Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Τα απίστευτα μυστικά του Δίσκου της Φαιστού

Ο Δίσκος της Φαιστού, που χρονολογείται πιθανόν στον 17ο αι. π. Χ., αποκαλύπτει σταδιακά τα μυστικά του. Ο γλωσσολόγος Δρ. Γκάρεθ Όουενς, που εδώ και 30 χρόνια ζει στην Κρήτη (τα 25 εργάζεται στο ΤΕΙ Κρήτης και τα 10 τελευταία ως συντονιστής του προγράμματος Erasmus+), έχει αφιερώσει τον ερευνητικό χρόνο του στην ερμηνεία του δίσκου. Μάλιστα, σε συνεργασία με τον καθηγητή Φωνητικής στην Οξφόρδη, Τζον Κόουλμαν, έχει προχωρήσει στην «ανάγνωση» του δίσκου σε ποσοστό 99%.

Έχετε πονοκέφαλο, θολή όραση, πόνο στα μάτια, ναυτία, και είστε πάνω από 40; Μπορεί να πάσχετε από γλαύκωμα



της Κικής Τσεκούρα

Η εβδομάδα 9-15 Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το 2010 ως η Παγκόσμια εβδομάδα κατά του γλαυκώματος. Την εβδομάδα καθιέρωσε η Παγκόσμια Οργάνωση Γλαυκώματος (WGA).

«Η έγκαιρη διάγνωση και η τακτική παρακολούθηση μπορεί να σώσει την όραση των ασθενών που πάσχουν από γλαύκωμα».

Κινηματογραφική Λέσχη Έδεσσας: The square




Ο Φ.Σ.Ε. «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Κινηματογραφική Λέσχη), με την υποστήριξη της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.,  την  Δευτέρα 5  Φεβρουαρίου 2018 στις  8:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας (αίθουσα προβολών) θα προβάλλει την ταινία:

The square (Το Τετράγωνο 2017)

ΑΣΕΠ: Όλη η προκήρυξη 3Κ/2018 για τις 8.166 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους



Εκδόθηκε πριν από λίγο η μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 8.166 προσλήψεις τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών).

Συνάντηση Μαθηματικών Γιαννιτσών αύριο Κυριακή 4/2



Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς της πόλης των Γιαννιτσών και των γύρω περιοχών σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στο εργαστήριο πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, ώστε να συζητηθούν οι παρακάτω στόχοι (ή/και να τεθούν νέοι):

Ανοίγει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών ελευθέρων επαγγελματιών - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε



Την προσεχή εβδομάδα ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων ρύθμισης οφειλών από ελεύθερους επαγγελματίες και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους δημοσιοποίησε αναλυτικές πληροφορίες:

Οι 19 συχνότερες ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το ποιοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, ποια δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλουν για τον τρόπο υπολογισμού της μηνιαίας δόσης, πότε διαγράφεται χρέος, για τα ευεργετήματα αλλά και πότε χάνεται η ρύθμιση, είναι οι εξής:

Κοπή πίτας πραγματοποίησαν τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Γιαννιτσών



 Σε εγκάρδιο κλιμα έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Γιαννιτσών την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου. Παρόντες ήταν σχεδόν όλα τα μέλη του συμβουλίου με τους συζύγους και τις συζύγους τους.  Το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης  Στάμκος, συνοδευόμενος επίσης από την σύζυγο του. Την πίτα έκοψε η πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Γιαννιτσών η κ. Σταυρούλα Γκαδάκη,  η οποία ευχήθηκε σε όλους υγεία και προκοπή. 

Και οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο θα γίνονται με ένα "αριστερό" κλικ



Με εγκύκλιο του, ο Γ. Πιτσιλής ενημερώνει συνοπτικά για όλες τις μεταβολές, που ψηφίστηκαν πρόσφατα και δίνει τις αναγκαίες διευκρινίσεις για τις τιμές εκκίνησης στους πλειστηριασμούς, που θα είναι οι εμπορικές.
 Ειδικότερα:
  • Θέσπιση διενέργειας και των κατά ΚΕΔΕ διενεργούμενων πλειστηριασμών (κινητών

Γ.Καρασμάνης: Αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας σε βάρος της Έδεσσας



«Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το Νέο Αθλητικό Κέντρο της Έδεσσας»!

Απόλυτη δικαίωση των επίμονων προσπαθειών και συνεχών παρεμβάσεων του Γιώργου Καρασμάνη, αποτελεί η απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης να εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του 2017 την κατασκευή του Νέου Αθλητικού Κέντρου Έδεσσας στη θέση ¨Τσαϊρ Πασά¨!
Απόφαση που δόθηκε ως απάντηση στην τελευταία Ερώτηση του πρώην υπουργού για το συγκεκριμένο θέμα.

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους



Τα νέα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Organization for Economic Cooperation and Development) που καταγράφει την εργασία σε 35 μέλη του από τον "δυτικό κόσμο" όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε τα πιο προηγμένα σε οικονομικούς όρους, κράτη, δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 2.035 ώρες το χρόνο. Στον αντίποδα, οι Γερμανοί εργάζονται μόλις 1.363 ώρες.

"Πόντος. Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη". Μια σημαντική εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, με ένα καταξιωμένο πανεπιστημιακό στην Pella tv



Την Κυριακή 4-2-2018 και ώρα 19.00' και σε επανάληψη τη Τρίτη 6-2-2018 την ίδια ώρα, θα μεταδοθεί από την Pella tv η εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών που πραγματοποιήθηκε στις 29-1-2018 στη κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών, όπου καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης αναφέρθηκε στο Θέμα: "Πόντος. Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη".

Ωραίος ο διαμεσολαβητής Νίμιτς..." Δεν μπορώ να κάνω υποδείξεις στα Σκόπια για το Σύνταγμά τους"



«Παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ βλέπει ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, επισημαίνοντας ωστόσο πως «ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας».
Σε συνέντευξή του στο Euronews, ο Μάθιου Νίμιτς αναφορικά με τα θέματα ταυτότητας και εθνικότητας, στα οποία ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικός Νίκολα Ντιμιτρόφ εμφανίστηκε χθες αδιάλλακτος, τόνισε ότι «όλα τα έθνη έχουν την δική τους αντίληψη για την ταυτότητα

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 3/2





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Παγκοινιά Έναρξη ΄΄Θερινού σχολείου΄΄ και κοπή Βασιλόπιτας Αλλαγή ημερομηνίας



Το Δ.Σ. της Παγκοινιάς σας ενημερώνει ότι, λόγω του επικείμενου πολύ σημαντικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, στις 4/2, η έναρξη του ‘’Θερινού σχολείου’’ μεταφέρεται για τις 11/2, στις 15.00, ενώ η κοπή της πίτας θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, στις 17.30, στον ίδιο χώρο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημ. Σχολείου.

Είσοδος ελεύθερη.

Καθηλωτικό το Σούπερ Μπλε «Ματωμένο» Φεγγάρι: Μαγικές εικόνες από όλο τον κόσμο



Εκατομμύρια απόλαυσαν το μοναδικό θέαμα - Το σπάνιο θέαμα ήταν ορατό από τη Βόρεια Αμερική, τη Ρωσία, την Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό - Στη Βόρεια Αμερική, την Αλάσκα και τη Χαβάη κάτοικοι και επισκέπτες είδαν την έκλειψη λίγες ώρες πριν ξημερώσει
Καθηλωτικό ήταν το θέαμα που προσέφερε την Τετάρτη η Σελήνη, κατά τη διάρκεια του σπανιότατου φαινομένου του Σούπερ Μπλε Ματωμένου Φεγγαριού.

Εκδήλωση στα Γιαννιτσά με θέμα «Το Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα» με ομιλητή τον Φράγκο Φραγκούλη



    
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την όγδοη εκδήλωση της 22ας περιόδου 2017 – 2018 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,
     την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19.30' στην Κεντρική Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στα Γιαννιτσά.

Αντιφλεγμονώδη φάρμακα, Αντιφλεγμονώδεις τροφές και βότανα. Τι πρέπει να προσέχετε;



του Ξενοφώντα Τσούκαλη

O πόνος είναι μια οδυνηρή και πολύ συνηθισμένη ενόχληση που υποχρεώνει τον άνθρωπο να παραδεχθεί ότι είναι άρρωστος και τον αναγκάζει επειγόντως να ζητήσει τη βοήθεια του γιατρού.
Το άριστο βέβαια είναι για την εξάλειψη του πόνου να βρίσκεται το αίτιο που τον προκαλεί και να αντιμετωπισθεί κατάλληλα και άμεσα. Η φλεγμονή παραμένει ένα από τα περίπλοκα πεδία της ιατρικής.

Συναυλία με τον Γιώργο Σαμπάνη από τον Αλμωπό Αριδαίας



Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ίσως έρχεται αναστροφή των πόλων της Γης - Οι συνέπειες



Καταστροφικές για την ανθρωπότητα οι συνέπειες της αντιστροφής των μαγνητικών πόλων. Προβλέπονται σοβαρά προβλήματα στα δίκτυο του ηλεκτρισμού, ριζική αλλαγή του κλίματος και μεγάλη αύξηση των καρκινοπαθειών

Το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει τη Γη εκτείνεται χιλιάδες χιλιόμετρα στο διάστημα, ο μαγνητισμός του επηρεάζει τα πάντα και προστατεύει από καταστροφικούς ηλιακούς ανέμους.

Ένας στους τρεις δεν πλήρωσε το φόρο εισοδήματος ενώ ένας στους τέσσερις χρωστάει τον ΕΝΦΙΑ



Όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λέει ότι «μόνον 17.000 ΑΦΜ χρωστάνε τα 85 από τα 102 δισ. ευρώ» αποφεύγει να πει ότι τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες, νιώθουν την ανάσα των εισπρακτικών μηχανισμών, βιώνουν τον εφιάλτη των κατασχέσεων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, βλέπουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να δεσμεύονται αλλά και το τσουνάμι των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έρχεται από την Πρωτομαγιά. Σε τρεις μήνες, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία οφειλετών του Δημοσίου θα βγαίνουν όσο όσο στο

"Πόντος. Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη"



Μια σημαντική εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, με ένα καταξιωμένο πανεπιστημιακό.
    Μια ξεχωριστή εκδήλωση έλαβε χώρα στην φιλόξενη αίθουσα του  Πολιτιστικού Σύλλογου  Ποντίων Γιαννιτσών την Δευτέρα 29-1-2018. Ήταν μια εκδήλωση συνεργασίας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος», του Σύλλογου Ποντίων Γιαννιτσών, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και της  ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας.

Μητσοτάκης για το σκοπιανό."Ο Τσίπρας διχάζει τους Έλληνες"



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ απέτυχε. Μπορεί να έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών, αλλά έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων. Δεν θα έρθει η κανονικότητα με ιδεοληψίες και ανοχή στην ανομία, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Πύργο της Ηλείας .
Για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ανέφερε πως «αντί ο κ. Τσίπρας να αξιοποιήσει τη συγκυρία για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα, επέλεξε την μικροπολιτική

Συγχαρητήρια Γ.Σηφάκη στον Αερωπό Έδεσσας για την πρόκρισή του στο “final 4” του κυπέλου



Μετά την πανάξια πρόκριση του ΑΕΡΩΠΟΥ Έδεσσας στο φάιναλ φόρ του κυπέλλου στο χάντμπωλ ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Συγχαίρω θερμά την ομάδα χάντμπολ του Αερωπού Εδεσσας  και όλους τους συντελεστές της που μας έκαναν για πολλοστή φορά υπερήφανους με την πανάξια πρόκριση τους  στο "φάιναλ φορ"' του Κυπέλλου 

«Θερίζει» η ιλαρά. Έξι θάνατοι από γρίπη.



Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα από επιπλοκές της γρίπης, η οποία παρουσιάζει αυξημένη δραστηριότητα σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο συνεχίζει να υπογραμμίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.
Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, με βάση τα δεδομένα των τελευταίων περιόδων εποχικής

Γ. Καρασμάνης : Να σταματήσει η κατρακύλα στις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος



Τη δραματική υποχώρηση των τιμών παραγωγού στο γίδινο και στο πρόβειο γάλα κατά τους τελευταίους μήνες επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Πέλλας και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, - την οποία προσυπογράφουν και άλλοι έξι βουλευτές - κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας.

Έρευνα-σοκ της ΓΣΕΒΕΕ.Μείωση εισοδημάτων στο 62% των νοικοκυριών.Οι μισοί ζουν με τις συντάξεις του παππού.



Διευρύνονται οι ανισότητες μεταξύ των χαμηλών μεσαίων εισοδημάτων και ελλοχεύει κίνδυνος για το κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης σύμφωνα με τα ευρήματα της 6ης κατά σειρά έρευνας οικονομικού κλίματος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.
Τρία σημαντικά στοιχεία από την έρευνα όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς είναι ότι παρά τα σημάδια βελτίωσης των μακροοικονομικών δεικτών πάνω από

Κοπή πίτας από τον Όμιλο Σκακιστών Γιαννιτσών



Παρουσία των αθλητών του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Πρόεδρο κύριο Σίμο Τοψή. Στον τυχερό της χρονιάς δόθηκε μια δωροεπιταγή των 30 ευρώ για αγορές από κατάστημα παιχνιδιών της πόλης.

Έπειτα ένας πλούσιος μπουφές με δημιουργίες των μαμάδων των αθλητών μας έδωσε την δυνατότητα να απολαύσουμε όλοι τα εδέσματα, να ανταλλάξουμε ευχές για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες την χρονιά,

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Kανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να λεγόμαστε Μακεδόνες



Αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης, έτσι ώστε να κλείσει οριστικά αυτό το θέμα, το οποίο ταλαιπωρεί και τις δύο χώρες, εμφανίστηκε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.Μάλιστα, ο κ. Νίμιτς τόνισε πως υπάρχει μια δυναμική στις διαπραγματεύσεις και επισήμανε ότι (οι διαπραγματεύσεις) βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και πως υπάρχουν δύο αποφασιστικές κυβερνήσεις στις δύο χώρες, οι οποίες επιθυμούν την

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 2/2





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Κοπή βασιλόπιτας Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης «ΙΚΑΡΟΙ» Γιαννιτσών



Η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης "Ίκαροι" Γιαννιτσών προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της ομάδας στον καθιερωμένο Αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομάδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 03 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00 π.μ. στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου-Γυμνασίου Γιαννιτσών .
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.
Μ' εκτίμηση
το Δ.Σ. των "Ικάρων" Γιαννιτσών

Ο Ο.Φ.Κ.Α. Φίλιππος Γιαννιτσών ευχαριστεί τον Δήμο Πέλλας



Η αγωνιστική χρονιά που πέρασε υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη για τον Ο.Φ.Κ.Α. ΦΙΛΙΠΠΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ,  καθώς μετά από 9 μετάλλια σε πανελλήνιους και διεθνής αγώνες   κατετάγη ως ο 1ος καλύτερος σύλλογος στίβου της πόλης των Γιαννιτσών, 2ος του Νομού Πέλλας και 63ος πανελληνίως σε σύνολο 360 συλλόγων στίβου.

Τζίνγκο μπιλόμπα (Ginkgo Biloba), για την μνήμη, την άνοια, την συγκέντρωση, τις εμβοές, την εκφύλιση ωχράς κηλίδας



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου

Το Γκίνγκο Μπιλόμπα είναι το αρχαιότερο είδος δέντρου στον πλανήτη. Καλλωπιστικό φυλλοβόλο δέντρο. Ιδιαίτερα κατάλληλο για αστικές περιοχές. Φτάνει και στα 50μ. ύψος. Ευδοκιμεί σε  όξινα και καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη.

Ευχαριστήριο από ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Γιαννιτσών



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων «Ανατολή» του Κ.Δ.Α.Π.-μεΑ Γιαννιτσών της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας εκφράζει δημόσια τις πιο θερμές ευχαριστίες του προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών για την διάθεση κουτιών με κομπόστες φρούτων προς τους μαθητές του Κέντρου.
Η δωρεά αυτή είναι χρήσιμη και απαραίτητη για τα παιδιά μας.

Ετήσιος χορός του Συλλόγου "Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ"



Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ λειτουργεί συμβουλευτικό σταθμό στα Γιαννιτσά (Πνευματικό Κέντρο)





Απευθύνεται σε χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους



Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ απευθύνεται σε χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους και  λειτουργεί περιφερειακό συμβουλευτικό σταθμό στην πόλη των Γιαννιτσών.
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στα Γιαννιτσά λειτουργεί από το 2005 μετά από πρωτοβουλία του κέντρου πρόληψης Ν. Πέλλας «Το Όραμα» και σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και το Δήμο Πέλλας, που έχει παραχωρήσει το χώρο και καλύπτει μέρος των λειτουργικών εξόδων.