Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Θέλετε υγιές και λαμπερό δέρμα; Κάντε σεξ!

Η ρουτίνα ομορφιάς πολλών γυναικών περιλαμβάνει την χρήση πολλών κρεμών ώστε να διασφαλιστεί η φροντίδα και να αποτραπεί η πρόωρη γήρανση του δέρματος.Ωστόσο, η λύση στο πρόβλημα της γήρανσης μπορεί να βρίσκεται μακριά από αυτές τις κρέμες που επιβαρύνουν τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας… Ποια είναι; Το σεξ!Σύμφωνα με νέες έρευνες, αν έχετε μία καλή σεξουαλική ζωή έχετε και εκπληκτικά αποτελέσματα στο δέρμα σας.  Το σεξ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των ρυτίδων ενώ το δέρμα αποκτά μία λάμψη και ένα φυσικό ρουζ σύμφωνα με το περιοδικό Cosmopolitan.Η καλή κυκλοφορία του αίματος, μάλιστα, θα μπορούσε να βελτιώσει την

Προβάδισμα 10 μονάδων για το Brexit σε δημοσκόπηση

Με διαφορά δέκα μονάδων εμφανίζεται να προηγείται το στρατόπεδο του Brexit, καθώς απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες για το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη Βρετανία για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα από τη διαδικτυακή εφημερίδα The Independent.Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε η δημοσκόπηση, η στερλίνα έχασε πάνω από μισό σεντ σε σχέση με το δολάριο.Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ORB ήταν διαδικτυακή, σε δείγμα 2.000 προσώπων και διενεργήθηκε το διήμερο 8-9 Ιουνίου.

Συμμετοχή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών σε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα



To Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών με χαρά σας ενημερώνει ότι, για την επόμενη σχολική χρονιά 2016-2017, θα συμμετέχει ως συντονιστής και ως εταίρος κοινοπραξίας σε δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα Κινητικότητας.
Το ένα πρόγραμμα αφορά στους μαθητές μας που για ένα δεκαπενθήμερο θα τοποθετηθούν σε ανάλογες με τις ειδικότητές τους Ιταλικές επιχειρήσεις για παρακολούθηση εργασιών (job shadowing).

Δεν "βγαίνουν" οι δηλώσεις

Ξεπερνούν τα 3,4 εκατ. οι δηλώσεις που δεν έχουν υποβληθεί ακόμα στο Taxis, με την προθεσμία να εκπνέει στα τέλη Ιουνίου.​Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ο διαθέσιμος χρόνος για την υποβολή είναι 20 ημέρες, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι θα πρέπει καθημερινά το σύστημα να δέχεται περισσότερες από 170.000 δηλώσειςΛογιστές και φοροτεχνικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη διαμορφωθείσα κατάσταση, την ώρα που ο Τρύφων Αλεξιάδης ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στη Βουλή ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση, καθώς πρέπει να γίνει άμεσα η εκκαθάριση και να

Σέρρες: Σκότωσαν Βούλγαρο με τσεκούρι ως εκδίκηση για βιασμό

Μία φρικτή ιστορία εκδίκησης φαίνεται πως κρύβεται πίσω από τη στυγερή δολοφονία ενός 53χρονου Βούλγαρου στις αρχές του 2015 στις Σέρρες για την οποία κατηγορούνται μία τριμελής οικογένεια και ένα ζευγάρι συμπατριωτών του. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το θύμα φαίνεται πως χτύπησε ανελέητα δύο γυναίκες και βίασε την κόρη του ενός ζευγαριού, αφού προηγουμένως τις παρέσυρε σε ερημική περιοχή στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου δήθεν έκρυβε χρήματα.Το θύμα είχε εντοπιστεί στις αρχές Φεβρουαρίου σε μικρή απόσταση από αποστραγγιστικό  κανάλι κοντά στη Νέα Ζίχνη Σερρών και τότε είχε διαπιστωθεί πως οι δράστες τον είχαν δέσει χειροπόδαρα με σύρμα και τον είχαν σκοτώσει με

Έρχεται χαλάρωση των capital controls και ακολουθεί πλήρη άρση τους

«Η άρση των capital controls θα γίνει μόλις ικανοποιηθούν ορισμένες βασικές προϋποθέσεις» υποστήριξε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ Ελλάδος (ΕΤΕ), σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». Σύμφωνα με την κα Κατσέλη, οι τρεις προϋποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη έχει ήδη εκπληρωθεί, είναι οι εξής:
«Η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν η πρώτη προϋπόθεση, το πρώτο σημαντικό βήμα».

Κόβουν την έκπτωση του 20% του ΕΝΦΙΑ για τα ξενοίκιαστα.

Με το σκεπτικό ότι θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, είτε εισπράττουν ενοίκιο, είτε όχι, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να βάλει τέλος στην έκπτωση του 20% που ίσχυε για τις ξενοίκιαστες κατοικίες.Όπως αιτιολόγησε την απόφαση αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τ. Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ε. Μπασιάκου,  η κατοχή ακίνητης περιουσίας μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο φορολογίας διαφορετικής από το εισόδημα.Ως εκ τούτου, ούτε η ύπαρξη προσόδου από το φορολογηθέν ακίνητο αποτελεί προϋπόθεση ή κριτήριο υπαγωγής στο ΕΝΦΙΑ, ούτε η μη συνεκτίμηση, κατά την επιβολή του φόρου επί των ακινήτων, της υπάρξεως ή μη

Σε ποιους και πόσα χρωστάει η Ελλάδα.

Στους παρακάτω πίνακες που παρουσιάζεται αναλυτικά η κατανομή και το χρονοδιάγραμμα λήξεων του Δημοσίου χρέους της Κεντρικής διοίκησης στις 31-3-2016 καθώς και το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης για το 2015.
Ομόλογα     39,3
Ομόλογα που κατέχει η EKT(SMP program)     14,7
Ομόλογα που κατέχουν οι Ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες(ΑΝFAs)     5,8

Πέλλα.Κλέφτες για κλάματα,προσπάθησαν να «ξηλώσουν» το ΑΤΜ αλλά έφυγαν με άδεια

Μηχάνημα αυτόματης ανάληψης στον Παλιό Αγιο Αθανάσιο Πέλλας είχαν βάλει στο «στόχαστρο» τους άγνωστοι δράστες.Αρχικά έδεσαν με ιμάντες το μηχάνημα, επιχειρώντας να το «ξηλώσουν» με τη βοήθεια φορτηγού που είχαν κλέψει από περιοχή της Πέλλας. Η προσπάθειά τους δεν στέφθηκε με επιτυχία, οπότε αποφάσισαν να το παραβιάσουν με βαριοπούλα.Ούτε όμως αυτή τη φορά η προσπάθεια τους απέδωσε και τελικά οι δράστες έφυγαν άπραγοι, εγκαταλείποντας το φορτηγό σε κοντινή περιοχή.Η υπόθεση ερευνάται από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας.

Πώς θα πετύχετε έκπτωση 15% στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Από τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1η Ιουλίου και έπειτα θα ισχύσει η έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι οφειλέτες να εξοφλούν εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς ή να τηρούν τους διακανονισμούς των οφειλών τους.Η έκπτωση αφορά 5.000.000 καταναλωτές που είναι συνεπείς στις πληρωμές τους, ενώ είναι ανοικτή και για τους 2,1 εκατ. που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη που μπορούν επίσης να επωφεληθούν εφόσον ρυθμίσουν τις οφειλές τους.Η διατήρηση της έκπτωσης θα εξαρτάται από τη συνέπεια των καταναλωτών στην πληρωμή οφειλών και διακανονισμών. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή λήγει στις 31 Ιουλίου

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 11/6

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 11 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

3ος στον κόσμο ο πρωταθλητής Ελλάδος παλαιστής με καταγωγή από την Πέλλα



Τρίτος στον κόσμο αναδείχτηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας, παλαιστής του «Καραγιάννη» Ευρωπού Κιλκίς, Θεοδόσης Παυλίδης, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους αγώνες πάλης στην άμμο,  στην κατηγορία +90 κιλών.

Ο Θ. Παυλίδης, που συμμετείχε στην εθνική ομάδα, η οποία επέστρεψε με συνολική συγκομιδή 21 μεταλλίων από την Κροατία, όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είναι πυροσβέστης στο επάγγελμα και κατάγεται από την Πέλλα.

Πανελλήνια διάκριση του μαθητή γυμνασίου Ν.Μυλοτόπου Βελόπουλου Ραφαήλ σε διαγωνισμό Φυσικής



Ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Νέου Μυλοτόπου νιώθουμε την ανάγκη να συγχαρούμε το μαθητή της Δευτέρας (Β΄) τάξης του Σχολείου μας, Βελόπουλο Ραφαήλ,  για την τιμητική διάκριση που έλαβε (εύφημο μνεία)  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης».

Σε Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ συμμετείχε η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών



 H Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου 2016 συμμετείχε στη διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Ναυπάκτου “Μίκης Θεοδωράκης”, που φέτος την αυλαία άνοιξε η μεγαλειώδης συναυλία του διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανου Κορκολή σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα της πόλης. Την ερμηνεία των τραγουδιών απέδωσε η ταλαντούχα νεαρή ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη και συμμετείχε η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Todor Kabakchiev.

Ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης σε πολιτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Πέλλας



Μύθοι και αλήθειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον θυρεοειδή

Ο θυρεοειδής αδένας δεν ευθύνεται ποτέ για τις περιπτώσεις μεγάλης παχυσαρκίας, δηλώνει στο Πρακτορείο Fm και την εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ, η καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Αλεβιζάκη, ανατρέποντας έτσι πεποιθήσεις ετών για πολύ κόσμο, σχετικά με τις παθήσεις του θυρεοειδούς. Η κ. Αλεβιζάκη αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ποιες περιπτώσεις ενοχοποιείται το στρες, πως ευνοεί η διακοπή του καπνίσματος, αλλά και ποιες είναι οι ομάδες εκείνες που πρέπει να εξετάζονται, ανά δύο με τρία χρόνια.

"Kότες κατά της...φτώχειας" Ο πολύς-Μπίλ Γκέιτς θα χαρίσει 100.000 κότες σε αφρικανούς.

Μία νέα καμπάνια για την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας στις χώρες της υπο-σαχάριας Αφρικής ξεκίνησε ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.Ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος δηλώνει ότι η λύση βρίσκεται στις κότες.Ο ίδιος υποσχέθηκε να δωρίσει 100.000 κότες, ενώ η ιστοσελίδα του project ήδη έχει μοιραστεί χιλιάδες φορές.Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι το 41% του πληθυσμού των χωρών της υπο-σαχάριας Αφρικής ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Ο Γκέιτς θεωρεί ότι εάν ένας αγρότης διαθέτει πέντε όρνιθες μπορεί να έχει έσοδα 1.000 δολαρίων το χρόνο, τη στιγμή

Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί στην εμπορική αξία



Εκδόθηκε το προεδρικό διάταγμα που ανοίγει το δρόμο για εφαρμογή του νέου πλαισίου. Αρμόδιος για τον υπολογισμό της αξίας ορίζεται ο δικαστικός επιμελητής. Ποιος είναι ο τρόπος υπολογισμού που προβλέπει το σχετικό ΦΕΚ.

Στη διενέργεια πλειστηριασμών ακινήτων στην εμπορική τους αξία μπορούν να προχωρούν από την 1η Ιουνίου οι τράπεζες και οι λοιποί πιστωτές καθώς με καθυστέρηση μερικών μηνών, εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα, που ρυθμίζει τον τρόπο προσδιορισμού της εμπορικής αξίας ακινήτου, που κατάσχεται.

Τα 3.400 μυστικά του μηχανισμού των Αντικυθήρων στο φως



Πρώτο το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να μάθει από την ομάδα μελέτης για το αστρονομικό ημερολόγιο του μηχανισμού των Αντικυθήρων και για το πώς αυτό συνδέεται με τους τόπους καταγραφής των αστρονομικών φαινομένων.
Επίσης για το πρωτότυπο και ανερμήνευτο έως σήμερα σύστημα πρόγνωσης εκλείψεων, για το πλήρες πλανητάριο που έδειχνε τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων, αλλά και για τα αποκρυπτογραφημένα ημερολόγια που ίσως μας δώσουν νέα στοιχεία για τον τόπο κατασκευής και χρήσης του μοναδικού αυτού μηχανήματος.

Πρόσκληση της «Αναπτυξιακής Πέλλας» σε Ετήσια Τακτική Γενική Συηνέλευση των μετόχων της



Σύμφωνα με τον Νόμο και το Καταστατικό της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.)» και με την υπ. αριθμ. 277/30.05.2016 απόφαση του Δ.Σ. καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στις 22.06.2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στον 5ο όροφο Διοικητήριο-Έδεσσα για να λάβουν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Μαξίμου, Βούτσης και Σκουρλέτης «αδειάζουν» τον Νίκο Φίλη για όσα είπε για τη διαδήλωση «Παραιτηθείτε»



Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις Φίλη για το κίνημα «Παραιτηθείτε!», αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας πήρε το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στελέχη της κυβέρνησης.
Το Μαξίμου, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος άδειασαν τον Νίκο Φίλη. Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Παιδείας είχε πει πως είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής το κίνημα «παραιτηθείτε» που θα διαδηλώσει στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την παραίτηση του Νίκου Φίλη ζητάει η ΝΔ.

Έβρος: Κινδύνεψαν 3 στρατιωτικοί – Βούλιαξε το άρμα τους στο ποτάμι

Άγιο είχαν οι τρεις επιβαίνοντες στρατιωτικοί στο ερπυστριοφόρο όχημα μεταφοράς προσωπικού. Ο λόγος για ένα  το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού τύπου Μ-113 που επιχείρησε να περάσει υδάτινο εμπόδιο στην περιοχή των Φερών της Αλεξανδρούπολης και πιο συγκεκριμένα στο χώρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων του νοτίου Έβρου το οποίο ανετράπη στη διάρκεια της άσκησης διάβασης του ποταμού, πήρε νερά στο εσωτερικό του με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να κινδυνεύσουν τα 3 άτομα προσωπικού που βρίσκονταν στο εσωτερικό του. Ευτυχώς χάρη στη γρήγορη επέμβαση των στρατιωτικών ο κίνδυνος των τριών ανθρώπων ξεπεράστηκε, χωρίς να θρηνήσουμε θύματα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής

Αντάμωμα απανταχού Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης



Το Ιερό Ίδρυμα «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» των απανταχού Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης, με την συνεργασία των Δήμων Πέλλας και Χαλκηδόνος και την συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ.),  οργανώνει τον ετήσιο εορτασμό της Αγίας Τριάδος την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 Ιουνίου 2016 και την ΔΕΥΤΕΡΑ 20 Ιουνίου 2016, ημέρα του Αγίου Πνεύματος.

Λίστα θανάτου από το ISIS – Ανάμεσά τους και Έλληνες



Ομάδα χάκερ που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος, δημοσίευσαν στο διαδίκτυο με μια μυστική εφαρμογή τα ονόματα 8.138 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο (διευθύνσεις και email) και κάλεσαν τους υποστηρικτές του ISIS να τους σκοτώσουν, όπως αναφέρει η Daily Mirror.

Η λίστα θανάτου που «μοιράστηκε» στο ίντερνετ από το United Cyber Caliphate (UCC) καλεί όσους είναι υπέρ του ISIS να ακολουθήσουν αυτούς τους στόχους και να τους σκοτώσουν με μανία για να πάρουν εκδίκηση για τους μουσουλμάνους. Για πρώτη φορά μέσα σε αυτή τη λίστα είναι και Έλληνες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας.

Οι Γερμανοί πλουτίζουν και οι Έλληνες φτωχαίνουν ανεξέλεγκτα!

Διευρύνεται το χάσμα πλούτου στην ευρωζώνη, με τις ανοδικές τιμές των ακινήτων να βοηθούν τους Γερμανούς να γίνονται πλουσιότεροι ενώ οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου υστερούν, σύμφωνα με έρευνα.Ενώ το χάσμα μεταξύ βορειότερων χωρών, όπως η Ολλανδία, και νοτιότερων κρατών, όπως η Πορτογαλία, ανέκαθεν αποτελούσε στοιχείο της ευρωζώνης, η έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου Flossbach von Storch δείχνει ότι διευρύνεται ακόμα περισσότερο.Αξιολογώντας μια σειρά παραγόντων, όπως τα ακίνητα, οι μετοχές, η τέχνη και το ακριβό κρασί, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πλούτος στη Γερμανία και την Αυστρία αυξήθηκε περισσότερο από 7% στα τέλη του 2015,

Έκπτωση 15% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ποιους αφορά



Τη χορήγηση ενιαίας έκπτωσης 15% σε όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές Χαμηλής και Μέσης Τάσης αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΗ στη χθεσινή του συνεδρίαση.
Προϋπόθεση η εμπρόθεσμη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών και η τήρηση των διακανονισμών που τυχόν έχουν συναφθεί ή θα συναφθούν με το ισχύον, ή έχουν συναφθεί με το προηγούμενο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα η έκπτωση αυτή αφορά σε πλέον των 5.000.000 καταναλωτές, οι οποίοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι της Επιχείρησης.

Ο Αλμωπός ξανά στη Γ’ Εθνική



Η αγωνιστική περίοδος 2015 - 2016 ολοκληρώθηκε για την ομάδα μας με το καλύτερο τρόπο. Ο στόχος της ανόδου στη Γ' εθνική έγινε πραγματικότητα. Η επίμονη και επίπονη προσπάθεια Διοίκησης, προπονητών και ποδοσφαιριστών με την ολόπλευρη στήριξη των φίλων του Αλμωπού επιβραβεύθηκε.
Η Διοίκηση σχεδίασε, οργάνωσε και παρακολούθησε βήμα προς βήμα την εξέλιξη του σχεδίου.

Capital controls: Από καλοκαίρι... φθινόπωρο - Τα σενάρια για αλλαγές



Capital controls: Τα σενάρια για αλλαγές στο όριο και στο περιθώριο αναλήψεων. Η χαλάρωση των capital controls είναι κοντά, σύμφωνα με στελέχη τόσο της κυβέρνησης όσο και των τραπεζών.

Όπως τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα χαλαρώσουν τα capital controls.

«Οι περιορισμοί των capital controls χαλαρώνουν ήδη και υπάρχει ένας οδικός χάρτης προς την πλήρη απελευθέρωση. Είμαι αισιόδοξος ότι έως το φθινόπωρο θα έχουμε κάποια σημαντική αλλαγή», σημείωσε ο υπουργός.

Παναγιώτης Μαυρίκος: Από την υπόθεση εκβιασμών στο τραγικό δυστύχημα



Ποιος ήταν ο εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη" που ενεπλάκη στην υπόθεση εκβιασμών. Οι συνομιλίες, η κρατική διαφήμιση, η σύλληψη και το τραγικό τέλος
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη" έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, έπιασε φωτιά ενώ κινείτο στην Αττική Οδό, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανός.
Ο Μαυρίκος ήταν διευθύνων σύμβουλος της "Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος ΑΕ", ενώ έφτασε να εκδίδει τις εφημερίδες "Ακρόπολις", "24 ώρες", "Μεσημβρινή", "Ελληνικός Βορράς", "Αθλητική Ημέρα" και "Επικαιρότητα".

Σύγκληση Περιφ. Συμβουλίου Κ.Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση την Δευτέρα 13/6



Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, στις 13:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

-Ανακοινώσεις του Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνιου Δ. Γυφτόπουλου.

Σοκ.Δύο στους δέκα Έλληνες ζουν με 180 Ευρώ το μήνα!

Το 15% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το ακραίο όριο της φτώχειας με εισοδήματα κάτω από 182 ευρώ το μήνα.Οι Ελληνες πολίτες, που βρίσκονται κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας ανέρχονται σε 1.647.703 και μεταφράζονται στο 15% του συνολικού πληθυσμού. Οπως προκύπτει από νέα έρευνα της diaNEOsis, μέσα σε πέντε χρόνια οι Έλληνες έχασαν το 1/3 της αγοραστικής τους δύναμης και το 1/4 του εισοδήματός τους. Το 95% των Ελλήνων το 2014 δήλωνε πως «τα βγάζει πέρα δύσκολα», ενώ το ποσοστό της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα κυμαίνεται για το 2015 στο

Βούτσης: Τον Ιούλιο θα συζητηθεί στη Βουλή η αλλαγή του εκλογικού νόμου



Στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, την Συνταγματική αναθεώρηση αλλά και στις προωθούμενες αλλαγές στο πλαίσιο της καλύτερης κοινοβουλευτικής λειτουργίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Τον προσεχή μήνα θα συζητηθεί στη Βουλή η αλλαγή του εκλογικού νόμου, με σκοπό να υπάρξει ευρύτατη συναίνεση, ώστε ο νόμος να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές μετά από 3 χρόνια, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βουλής, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική.

2ημερη προσκυνηματική εκδρομή στην Εύβοια διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών



Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει 2ήμερη προσκυνηματική εκδρομή την Παρασκευή 24 & το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στα εξής προσκυνήματα:
- Ι. Μονή Οσίου Δαυίδ Ευβοίας (π. Ιάκωβος Τσαλίκης)
- Ι. Ναός Αγίου Ιωάννου του Ρώσου Προκόπι Ευβοίας
- Ι. Μονή Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης

Σταθερά πάνω από το 24% η ανεργία και το Μάρτιο, παρά την οριακή πτώση



Στο 24,1% διαμορφώθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο, σε σχέση με το 24,2% του Φεβρουαρίου, και έναντι 25,7% τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Το σύνολο των απασχολουµένων εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.623.234 άτοµα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.153.232 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός σε 3.281.503 άτοµα, μεγέθη που παραμένουν πολύ μεγάλα απειλώντας την κοινωνική και οικονομική λειτουργία. Εξαιρετικά ανησυχητική και η εμμονή του ποσοστού ανεργίας στους νέους ανω του 50%.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 10/6



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Σοκάρουν οι φωτογραφίες του αυτοκινήτου του νεκρού εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου



Αναγνωρίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του απανθρακωμένου άντρα από το περιστατικό της Αττικής Οδού. Η αναγνώριση έγινε με επιφύλαξη πως πρόκειται όντως για τον εκδότη της «Ακρόπολης» Παναγιώτη Μαυρίκο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας μιλώντας σε ΜΜΕ.
Για καθαρά τυπικούς λόγους, καθώς το θύμα απανθρακώθηκε, θα ακολουθήσει και test DNA, ενώ ήδη η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου στην οποία ανήκε το πολυτελές τζιπ μάρκας Porsche, έχει οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ και καταθέτει στην Ασφάλεια.

Κάηκε ζωντανός μέσα στην Porsche - 99% λένε ο Μαυρίκος της «Ακρόπολης» - Πυρκαγιά ή βόμβα;



Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει το αδιανόητο τροχαίο που συνέβη στην Αττική Οδό, όταν μια Porsche Cayenne που κινούνταν στην αριστερή λωρίδα λαμπάδιασε και ο οδηγός του αυτοκινήτου απανθρακώθηκε.

Τι συνέβη και το πολυτελές Cayenne τυλίχθηκε στις φλόγες παραμένει αδιευκρίνιστο. Πληροφορίες λένε ότι το αυτοκίνητο χτύπησε στο διαχωριστικό τοιχείο της Αττικής Οδού. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το αυτοκίνητο έβγαιναν καπνοί.

Αυτός είναι ο «δράκος με το ποδήλατο» που ασέλγησε σε 27 ανήλικα κορίτσια



Ο 46χρονος Αλβανός παιδόφιλος βρίσκεται ήδη στη φυλακή μετά την απολογία του - Τα στοιχεία του δόθηκαν στη δημοσιότητα έπειτα από εισαγγελική εντολή
Τα στοιχεία του Αλβανού παιδόφιλου ο οποίος επιτέθηκε σε 27 ανήλικα κορίτσια ηλικίας 13-15 ετών έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική αστυνομία.

Πρόκειται για τον 46χρονο Shpetim Hajderaj, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή μετά την απόλογία του την Τρίτη.

Tο ελληνικό βότανο που θεραπεύει τα προβλήματα όρασης.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα για νέα γυαλιά, ή φακούς επαφής, επειδή η όρασή τους χειροτερεύει συν τω χρόνω. Σε γενικές γραμμές, τα γυαλιά και οι φακοί επαφής σας βοηθούν να βλέπετε καθαρά, αλλά δεν βελτιώνουν την όραση σας.Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με την όρασή σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρό σας, διότι είναι πολύ καλύτερα για να διορθώσετε το πρόβλημα στην αρχή, παρά αργότερα.Ευτυχώς, σύμφωνα με το iatropedia, υπάρχει μια φυσική θεραπεία που μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την όρασή σας ή να την διατηρήσετε σε πολύ καλό επίπεδο για περισσότερα χρόνια.

Εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Έδεσσα



Με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Οι συγκινητικές αναρτήσεις της Χίλαρι: Εγραψε ιστορία, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της [εικόνες]



Η Χίλαρι Κλίντον χθες το βράδυ έγραψε ιστορία καθώς θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ. 
Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μετά και τις τελευταίες χθεσινές νίκες της έναντι του ανθυποψηφίου της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, φαίνεται ότι εξασφαλίζει τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων και ήδη θεωρείται ότι γράφει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία της Αμερικής. 

Γ. Καρασμάνης: Όλη η αλήθεια για τη φέτα και τις ελιές Καλαμάτας



Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

            Παρά τις περί του αντιθέτου παραινέσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, εξακολουθεί να εμμένει στην αμάθεια, επιπολαιότητα και ανικανότητά του, σε σημείο μάλιστα που τον καθιστά εθνικά επιζήμιο για κρίσιμα προϊόντα του αγροτικού μας τομέα.

Αναγκαία η ελάφρυνση του χρέους εκτιμά η ΕΚΤ



Αναγκαία θεωρεί την ελάφρυνση του Χρέους η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, εκτιμώντας ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο.

Για πρώτη φορά η ΕΚΤ τοποθετείται δημοσίως για το ζήτημα της βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους μέσω του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής Μπενουά Κερέ.
Σύμφωνα με το Βloomberg ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης σε δηλώσεις του στο γαλλικό κανάλι France 24, υποστήριξε ότι "ένας ακόμη γύρος ελάφρυνσης του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος, παρόλο που αυτό έχει αναδιαρθρωθεί δύο φορές μέχρι τώρα, κρίνεται αναγκαίος".

Περιβαλλοντική Ημερίδα (4 & 5 Ιουνίου 2016) στη Σκύδρα



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στο Δήμο Σκύδρας (4 & 5 Ιουνίου) σύμφωνα με το δημοσιευμένο πρόγραμμα  και με θέμα: «Το αγροδασικό (ημιφυσικό) περιβάλλον του Δήμου Σκύδρας». Οι δυο συντονιστές δηλ. ο Δήμος Σκύδρας και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – Δήμητρα (Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας) ευχαριστούν κατ΄αρχήν τους συνδιοργανωτές δηλ. το ΚΠΕ Εδέσσης-Γιαννιτσών, την Π.Ε. Πέλλας, την Αναπτυξιακή Πέλλας, και το Παράρτημα ΚΜ του ΓΕΩΤΕΕ.

Αλλαγές και στο Γυμνάσιο: Ο Φίλης μειώνει τις ώρες διδασκαλίας και μεγαλώνει τα διαλείμματα



Μειώνονται κατά τρεις οι ώρες διδασκαλίας, μία λιγότερη στα Αρχαία - Καταργούνται οι εξετάσεις στα δευτερεύοντα μαθήματα - Προαναγγέλλουν εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης - Για επικίνδυνες αλλαγές κάνουν λόγο οι Φιλόλογοι - Τα διαλείμματα δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 10 λεπτά
Αυξάνεται από την ερχόμενη σχολική χρονιά ο χρόνος των διαλειμμάτων στο γυμνάσιο τουλάχιστον. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας δεν αποκλείεται να φθάσει και τα δέκα λεπτά, ύστερα από μία ώρα μαθήματος.

Προσοχή! Κλήρωση σκέτη απάτη στο facebook με δώρο μια Mercedes!

Μία απίστευτη διαδικτυακή απάτη έστησαν επιτήδειοι οι οποίοι μέσω σελίδας που δημιούργησαν στο Facebook καλούν τους χρήστες να λάβουν μέρος σε κλήρωση προκειμένου 3 τυχεροί να κερδίσουν μέσω κλήρωσης τρεις Mercedes-Benz E63 AMG.«Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία όπου εμείς στη εταιρεία Mercedes-Benz θα δώσουμε 3 Εκπληκτικές Mercedes-Benz E63 AMG σε τρεις νικητές που θα επιλέξουμε τυχαία στις 31 Ιουνίου 2016. Θέλετε να μπείτε σε αυτή την καταπληκτική κλήρωση για να έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε μια ολοκαίνουργια Mercedes-Benz E63 AMG?», γράφουν

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιωήλ στην πανήγυρη των 318 Αγ. Πατέρων στο Ριζάρι



Την Κυριακή 12 Ιουνίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στο Ριζάρι σύμφωνα με παρακάτω πρόγραμμα:

Σάββατο 11/6
19.00 Πανηγυρικός Εσπερινός

Στη Θράκη λειτουργούν 320 τζαμιά, απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα για την Αγιά Σοφιά



Μετά το τουρκικό «ράπισμα» και τις ειρωνείες ότι η Αθήνα μπερδεύει το Ισλάμ με τη νεωτερικότητα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά με διαρροές κύκλων ότι οι ισχυρισμοί περί δήθεν ζητήματος θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα
Προσπάθεια να αποκλιμακώσει το διπλωματικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε με την Άγκυρα για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά επιδεικνύει η Αθήνα υποχωρώντας ατάκτως μετά την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.