Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

«Επεσε» το σύστημα για την υποβολή των δηλώσεων



Οπως ανακοίνωσε, παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των φορολογουμένων με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2, η οποία έληγε κανονικά χθες.
Φορολογούμενοι και λογιστές που επιχείρησαν χθες το πρωί να υποβάλουν ηλεκτρονικά φορολογικές δηλώσεις, περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών δεν τα κατάφεραν. Το σύστημα είχε «πέσει» από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι, μέχρι τις 5 το απόγευμα «σερνόταν», ενώ αργά το απόγευμα ομαλοποιήθηκε η λειτουργία του συστήματος...

Στο αίτημα των λογιστών για παράταση της προθεσμίας ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης δηλώνει διατεθειμένος να κάνει ό,τι μπορεί και μέσω του λογαριασμού του στο Twitter σημειώνει χαρακτηριστικά: «Χρειάζεται διαπραγμάτευση με την τρόικα. Δεν είναι τελική δική μου. Εισήγηση κάνω όμως». Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σύστημα θα ανοίξει μετά τις 10-15 Αυγούστου για την υποβολή δηλώσεων ανεξαρτήτως ΑΦΜ.
Σημειώνεται ότι οι έγγαμοι μπορούν να κάνουν χρήση του πιο ευνοϊκού ΑΦΜ εκ των δύο συζύγων και να υποβάλουν τη δήλωση μέχρι τη λήξη της προθεσμίας του ΑΦΜ με τον μεγαλύτερο καταληκτικό αριθμό. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει ΑΦΜ που λήγει σε 2 και η σύζυγός του έχει ΑΦΜ που λήγει σε 0, τότε η δήλωση μπορεί να κατατεθεί μέχρι και τις 30 Αυγούστου.
Στο αλαλούμ των φορολογικών δηλώσεων προστέθηκαν και τα λανθασμένα στοιχεία τόκων που εισέπραξαν οι φορολογούμενοι το 2012, τα οποία έστειλε μια τράπεζα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφόσον θεωρούν ότι τα στοιχεία των τόκων παρουσιάζουν λάθη, μπορούν να τα διορθώσουν.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου