Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Θεραπεία λευχαιμίας σε κολλύριο βρήκαν Έλληνες επιστήμονες

Επιστήμονες στη Βρετανία, με επικεφαλής ελληνικής και κυπριακής καταγωγής ερευνητές, ανακάλυψαν ότι μια δραστική ουσία που περιέχεται σε οφθαλμικές σταγόνες, μπορεί να καταστρέψει επίσης τα καρκινικά κύτταρα της λευχαιμίας.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Wellcome Sanger Institute, καθώς επίσης των

Ανοιχτό από σήμερα το Χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν.

Την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου, από σήμερα Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα-Καϊμακτσαλάν.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.... Η ΕΤΑΔ έχει φροντίσει για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, με βάση τις νόμιμες προδιαγραφές, με παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και με επιβράβευση τη διατήρηση του «ειδικού σήματος λειτουργίας τουριστικών

Πώς έχασαν τις περιουσίες τους 15.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν τις δηλώσαν στο Κτηματολόγιο

Πάνω από 15.000 ακίνητα που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο περιέρχονται στο Δημόσιο σε 35 περιοχές της Ελλάδας για τις οποίες δεν δόθηκε παράταση στη σύνταξη του Κτηματολογίου.
Ειδικότερα, με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τετάρτη δίνεται ένας χρόνος παράτασης (από τα 14 στα 15) σε όσες περιοχές δεν έληξε η παράταση

Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις τηλεφωνικές απάτες σε ολόκληρη την Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τα μέλη του οποίου διέπρατταν τηλεφωνικές απάτες σε βάρος πολιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 2 μέλη του ...
κυκλώματος, μια 39χρονη η οποία είχε τον ηγετικό ρόλο και ο 65χρονος άμεσος συνεργός της.

Απόφαση ΟΗΕ: Να επιστραφούν κλεμμένα πολιτιστικά αγαθά στις χώρες προέλευσης


Ομόφωνα υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 13 Δεκεμβρίου 2018, κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας, την Απόφαση περί «επιστροφής ή απόδοσης πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσης».
Η εν λόγω Απόφαση, η οποία παραπέμπει και στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, έτυχε ευρύτατης αποδοχής από όλες τις γεωγραφικές ομάδες των κρατών, 105 εκ των οποίων τη συγκηδεμόνευσαν, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Εφορία: Τι έχουμε να πληρώσουμε μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν αυτές τις ημέρες οι φορολογούμενοι. Και αυτός ο μήνας αποδεικνύεται «πρωταθλητής» φορολογικών βαρών, με δεύτερο πιο «βαρύ» φορολογικό μήνα τον Σεπτέμβριο, αφού οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία 5,6 δισ. και 5,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Λευκά Χριστούγεννα: Μέχρι και 10 βαθμούς πέφτει η θερμοκρασία


Ξαφνική ανατροπή του καιρού με χιόνια και κρύο προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τα Χριστούγεννα.Λευκά Χριστούγεννα με πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς Κελσίου προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος.Ενώ, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η καλοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και το πρωί της Δευτέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως από τις απογευματινές ώρες της παραμονής των Χριστουγέννων ο καιρός θα

Ηχηρό «όχι» από 22 μητροπολίτες στη Συμφωνία των Πρεσπών

Σαφές μήνυμα στην ελληνική Βουλή να μην περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών στέλνουν με κοινή επιστολή οι 22 μητροπολίτες της Μακεδονίας, οι οποίοι εκφράζουν παράλληλα την κατάφορη αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη χορήγηση αυτοκεφαλείας στην Εκκλησία της ΠΓΔΜ αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την στάση του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.

Στα "κάγκελα" οι ένστολοι με την κοροϊδία των αναδρομικών.«Κουρεμένα» έως και 75%


Δυσάρεστες εκπλήξεις έκρυβαν τα ATM για τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, καθώς διαπίστωσαν ότι τα αναδρομικά που τους πιστώθηκαν σήμερα στους λογαριασμούς τους δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που περίμεναν.
Μεγάλη δε ομάδα συνταξιούχων είδε ποσά κάτω από τα 100 ευρώ ενώ κάποιοι άλλοι καθόλου.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 22/12




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 22 Δεκεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Το συκώτι σας γνωρίζετε αν λειτουργεί φυσιολογικά; Έλεγχος ηπατικής λειτουργίας



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr 

Το συκώτι (ήπαρ) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα όργανα. Βρίσκεται κάτω από τα πλευρά, δεξιά από την κοιλιά. Ζυγίζει γύρω στο 1,5 κιλό και εκτελεί περισσότερες από 500 ζωτικές λειτουργίες. Χωρίς το συκώτι δεν μπορούμε να απορροφήσουμε τα θρεπτικά στοιχεία ούτε να απομακρύνουμε τις επικίνδυνες ουσίες πιο απλά, δεν μπορούμε να ζήσουμε.
Το συκώτι είναι εντυπωσιακά ευπροσάρμοστο.

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Χρήστο Παπαστεργίου



Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη για την Κεντρική Μακεδονία Χρήστο Παπαστεργίου υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με συνεργάτες της.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συζήτησης η Δήμαρχος παρουσίασε το προφίλ του Δήμου Σκύδρας κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παρακάτω ζητήματα:

Εγκαίνια Κέντρου Επισκεπτών Πέλλας



Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 τα εγκαίνια του Κέντρου Επισκεπτών Πέλλας στη Δημοτική Κοινότητα Πέλλας. Σκοπός του Κέντρου είναι να προσφέρει στον επισκέπτη τουριστική πληροφορία και τη δυνατότητα να κατανοήσει την Πέλλα προκειμένου να οργανώσει μια ολοκληρωμένη περιήγηση. Με επίκεντρο τις αρχαιότητες η Πέλλα έχει να διηγηθεί πολλές ιστορίες και να προτείνει ταξιδιωτικές διαδρομές.

Εορταστικό μήνυμα Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας κ.Ιωήλ



Προς τον Ιερόν Κλήρον και τον ευσεβή λαόν 
της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

«Ο ουρανός και η γη σήμερον ηνώθησαν, τεχθέντος του Χριστού»

Αδελφοί και Πατέρες
Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Ο Χριστός είναι αυτός που περπατάει δίπλα μας, όταν έχουμε φθάσει στο έσχατο όριο της δυνάμεώς μας, αυτός που βρίσκεται μαζί μας στην αγριάδα του πάγου η την λαύρα της φωτιάς. Στον καθένα μας στην ώρα της πιο μεγάλης μας μοναξιάς η δοκιμασίας, αυτός ο λόγος λέγεται· Δεν είσαι μόνος· έχεις ένα σύντροφο.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό Σκύδρας, εκδηλώσεις και υποδοχή της νέας χρονιάς.



Με αφορμή τις γιορτινές εκδηλώσεις και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Σκύδρας που ετοιμάστηκε και φιλοξενεί πολύ κόσμο από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απευθυνόμενη σ΄όλους τους συμπολίτες και τους συνανθρώπους μας υπογραμμίζει τα εξής: 

Οι εκδηλώσεις στην 8η Παραμυθούπολη, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών



Το πρόγραμμα μέχρι και την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται από φορείς, συλλόγους, μαθητές, χορωδίες & εθελοντές και με μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών, οι εκδηλώσεις στην 8η Παραμυθούπολη, στα Γιαννιτσά.
Μέχρι και την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 8ης Παραμυθούπολης, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, που διοργανώνουν ο Δήμος Πέλλας και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., έχει ως εξής:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 21/12



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ευχές από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας


Προσοχή. Η υπερκατανάλωση αντιοξειδωτικών βλάπτει την υγεία



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Έχετε σίγουρα ακούσει τη λέξη «αντιοξειδωτικά», όπως σίγουρα έχετε ακούσει επίσης το πόσο ευεργετικά είναι για την υγεία μας και πόσο σημαντικό είναι να τα λαμβάνουμε όσο το δυνατόν συχνότερα, για να αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας.

Συντάξεις : Απώλειες έως 5,5% των χρημάτων σε όλους τους συνταξιούχους


Aπώλεια της αγοραστικής δύναμής τους έως 5,5% θα έχουν οι συνταξιούχοι μέχρι το 2022, αφού οι συντάξεις τους θα παραμείνουν παγωμένες με βάση τις δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου.
Οι παλαιές συντάξεις (έως τον Μάιο του 2016) μπορεί να απέφυγαν το «μαχαίρι» έως 18% αλλά θα μείνουν παγωμένες, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάσουν μέρος της

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Δύο F16 πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο!

Νέα επίδειξη προκλητικότητας από την Τουρκία λίγες ώρες μετά τα αυστηρά μηνύματα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.
Συγκεκριμένα δύο τουρκικά μαχητικά F-16, μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών, στις 8:43 πραγματοποίησαν, χαμηλή πτήση σε ύψος 4 χιλιάδες πόδια, πάνω

Γιάννης Σουκιούρογλου σχετικά με το νέο σύστημα διορισμών του Υπουργείου Παιδείας



Με δεδομένο τη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο και την  εξαγγελία του συστήματος διορισμών άμεσα – με πιθανότερη ημερομηνία την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, προκύπτει ότι αντίδραση είναι η μόνη απάντηση στην πρόταση του Υπ. Παιδείας που ανατρέπει τις ζωές χιλιάδων αναπληρωτών καθηγητών! Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.

«ΚΟΛΙΝΤΑ 2018» στην κεντρική πλατεία Καρυώτισσας



Ο Δήμος Πέλλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυώτισσας «Οι Ακρίτες», διοργανώνουν από κοινού πολιτιστική εκδήλωση- αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου,

«ΚΟΛΙΝΤΑ 2018»

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Καρυώτισσας.

Αλχημείες με τις πανελλαδικές : Το κόλπο με τις «πράσινες» και «κόκκινες» σχολές

Σε νέες… αλχημείες επιδίδεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας  όσο αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις και την ελεύθερη πρόσβαση σε ορισμένα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επανήλθε χθες, στο θέμα των πανελλαδικών και το

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας



Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στις 6:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε με πολλή επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των Κατηχητικών σχολείων της Έδεσσας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ψηλός Βράχος).

Η εκδήλωση άρχισε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες που απέδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Εδέσσης υπό την διεύθυνση του κ. Λάκη Σαμαρά.

Εκτροχιάστηκε τρένο στο Πλατύ Ημαθίας


Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε στις 6.10 το πρωί. Δεν υπάρχουν τραυματίες, μόνο υλικές ζημιές.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος.

Γιάννης Σηφάκης: Προκηρύχτηκαν από την 3η ΥΠΕ τρείς μόνιμες θέσεις ιατρών ( Επιμελητών Β’) για το Κέντρο Υγείας ‘Εδεσσας.



Εγκρίθηκε και η προμήθεια νέου ακτινολογικού μηχανήματος με ψηφιοποιητή

Η 3η ΥΠΕ προκήρυξε τρείς θέσεις ιατρών ( Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, Παιδιάτρου και Οδοντιάτρου) για το Κέντρο Υγείας Έδεσσας . Ακόμη ενέκρινε την προμήθεια νέου ακτινολογικού μηχανήματος με ψηφιοποιητή.

Παρουσία της Μαθηματικής Ομάδας Γιαννιτσών στην Παραμυθούπολη



Φέτος η Ομάδα μας θα συμμετάσχει στην Παραμυθούπολη την Παρασκευή 28/12, το Σάββατο 29/12 και την Κυριακή 30/12. Θα βρισκόμαστε στο σπιτάκι στην αρχή του πεζόδρομου των Γιαννιτσών, κοντά στο καρουζέλ, όπου θα παρουσιάζουμε και θα προωθούμε την Ομάδα μας και τις δράσεις της με φυλλάδια και κατασκευές που έχουμε επιμεληθεί.

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Απαντάμε στην Κυβέρνηση με μαζικές πανελλαδικές κινητοποιήσεις



ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων χαιρετίζει τους αγρότες της Καρδίτσας που  έστησαν μαζικό και δυναμικό μπλόκο στην εθνική οδό Ε-65 και τους αγρότες των Φαρσάλων και της Λάρισας που κινητοποιήθηκαν για τα οξυμμένα προβλήματα μας και ως άμεση αγωνιστική απάντηση στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την συνάντηση μας ότι τα περισσότερα προβλήματα έχουν ήδη λυθεί και ότι πολλά αιτήματα μας είναι υπερβολικά και δημιουργούν «κοινωνικό αυτοματισμό».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 20/12



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας