Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Θρίλερ με ομήρους στον Κορυδαλλό


Συναγερμός έχει σημάνει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κατά πληροφορίες ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και άλλοι κρατούμενοι, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «ΣΠΦ», κρατούν ομήρους τρεις υπαλλήλους των φυλακών και συγγενείς άλλων κρατουμένων στην αίθουσα επισκεπτηρίου της φυλακής. Τέσσερις γυναίκες, αναφέρεται ότι αφέθηκαν, μέχρι στιγμής, ελεύθερες. Στη φυλακή έφτασε και ο συνήγορος τουλάχιστον των δύο εκ των εμπλεκομένων.
Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, συνήγορος του Παν. Βλαστού και του Μιχ. Νικολόπουλου (ο τελευταίος την Τετάρτη θα καθίσει στο εδώλιο μς την κατηγορία της συμμετοχής
στην οργάνωση "Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς") βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού και αναμένεται να του δοθεί έγκριση προκειμένου να εισέλθει στο κτίριο, μετά από σχετικό αίτημα των εντολέων του.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερις γυναίκες, που κατά την επίσκεψή τους κρατήθηκαν όμηροι, έχουν αφεθεί ελεύθερες. Ο Παν. Βλαστός, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι διατίθεται να αφήσει και άλλους, μόλις επιτραπεί η είσοδος στον συνήγορό του.
Πηγές υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στους επισκέπτες που εγκλωβίστηκαν είναι η μητέρα και ο ξάδελφος της κατηγορουμένης για συμμετοχή στη "Σ.Π.Φ.", Στέλλας Αντωνίου, αλλά και οι γονείς του Κων. Σακκά, επίσης κατηγορούμενου για την ίδια υπόθεση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αφού η είδηση είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο Παν. Βλαστός επιχείρησε να αποδράσει, η προσπάθεια όμως «πήγε στραβά» και τελικά ο βαρυποινίτης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον χώρο του επισκεπτηρίου, φέρει όπλο και κρατά άγνωστο αριθμό ομήρων.
Επίσης, αναφέρεται ότι ο Παν. Βλαστός και κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη "Συνομωσία Πυρήνων Φωτιάς"  έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το διευθυντή των φυλακών και αναμένεται να του υποβάλουν και σχετικά αιτήματα.
Σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες, στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες των ΕΚΑΜ.  Στο σημείο έχει βρεθεί και ασθενοφόρο, προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, εφόσον αυτό χρειαστεί.
Μιχ. Νικολόπουλος: "Οι συγγενείς των κρατουμένων δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα"
Σ
ε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Μιχ. Νικολόπουλος, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη ΣΠΦ, αναφέρει ότι το όπλο, όπως και τα κινητά τα βρίσκουν μόνοι τους, διαψεύδοντας την πληροφορία που ήθελε να είχαν βρει το όπλο από μητέρα κρατούμενου των φυλακών.
Επίσης, επισήμανε, πως στόχος τους είναι να παραδώσουν τα αιτήματά τους και να αφήσουν τους 25 επισκέπτες, που εγκλωβίστηκαν όταν έκλεισαν οι πόρτες και τους τρεις ομήρους-δεσμοφύλακες. Οι 25 είναι "συγγενείς κρατουμένων, είναι καλά στην υγεία τους και δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα", ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του ο Μιχ. Νικολόπουλος.
"Για να μπορέσει να ξεκινήσει η επεγκλώβιση των ομήρων, πρέπει να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση μέσω του διευθυντή των φυλακών και εισαγγελέα", υποστήριξε προσθέτοντας ότι "δεν πρόκειται να συνομιλήσουμε με αστυνομία".
Τα αιτήματά τους αφορούν κυρίως τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές. "Δεν υπάρχει σαφή προϋποθεση για χορήγηση αναστολών, ο κόσμος δεν παίρνει άδειες. Είναι απαράδεκτα" είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, υποστήριξε ότι πάνω στην επιχείρηση απόδρασης εγκλωβίστηκαν. Όπως αναφέρει, "από εκεί και πέρα, έχουμε κάποια αιτήματα να βάλουμε για να κυλήσουν όλα ομαλά. Αν η Αστυνομία δεν κάνει κανά λάθος και δεν μπει εδώ περα οι επισκέπτες δεν θα πάθουν τίποτα. Οι επισκέπτες μπορούν να πάθουν κάτι μόνο από την Αστυνομία.Πρέπει να απομακρυνθεί τουλάχιστον".
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Παναγιώτης Βλαστός συνελήφθη τον Ιούνιο του 1998, μετά από αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοσχάτο, κατηγορούμενος για:  δολοφονίες, απόπειρες, εκβιασμοί, σύσταση συμμορίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Επίσης ο Βλαστός φέρεται ως εγκέφαλος της απαγωγής του ε
φοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και θεωρείται από τους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς διεθνώς.
Η δίκη για το αποκαλούμενο "συνδικάτο του εκλήματος" είναι σε εξέλιξη, και συγκεκριμένα στο στάδιο αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης. Ήδη ο εισαγγελέας της έδρας στην εισήγησή του, έχει προτείνει για τον Π. Βλαστό ενοχή όπως κατηγορείται.

Πηγή  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου