Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ: Βρέθηκαν 480 κιλά κοκαΐνης μέσα σε μπανάνες από την Κολομβία



Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, των αρμόδιων υπηρεσιών, για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης κοκαϊνης. Ανακαλύφθηκαν, μέχρι τώρα, 240 κιλά μέσα σε μπανάνες σε Ρέντη και Ρόδο
Η δίωξη ναρκωτικών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες ασφάλειας σε πολλές περιφέρειες διεξάγει μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος το οποίο φέρεται να εισαγάγει και να διακινεί μεγάλες ποσότητες κόκας στην χώρα μας, μέσα σε οπωροκηπευτικά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η εξέλιξη περιλαμβάνει δεκάδες νομούς, πάνω από 30, ένα δίχτυ έχει απλωθεί σε σχεδόν όλη την Ελλάδα, ενώ ως τώρα έχουν βρεθεί 240 κιλά της ναρκωτικής ουσίας μέσα σε μπανάνες σε αποθήκη στην περιοχή του Ρέντη και άλλα 240 κιλά στη Ρόδο.
Όπως λένε τα στοιχεία, τα κιβώτια είχαν εισαχθεί από την Ιταλία, ενώ ως χώρα προέλευσης φαίνεται η Κολομβία.
Ο συναγερμός στην ΕΛΑΣ σήμανε όταν παραλήπτης δέματος με μπανάνες στην Ρόδο ανακάλυψε μέσα στο πακέτο του κοκαϊνη και ειδοποίησε την Αστυνομία. Αμέσως βρέθηκε ποια εταιρεία είχε κάνει τη μεταφορά και ξεκίνησαν έλεγχοι και έρευνες. Έτσι βρέθηκαν τα 240 κιλά στην Ρόδο και τα άλλα 240 στου Ρέντη.
Τα φορτία έρχονταν από Ιταλία (σταθμός μεταφόρτωσης) και η εταιρεία στην Ελλάδα έκανε τη διανομή.
Ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως η εταιρεία διανομής γνώριζε πράγματι τι υπήρχε μέσα στο φορτίο από την Ιταλία - Κολομβία.
Προς το παρόν υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, καθώς υπήρχαν διανομές για Λάρισα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Γύθειο και αλλού.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου