Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Σοκ στην Καστοριά από την άγρια δολοφονία 22χρονης φοιτήτριας


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καστοριάς από την άγρια δολοφονίας μίας 22χρονης φοιτήτριας από τον 35χρονο φίλο της, που ομολόγησε την πράξη του.

Ο δράστης έσφαξε την κοπέλα και στη συνέχεια την εγκατέλειψε κοντά στη λίμνη της Καστοριάς, όπου εντοπίστηκε από την αστυνομία τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη φέρει 10 μαχαιριές στην καρδιά και βρέθηκε με ένα κατσαβίδι καρφωμένο στο λαιμό της.

Η αστυνομία έφτασε τυχαία στα ίχνη του δράστη, όταν προσπάθησε να τον σταματήσει στο Πολύκαρπο Κιλκίς για έναν τυπικό έλεγχο.  Εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα με το αυτοκίνητό του...

Το 45% των Ελλήνων δεν έχει μπει ποτέ στο Ίντερνετ


Άγνωστη …λέξη ακόμα και σήμερα αποτελεί το διαδίκτυο σχεδόν για έναν στους δύο Έλληνες καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat τα οποία δημοσιεύτηκαν τη Τετάρτη, το 45% των Ελλήνων μεταξύ 16 και 74 ετών δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ Ιντερνετ.

Παρά το γεγονός ότι το αντίστοιχο ποσοστό έφτανε το 65% πριν πέντε χρόνια, η χώρα μας εξακολουθεί να κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη όσον αφορά στη μη ενασχόληση με το Ιντερνετ, επιβεβαιώνοντας το ψηφιακό χάσμα στην Ευρώπη των 27...

Σαν Σήμερα, 17 Δεκεμβρίου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα
1790: Ανακαλύπτεται στην πόλη του Μεξικού το πέτρινο ημερολόγιο των Αζτέκων.
1817: Δημοσιεύεται το νέο Σύνταγμα των Ιόνιων Νησιών, το οποίο, παρά την ύπαρξη Γερουσίας και Βουλής, δεν μπορεί να θεωρηθεί φιλελεύθερο, αφού ο άγγλος αρμοστής διατηρεί το δικαίωμα της αρνησικυρίας. Το Σύνταγμα αυτό ίσχυσε μέχρι την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

1825: Αρχίζει η τρίτη και τελευταία πολιορκία του Μεσολογγίου...

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Europa League: Με Ουντινέζε και Ρούμπιν Καζάν κληρώθηκαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αντίστοιχα


Δύσκολο το έργο που επεφήλαξε η κλήρωση στη φάση των «32» του Europa League για τον ΠΑΟΚ καθώς θα αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο του Ιταλικού πρωταθλήματος Ουντινέζε. Ωστόσο ο δικέφαλος του βορρά έχει αποδείξει στην μέχρι τώρα φετινή ευρωπαϊκή του πορεία ότι είναι ικανός για μεγάλα πράγματα. Ευκολότερο το έργο για τον Ολυμπιακό που θα αντιμετωπίσει την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων. Ρούμπιν Καζάν.

Ο ΠΑΟΚ έπεσε με την Ουντινέζε. Φυσικά, μια ομάδα από το ιταλικό πρωτάθλημα, πάντα είναι δύσκολος αντίπαλος. Σε περίπτωση πρόκρισης, ο ΠΑΟΚ του Μπόλονι (συνεχίζει, όπως είπε στη συζήτηση που είχε με τον Π. Κωνσταντινίδη) θα τεθεί αντιμέτωπος της Αλκμααρ ή της Αντερλεχτ...

Εξάρθρωσαν τεράστιο κύκλωμα πορνογραφίας


Εκατόν δώδεκα άτομα συνελήφθησαν σε 22 χώρες στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης κατά της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Europol.

«Ταυτοποιήσαμε μέχρι στιγμής 269 ύποπτους σε 22 χώρες και συλλάβαμε 112 άτομα» δήλωσε ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουεινράιτ, από την Χάγη.
Η «Επιχείρηση Ίκαρος» όπως ονομάστηκε, είχε ως στόχο «όσους ανταλλάσσουν πιο σκληρές μορφές βίντεο, που δείχνουν κυρίως βρέφη και παιδιά να κακοποιούνται σεξουαλικά και να βιάζονται. Οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται και άλλες συλλήψεις»...

Πιο πλούσια γυναίκα της μουσικής βιομηχανίας η Gaga


Αναρωτιέστε ποια είναι η πιο πλούσια γυναίκα της μουσικής βιομηχανίας; Η Lady Gaga κρατάει πλέον άλλη μια πρωτιά στα χέρια της καθώς, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, τα κέρδη της, από το album της «Born This Way» ανέρχονται στο ποσό των 90 εκατομμυρίων δολαρίων, με πωλήσεις άνω των 8 εκατομμυρίων αντίτυπων παγκοσμίως.

Στο νούμερο δύο συναντάμε μια νέα είσοδο, και ίσως μια μεγάλη έκπληξη. Η νεαρή ανερχόμενη τραγουδίστρια Taylor Swift το τελευταίο χρόνο φαίνεται να «έβαλε στη τσέπη» της ούτε λίγο ούτε πολύ 45 εκατομμύρια δολάρια!

Καμία νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις διαβεβαίωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος


Μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές και όχι με επιβολή νέων μέτρων με μειώσεις μισθών και συντάξεων θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το δημοσιονομικό της πρόβλημα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης οτι όταν ανέλαβε τον Ιούνιο του 2011, είχε πλήρη γνώση πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση και πρόσθεσε ότι δεν ήταν προσωπικές επιλογές του τα οικονομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι...

«Βαριά» καταδίκη Σιράκ για 28 αργομισθίες υπαλλήλων επί δημαρχίας του στο Παρίσι


Αίσθηση προκάλεσε η πρωτοφανής για τη Γαλλία καταδίκη ενός προέδρου της Δημοκρατίας, του Ζακ Σιράκ, ηλικίας 79 ετών, σε δύο ετών φυλάκιση με αναστολή για υποθέσεις αργομισθιών. Ο Σιράκ κρίθηκε ένοχος «υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος», «κατάχρησης εμπιστοσύνης» και «παράνομης οικειοποίησης συμφερόντων», σχετικά με 28 εικονικές θέσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το δήμο Παρισιού την εποχή 1990-95, όταν ήταν δήμαρχος και ηγέτης του δεξιού κόμματος RPR.
Το δικαστήριο εκτίμησε ότι χρησιμοποίησε οικονομικούς πόρους του δήμου προς όφελος των προεκλογικών και κομματικών του συμφερόντων...

Στα 481.000 δολάρια ο νέος μισθός της Αυστραλής πρωθυπουργού


Έξτρα μπόνους έλαβαν η πρωθυπουργός ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βουλευτές και γερουσιαστές του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Αυστραλίας καθώς δέχτηκαν όλοι αύξηση 31% στον ετήσιο μισθό τους.

Ο μισθός της πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ, από 367.000 που ήταν έως τώρα έφτασε τις 481.000 δολάρια το χρόνο δηλαδή μεγαλύτερο από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον...

Αγρότες, ιδιοκτήτες πισίνας, με εισόδημα 132 ευρώ το μήνα !


Αγρότες, ιδιοκτήτες πισίνας, με εισόδημα 132 ευρώ το μήνα !Η πλειοψηφία των αγροτών στην Ελλάδα φοροδιαφεύγει και μάλιστα με το νόμο που τους επιτρέπει να μην τηρούν βιβλία και στοιχεία. Την ίδια ώρα που τα περιουσιακά τους στοιχεία μαρτυρούν ότι αρκετοί από αυτούς δεν είναι τόσο φτωχοί όσο θέλουν να φαίνονται.

Όσο κι αν φαντάζει απίθανο, ο μέσος όρος των αγροτικών εισοδημάτων που δηλώνουν 1.031.792 άτομα στην Ελλάδα, είναι 1.578 ευρώ το χρόνο ή 132 ευρώ το μήνα. Από το σύνολο οι 900.000 δηλώνουν εισόδημα 815 ευρώ το χρόνο, ενώ μόλις 40 άτομα σε όλη τη χώρα δηλώνουν εισοδήματα από αγροτικές επιχειρήσεις που ξεπερνούν τις 60.000 ευρώ το χρόνο.
Τα στοιχεία προέρχονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και τα αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο, Νίκος Καραβίτης μιλώντας προχθές σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Απόλυση για το 50% των υπαλλήλων


Απολύσεις... με Task Force στο Δημόσιο και εφεδρεία νούμερο δύο για τους πενηντάρηδες το 2012 ετοιμάζουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εναρκτήριο λάκτισμα στον Αρμαγεδδώνα που έρχεται για τους εργαζομένους στο Δημόσιο αποτελεί η αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας, την οποία επιβεβαίωσε χθες επισήμως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.

Ταυτόχρονα βέβαιη θεωρείται η απομάκρυνση του ενός από τους δύο υπαλλήλους που υπηρετούν σήμερα στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στο στενό πυρήνα του κράτους, καθώς τρόικα και κυβέρνηση...

Σαν Σήμερα, 16 Οκτωβρίου


Γεγονότα

1497: Ο πορτογάλος θαλασσοπόρος Βάσκο Ντα Γάμα περιπλέει το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας.

1773: Οι κάτοικοι της Βοστόνης αδειάζουν στο Λιμάνι της Βοστόνης το φορτίο τριών βρετανικών καραβιών που μεταφέρουν τσάι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον φόρο που επέβαλλαν οι βρετανικές Αρχές στο τσάι που προερχόταν από τις αποικίες. Το γεγονός αυτό θα μείνει γνωστό ως το Τσάι Πάρτι της Βοστόνης (Boston Tea Party).

1803: Εξήντα (κατ' άλλους 22) Σουλιωτοπούλες χορεύουν το χορό του Ζαλόγγου και πέφτουν στο γκρεμό μαζί με τα παιδιά τους, για να μην παραδοθούν στους Τούρκους.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αναγνώστης σχολιάζει τον τοπικό τύπο


Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή από αναγνώστη του blog μας:

Με  έκπληξη  διάβασα  σήμερα  τον  Λόγο  της  Πέλλας  το  πρωί  στο  καφενείο  και  δεν  πίστευα  στα  μάτια  μου. Μπα  λάθος  διαβάζω  σκέφτηκα, δεν  βλέπω  καλά . Τα  μάτια  μου  με  γελάνε  σκέφτηκα ,και  φόρεσα  τα  γυαλιά  μου  να  διαβάσω  καλύτερα. Ένας χρόνος χαμένος για την δημοτική αρχή Πέλλας. Με ερωτηματικό στο τέλος. Αυτά στο πρωτοσέλιδο γιατί μέσα στην σελίδα 6 τα συμπεράσματα είχαν ήδη βγει και δεν υπήρχαν πια ερωτηματικά. Διαβάζοντας το ρεπορτάζ της Κυρίας Κουστογλίδου-Παπαδοπούλου έμεινα άφωνος  και γεμάτος ερωτηματικά...

“Χριστουγεννιάτικη Συναυλία” του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών


Το Αλεξάνδρειο Ωδείο, της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, το Σάββατο 17/12/11 και ώρα 20.00 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.
Συμμετέχουν τα εξής φωνητικά και οργανικά σύνολα: Βυζαντινή χορωδία με χοράρχη τον Νίκο Χανουμίδη, σύνολο καθηγητών παραδοσιακής μουσικής, Παιδική χορωδία με μαέστρο την Μυροφόρα Αντωνιάδου, Μικτή Χορωδία με μαέστρο την Βασιλική Κατσούκα, σύνολο βιολιών της Μάχης Κυπραίου καθώς και η Ορχήστρα του Ωδείου σε σύμπραξη με τις χορωδίες Νέων (προετοιμασία: Βαγγέλης Μπουσμαλής) και Μικτής , υπό την διεύθυνση του Γιάννη Ζγούρα. Συμμετέχει επίσης...

«Γιατί δε μετράς προβατάκια»; Το νέο βιβλίου του Γιαννιτσώτη συγγραφέα Μάκη Τσίτα

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Μάκη Τσίτα με τίτλο Γιατί δε μετράς προβατάκια;
Πρόκειται για μία πρωτότυπη και χιουμοριστική ιστορία που, όπως γράφει και η συγγραφέας και κριτικός Ελένη Χωρεάνθη στη Βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας, «έχει κρυμμένα πολλά τρυφερά μυστικά και ομορφιές και θα το αγαπήσουν όλα τα παιδάκια που θα έρθουν σε επαφή μαζί του. Παράλληλα, μαθαίνει και τις μητέρες πώς να αντιμετωπίζουν τη δυσκολία των μικρών παιδιών που αρνούνται να κοιμηθούν»

 Η Μαρία-Χριστίνα δε νυστάζει. Δε θέλει να κοιμηθεί.  Η μαμά όμως της λέει να κλείσει τα ματάκια της και να μετρήσει προβατάκια. Η Μαρία-Χριστίνα...

Σύλληψη 36χρονου από την Βουλγαρία στην Έδεσσα


Στην σύλληψη 36χρονου ανδρός από την Βουλγαρία προχώρησε πριν λίγες ημέρες στην Έδεσσα η Αστυνομική Διεύθυνση καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Βουλγαρικών Αρχών όπου είχε καταδικαστεί σε 3 χρόνια φυλάκιση για σεξουαλικό έγκλημα με χρήση βίας και απειλής...

Πολιτική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Σοφία Σακοράφα



Την πολιτική της συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Σοφία Σακοράφα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Η ίδια ξεκαθάρισε πάντως ότι παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός συνασπισμού εξουσίας στη βάση μιας αντιμνημονιακής πολιτικής.

Παρέμβαση έκανε και ο Μανώλης Γλέζος, σημειώνοντας ότι η συνεργασία είναι προεκλογική, εκλογική, μετεκλογική...

Δήλωνε πατέρας 19 παιδιών, έπαιρνε επίδομα 7.980 ευρώ

Οι σφραγίδες του «πολύτεκνου» πρώην αστυνομικού
Πρώην αστυνομικός είχε τινάξει την μπάνκα των επιδομάτων για πολυτέκνους. Δήλωνε συνολικά δεκαεννέα (19) παιδιά και εισέπραττε το μήνα 7.980 ευρώ από επιδόματα.

Παραιτήθηκε το 2001 από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας όπου υπηρετούσε και είναι 54 ετών.
Συνελήφθη χθες το απόγευμα στον ΟΑΕΔ Νίκαιας όταν πήγε να εισπράξει τα επιδόματα για τα 19 παιδιά των οποίων εμφανίζονταν ως πατέρας.
Το σύνολο των επιδομάτων που εισέπραξε με τις πλαστογραφίες φθάνει στα 155.000 ευρώ.
Στο σπίτι του, στα Κάτω Πατήσια βρέθηκαν 60 πλαστές σφραγίδες με τις οποίες...

Ξεκίνημα για τη μάχη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ


Ετοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα αποτυπώνουν το «στίγμα» των αποφάσεών του ο Γ. Παπανδρέου. Καθαρές επιλογές που να μην τραυματίζουν την παράταξη, ούτε να υπονομεύουν την κυβέρνηση, η συμφωνία με Ευ. Βενιζέλο

Ετοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα αποτυπώνουν το «στίγμα» των αποφάσεών του για την «επόμενη ημέρα» στο ΠΑΣΟΚ -ακόμη και τη μη διεκδίκηση της επανεκλογής του στην ηγεσία- είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, που χθες το απόγευμα είχε το πρώτο κορυφαίο, εσωκομματικού ενδιαφέροντος τετ α τετ με τον υπουργό Οικονομικών, Β. Βενιζέλο...

Στο Μαξίμου σήμερα η τρόικα και ο Ράιχενμπαχ


Με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν, Ματίας Μόρς, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κλάους, Μάζουχ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συναντηθεί, σήμερα στις 11 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.
Ακολούθως οι εκπρόσωποι της τρόικας, θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της Νεας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη 13:15. 
Ο πρωθυπουργός θα έχει ραντεβού στο Μαξίμου και με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης Χορστ Ράϊχενμπαχ, στις 12:30...

Σαν Σήμερα, 15 Δεκεμβρίου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα

533: Ο βυζαντινός στρατηγός Βελισάριος νικά τους Βάνδαλους στη μάχη του Τρικάμαρου και καταλύει το επί της Αφρικής βασίλειό τους.
1806: Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Επτανήσου Πολιτείας, με το οποίο παραγκωνίζεται ο ρόλος της Υψηλής Πύλης. Αυτό το Σύνταγμα δεν θα ισχύσει ποτέ.
1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας συνιστά με θέσπισμα τα πρώτα δικαστήρια στην Ελλάδα.
1920: Οι Σύμμαχοι, μετά την επάνοδο του Κωνσταντίνου στο θρόνο, επιβάλουν οικονομικό αποκλεισμό στην Ελλάδα...

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για ναρκωτικά στα Γιαννιτσά


Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα τρεις αλλοδαποί , δύο Αλβανοί 25 και 20 ετών και ένας Γεωργιανός 17 ετών, διότι ο 25χρονος προμήθευε στους άλλους δύο ποσότητες κάνναβης , από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών . 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο του Ι.Χ επιβατικού αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι δύο Αλβανοί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 21,1 γραμμάρια κάνναβης, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι λίγη ώρα πριν ο 25χρονος είχε προμηθεύσει με ποσότητα κάνναβης και έναν 17χρονο πολίτη Γεωργίας. ..

Δύο νεκροί ο τραγικός απολογισμός δύο τροχαίων στην επαρχία Γιαννιτσών


Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο το άσχημο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο το οποίο αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οδηγοί της “Εθνική” οδού Έδεσσας-Χαλκηδόνας.

Στο 64ο χιλιόμετρο της Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας δίκυκλη μοτοσυκλέτα με οδηγό έναν 77χρονο, συγκρούστηκε με νταλίκα που οδηγούσε...

Μ. Κεφαλογιάννης: Αίτημα να ανοίξει ο «φάκελος φοροδιαφυγή»


Με αφορμή τις καταγγελίες του τέως γγ. Πληροφοριακών συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη περί φοροδιαφυγής, αλλά και την απώλεια εσόδων του κράτους 13 δισ. ευρώ ετησίως, από τη φοροδιαφυγή, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ζητά να ανοίξει το θέμα στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Με επιστολή του στον πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ζητά να κληθούν προς ακρόαση όλοι οι υπουργοί Οικονομικών από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές μέχρι σήμερα, ο πρώην γγ. πληροφοριακών συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης καθώς και ο Νικόλαος Λέκκας διευθυντής σχεδιασμού και ελέγχων του ΣΔΟΕ.

Καψής: Αν δεν υπογράψουμε τη συμφωνία θα βρεθούμε εκτός ευρώ


«Τα μέτρα που χρειάζονται να ληφθούν, θα ληφθούν από την παρούσα κυβέρνηση», ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, στο πρώτο μπρήφινγκ των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Καψής αναφέρθηκε στη δέσμευση των κομμάτων να στηρίξουν τα μέρα που απορρέουν από την νέα δανειακή σύμβαση και το PSI, αποφεύγοντας να αποκλείσει τη λήψη νέων μέτρων, εάν αυτά ζητηθούν ως προαπαιτούμενο από την Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι...

Ο πατέρας του αιώνα (vid, pics)!

Η εσωτερική δύναμη, η ψυχή κάποιων ανθρώπων σαν τον Χόιτ, κινεί γη και ουρανό!

Στα 70 του ο Ντικ Χόιτ κολυμπάει 3,8 χλμ., τρέχει 42.195 μ. και ποδηλατεί 180 χλμ. σερί, κουβαλώντας πάντοτε τον τετραπληγικό γιο του...

Έγραψα και έσβησα καμία 20αριά φορές την εισαγωγή. Πως να ξεκινήσεις και πως να περιγράψεις κάτι τέτοιο; Τη λύση μου την έδωσε το ίδιο το απίστευτο βίντεο-ντοκουμέντο μίας ιστορίας για τη δύναμη που σου δίνει η αγάπη και έτσι η αρχή είναι το φινάλε. Αυτό δηλαδή που έγραψε ο Απόστολος Παύλος στην επιστολή του προς Φιλιππισίους: «Μπορώ να κάνω τα πάντα μέσω αυτού που μου δίνει δύναμη!»..

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου


Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα, η συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Στη συνάντηση, η οποία έγινε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους, οι δύο άντρες συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και για την «επόμενη ημέρα» του Κινήματος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει, μέχρι στιγμής, ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, όπως και άλλα κορυφαία στελέχη του Κινήματος, πιστεύει ότι...

Δ. Σπινέλλης : Έτσι παίρνουν τις «μίζες» οι εφοριακοί


Έσοδα 13 δισ. ευρώ, ποσοστό 5%-6% επί του ΑΕΠ, χάνει κάθε χρόνο το κράτος από τη φοροδιαφυγή, που οργιάζει στη χώρα μας, κατατάσσοντάς την Ελλάδα στη θέση του πρωταθλητή ανάμεσα στις χώρες- μέλη του ΟΟΣΑ.

Συγκλονιστικά στοιχεία για το ύψος της φοροδιαφυγής που πνίγει τα έσοδα του προϋπολογισμού ήρθαν χθες το φως της δημοσιότητας, στη διάρκεια εκδήλωσης του ΕΛΙΑΜΕΠ, όπου ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ. Οικονομικών, Διομήδης Σπινέλλης, μίλησε για τη διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό...

Τραγική η κατάσταση της κτηνοτροφίας στην Πέλλα σύμφωνα με ανακοίνωση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου


Οι πολιτικές των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι κυριότερες αιτίες που η Ελληνική κτηνοτροφία έχει βρεθεί σε τέλμα. Ο νομός μας δεν αποτελεί εξαίρεση σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Πέλλας. Ο Σύλλογος κάνει λόγο για υπερβολικό κόστος παραγωγής το οποίο διογκώνεται καθημερινά σε αντίθεση με τις τιμές που πουλούν οι παραγωγοί γάλακτος και κρέατος και οι οποίες πέφτουν συνεχώς. Μέσα στον Δεκέμβριο πάντως οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν με κινητοποιήσεις προκειμένου να ικανοποιήσουν όπως λένε τα όποια δίκαια αιτήματά τους.
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Πέλλας:..

Η Κομισιόν μπορεί να ζητήσει πίσω 3,5 δισ. ευρώ για 1.000 ανεκτέλεστα έργα


Την επιστροφή κοινοτικών κονδυλίων, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, μπορεί να ζητήσει η Κομισιόν, καθώς τα 1.000 έργα του Γ' Kοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, για τα οποία έχουν διατεθεί, παραμένουν ανεκτέλεστα.

Ο αρμόδιος ευρωπαίος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν, μιλώντας σήμερα στη διάσκεψη των προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, αναφέρθηκε σε περισσότερα από 1.000 έργα της προγραμματικής περιόδου 2000-2006 που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 ή τον Μάρτιο του 2013, διότι σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει 3,5 δισ. ευρώ στην ΕΕ...

Κρίσιμη συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης


Στις 4 το απόγευμα. Εβδομάδα εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Αρνητικό το κλίμα για τον τέως πρωθυπουργό στο εσωτερικό του κόμματος, ποια η στάση των στελεχών και των «δελφίνων».
Mε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου συναντάται σήμερα το απόγευμα στις 4 ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο επίκεντρο της μεταξύ τους συζήτησης πρόκειται να βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη ξεκινήσει σειρά επαφών με πολλά στελέχη του κόμματος και η χθεσινή πολύωρη παρουσία του στα γραφεία της Ιπποκράτους δείχνει ότι...

Μείωση μισθών σχεδιάζει το 70% των επιχειρήσεων


To 70% των 2.000 μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας σχεδιάζουν να μειώσουν τις αποδοχές του προσωπικού τους, το 28% να περιορίσουν τον αριθμό των εργαζόμενων, ενώ πάνω από το 52% των επιχειρήσεων περιμένει μείωση πωλήσεων το επόμενο δωδεκάμηνο, μετά από σωρευτική πτώση της τάξης του 20% τα 2009 και το 2010. Ταυτόχρονα οι επενδύσεις εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 50%.

Τα στοιχεία αποκαλύπτει έρευνα του ΙΟΒΕ που παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου και αφορούν όχι μόνον τις 2.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις που απασχολούν...

Μακελειό στο Βέλγιο με τέσσερις νεκρούς


Σκηνές τρόμου -ανάλογες με αυτές του Οσλο- εκτυλίχτηκαν χθες σε μία ακόμα ευρωπαϊκή πόλη, τη Λιέγη. Εκεί όπου ένας 32χρονος άνδρας, οπλισμένος με καλάζνικοφ και χειροβομβίδες άρχισε να βάλει αδιακρίτως εναντίον περαστικών στην πλατεία Σεν Λαμπέρ. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι νεκροί (δύο έφηβοι, μία 75χρονη γυναίκα, αλλά και ο ίδιος ο δράστης) και περισσότεροι από 70 τραυματίες (μεταξύ των οποίων ένα 2χρονο αγοράκι που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση) ήταν ο τραγικός απολογισμός αυτής της έκρηξης οργής του Νορντίν Αμράνι. Ολα συνέβησαν αστραπιαία...

Προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Alco


Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Kontra Channel, που διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου. Συγκεριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 12,9%, η ΝΔ 21,4%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΛΑΟΣ 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3,2% και το Αρμα Πολιτών 0,4%. Αλλο απαντά το 4,2%, Λευκό/ακυρο το 9,1%, δεν ξέρω/δεν απαντώ το 3,3%, ενώ η αποχή ανέρχεται στο 16%.
Στη δημοσκόπηση διαπιστώνεται αυξημένη δύναμη της Αριστεράς, με πρωταγωνιστή τη Δημοκρατική Αριστερά...

Κλειστά σήμερα Τετάρτη τα φαρμακεία


Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας, στο πλαίσιο της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Με την απεργία αυτή, οι φαρμακοποιοί δηλώνουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, η οποία οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση των φαρμακείων, τα οποία παραμένουν απλήρωτα για μήνες από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς το πιο σοβαρό πρόβλημα  αποτελεί η αδυναμία τους να καλύψουν την φαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών, αφού δεν έχουν χρήματα πλέον να εξοφλούν τους προμηθευτές, με αποτέλεσμα...

Σαν Σήμερα, 14 Δεκεμβρίου


Γεγονότα

164 π.Χ: Ο Ιούδας Μακαβαίος αναστηλώνει τον ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ. Το γεγονός γιορτάζεται κάθε χρόνο από τους Εβραίους. (Χανούκα)
1287: Τα θαλάσσια φράγματα υποχωρούν στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει μεγάλο μέρος της περιοχής και να χάσουν τη ζωής τους 50.000 άνθρωποι.

1911: Ο νορβηγός εξερευνητής Ρόαλντ Αμούντσεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που φτάνει στο Νότιο Πόλο.

1947: Η Ρεάλ Μαδρίτης εγκαινιάζει το νεόκτιστο γήπεδό της, 95 χιλιάδων θέσεων, που παίρνει το όνομα του προέδρου, αλλά και ποδοσφαιριστή της ομάδας, Σαντιάγο Μπερναμπέου...

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

EuroCap: Αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ, ελπίδες για τον Άρη


Την ήττα γνώρισαν ΠΑΟΚ και ΑΡΗΣ στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής για το EuroCup ο μεν πρώτος με 76-81 στην Πυλαία από την ομάδα της Ρίγας και ο δεύτερος εκτός έδρας από την Τσέχικη Νίμπουρκ με 78-72. Ωστόσο η ήττα των κίτρινων μπορεί να θεωρηθεί λιγότερο καταστροφική από αυτή του δικεφάλου καθώς ο ΠΑΟΚ μετά από αυτή την ήττα αποκλείστηκε από την επόμενη φάση ακόμα και αν καταφέρει να κερδίσει την Σολέ στην Γαλλία καθώς Κίμκι και Ρίγα έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Ο Άρης μπορεί να πάλεψε μέχρι τέλος για την νίκη που θα του εξασφάλιζε την πρόκριση, ωστόσο αυτό όμως...

Ο Γ. Αποστολίδης της Παναχαϊκής είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Αναγέννησης Γιαννιτσών


φώτο από onsport
Η ενίσχυση της ομάδας των Γιαννιτσών σε έμψυχο δυναμικό συνεχίζετε. Έτσι μετά τον Στεργίδη με τον οποίο η διοίκηση της Αναγέννησης έχει δώσει τα χέρια, ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα του Σπύρου Μπαξεβάνου έρχεται να προστεθεί και που θα μπορέσει να τον έχει στην διάθεσή του από την 1η Ιανουαρίου που θα αρχίσει ο δεύτερος γύρος. Πρόκειται για τον 23χρονο Γιάννη Αποστολίδη από την Παναχαϊκή ο οποίος όμως προέρχεται από τραυματισμούς που τον άφησαν εκτός γηπέδων στην μεγαλύτερη διάρκεια της περσινής σεζόν.
Μπορεί συμβόλαιο να μην έχει υπογραφεί καθώς η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ακόμα να μην έχει αρχίσει, αυτό όμως...

Τρελαίνει τον ανδρικό πληθυσμό η Χριστίνα Μουστάκα.Και όχι άδικα.Δείτε γιατί!


Η αισθησιακή συντροφιά της ομάδας του Ράδιο Αρβύλα σπάει τα μηχανάκια της AGB σε κάθε εμφάνισή της. Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες της σε περιοδικά κάνουν  ανάρπαστα τα τεύχη και ουσιαστικά καταγράφουν γρήγορα sold out. Και πως αλλιώς άλλωστε αφού το μεσογειακό κορίτσι, με το καυτό ντεκολτέ, έχει ανά περιόδους συγκριθεί με την Μόνικα Μπελούτσι.
Πολύς κόσμος βλέπει φανατικά “Ράδιο Αρβύλα” ,για να κλείσει τη βραδιά του και να αποκοιμηθεί ήρεμος(;) όχι μόνο για το πλούσιο χιούμορ των Αρβύλα αλλά για το πλουσιότερο μπούστο της Χριστίνας. Και αν αυτό είναι υπερβολή, δεν πειράζει, ποιος νοιάζεται; Αφού από τη στιγμή που αντικρίζεις τη Χριστίνα, παύεις και να σκέφτεσαι!
Απολαύστε την μία και μοναδική Χριστίνα Μουστάκα στις πιο “hot” στιγμές της που επέλεξε το "Πέλλα Δώθε" για εσάς...

Τρόικα:Να φύγουν 150.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο


"Κεντρικός στόχος είναι η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων στο Κράτος μέχρι το 2015 κατά 150 χιλιάδες, τουλάχιστον. Ο σχετικός προγραμματισμός αποχωρήσεων – προσλήψεων αναμένεται σε μελέτη που θα παραδοθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας και οι υφυπουργοί του Ντίνος Ρόβλιας και Παντελής Τζωρτζάκης συναντήθηκαν τη Δευτέρα με τους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης Ματίας Μορς, Μαρκ Φλάναγκαν και Μπομπ Τράα...

Δήλωση του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Τζαμτζή για τα αναδρομικά


Σε επίσημη τοποθέτησή του ο πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής δηλώνει πως τα χρήματά τα οποία θα εισπράξει αναδρομικά εφόσον και αν δικαιωθεί στην προσφυγή που έχει κάνει, θα διατεθούν για διάφορους κοινωφελείς σκοπούς.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Τζαμτζή:..

Κάλεσμα του βουλευτή Πέλλας κ. Θεοδωρίδη Ηλία για τον νέο συνεταιριστικό Νόμο Ν.4015/2011


ΚΑΛΕΣΜΑ

    Στις 16 Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Παρασκευή  και ώρα 17.00 στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών θα γίνει συγκέντρωση αγροτικών στελεχών για ενημέρωση σε βάθος όσον αναφορά στο νέο συνεταιριστικό Νόμο Ν.4015/2011, παρουσία στελεχών του Υπουργείου Γεωργίας κ. Γκίκα Βασιλείου και Μπακούρο Αλέξη.

                                                   ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
                                                   ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΛΛΑΣ