κρατικού μηχανισμού από όσους τις νομοθέτησαν και για δεκαετίες τις υπέθαλψαν στις πλάτες των ίδιων των εργαζομένων.
Κι όμως σε πείσμα της συστηματικής προπαγάνδας που ασκούν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτό ότι ο “ξαφνικός θάνατος” της δημοτικής αστυνομίας, των σχολικών καθαριστριών και φυλάκων και των πιο σημαντικών ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ δεν απορρέει, όπως άλλωστε συνέβη στην περίπτωση της ΕΡΤ, από ένα ορθολογικό σχέδιο για την αναδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού, την αποτελεσματικότερη άσκηση των λειτουργιών του και την προστασία των δημόσιων αγαθών. Αφενός υπαγορεύεται από μια λογιστική αντίληψη, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να οδηγήσει και σε άλλους ξαφνικούς θανάτους στο χώρο της υγείας, των ΟΤΑ, της α'θμιας, β'θμιας και γ'θμιας εκπαίδευσης, και αφετέρου είναι ύποπτη για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, όπως φανερώνει η περίπτωση των δεκάδων χιλιάδων μαθητών από τις τεχνικές ειδικότητες του δημοσίου που τα επόμενα χρόνια θα γίνουν βορά των ιδιωτικών ΙΕΚ.
Ως Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην ασκούμενη πολιτική που θέτει σε καθεστώς ομηρίας και οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδες εργαζομένους από τα σχολεία και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκφράζουμε την έντονη ενόχλησή μας για τη στάση των εκλεγμένων αντιπροσώπων του νομού μας, που αντί να αφουγκραστούν τις αγωνίες της κοινωνίας προέταξαν το μικροκομματικό και βουλευτικό τους συμφέρον.
Ακόμη μεγαλύτερη όμως ενόχληση μας προκαλεί το να διακηρύσσεται από βουλευτές του νομού σε συνάντηση που είχαμε μαζί τους, η σαφής πρόθεση καταψήφισης του νομοσχεδίου ή η άγνοια των διατάξεων που περιείχε ή η ψευδαίσθηση ότι με ορισμένες τροποποιήσεις θα μπορούσε να εξωραϊστεί το νομοθετικό τερατούργημα.
Προφάσεις εν αμαρτίαις που μία προς μία ξεσκεπάστηκαν το βράδυ της 17ης Ιουλίου. Κι όμως η κοινωνία της Πέλλας δεν είναι ούτε αμνήμων ούτε άκριτη. Επιβραβεύει ή τιμωρεί. Με την ψήφο της.

Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου