Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Χριστόψωμο 180 κιλών παρασκευάστηκε στην Αρναία Χαλκιδικής



Χριστόψωμο που ζυγίζει 180 κιλά παρασκευάστηκε στην Αρναία Χαλκιδικής, σύμφωνα με το έθιμο που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την παραμονή των Χριστουγέννων.
Το έθιμο ονομάζεται «μέλωμα του Χριστού» και οι νοικοκυρές του σπιτιού φτιάχνουν ένα χριστόψωμο, δηλαδή το ψωμί των Χριστουγέννων, και το τοποθετούν στο κέντρο του γιορτινού τραπεζιού.

Αρχιερατικός Εσπερινός και Αγρυπνία Χριστουγέννων στον Ι.Ν. Αγίας Σκέπης Εδέσσης



Την παραμονή των Χριστουγέννων, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2015, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης, στις 5:00 μ.μ., τελέστηκε με πολλή λαμπρότητα ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων. Προέστη ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ενώ συμμετείχαν όλοι οι κληρικοί της πόλεως, οι ιεροκήρυκες και οι αρχιμανδρίτες της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 26/12



Τα όνειρα και οι
προσδοκίες αυτές τις
ημέρες των γιορτών,
κάνουν τους ανθρώπους
πιο ευέξαπτους και πιο
μοναχικούς…

Σαν Σήμερα, Σάββατο 26 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ευχές από την ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών



Από την ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών για όλα τα μέλη της :
Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα, Επιτυχίες…
είναι μερικές μόνο από τις ευχές μας για τα φετινά Χριστούγεννα και τη νέα Χρονιά που πλησιάζει.
Καλά Χριστούγεννα!

Επιθεώρηση με τον Στάθη Ψάλτη «Δεν έχουν ΤΣΙΠΡΑ πάνω τους» στα Γιαννιτσά



Παίζουν ακόμη οι: Μάρκος Λεζές, Μιχάλης Μόσιος, Νατάσα Τσακαρισιάνου, Τάκης Βαμβακίδης, Βασίλης Ζωνόρος, Χριστίνα Ψάλτη, Ιωάννα Σάλμη


Ο Στάθης Ψάλτης, ως θαυμαστής του Τσίπρα, τα λέει έξω από τα δόντια για τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και για την αριστερά που τελικά μας βγήκε από τα δεξιά. Πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά μας τον φορά. Στο δεύτερο μέρος η σπαρταριστή γριά του που μόνο ο Στάθης μπορεί να ερμηνεύσει, πάει στο νοσοκομείο και εκεί γίνετε ο χαμός με τους γιατρούς.

Ευχές του Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα



Στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων βρίσκεται από το πρωί σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου φιλαρμονικές, μπάντες, χορωδίες, σύλλογοι και φορείς τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα, έδωσαν και πήραν ευχές από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
«Εύχομαι χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα με υγεία, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα να φέρουν σε όλους τους συμπολίτες μας χαμόγελο και αισιοδοξία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία για τον τόπο μας η αρμονική κοινωνική συνύπαρξη, η δύναμη και το κουράγιο, η συνοχή και η συνέπεια λόγων και έργων, ώστε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Μακεδονία μας, για την Ελλάδα μας.

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου



‘’Χριστός επί γης υψώθηκε.  Άσατε τω Κυρίω πάσα η γη… ‘’
Το μήνυμα των Χριστουγέννων ας κυριαρχήσει στις καρδιές και στις σκέψεις μας αυτές τις άγιες μέρες.
Ας βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τους συνανθρώπους μας  και ας κάνουμε την αλληλεγγύη και την προσφορά, δύναμή μας.

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την ομάδα και την διοίκηση του Φίλιππα Πενταπλατάνου



Η γυναικεία σχολή ποδόσφαιρου  ΄΄οι ασπρόμαυρες αμαζόνες Γιαννιτσών- Αριδαίας ΄΄ , τα μέλη της διοίκησης του Α.Σ αλλά και τα κορίτσια  που αγωνίστηκαν , ευχαριστούν  θερμά την διοίκηση του Φίλιππα Πενταπλατάνου για την παραχώρηση των αθλητικών τους εγκαταστάσεων στα δυο φιλικά παιχνίδια που έδωσε ο σύλλογος μας.
Για την νέα αγωνιστική χρονιά τους εύχονται ολόψυχα επιτυχίες με θετικά αποτελέσματα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα ανήμερα Χριστουγέννων



Η γέννηση του Χριστού ας είναι το προμήνυμα για μια χρονιά διαφορετική, όμορφη, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες φωτεινές εικόνες.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Σαρωτικές ανατροπές στα ηλικιακά όρια για 1,1 εκατ. ασφαλισμένους



Σαρωτικές ανατροπές σε όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και δραστική μείωση συντάξεων σε όσους βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη προβλέπουν οι τέσσερις νέες εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας που αφορούν σε ασφαλισμένους εντελώς διαφορετικών ταμείων. Οι ανατροπές αφορούν σε μισθωτούς ΔΕΚΟ - τραπεζών, βιοτέχνες, καταστηματάρχες (ΟΑΕΕ), γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, φαρμακοποιούς (ΕΤΑΑ), δημοσιογράφους και εργαζόμενους στον χώρο του Τύπου (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ). Οι μεγάλοι χαμένοι από τις νέες ανατροπές είναι:

Τραγωδία δίχως τέλος στο Αιγαίο: Nαυάγιο με 18 νεκρούς, εκ των οποίων 6 παιδιά



Νέο ναυάγιο στο Αιγαίο, με 18 μετανάστες, εκ των οποίων τα έξι παιδιά, να χάνουν τη ζωή τους όταν ανατράπηκε η βάρκα στην οποία επέβαιναν. Οι διακινητές έριξαν τις τιμές λόγω της... κακοκαιρίας
Adtech Ad
Τέλος δεν έχει ο μακρύς κατάλογος των μεταναστών, που χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο, καθώς νωρίς το πρωί της Πέμπτης (24/12) σημειώθηκε άλλη μία τραγωδία, με παιδιά να είναι ανάμεσα στα θύματα.

Ευχές από την Δημοτική Παράταξη Έδεσσας «ΕΝ ΕΡΓΩ»



Συνηθίζουμε τέτοιες μέρες, να βομβαρδίζουμε ακατάσχετα με ευχές, δικούς μας και μη, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο, να αποδείξουμε την αγάπη, αλλά και το ενδιαφέρον μας για αυτούς, επιστρατεύοντας φυσικά όσο το δυνατόν περισσότερες εκφράσεις κοινωνικού καθωσπρεπισμού..
Είναι όμως, τελικά ειλικρινής... αληθινή... και πόσο;... αυτή μας η συμπεριφορά μας;
Μήπως η κοινωνική αλλοτρίωσή μας, έφτασε στο ¨μεδούλι¨ και έτσι υπαγορεύει ακόμα και την έκφραση των συναισθημάτων μας;

Σύγκληση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Σκύδρας



Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 κι ώρα 10:00΄, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Μοναχική κούρα στο Ι.Ησυχαστήριο Αγ. Γρηγορίου Παλαμά Κουφαλίων από τον Μητροπολίτη Ιωήλ



Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την ακολουθία της μοναχικής κουράς στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Κουφαλίων.
Ο Σεβασμιώτατος έκειρε μεγαλόσχημη μοναχή την αδελφή Θεοδότη στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στο καθολικό της Μονής. Το νέο μέλος της ιεράς αδελφότητος προσήγαγε η Καθηγουμένη του Ησυχαστηρίου, μοναχή Ξένη.

Ευχές από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας


Ευχαριστήριο του ΚΔΑΠ-μΕΑ Πέλλας για δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου



Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του ΚΔΑΠ-μΕΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, εκφράζει δημόσια τις ολόθερμες ευχαριστίες του

προς τον κ. Χρήστο Οικονόμου, κάτοικο Γιαννιτσών

για την δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου που έκανε στο Σύλλογό μας στη μνήμη του πατρός του.

Γ.Καρασμάνης: Εθνική απειλή το δημογραφικό – Μέτρα στήριξης για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες



*Ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε την επίκαιρη Επερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με την αρνητική εξέλιξη του δημογραφικού προβλήματος, και τη στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της επίκαιρης Επερώτησης:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας.



Με τα παρακάτω δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 28/12/2015 κι ώρα 11:00΄, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας:
1)Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2015.

Όμορφο θέαμα και επικράτηση του Ίκαρου Έδεσσας με 3-0 σετ της Εδεσσαϊκής



Ένα όμορφο αγωνιστικό απόγευμα μεταξύ των ομάδων βόλλεϋ του ΙΚΑΡΟΥ Έδεσσας και της ΕΔΕΣΣΑΙΚΗΣ Γ.Ε. χάρηκαν οι παίκτες και ο φίλαθλος κόσμος στο κλειστό ΔΑΚ Έδεσσας την Κυριακή στις 6.30 το απόγευμα. Με νικητή τον ΊΚΑΡΟ Έδεσσας με 3-0 σετ.  Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του Πρωταθλήματος Παίδων Κεντροδυτικής Μακεδονίας η ομάδα του ΙΚΑΡΟΥ Έδεσσας  βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αήττητη και μάλιστα χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα σετ.

Ευχές από την Ένωση Συντακτών


Τι λένε τα άστρα για σήμερα παραμονή Χριστουγέννων



Εορταστικό κλίμα...

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Αλλαγή ημερομηνίας Λαϊκής Αγοράς Σκύδρας, λόγω αργίας



Ο Δήμος Σκύδρας γνωστοποιεί στους πολίτες της διοικητικής του περιφέρειας αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015, εξαιτίας της αργίας της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων, δεν θα πραγματοποιηθεί η Λαϊκή Αγορά Σκύδρας τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά ως εξής:

Στην Έδεσσα για σειρά φιλικών παιχνιδιών βρέθηκε η ακαδημία της G.B.A.



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/12/2015, στην Έδεσσα σειρά φιλικών παιχνιδιών basketball, που διοργάνωσαν από κοινού η Ακαδημία Μπάσκετ του «Πανεδεσσαικού» και η Ακαδημία Μπάσκετ του «Γ.Α.Σ. Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών.
Στα φιλικά παιχνίδια αγωνίστηκαν αθλητές γεννημένοι το 2001, 2002, και 2003. Στα παιχνίδια υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών της Ακαδημίας Μπάσκετ Γιαννιτσών, καθώς συμμετείχαν συνολικά 35 αθλητές, δίνοντας μια σειρά από τρία (3) ηλικιακά παιχνίδια.

Νέος μακεδονικός τάφος ανακαλύφθηκε στην Πέλλα



Ένας νέος μακεδονικός τάφος, με τέσσερις θαλάμους, ήρθε στο φως εντός του σύγχρονου οικισμού της Πέλλας κατά τη διάρκεια του έργου «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Πέλλας - Ν.Πέλλας», που υλοποιείται από τον Δήμο Πέλλας με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ευχές της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρίας «Ο Φίλιππος»



Η καρδιά μας, σαν τη φάτνη   
 της Βηθλεέμ, ας υποδεχθεί με  
 ταπεινό πνεύμα τη γέννηση του
 Σωτήρα Χριστού και η ψυχή μας
 ας προσφέρει τη ζεστασιά και
 το περίσσευμα της αγάπης της
 σε όλους τους συνανθρώπους
 μας.
Καλά Χριστούγεννα.
Ευλογημένο, ελπιδοφόρο, δημιουργικό και   
  ευτυχισμένο το νέο έτος 2016!

Ευχές Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης «Ικάρων» Γιαννιτσών



Ευχαριστούμε θερμά τους μπασκεμπωλίστες-τριες αλλά και τους  γονείς των παιδιών  που στήριξαν  και φέτος όλη αυτήν  την προσπάθεια των «Ικάρων», τους χορηγούς μας, χωρίς την βοήθεια των οποίων δε θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε  τις ποικίλες δράσεις μας, όπως  επίσης τους  φίλους και συμπαραστάτες της Ακαδημίας μας για την αφιλοκερδή τους προσφορά τους .Τέλος ευχαριστούμε τις τοπικές εφημερίδες για την προβολή των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, όπως επίσης και τις ηλεκτρονικές πύλες για την συνεχή ενημέρωση του κοινού  όσον αφορά τους «Ίκαρους» μέσω των ιστοσελίδων τους.

Αντικειμενικές Αξίες: Έρχονται οριζόντιες μειώσεις έως 20%



Οριζόντιες μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων εντός του εύρους 5%-20% εισηγείται στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, η αρμόδια 11μελής επιτροπή που είχε συσταθεί για αυτόν τον σκοπό.
AdTech Ad
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της επιτροπής – τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών – προτείνεται:

Ευχές από το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου "Βαρόσι" Έδεσσας


Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Απέτρεψε τρεις αυτοκτονίες



Συνολικά τρεις απόπειρες αυτοκτονίας οι οποίες εκδηλώθηκαν μέσω διαδικτύου, απετράπησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για δυο νέους 17 και 21 ετών στην Ελλάδα, και ένα άτομο στο Λίβανο.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, του 17χρονου και του 21χρονου, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT» ότι δύο άτομα, τα οποία κατέχουν και διαχειρίζονται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν προβεί σε διαδικτυακές αναρτήσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε πρόθεση αυτοκτονίας.

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, Αρχαιρεσίες και Συγκρότηση σε Σώμα του Συλλόγου για την προστασία της Βεγορίτιδας



Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 ο Σύλλογος προχώρησε σε Γενική Συνέλευση των Μελών του στο Πνευματικό Κέντρο Άρνισσας με θέματα ημερησίας διάταξης τα εξής:
1. Απολογισμός πεπραγμένων 2013-2015
2. Οικονομικός απολογισμός 2013-2015
3. Προτάσεις για την πορεία και δράση του Συλλόγου για τη διετία 2015-2017
4. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου



Γνωστοποιήθηκε το πλήρες πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις 5 - 6 - 7 Ιανουαρίου οι πρώτες αναμετρήσεις της επόμενης φάσης. 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Κυπέλλου:

Συμμετοχή της GBA σε τουρνουά μικρών ηλικιών στο Αιγίνιο!



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/12/2015, στο Αιγίνιο, το Τουρνουά φιλικών παιχνιδιών μπάσκετ, που διοργάνωσαν από κοινού η Ακαδημία Μπάσκετ του «ΑΟΚ Αιγινιακός» και η Ακαδημία Μπάσκετ του «Γ.Α.Σ. Μ. Αλέξανδρος» Γιαννιτσών.
Στο Τουρνουά υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών της Ακαδημίας Μπάσκετ Γιαννιτσών, καθώς συμμετείχαν συνολικά 70 αθλητές, δίνοντας μια σειρά από τέσσερα (4) ηλικιακά παιχνίδια, τα οποία πραγματοποιηθήκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο που διαθέτει η πόλη του Αιγινίου.

Αυτό είναι το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο



Διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη τα στοιχεία για το συνολικό κόστος μισθοδοσίας, στα οποία περιλαμβάνονται τακτικές και πρόσθετες αποδοχές υπαλλήλων, των ενταγμένων στο σύστημα πληρωμής της ΕΑΠ φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού, κατά την τελευταία τριετία.
Όπως ειδικότερα προκύπτει, το 2013 το μισθολογικό κόστος ανήλθε σε 14.931.884.840,24 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ήταν 758.490.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ι.Μ. Εδέσσης Πέλλης και Αλμπωπίας



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στις 18.00,  η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών Συνάξεων της Έδεσσας με την συμμετοχή του Βυζαντινού Χορού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Ο Γιάννης Σηφάκης στο υπουργείο Παιδείας για προβλήματα της Πέλλας



Το υπουργείο Παιδείας επισκέφθηκε ο βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης μαζί με τον Πέτρο Τσαρκνιά, πρόεδρο Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Αλμωπίας και συναντήθηκαν με τον Τάκη Κατσαρό Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Παιδείας Κου Φίλη, τον οποίον ενημέρωσαν για τα προβλήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Πέλλας.