Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Αντίστροφη μέτρηση για ανασχηματισμό. «Κλειδώνουν» τα ονόματα το Σαββατοκύριακο



Κορυφώνονται οι διεργασίες για τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα πρόσωπα που θα στελεχώνουν το υπουργείο Οικονομικών.
Εν μέσω των ρυθμίσεων των τελευταίων λεπτομερειών, «κλειδώνουν» το Σαββατοκύριακο τα ονόματα των υποψηφίων να συμμετάσχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαρά έχει από το πρωί αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, με αιχμή τη ριζική αναδιάρθρωση του οικονομικού επιτελείου αλλά και το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γ. Στουρνάρα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, νέα σενάρια τροφοδότησε η συνάντηση που είχε χθες ο Πρωθυπουργός με τη βουλευτή Επικρατείας Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη στη «Ν», το ραντεβού με την κ. Μπακογιάννη έγινε, κατόπιν δικού της αιτήματος, στην πατρική οικία του κ. Σαμαρά στην οδό Μουρούζη.
Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την πλευρά της πρώην υπουργού, συζήτησαν κατά τη διάρκεια της 40λεπτης συνάντησης το εκλογικό αποτέλεσμα, τις κινήσεις στην οικονομία για το επόμενο άμεσο διάστημα καθώς και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες από το Σεπτέμβριο και μετά.
Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ
Νέα κόντρα ξέσπασε, εν τω μεταξύ, το Σάββατο μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τον επικείμενο ανασχηματισμό.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, χρεώνοντάς της πως τον χρησιμοποιεί ως «πρόσχημα για να δείξει ότι αντιλήφθηκε το μήνυμα της κάλπης».
«Στην πραγματικότητα», συμπληρώνει, «αναζητά εξίσου πρόθυμους εκτελεστές των μνημονίων, την ίδια στιγμή που κλείνει και τη Βουλή για να τα εφαρμόσει με τον πλέον ανώδυνο για την ίδια τρόπο».
Καλή φώτιση ευχήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της γιορτής του Αγίου Πνεύματος και απαντώντας του στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Κατανοούμε τη αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες του και να συντηρήσει τεχνητά το κλίμα καθημερινών καταγγελιών. Τώρα καταγγέλλει και τον ανασχηματισμό πριν ακόμα γίνει…», παρατήρησε ο κ. Κεδίκογλου και κατέληξε: «Ενόψει και της γιορτής του Αγίου Πνεύματος ευχόμαστε καλή φώτιση!».
Τη θέση ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός δεν σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής υπέρ του λαού εξέφρασε από την πλευρά του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι στην κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού, που όλοι μοιάζει να μιλάνε με όλους, ούτε ο ανασχηματισμός της σημερινής κυβέρνησης, ούτε οι γέφυρες που ρίχνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σηματοδοτούν αλλαγή πολιτικής υπέρ του λαού», ανέφερε μεταξύ άλλων.
newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου