Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κρίσιμη συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης


Στις 4 το απόγευμα. Εβδομάδα εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Αρνητικό το κλίμα για τον τέως πρωθυπουργό στο εσωτερικό του κόμματος, ποια η στάση των στελεχών και των «δελφίνων».
Mε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου συναντάται σήμερα το απόγευμα στις 4 ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο επίκεντρο της μεταξύ τους συζήτησης πρόκειται να βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη ξεκινήσει σειρά επαφών με πολλά στελέχη του κόμματος και η χθεσινή πολύωρη παρουσία του στα γραφεία της Ιπποκράτους δείχνει ότι...

...είναι έτοιμος να αρχίσει τις διαδικασίες για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ο τέως πρωθυπουργός παρακολουθεί τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, του εξωτερικού και του εσωτερικού, και είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με τα δεδομένα. Δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του για το τι πρόκειται να κάνει και ακόμα και οι στενοί συνεργάτες του δε γνωρίζουν ποίες είναι οι προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Κινήσεις στο παρασκήνιο


Στο μέτωπο των «δελφίνων», επικρατεί ηρεμία, μιας και κανείς από τους φερόμενους υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει κάποια κίνηση για την ώρα. . Παρ' όλα αυτά οι «ζυμώσεις» συνεχίζονται στο παρασκήνιο, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιθυμεί μία εσωκομματική διαδικασία με έναν υποψήφιο -κάτι που δεν φαίνεται εφικτό στην παρούσα φάση- ή πάντως όχι με πολλούς συνυποψηφίους και τον Γιώργο Παπανδρέου στην κούρσα. Θα έβλεπε, μάλιστα, με καλό μάτι μία διαδικασία ανάδειξης αρχηγού από τα όργανα, με εκλογή πρώτα υποψηφίου για τις εκλογές από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και επικύρωσή του αργότερα, πρόταση που ουσιαστικά σημαίνει διαρχία, με τον Γιώργο Παπανδρέου να παραμένει στην προεδρία του κόμματος ως τις εκλογές.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία χθες με άρθρο της που αναρτήθηκε στην προσωπική ιστοσελίδα της, τάσσεται υπέρ του ενδεχομένου να εξαντλήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου την τετραετία, άποψη που έχει φανεί άσχημα σε πολλά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η ίδια κρατάει χαμηλούς τόνους για τα εσωκομματικά ζητήματα, και περιμένει να συζητήσει με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η «τρόικα εσωτερικού» ( Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Ραγκούσης) συναντήθηκε σήμερα, παρουσία και του Ηλία Μόσιαλου. Τα τέσσερα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ συμφώνησαν στο ότι είναι απαραίτητο να μην υπάρξουν χρονικοί περιορισμοί για την κυβέρνηση Παπαδήμου και συμφώνησαν πως θα πρέπει να ακολουθήσουν κοινή γραμμή σε όλα τα ζητήματα. Στο ζήτημα το ποίος από τους 4 θα ηγηθεί αυτής της «κίνησης» εντός του κόμματος, δεν αποφασίστηκε το ποίο θα είναι ο «αρχηγός» μιας και οι τέσσερις βουλευτές θεωρούν ότι είναι άκαιρο και άσκοπο κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του για την επόμενη μέρα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Πηγή  reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου