Σάββατο 13 Μαΐου 2017

«Ο Ελληνισμός στη διαχρονική του συνέχεα» στην Πέλλα τηλεόραση



Το Σάββατο 13-5-2017 και ώρα 22.00' και την Κυριακή 14-5-2017 και ώρα 15.00' θα μεταδοθεί  στη Pellatv η εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών της Δευτέρας 8 Μαΐου 2017 
    με ΘΕΜΑ: "Ο Ελληνισμός στη διαχρονική του συνέχεια."

Φίλοι του 22χρονου μπάρμαν από τα Γιαννιτσά πίσω από την «είδηση» της παγκόσμιας διάκρισής του;

Όπως πολλοί φίλοι του 22χρονου Θοδωρή από τα Γιαννιτσά, έτσι και εμείς πέσαμε θύμα της γνωστής παγκόσμιας ιστοσελίδας «Breaking News» που δίνει την δυνατότητα σε χρήστες να δημιουργήσουν και να δημοσιοποιήσουν την δική τους “Fake” είδηση.

Brexit και από τη Eurovision θέλουν οι Βρετανοί!



Αφού ψήφισαν τον προηγούμενο χρόνο υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Βρετανοί δηλώνουν πλέον έτοιμοι να αποχωρήσουν και από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.
Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που είδε σήμερα Παρασκευή το φως της δημοσιότητας.
Αν και η πλειονότητα των ερωτηθέντων δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα, με ένα πολύ μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων (44%) και το ποσοστό των λευκών στο 7%, οι

Βρέθηκε «ζωντανό» απολίθωμα δεινοσαύρου στον Καναδά



Μέχρι σήμερα, η εικόνα που είχε ο κόσμος για τους δεινόσαυρους ήταν κατά προσέγγιση από τα οστά και τους σκελετούς που είχαν βρεθεί και αποδιδόταν μέσω γραφικών παραστάσεων σε υπολογιστές.  Από σήμερα, τουλάχιστον για ένα είδος, η προσέγγιση αλλάζει. Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στον Καναδά το σημαντικότερο εύρημα δεινοσαύρου που έχει βρεθεί ποτέ, καθώς έφεραν στην επιφάνεια ένα «ζωντανό» απολίθωμα Νοντόσαυρου!

Κομοτηνή: Δύο άντρες καταδικάστηκαν ως μέλη του ISIS



Με ποινή κάθειρξης 15 ετών για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και διακεκριμένη κατοχή όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης, καταδικάστηκαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, στην Κομοτηνή, ο 30χρονος υπήκοος Σουηδίας και ο 20χρονος υπήκοος Υεμένης, που είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2016 στην Αλεξανδρούπολη.

Συνταξιοδότηση δημοσίων υπαλλήλων: Προϋποθέσεις, όρια ηλικίας, τρόπος, τρόπος υπολογισμού σύνταξης



Η απόφαση για την υποβολή παραίτησης φέτος για τους δημοσίους υπαλλήλους εξακολουθεί να γίνεται ακόμα πιο λεπτή, καθώς πολλά κομβικά σημεία του νέου ασφαλιστικού δεν έχουν αποσαφηνιστεί με την έκδοση των απαραίτητων εγκυκλίων και εργαλείων υπολογισμού (ενδεικτική η πρόσφατη τροπολογία για την αντικατάσταση του δείκτη μεταβολής μισθών από τον δείκτη τιμών καταναλωτή, που σχετίζεται με το ζήτημα

Πανελλαδικές 2017: Οι ημερομηνίες των εξετάσεων



Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν μπει πλέον οι μαθητές, όπως επίσης το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και το ίδιο το υπουργείο Παιδείας.
Οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να διεκδικήσουν 70.726 θέσεις, 43.758 στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ, σύμφωνα με την τελική απόφαση του υπουργείου.

Aυτές είναι οι 21 περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση.



Ενα χρόνο μετά το νόμο Κατρούγκαλου  και μετά από 2,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από ποτέ επισημαίνει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.
Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, τα δύο αχρείαστα μνημόνια ΣΥΡΙΖΑ (3ο και 4ο) φέρνουν τις μεγαλύτερες μειώσεις στους συνταξιούχους από ποτέ. Πρόκειται για μνημόνια που ούτε

"Κυβερνοπόλεμος" σε 99 χώρες.Οι χάκερς ζητούν λύτρα σε bitcoin.



Περισσότερες από 45.000 επιθέσεις έχουν καταγραφεί σε 99 χώρες, στον «κυβερνοπόλεμο» που εξαπέλυσαν χάκερ ζητώντας λύτρα και ίσως να ξεκίνησε από την κλοπή «κυβερνο-όπλων» από την NSA, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.Η επίθεση ξεκίνησε από τη Μ. Βρετανία, όπου οι χάκερ έπληξαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, «κλειδώνοντας» υπολογιστές και αναγκάζοντας νοσοκομεία να στείλουν αλλού τους ασθενείς, αλλά γρήγορα

Eθνοφύλακες.Τα πάνω-κάτω με νομοσχέδιο που φέρνει ριζικές αλλαγές.



Το πλαίσιο των αλλαγών στην Εθνοφυλακή, περιέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Βουλή, απαντώντας σε Κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος απάντησε:
Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Λειτουργία Εθνοφυλακής και αμοιβές Εθνοφυλάκων» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

FAKE NEWS: Γιαννιτσώτης μπάρμαν παγκόσμιος πρωταθλητής στο World Class Bartender Contest



Ο 22χρονος πτυχιούχος Θοδωρής Χατζόγλου από τα Γιαννιτσά καταφέρε να πάρει την πρώτη θέση στο World Class Bartender Contest και έκανε υπερήφανη την χώρα μας,την πόλη μας και όλους τους φίλους του που πίστεψαν στην νίκη του.
Σ´ευχαριστούμε Θοδωρή!!
Η συνταγή που του έδωσε την πρωτιά περιελάμβανε ρούμι από τον Άγιο Δομίνικο, homemade falernum και ξύσμα από διάφορα εσπεριδοειδή! Η τελική βαθμολογία που

Βαρουφάκης."Ανοησία το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.Δεν υπήρξε ποτέ διαπραγμάτευση."



Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Μιλώντας στον Σκάι, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον είχε πληροφορήσει πως το υπουργείο Οικονομικών δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. «Αυτό είναι το πρόγραμμα του κόμματος, όχι του υπουργού Οικονομικών», υποστήριξε πως του είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν μία ανοησία,

Σε καραντίνα 4 παιδιά στην Πάτρα με Η1Ν1



Σε καραντίνα λόγω του γνωστού ιού της γρίπης Η1Ν1 βρίσκονται αυτή τη στιγμή 4 παιδιά, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, γεγονός που επιβεβαιώνει η διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Βασιλική Γεωργιοπούλου.
Μπορεί να βρισκόμαστε ήδη στον Μαϊο, ωστόσο η γρίπη δεν έχει ακόμη κοπάσει εντελώς, με τους θανάτους από επιπλοκές σε όλη τη χώρα να είναι δεκάδες, σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, κάτι που ανησυχεί ιδιαιτέρως και τους γονείς των ανήλικων που

Στη Βουλή σήμερα το 4ο Μνημόνιο με μέτρα 4,5 δις



Σήμερα Σάββατο 13 Μαΐου, το μεσημέρι θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα μέτρα του νέου, συμπληρωματικού Μνημονίου, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν σήμερα τα κόμματα.Ο προγραμματισμός της συζήτησης και επεξεργασίας του σχεδίου νόμου «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 13/5


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 13 Μαϊου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ένταξη δικαιούχων Κ.Ε.Α. Δήμου Σκύδρας στο Τ.Ε.Β.Α.

Γνωστοποιούμε στους συμπολίτες μας που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) ότι με βάση την Υπουργική Απόφαση αρ.23/οικ.17108/875/10-4-2017(ΦΕΚτ.Β1474/28-04-2017) καθίστανται, από 1ης Ιουνίου 2017, και δικαιούχοι του Ταμείου Ευρωπαϊκης Βοήθειας Απόρων (Τ.Ε.Β.Α.).

Με τις καλύτερες εντυπώσεις η 6η Πέλλα της Γεύσης

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Λίγας, με μεγάλη επιτυχία, για 6η συνεχή χρονιά η εκδήλωση Η Πέλλα της Γεύσης. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν τα προϊόντα της λίμνης στο πιάτο της Πέλλας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του οικοδεσπότη κ. Θωμά Λίγα και το χαιρετισμό του δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκου.
Ακολούθησε ομιλία της αρχαιολόγου, κ. Αναστασίας Χρυσοστόμου και του δασολόγου-ορνιθολόγου,  κ.  Ιωάννη Τσουγκράκη.

Σύσκεψη για την Οργάνωση της Απεργίας της 17ης Μάη 2017

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Ο κύβος για το νέο  πακέτο μέτρων «ερρίφθη».  Τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης είναι προς  ψήφιση  . 
Μέτρα όπως : Η μείωση του αφορολογήτου  που  αφαιρεί έναν ακόμα μισθό από τους μισθωτούς, η μείωση της προσωπικής διαφοράς που θα μειώσει  κιάλλο τις χιλιοχτυπημένες συντάξεις, η  κατάργηση της Κυριακής αργίας, ιδιωτικοποιήσεις κα.

Εκδήλωση με ζωντανή μουσική από την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών

Τα μέλη της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών 
σας προσκαλούν να διασκεδάσετε μαζί τους στο "Φιλίππειο" 
η Δευτέρα 15-5-2017 και ώρα 20.00', με ζωντανή μουσική και χορό. 

Τιμή πρόσκλησης 8 ευρώ.


Ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας του Δήμου Σκύδρας «ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο 2017».

Με την εκδήλωση της Τετάρτης 10 Μαΐου 2017 που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας ολοκληρώθηκε μ΄επιτυχία μια ακόμη πρωτοβουλία του Δήμου Σκύδρας, «ΣΚΥ – ΔΡΑση για το βιβλίο 2017», η οποία είχε ως σκοπό τη διάδοση και την προαγωγή του βιβλίου και κατ΄επέκταση της παιδείας και του πολιτισμού μας.

΄΄ΣΥΛΦΙΔΑ΄΄ στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Σάββατο 13 Μαΐου, ώρα: 7.00  μ.μ.
Τα τμήματα υποδομής του GNB (GREEK NORTHERN BALLET) παρουσιάζουν ένα ρομαντικό  μπαλέτο του 19 αιώνα σε δύο πράξεις ΄΄La Sylphide΄΄.
Χορογραφία: August Bournonville
Μουσική: Herman Severin Løvenskiold.  
Καλλιτεχνικός Διευθυντής GNB: Αθανάσιος Ρουτιανίδης

Ιβάν Σαββίδης.Από εργάτης στα Κολχόζ ...ολιγάρχης και διαπλεκόμενος!



Ο Ιβάν Σαββίδης γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1959 στο χωριό Σάντα, στην περιφέρεια Τσάλκα της Γεωργίας. Το 1980, μετά τη θητεία του, άρχισε να εργάζεται στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ντον, όπου ξεκίνησε ως απλός εργάτης και έφτασε μέχρι το βαθμό του υποδιευθυντή του εργοστασίου.
Το 1988, χωρίς να σταματήσει να εργάζεται, τελείωσε την Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Δημόσιας Οικονομίας του Ροστόβ. Το 1992 και με τη σοβιετική κατάρρευση

Πέντε ασημένια και τέσσερα χάλκινα μετάλλια ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών στους αγώνες κωπηλασίας τουΝ.Ο.Καστοριάς

Την Κυριακή 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στην Καστοριά διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας,στη μνήμη του Χρήστου Κραγιά. Στους αγώνες πήραν μέρος 11 Ναυτικοί όμιλοι από Ιωάννινα (ΝΟΙ), Κατερίνη (ΝΟΚΑΤ), Γιαννιτσά (ΝΟΓ), Θεσσαλονίκη (ΝΟΘ, ΝΑΟΚΘ, ΟΦΘ), Καστοριά (ΝΟΜ, ΝΟΚ,), Ηγουμενίτσα (ΔΝΟΗ), Κοζάνη (ΝΟΚοζ), Σέρρες (ΝΑΠΕΣΠ), με 200 πληρώματα και 400 περίπου αθλητές.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Ομίλου Γιαννιτσών "Η ΠΕΛΛΑ"

Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών "Η ΠΕΛΛΑ" σας προσκαλεί σε μία μουσικοχορευτική εκδήλωση με συμμετοχή του συνόλου των τμημάτων του.

Πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Είσοδος ελεύθερη.

Σας περιμένουμε όλους .

Ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου σε πολιτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Πέλλας στα Γιαννιτσά

Η ΝΟΔΕ ΝΔ Πέλλας  καλεί τα μέλη τη Νομαρχιακής Συνέλευσης, για την πολιτική ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Μαΐου στα Γιαννιτσά (Κέντρο Πληροφόρησης Νέων-Πνευματικό Κέντρο) στις 19:30. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Βουλευτής Ευβοίας κος Κεδίκογλου Σίμος με θέμα «Οι τρέχουσες Πολιτικές Εξελίξεις»

Ο Γιάννης Σηφάκης με αγροτικούς φορείς της Πέλλας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Γιάννης Σηφάκης με τον ΣΕΑΣ, τους προέδρους Τοπικών Διαμερισμάτων  Αρχαγγέλου και Σαρακηνών, τους προέδρους των ΑΦΟΣ Αλμωπίας, ΟΠ Πέλλας, Α.Σ. Αρχαγγέλου και τον πρόεδρο του Αγροτικού συλλόγου Αλμωπίας στον ΕΛΓΑ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και Θανάση Ζανιά, τον Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ Νίκο Αντώνογλου, τον σύμβουλο του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου υπεύθυνο συνεταιριστικών οργανώσεων Αλέξη Μπακούρο, τον υπεύθυνο του γραφείου και την νομική σύμβουλο του Υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη.

Διπλή πρόκληση από Ερντογάν.Εκτόξευση πυραύλου και προσευχή στην Αγιά Σοφιά.



Τελικά τα ανακλαστικά όλων όσων αισθάνονται στριμωγμένοι και διπλωματικά απομονωμένοι είναι τα ίδια.Είτε αυτό αφορά τη Βόρεια Κορέα, είτε τη σημερινή Τουρκία. Σε μια επίδειξη ισχύος, την ώρα που η Άγκυρα αισθάνεται παγιδευμένη, μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ, κι ενώ ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα υπάρξει και πότε η συνάντηση του Ερντογάν με τον Τράμπ, οι ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας προχώρησαν σε δοκιμαστική βολή πυραύλου τύπου «Βora», που σημαίνει «καταρρακτώδης βροχή» στη

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών για το πρόγραμμα ενοικίασης διαμερισμάτων στα Γιαννιτσά σε πρόσφυγες

Συνδημότισσες/ες,
Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή το θέμα της ενοικίασης διαμερισμάτων για εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη των Γιαννιτσών, βιώνουμε έναν ανείπωτο παραλογισμό με πρωταγωνιστές στο ρόλο του θύτη την ηγεσία της παρούσας δημοτικής αρχής του Δ. Πέλλας και στο ρόλο του θύματος δεκάδες οικογένειες προσφύγων. Έναν παραλογισμό που αφήνει έκθετη την πόλη μας και τους κατοίκους της, που φέρνει στο νου μας άσχημες εικόνες του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος.

Γ.Καρασμάνης: «Στα γρανάζια του ΕΦΚΑ και οι νέες συντάξεις αγροτών - κτηνοτρόφων»!

Η τραγελαφική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και στις διαδικασίες συνταξιοδότησης αγροτών και κτηνοτρόφων με τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς στην εφαρμογή του ΕΦΚΑ, καταγράφεται σε Ερώτηση του Γιώργου Καρασμάνη στη Βουλή.
Ο πρώην Υπουργός, αναφέρεται στη σύγχυση και την αγωνία των παραγωγών που γεννήθηκαν το 1950. Πρέπει να αρχίσουν να εισπράττουν τις συντάξεις τους την 1η Ιουλίου.

«Πόρτα εξόδου» από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε 30.000 συμβασιούχους



Την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο δείχνει το Ελεγκτικό Συνέδριο σε περίπου 30.000 συμβασιούχους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα πρέπει μάλιστα να επιστρέψουν όσα χρήματα πήραν κατά τη διάρκεια των παρατάσεων που υπήρξαν στις συμβάσεις τους.
Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου ομόφωνα έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων και κατά συνέπεια τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΟΤΑ, με το

Δήμος Πέλλας. Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Με αυξημένη προσέλευση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του  Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας την  Τρίτη 9 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά.
Το θέμα της συνεδρίασης αφορούσε στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών.

Στοιχεία σοκ.Μείωση διαθέσιμου εισοδήματος 34,6% για τα νοικοκυριά.



Στο χαμηλότερο επίπεδο της πρόσφατης οικονομικής ιστορίας μας βρίσκεται το μέσο ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών, γεγονός που, σε συνδυασμό συνδυασμό με την αύξηση που παρατηρείται στο μερίδιο της ιδιωτικής κατανάλωσης ως ποσοστού του ΑΕΠ, σημαίνει ότι ξοδεύουμε 10,6 δισ. παραπάνω από τα εισοδήματά μας.
 Τα στοιχεία προκύπτουν από το εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο του ΣΕΒ, ο οποίος εκφράζει τον προβληματισμό του ως προς τις προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας «διότι

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 12/5


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Διαγωνισμός διηγήματος «Γιαννιτσά – Ιστορίες του Τόπου μας»

Ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού η 10η Ιουνίου 2017


Οι εκδόσεις iWrite και η Ευλαμπία Τσιρέλη (συγγραφέας – καθηγήτρια δημιουργικής γραφής), σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., στο πλαίσιο της γνωριμίας τους με τους αναγνώστες και τους συγγραφείς της ευρύτερης περιοχής, προκηρύσσουν διαγωνισμό διηγήματος με θέμα την πόλη των Γιαννιτσών!

10 κομπλιμέντα που κάθε γυναίκα θέλει να ακούει από τον άντρα της



«Πες μου μια λέξη, αυτή τη μόνη λέξη…» 
Τι περιμένει κάθε γυναίκα από έναν άντρα; Να την προσέξει, να τη θαυμάσει κι έπειτα να της το δείξει και να της το πει με τον πιο ειλικρινή και αυθεντικό τρόπο. Ενα κομπλιμέντο από τα χείλη του άνδρα αποτελεί λοιπόν την αρχή της επικοινωνίας του με το αντίθετο φύλο. Είναι το μυστικό που θα σπάσει τον πάγο και θα κάνει μια γυναίκα να αισθανθεί οικειότητα μαζί του. Είναι το «όπλο» του για να τη γοητεύσει, να 

Σχεδόν ένας στους δύο νέους Έλληνες είναι άνεργος, σύμφωνα με την ΕΚΤ



Στην Ελλάδα, το ποσοστό της ανεργίας των νέων φαίνεται, με βάση διάγραμμα της μελέτης, να έχει μειωθεί πάνω από 10 μονάδες στην περίοδο 2013-2016 - τον Δεκέμβριο του 2016 διαμορφώθηκε στο 46,7% με βάση στοιχεία της Eurostat
Η Σλοβακία μαζί με την Ισπανία και την Ελλάδα είναι οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη μείωση στο ποσοστό ανεργίας των νέων ηλικίας 15-24 ετών από το 2013 έως το 2016, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (recent developments in

«Βουτιά» στα έσοδα του ΕΦΚΑ.



H εισπραξιμότητα των εισφορών του ΕΦΚΑ σημείωσε μείωση της τάξης του 9% μόλις σε ένα μήνα, αποτυπώνοντας την εξάντληση ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχαλουμένων να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, τον Ιανουάριο η εισπραξιμότητα των εισφορών του ΕΦΚΑ ήταν της τάξης του 69,29%, τον Φεβρουάριο μειώθηκε στο 60,01%, ενώ και τα στοιχεία του Μαρτίου δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς δείχνουν μηνιαίο έλλειμμα 45 εκατ.

Αμόκ της Τουρκίας με τον Τράμπ για την παροχή όπλων στους Κούρδους



Σε κατάσταση αμόκ βρίσκεται το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας, μετά την επίσημη ανακοίνωση της Ουάσιγκτον περί παροχής βαρέως οπλισμού στους Κούρδους της Συρίας. Ο πρωθυπουργός της χώρας Γκιλντιρίμ, κάνει λόγο για ενέργεια που θα προκαλέσει απώλειες στην ίδια την Αμερική, ενώ ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, δηλώνει πως πρόκειται για εχθρική πράξη κατά της Τουρκίας που θα έχει συνέπειες.
Την ίδια ώρα σύσσωμη η αντιπολίτευση τόσο των ρεπουμπλικανών- κεμαλιστών, όσο και

"Aνασχηματισμός" στην ομάδα Τζιτζικώστα.Τα καθήκοντα των νέων εντεταλμένων συμβούλων στην Πέλλα.



Τους νέους εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανά τομέα και ανά Περιφερειακή Ενότητα όρισε σήμερα
ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ως εξής:
Για την Π.Ε. Πέλλας:

Νέα «βόμβα» από το Ελεγκτικό Συνέδριο - Παράνομες οι παρατάσεις συμβάσεων στους Δήμους



Μια νέα απόφαση που ανατρέπει τον κυβερνητικό σχεδιασμό έρχεται από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.Μετά τη γνωμοδότησή της Τρίτης ότι είναι αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής  Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές των κυριών και επικουρικών συντάξεων κατά 18% από το 2019 που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, η Ολομέλεια, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των

Σοκ και δέος.Όλη η λίστα με τα μέτρα - φωτιά που προβλέπει το νέο Μνημόνιο



Κατάργηση φοροαπαλλαγών, περικοπή επιδομάτων, έξτρα φορο-επιβαρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες με χαμηλά εισοδήματα, πλήρη αυτοματοποίηση της διαδικασίας επιβολής κατασχέσεων σε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία οφειλετών του Δημοσίου, εφαρμογή ενός νέου συστήματος εξόφλησης φορολογικών οφειλών σε μηνιαία βάση και άλλες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των διαδικασιών είσπραξης δημοσίων εσόδων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προβλέπει το

Οι Anonymous προειδοποιούν: Ετοιμαστείτε για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο




Σε νέο μήνυμα τους προειδοποιούν τον κόσμο να ετοιμαστεί για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας (VIDEO).
Σε ένα νέο μήνυμα τους οι Anonymous προειδοποιούν τον κόσμο να ετοιμαστεί για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.
Στο βίντεο που ανέβασαν στον λογαριασμό τους στο YouTube οι Anonymous, υπό τον τίτλο «They are preparing for what comes next... (WW3 2017-2018)», ένας άνδρας που φορά

Χαλαζόπτωση κατέστρεψε 30.000 στρέμματα καλλιεργιών στη Θράκη.



Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή που υπέστησαν περίπου 30.000 στρέμματα καλλιεργειών, κυρίως με βαμβάκι και ηλίανθο, στις περιοχές του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας, από τη χθεσινοβραδυνή έντονη χαλαζόπτωση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς.
Ο κ. Πέτροβιτς, ο οποίος μετέβη σήμερα στους δύο πληγέντες από το έντονο καιρικό φαινόμενο, δήμους στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου, δήλωσε πως εντός των επόμενων

Ηλεκτρονική κατάσχεση για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.



Στην ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα αυτοματοποιεί τον εντοπισμό των οφειλετών του Δημοσίου και θα καθιστά υπόθεση λίγων λεπτών τις κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, προχωρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).Η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι τυχαία καθώς το αναθεωρημένο Μνημόνιο προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών ηλεκτρονικής κατάσχεσης καταθέσεων για οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και την επιτάχυνση των διαδικασιών για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Νέο σοκ.Κατάργηση φοροαπαλλαγών για μισθωτούς και συνταξιούχους



Την κατάργηση φοροαπαλλαγών ύψους 189 εκατ. ευρώ που ισχύουν κυρίως για μισθωτούς και συνταξιούχους, την πλήρη αυτοματοποίηση της διαδικασίας επιβολής κατασχέσεων σε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχείων οφειλετών του Δημοσίου, την εφαρμογή ενός νέου συστήματος εξόφλησης φορολογικών οφειλών σε μηνιαία αντί σε ετήσια βάση, την κατάργηση των παρατάσεων στις προθεσμίες παραγραφής φορολογικών υποθέσεων, την

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 11/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 11 Μαϊου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Πέλλας.Αποπληρωμή χρεών και αναζήτηση νέων γραφείων.

Ανακοίνωση  εξέδωσε η τοπική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας του Δήμου Πέλλας γνωστοποιώντας την οριστική εκκαθάριση του υπέρογκου χρέους σε απλήρωτα ενοίκια και υποχρεώσεις προς τρίτους .Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ της ΝΔ κ. Λύσανδρο Αμιτζόγλου, η τοπική οργάνωση με την συνδρομή των μελών και φίλων της ,κατάφερε να αποπληρώσει ένα συσσωρευμένο χρέος ετών και τώρα απαλλαγμένη από οικονομικά βάρη «νοικοκύρεψε τα του οίκου της» και αναζητά νέο χώρο γραφείων.Διαβάστε την ανακοίνωση.