Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Σοκ! Νήπιο καπνίζει σαν ενήλικας

Σοκ έχουν προκαλέσει στην Κίνα οι εικόνες ενός νηπίου που καπνίζει σαν ενήλικας! Ενα αγοράκι, το οποίο δεν πρέπει να είνα πάνω από δυο χρονών, απαθανατίστηκε να καπνίζει στους δρόμους της Κίνας ενώ στο βίντεο ακούγονται και τα γέλια ενηλίκων!

Ο ύπνος βοηθάει στην καλή μνήμη και τη μάθηση

 Της Αντωνίας Τσιλιμιγκάκη

Θέλετε να θυμάστε αύριο τι μάθατε σήμερα; Κοιμηθείτε καλά απόψε. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει όλοι να θυμούνται – ιδίως οι μαθητές που δίνουν εξετάσεις- καθώς ένας καλός ύπνος βελτιώνει τη μνήμη και τη μάθηση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-κινεζική επιστημονική έρευνα.

ΗΠΑ: 38χρονη μητέρα είχε σεξουαλική επαφή με τον 15χρονο φίλο της κόρης της

«Δε συμπεριφερόταν σαν 15χρονο», ήταν η αποστομωτική απάντηση της 38χρονης Χέδερ Σαλίνς, ενώπιον του δικαστηρίου όταν κλήθηκε να απολογηθεί για τη σεξουαλική σχέση που είχε με τον ανήλικο φίλο της κόρης της.

10 καρποί με αφροδισιακές ιδιότητες!

Ορισμένα τρόφιμα διεγείρουν την παραγωγή χημικών ουσιών ή ορμονών που συνδέονται με τη λίμπιντο. Οι αφροδισιακές τροφές επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία και ανεβάζουν τη λίμπιντο. Για παράδειγμα, οι σοκολάτες κάνουν το σώμα μας να παράγει περισσότερη φαινυλαιθυλαμίνη, που σχετίζεται με τη σεξουαλική διέγερση και την αγάπη.

Τένις: Η Σαράποβα κατέκτησε τον τίτλο στο «Ρολάν Γκαρός»


Για δεύτερη φορά στην καριέρα της η Μαρία Σαράποβα κατάκτησε τον τίτλο του απλού γυναικών στο «Ρολάν Γκαρός».
Η πανέμορφη Ρωσίδα τενίστρια, μετά το 2012, ανέβηκε ξανά στην κορυφή του κορυφαίου grand slam, καθώς στο μεγάλο τελικό επιβλήθηκε μετά από συναρπαστικό αγώνα της Ρουμάνας, Σιμόνα Χάλεπ, με 2-1 σετ (6-4, 6-7 (5-7), 6-4).

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ την επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης

Διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Οικονομικών τα περί επιβολής φόρου εισοδήματος για τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση, τονίζοντας ότι τα σχετικά δημοσιεύματα ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Ενας νέος τρόπος καύσης των θερμίδων

Πώς θα σας φαινόταν να μπορείτε να ξεγελάσετε τον εαυτό σας ώστε να πιστεύει ότι τρέχει ατελείωτα στον διάδρομο και έτσι χάνει πολύ περισσότερες θερμίδες, ενώ εσείς απλώς… περπατάτε στον δρόμο; Το να επιτύχουμε να αυξήσουμε τον ρυθμό κατανάλωσης ενέργειας είναι ακόμη όνειρο μακρινό, ωστόσο νέες μελέτες σε ποντίκια δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πώς να μειώσετε το λογαριασμό του ρεύματος -Οι «έξυπνες» λύσεις που προτείνει η ΔΕΗ



Μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να φέρουν σημαντική μείωση του λογαριασμού του ρεύματος. Απλές συνήθειες που έχουν όλοι και εν αγνοία τους προκαλούν μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας μπορούν να γίνουν εύκολα παρελθόν και αυτό θα έχει άμεσο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη ΔΕΗ. Στην ιστοσελίδα της, δημιούργησε μία εφαρμογή στην οποία οι καταναλωτές μπορούν να βρουν εύκολες συμβουλές για να μειώσουν τον λογαριασμό, είτε επιλέγοντας τις σωστές συσκευές, είτε μαθαίνοντας να τις χρησιμοποιούν με καλύτερο τρόπο.

Αντίστροφη μέτρηση για ανασχηματισμό. «Κλειδώνουν» τα ονόματα το Σαββατοκύριακο



Κορυφώνονται οι διεργασίες για τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα πρόσωπα που θα στελεχώνουν το υπουργείο Οικονομικών.
Εν μέσω των ρυθμίσεων των τελευταίων λεπτομερειών, «κλειδώνουν» το Σαββατοκύριακο τα ονόματα των υποψηφίων να συμμετάσχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαρά έχει από το πρωί αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, με αιχμή τη ριζική αναδιάρθρωση του οικονομικού επιτελείου αλλά και το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γ. Στουρνάρα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Το μήνυμα των ευρωεκλογών δεν έφτασε

Πέρασαν λοιπόν οι εκλογές και τα κόμματα επιδόθηκαν σε εξωφρενικές αναλύσεις εκτός τόπου και χρόνου των εκλογικών αποτελεσμάτων και των μηνυμάτων, που έστειλε ο ταλαίπωρος και σκληρά δοκιμαζόμενος λαός. Ακούγοντας τις ανακοινώσεις, έχω μείνει έκπληκτος από το γεγονός, ότι τα στελέχη και ιδίως οι ηγεσίες των κομμάτων συνεχίζουν, να ζουν στον γυάλινο κόσμο τους μακριά από τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών, που πληρώνουν τις άστοχες πολιτικές τους. Τα κυβερνητικά κόμματα μετά τις ευρωεκλογές δήλωσαν, ότι πήραν το μήνυμα, αλλά πανηγύρισαν, γιατί η σταθερότητα δήθεν δεν απειλήθηκε.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014. Αγαπητέ Υποψήφιε, … να γιατί χάσατε!

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ -
Επικοινωνιολόγου

Είναι γνωστό ότι οι εκλογές, είναι ανταγωνισμός, είναι αγώνας , είναι μάχη, οι εκλογές είναι ΠΟΛΕΜΟΣ.

Μόνο η οργή, η πόλωση, και οι ξεθωριασμένες καταγγελίες δεν αρκούν για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα της νίκης. Χρειάζεται να υπάρχει και θετικιστική οπτική των πραγμάτων. Αυτό είναι μια πρώτη γενική πολιτική αποτύπωση των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Διαβήτης: Η σύγχρονη «μάστιγα» για 900 χιλιάδες Έλληνες



Σχεδόν οι μισοί δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από τη σοβαρή αυτή ασθένεια - Παγκοσμίως οι διαβητικοί ανέρχονται πλέον σε 381 εκατ. και ο αριθμός τους θα αγγίξει τα 600 εκατ. τις επόμενες δύο δεκαετίες
Περί τους 40.000 Έλληνες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με σακχαρώδη διαβήτη, με τα 500 περιστατικά μάλιστα να αφορούν παιδιά, εφήβους και νέους κάτω των 30 χρόνων. Η «δεξαμενή» των διαβητικών στη χώρα μας υπολογίζεται ότι περιέχει 900.000 ασθενείς, ωστόσο εκτιμάται ότι σχεδόν οι μισοί δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από τη σοβαρή αυτή

Ευρωκοινοβούλιο για… Μαρίες Αντουανέτες



Απομονωμένοι από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα της φτώχειας και της λιτότητας, οι εκλεγμένοι των Βρυξελλών και του Στρασβούργου αμείβονται πλουσιοπάροχα, στα όρια της πρόκλησης, ακόμα και για υπηρεσίες που δεν παρέχουν.
       Σε μια εποχή αιματηρών περικοπών στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών, το Ευρωκοινοβούλιο αύξησε τον προϋπολογισμό του κατά 3,3% φέτος. Την άνοιξη άρχισαν εργασίες σε ένα κτίριο αξίας 123 εκατ. ευρώ, που μετονομάστηκε «Wilfried Martens» (προς τιμήν του εκλιπόντος Βέλγου πρωθυπουργού και προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού

Ανασχηματισμός: Τουλάχιστον 10 στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέλει στην κυβέρνηση ο Βενιζέλος



Αφού ο Σαμαράς τον έσωσε από τις εξεταστικές τώρα ας «λουστεί» και τις απειλές του.
Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στη Συγγρού ενόψει ανασχηματισμού.
Η διακίνηση σεναρίων για τις «καραμπόλες» του επικείμενου ανασχηματισμού ή η φημολογούμενη διεκδίκηση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ισχυρότερης συμμετοχής στη νέα κυβέρνηση έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
Τα στελέχη του 2ου και του 4ου κόμματος που κυβερνούν τη χώρα μάχονται για τις υπουργικές καρέκλες και ο καθένας από την πλευρά του δηλώνει ότι δικαιούνται

Θετικές εμφανίσεις για το Α.Δ. Πέλλας σε τουρνουά στο Κιλκίς

Με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα επέστρεψε από το Κιλκίς η αποστολή της Α.Δ. Πέλλας, επανεμφανιζόμενη σε τουρνουά μετά από δύο χρόνια απουσίας. Παρά τις υπηρεσιακές δυσκολίες οι αστυνομικοί της Έδεσσας έδωσαν το παρόν σε μια άρτια διοργάνωση για την οποία αξίζουν τα εύσημα στους υπεύθυνους αστυνομικούς του Κιλκίς και του Παραρτήματος της Αθλητικής Ένωσης Βορ. Ελλάδας.

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ο Σαχινίδης



Θέμα ηγεσίας στην Κεντροαριστερά και εμμέσως στο ΠΑΣΟΚ, θέτει ο Φίλιππος Σαχινίδης με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής». «Το ερώτημα ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν θα το θέσω εγώ. Θα το θέσει η κοινωνική βάση, που θα αντιπροσωπευθεί στο Συνέδριο, όπου θα αξιολογηθούν τα προγράμματα, τα πρόσωπα, ο ηγέτης και η ηγετική ομάδα. Και ο ηγέτης πρέπει να προκύψει από τη βάση με ανοικτή διαδικασία, που αποτελεί κεκτημένο του χώρου μας».

Kowloon Walled City: Η "πόλη της αναρχίας"

Είκοσι ένα χρόνια πέρασαν από όταν έκλεισε η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του πλανήτη. Δείτε ένα νέο, εντυπωσιακό Infographic (Pics)

Την αποκαλούσαν "πόλη της αναρχίας", μιας και δεν υπαγόταν σε καμία γνωστή δομή. Η Kowloon Walled City, παραμένει ο πλέον πυκνοκατοικημένος αστικός ιστός που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης.
Περίπου 50.000 άνθρωποι συνωστίζονταν  σε 28.000 τετραγωνικά μέτρα, στην πόλη που στα καντονέζικα έμεινε γνωστή ως "πόλη του σκότους".

Η μυστική συνάντηση Λαγκάρντ - Στουρνάρα για το χρέος στο Παρίσι



Το μυστήριο γύρω από το ταξίδιαστραπή του Γιάννη Στουρνάρα στο Παρίσι λύθηκε χθες μετά την επιβεβαίωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών την Τρίτη το μεσημέρι. Ο κ. Στουρνάρας μετέβη στο Παρίσι για να συναντηθεί με τη Γαλλίδα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η ίδια θα βρισκόταν για μερικές ημέρες στη γαλλική πρωτεύουσα και όχι στην έδρα του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον, αφού θα συμμετείχε στον

Με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Darwin συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης



Συνάντηση με τον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Darwin κ. John Anictomatis είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και το μέλος του Hellenic Macedonian Association κα. Αγγελική Πούλου.

Στη συνάντηση «κυριάρχησαν» τα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική Ομογένεια του Darwin και, ειδικότερα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες που έρχονται στην Αυστραλία μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Σταθάκης: Ανέφικτη η εξυπηρέτηση του χρέους υπό τις σημερινές συνθήκες.



Η εξυπηρέτηση του χρέους είναι ανέφικτη, υπό τις σημερινές συνθήκες, εκτιμά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, ενώ αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε εθνική διαπραγμάτευση για το χρέος.
Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Σταθάκης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό και πολιτικό βάρος να διαπραγματευτεί και να δεσμεύσει σε μακροχρόνια βάση την οικονομία, η δε έκκληση του κ. Βενιζέλου να συμμετέχουμε στην εθνική προσπάθεια για

Βαρεθήκατε να τραγουδάτε μόνος στη μπανιέρα σας; Ελάτε σε εμάς



Τα μέλη της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ  «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ»  ΩΔΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ σας  προσκαλούν , την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014  και ώρα 20.00’ στον υπαίθριο χώρο του «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΥ» στα Γιαννιτσά.να απολαύσετε μαζί  ένα ‘Μουσικό Απογευματινό’  με εκλεκτούς μεζέδες και ποτά και ζωντανή μουσική.
  Είμαστε μια ευχάριστη παρέα κάθε ηλικίας που μας συνδέει ειλικρινής φιλία και μας αρέσει το καλό ποιοτικό τραγούδι.
         Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας και θα ενισχύσει σημαντικά το έργο και τους στόχους της Χoρωδίας μας.

Έχουν ξεφύγει...Φόρος ιδιοκατοίκησης σε 4 εκατ. νοικοκυριά!



Καμία απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος για τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση δεν προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος που θα ισχύσει για τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους.Η επιστροφή του «φόρου ιδιοκατοίκησης» σημαίνει στην πράξη ότι οι φορολογούμενοι που διαμένουν σε ιδιόκτητες κατοικίες και ήδη πληρώνουν Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, θα επιβαρυνθούν με ένα ακόμη φόρο, που θα επιβληθεί επί ανύπαρκτων στην ουσία «τεκμαρτών εισοδημάτων» με συντελεστές 11%-33%.

Περιοδεία στην Πέλλα της βουλευτού του ΚΚΕ Ελένης Γερασιμίδου



Στην Πέλλα ξαναβρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου. Συνοδευόμενη από στελέχη της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του Κόμματος και έχοντας στο επίκεντρο της περιοδείας της τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών και των οικογενειών τους, βρέθηκε και συζήτησε γι’αυτά σε μονάδες μεταποίησης φρούτων και χωριά της περιοχής.  
     Στη διάρκεια της περιοδείας επισκέφθηκαν τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Άρνισσας και Παναγίτσας, μίλησαν σε συγκεντρώσεις σε καφενεία στο Μαυροβούνι και την Κρύα Βρύση και σε σύσκεψη γυναικών στη Σκύδρα.

New York Times: Η Ελλάδα θα υποστεί συνέπειες από τις αποφάσεις της ΕΚΤ



Εντονη επιφυλακτικότητα για τα νέα μέτρα που εξήγγειλε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), με στόχο την τόνωση της οικονομίας στην ευρωζώνη, εκφράζεται από τη σύνταξη της «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Σε κύριο άρθρο της, η εφημερίδα της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι «μετά από μήνες μιας εξαιρετικά περιορισμένης δράσης, η ΕΚΤ ανακοίνωσε χθες σειρά πολιτικών για να ενισχυθεί η εύθραυστη οικονομία της Eυρωζώνης και να αποτραπεί ο αποπληθωρισμός, πολιτικές που

12χρονη στα Σεπόλια πέθανε επειδή η μητέρα της δεν είχε χρήματα για φάρμακα



Η Αναστασία Σταροκόλτσεβα δεν θα κηδευτεί. Πέθανε την Τρίτη, την ώρα των σχολικών εκδηλώσεων, επειδή η μητέρα της, Κοσμάν Ολένα Νικολάου, δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει τα ακριβά φάρμακα για την αντιεπιληπτική αγωγή που έπρεπε να ακολουθεί το κορίτσι. Η τραγωδία διπλή. Τώρα η μητέρα δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα της κηδείας της 12χρονης κόρης της. Σοκ και οργή. Η θλίψη μεγαλύτερη. Μια ζωή χαμένη, τον 21ο αιώνα, από επιληπτική κρίση. Ενα κορίτσι εξόριστο από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας

Πωλητήρια σε λιμάνια, αεροσκάφη και νερό



Πωλητήριο σε λιμάνια, στις επιχειρήσεις ύδρευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, αλλά και σε αεροσκάφη βάζει η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Αναλυτικά, oλοκληρώθηκε την Πέμπτη η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδειξαν με τις αιτήσεις τους οκτώ επενδυτικά σχήματα, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 7/6



Μην επιλέγεις αυτόν που είναι όμορφος στον κόσμο. Διάλεξε αυτόν που κάνει τον κόσμο σου όμορφο.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 7 Ιουνίου



Γιορτάζουν:
Γεγονότα
913: Ο Κωνσταντίνος Ζ' ο Πορφυρογέννητος ανακηρύσσεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου. Eπιτροπεύεται από ένα συμβούλιο αντιβασιλείας, με επικεφαλής τον πατριάρχη Νικόλαο Μυστικό.

1821: Ο Ιερός Λόχος υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη ηττάται στο Δραγατσάνι από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις. Έπειτα από λίγες μέρες, ο Υψηλάντης θα περάσει τα αυστριακά σύνορα, θα συλληφθεί από τους Αυστριακούς και θα φυλακιστεί....

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ντροπή και αίσχος!! 8χρονη νύφη πέθανε στα χέρια του 40χρονου συζύγου της


Ένα κορίτσι 8 ετών από την Υεμένη, πέθανε τη πρώτη νύχτα του γάμου του εξαιτίας των εσωτερικών τραυμάτων που προκλήθηκαν με την σεξουαλική επαφή με τον 40χρονο σύζυγό του. Οι οργανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζητούν τη σύλληψη του άνδρα που έχει την πενταπλάσια ηλικία του άτυχου παιδιού....

To σχήμα των δακτύλων αποκαλύπτει τις ρίζες μας

 Το σχήμα των ποδοδάκτυλων αποκαλύπτει από πού ήρθαν οι πρόγονοί μας. Υπάρχουν έξι βασικοί τύποι δακτύλων ποδιού.

Τρεις μέρες νηστείας «ξανανιώνουν» το ανοσοποιητικό

Τρεις ημέρες νηστείας μπορεί να τονώσουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, ακόμα και στους ηλικιωμένους και στους πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Με μεγάλη επιτυχία το γλέντι του Εκπολιτιστικού Ομίλου "Η Πέλλα" (εικόνες)



Με  εκπληκτική προσέλευση  και εξαιρετικό κέφι πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 4 Ιουνίου και ώρα 8:30 στο τουριστικό περίπτερο Λόφος (Φιλίππειο), το  παραδοσιακό γλέντι που  διοργάνωσε  ο  Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών   «Η ΠΕΛΛΑ».

Είμαστε περήφανοι που ο κόσμος των Γιαννιτσών  μας αγκαλιάζει γιατί βλέπει τις σημαντικές πολιτιστικές παρεμβάσεις και συμμετοχή μας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.   Αυτό οφείλεται στα μέλη του ομίλου , παλαιά και νέα, απλά μέλη αλλά και τα μέλη του Δ.Σ που με ομοψυχία και διάθεση συνεργασίας, καταβάλουν τα μέγιστα για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει ο όμιλος μας.

Ερχεται Facebook για παιδιά κάτω των 12 ετών

Οι ενήλικες περνούν μπροστά από τον υπολογιστή αρκετές… εργατοώρες. Ανανεώνουν τις προσωπικές τους σελίδες, ανεβάζουν ποστ, κάνουν σχόλια. Γενικώς η ζωή τους κινείται γύρω από τα social media.

Πώς θα μπορούσαν άραγε τα παιδιά να μείνουν εκτός παιχνιδιού;

Χορευτική βραδιά από το λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών (φωτό)

Του Παναγιώτη Νανούδη

Με την παρουσία συμπολιτών της πόλης μας το λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών ολοκλήρωσε μία ακόμη λυκειακή χρονιά. Στο άκουσμα των παραδοσιακών ήχων νεότεροι αλλά και μεγαλύτεροι μαθητές του λυκείου Ελληνίδων χόρεψαν και έδωσαν το δικό τους ρυθμό στο κέντρο των Γιαννιτσών. 

Η Σελήνη δημιουργήθηκε από σύγκρουση σώματος με τη Γη

Μία νέα γεωχημική ανάλυση από γερμανούς επιστήμονες των δειγμάτων επιφανειακών σεληνιακών πετρωμάτων, που έφεραν πριν από δεκαετίες από το φεγγάρι οι αστροναύτες των διαδοχικών αποστολών «Απόλλων» της NASA (1969-1972), φαίνεται να επιβεβαιώνει τη θεωρία για τον βίαιο «τοκετό» του δορυφόρου μας, από την πρόσκρουση ενός μεγάλου ουράνιου σώματος, της λεγόμενης «Θείας», πάνω στη Γη.

Με δύο Ασημένια και ένα Χάλκινο επέστρεψε ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών από το Plovdiv της Βουλγαρίας



Με απόλυτη επιτυχία και αρκετά μεγάλη συμμετοχή, έγιναν την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, οι 1οι Διεθνής Ρεγκάτα Κωπηλασίας “Cherpokov 2014” που διοργάνωσε το Cherpokov Rowing Club, στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Plovdiv (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας.
Στους αγώνες πήραν μέρος περισσότεροι από 150 αθλητές και αθλήτριες από 10 Ομίλους από Βουλγαρία, Fyrom και Ελλάδα.
Προσκεκλημένος στους αγώνες ήταν και ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών ο οποίος συμμετείχε με 7 αθλητές που στελέχωσαν 5 πληρώματα και κατάφερε να κατακτήσει 2 Ασημένια μετάλλια και ένα Χάλκινο.

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Ζευγάρι σκοτώθηκε οδηγώντας ξεχωριστά αυτοκίνητα

Η 26χρονη Κριστίνα Μουνιόζ και ο 31χρονος Νίκολας Κρουζ αποφάσισαν να πάνε με χωριστά αυτοκίνητα στη δουλειά αλλά τους παραμόνευε ο θάνατος...

 

Ήρθε στην Ελλάδα το Google Street View



Η διαδραστική υπηρεσία Street View, που εμπλουτίζει τους ψηφιακούς χάρτες της Google, είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα, επιτρέποντας την τρισδιάστατη εικονική περιήγηση στους δρόμους της Ελλάδας, σε χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά και στο εσωτερικό κάθε είδους ιδιωτικών επιχειρήσεων, με εικόνες από κάμερες λήψης 360 μοιρών.

Η Ελλάδα θα είναι η 56η χώρα στον κόσμο (η πρώτη ήταν οι ΗΠΑ το 2007), όπου θα διατεθεί η συγκεκριμένη διαδικτυακή υπηρεσία, στην οποία οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση μέσω του υπολογιστή τους, της ταμπλέτας ή του κινητού τηλεφώνου τους, από οποιοδήποτε σημείο βρίσκονται.

Η Γερμανία επέστρεψε στην Ελλάδα δύο έργα τέχνης του κυκλαδικού πολιτισμού

Του Βασίλη Δαλιάνη

Πρόκειται για ειδώλια του Κυκλαδικού Πολιτισμού συμβολίζουν τη στιγμή της γέννησης της Ευρώπης

Ελεύθερος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτσης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στις ανακρίτριες και τον αρμόδιο εισαγγελέα της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Κουκούτσης.

Oμολογία σοκ από τη Vodafone: Κρατικές υπηρεσίες παρακολουθούν πολίτες.



Σεισμό αναμένεται να προκαλέσει η παραδοχή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone ότι κρατικές υπηρεσίες στις χώρες που δραστηριοποιείται δίχως καν να ζητήσουν την άδειά της, υποκλέπτουν και καταγράφουν τις συνομιλίες πολιτών από κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα η εταιρεία σε έκθεσή της τονίζει πως οι κρατικές υπηρεσίες είχαν εγκαταστήσει στο δίκτυό της - όπως και στα δίκτυα άλλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων- συστήματα άμεσης πρόσβασης. Ενδεικτικό είναι πως επισήμως έχουν υποβληθεί 8.602 αιτήματα για πρόσβαση σε στοιχεία

Σέξι «Μουντιάλ»: Καλλονές σκοράρουν μόνο με τα... εσώρουχά τους

Με διαιτητή τον... τυχεράκια Ολλανδό άσο, Άντι Βαν ντερ Μέιντε, 32 καλλονές από οκτώ χώρες έκαναν το δικό τους... ημίγυμνο τουρνουά

Ένα... μίνι Μουντιάλ με «καυτές» παρουσίες διοργανώθηκε στα πρότυπα και στο πλαίσιο του επίσημου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ξεκινά στις 12 Ιουνίου στη Βραζιλία.

Με τα στήθη έξω κυκλοφορούν στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα ζητάνε να μην είναι παράνομο να κυκλοφορούν...τόπλες!!!

H κόρη του Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ, έδωσε το σύνθημα. Ηταν μια εβδομάδα, περίπου, πριν όταν η Σκάουτ Γουίλις πέταξε τα ρούχα της και άρχισε να κυκλοφορεί γυμνή στους δρόμους της Νέας Υόρκης διαμαρτυρόμενη για τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο. Το παράδειγμά της ακολούθησε ένα τσούρμο γυναικών που πέταξε τα ρούχα του και έκανε τη βόλτα του στους δρόμους της αμερικανικής πόλης.

Παραγωγοί Β.Ελλάδας: Οι Ελληνες ντρέπονται να μαζέψουν φρούτα



Ακούγεται παράξενο, αλλά είναι μια κοινωνική πραγματικότητα για την οποία δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια. Οι Ελληνες, ακόμα και σε περίοδο υψηλής ανεργίας, είναι αρκετά επιλεκτικοί ως προς τα επαγγέλματα που δέχονται να κάνουν.
Ανάμεσα σε αυτά που δεν… πλησιάζουν είναι αυτό της συγκομιδής εποχιακών φρούτων (ροδάκινα και κεράσια). Οπως σημειώνει σε άρθρο του το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι παραγωγοί της Β. Ελλάδας, αγωνιούν ότι οι καρποί, που δεν χτυπήθηκαν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, θα σαπίσουν πάνω στα δέντρα αν ακολουθήσουν πιστά το γράμμα

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον ιό που «χτυπά» κινητά τηλέφωνα και tablets

Ανακοίνωση μετά την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού ( TROJAN ), με την ονομασία “Simplelocker”, το οποίο προσβάλλει κινητά τηλέφωνα και
tablets (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ANDROID και κρυπτογραφεί τα αρχεία του χρήστη τους εξέδωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «με την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή γίνεται ανίχνευση για ύπαρξη εξωτερικού μέσου αποθήκευσης, όπως SD κάρτα μνήμης, σκανάροντάς την για αρχεία τύπου ".jpeg, .jpg, .png, .bmp, .gif, .pdf, .doc, .docx, .txt,

Σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Α.Ο. Φίλιππου Πεντ/νου Γιαννιτσών

Ο προεδρος του Α.Ο. Φιλιππου Πεντ/νου Γιαννιτσων
Μαλαματιδης Δημητριος
Προεδρος  Μαλαματιδης Δημητριος
Α/προεδρος Αργυροπουλος Ευαγγελος 
Γ.γραμματεας Γιουψανη Κατερινα


Ταμιας Μουρουζης Ευαγγελος
Υπευθυνος παιδικων ακαδημιων Παπαδοπουλος Χρηστος
Γεν.αρχηγος Καλοιδης Κωντ/νος

811 άτομα θα εισαχθούν φέτος στις στρατιωτικές σχολές



Στους 811 ανέρχεται ο αριθμός των εισαχθέντων στις στρατιωτικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Ο αριθμός καθορίστηκε με το ΦΕΚ 1469 το οποίο μεταξύ των άλλων ορίζει ότι στις στρατιωτικές σχολές δεν είναι δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως επιλαχόντων, για πλήρωση τυχόν κενών θέσεων οι οποίες δημιουργούνται λόγω μη παρουσιάσεως, παραιτήσεως ή απομακρύνσεως υποψηφίων, που έχουν κριθεί εισακτέοι στις Σχολές αυτές, βάσει των αποτελεσμάτων που εκδόθηκαν από το ΥΠΑΙΘ. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι δεν έχει γίνει η κατανομή των 811 θέσεων ανά κατηγορία

Ο Αντώνης αγάπησε (πάλι) την Ντόρα.Τα είπαν μετά από δύο χρόνια.



Ελιωσαν οι πάγοι στη σχέση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αφού οι δύο τους συναντήθηκαν μυστικά σήμερα το μεσημέρι στο πατρικό του Αντώνη Σαμαρά στη Μουρούζη. Οι φήμες που ήθελαν τη συνάντηση να γίνεται ενόψει του ανασχηματισμού τελικά επιβεβαιώθηκαν.
Η συνάντηση που είχε διάρκεια 40 λεπτών έγινε με άκρα μυστικότητα από τις 12.30 έως τις 13.10 και πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με σαφή διάθεση και από τους δύο να

Το πρόγραμμα μεταδόσεων αγώνων του Μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας.Πότε παίζει η Εθνική Ελλάδας.



Το τηλεοπτικό πρόγραμμα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Mundial) της Βραζιλίας, το οποίο ξεκινά στις 12 Ιουνίου, ανακοίνωσε η ΝΕΡΙΤ.
Οι υποχρεώσεις της Εθνικής μας ξεκινούν το Σάββατο 14 Ιουνίου  στις 19:00 με αντίπαλο την Κολομβία. Ακολουθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Ιουνίου (01:00), η αναμέτρηση με την Ιαπωνία, ενώ κλείνει την παρουσία της στη φάση των ομίλων την Τρίτη 24 Ιουνίου το βράδυ στις 23:00 κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Εβδομάδα συγκέντρωσης τροφίμων για την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης,Πέλλης και Αλμωπίας.



Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας διοργανώνει ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ στα Γιαννιτσά για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Παναγία η Ελεούσα», το οποίο επί σειρά ετών εξυπηρετεί τους οικονομικά αδύναμους αδελφούς μας.
Η συλλογή των προσφορών θα γίνεται καθημερινά σε όλους τους ενοριακούς ναούς των Γιαννιτσών από το Σάββατο 7 μέχρι και το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014.
Ιδιαίτερη αξία για την κάλυψη των αναγκών του έχουν συγκεκριμένα προϊόντα όπως: