Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ανασχηματισμός: Τουλάχιστον 10 στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέλει στην κυβέρνηση ο Βενιζέλος



Αφού ο Σαμαράς τον έσωσε από τις εξεταστικές τώρα ας «λουστεί» και τις απειλές του.
Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στη Συγγρού ενόψει ανασχηματισμού.
Η διακίνηση σεναρίων για τις «καραμπόλες» του επικείμενου ανασχηματισμού ή η φημολογούμενη διεκδίκηση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ισχυρότερης συμμετοχής στη νέα κυβέρνηση έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
Τα στελέχη του 2ου και του 4ου κόμματος που κυβερνούν τη χώρα μάχονται για τις υπουργικές καρέκλες και ο καθένας από την πλευρά του δηλώνει ότι δικαιούνται
περισσότερους υπουργικούς θώκους.
Πρώτος απ' όλους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Το κόμμα του 8% ζητά να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην κυβέρνηση... Πού ακούστηκε ότι ένα κόμμα που το ψήφισε μόλις το 8% των Ελλήνων – και μάλιστα με συνεργασίες και όχι ως ΠΑΣΟΚ – ζητά να έχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο νέο υπουργικό συμβούλιο;
Πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν μάλιστα πολιτικό θράσος από τον Βενιζέλο να περιφέρει το πολιτικό πτώμα του ΠΑΣΟΚ ζητώντας υπουργεία.
Την ίδια ώρα δείχνει να αναζητά ένα πρόσωπο, πέραν της κοινοβουλευτικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ, που θα υπουργοποιηθεί και θα συμβολίσει εκ των πραγμάτων το άνοιγμα προς την ευρύτερη Κεντροαριστερά.
Αλήθεια, για ποια κεντροαριστερά μιλά ο κ. Βενιζέλος; Τι σχέση έχει ο ίδιος με την κεντροαριστερά; Το όνομά του έχει συνδεθεί με τις πιο βάρβαρες και αντιλαϊκές πολιτικές και όσο και αν προσπαθεί να μας θυμίσει ότι κάποτε ήταν σοσιαλιστής, δεν πείθει...
Ο Αντώνης Σαμαράς δε φαίνεται – σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες – να συναινεί στην αλλαγή των αριθμητικών ενδοκυβερνητικών ισορροπιών εις βάρος της ΝΔ, αλλά φαίνεται πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Ο Βενιζέλος ξέρει πως να τον εκβιάζει και με λίγα λόγια τον “κρατά στο χέρι”.
Ποιος φταίει όμως γι' αυτό; Μα φυσικά ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και οι βουλευτές της ΝΔ.
Αυτοί που κάλυψαν και καλύπτουν μέχρι σήμερα τον κ. Βενιζέλο για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, για τα υποβρύχια, για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, αλλά και για τις μεγάλες ευθύνες του τα πρώτα χρόνια των μνημονίων.
Ποιος ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του κ. Βενιζέλου; Οι βουλευτές της ΝΔ έπειτα από εισήγηση Σαμαρά.
Ποιος κάλυψε στην εξεταστική για τα υποβρύχια τον κ. Βενιζέλο; Οι βουλευτές της ΝΔ έπειτα από εισήγηση Σαμαρά.
Ποιος κατηγορούσε τον κ. Βενιζέλο για διαπλοκή και τώρα τον βγάζει στον... αφρό; Οι βουλευτές της ΝΔ έπειτα από εισήγηση Σαμαρά.
Ας μην αναρωτιούνται λοιπόν στη Συγγρού, πώς είναι δυνατόν να ζητά ο Βενιζέλος τώρα υπουργεία... Ο ίδιος είχε και έχει απίστευτο θράσος, αλλά το θάρρος του το έδωσε ο Σαμαράς και οι βουλευτές της ΝΔ με τη στάση τους.
Και αν τον δείτε και κατά Συγγρού μεριά μην απορήσετε... συνεταιράκι είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου