Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Αύριο η συνάντηση της Ομάδας Μαθηματικών Γιαννιτσών.




Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς της πόλης των
Γιαννιτσών και των γύρω περιοχών σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στις 5 μ.μ. στο εργαστήριο πληροφορικής του 1 ου
ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, ώστε να συζητηθούν οι παρακάτω στόχοι (ή/και να τεθούν νέοι):
· Αναζήτηση εισηγήσεων/εισηγητών μεταξύ των μελών ή μη, με θέματα γύρω

Στον "αέρα" επιδοτήσεις αγροτών-κτηνοτρόφων λόγω χαρακτηρισμού γης ως δασική.



Οι αγροτικές επιδοτήσεις βρίσκονται στον… αέρα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούμενης γης χαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις, σύμφωνα με τους νέους δασικούς χάρτες της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», η χώρα βρίσκεται προ του κινδύνου να της επιβληθούν σημαντικές δημοσιονομικές διορθώσεις και χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι θα

Αμφίπολη: Eγινε το πρώτο βήμα για να γίνει επισκέψιμο το μνημείο



Την χρηματοδότηση του μνημείου της Αμφίπολης από το νέο ΕΣΠΑ, σημείωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον τομεάρχη πολιτισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη. Ο περιφερειάρχης ενημερώνοντας την κ. Κεφαλογιάννη για τα έργα από πλευράς Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε πως με τα χρήματα αυτά  «θα αποκαταστήσουμε, θα συντηρήσουμε και θα αναδείξουμε το μνημείο και τον περιβάλλοντα

Ομιλητής ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωήλ στο Εσπερινό Κήρυγμα της Αγ. Σκέπης



Την Κυριακή της Απόκρεω, 19 Φεβρουαρίου, στις 6.00 μ.μ., στο Εσπερινό Κήρυγμα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Κονδύλια από το ΕΣΠΑ σε δήμους για αναβάθμιση υπηρεσιών



Πλέγμα θεσμικών και χρηματοδοτικών παρεμβάσεων προς τους δήμους στηρίζει το υπουργείο Οικονομίας, επεσήμαναν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο γγ Δημοσίων Εσόδων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, στη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Ο κ. Χαρίτσης παρουσίασε μία σειρά από δράσεις που υλοποιεί το υπουργείο, μέσα από τις οποίες ενισχύονται άμεσα οι δήμοι. Αυτές αφορούν τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, από τα

Αγαθή Μακρίδου: Επιτέλους φτάνει η παραφιλολογία για τον αξονικό τομογράφο



Τον τελευταίο καιρό διαδραματίζεται έντονο πολιτικό παιχνίδι γύρω από το θέμα αγοράς του αξονικού τομογράφου στο Γ.Ν.Πέλλας.
Αποκορύφωμα το σχόλιο Γραφείου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Σηφάκη Γιάννη που μόνο αποστροφή μπορεί να προκαλέσει.
Κ.Σηφάκη τι εννοείται με την φράση «Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητή του νοσοκομείου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου όλο το θέμα θα κλείσει»;

Νέα δημοσκόπηση: Με 13 μονάδες μπροστά η ΝΔ -30,7% έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ



Με 13 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB για το Star.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 27,2%, έναντι 14,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με  7,9%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στο 7,8% και το ΚΚΕ με 7,7%. 

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με Εθελοντές της Πανελλήνιας Περιβαλλοντικής Δράσης «Let’s do it Greece»



Ο Δήμος Σκύδρας στο περίγραμμα των πρωτοβουλιών και των συνεργασιών του για
να διατηρήσει ενεργό το ενδιαφέρον όλων μας πάνω στο ευαίσθητο ζήτημα της
καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος θα συμμετάσχει και φέτος,
όπως έπραξε και κατά τα προηγούμενα χρόνια, στην παγκόσμια εθελοντική
περιβαλλοντική δράση που σ΄εθνικό επίπεδο έχει την κωδική ονομασία «Let’s do it
Greece».

4,3 εκατ. επιστρέφουν στα δημόσια ταμεία από τα «κλεμμένα» των εξοπλιστικών



Ποσό 4,3 εκατ ευρώ κατατέθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί υπέρ του ελληνικού δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, από εμπλεκόμενο σε υποθέσεις εξοπλιστικών.
Ο λογαριασμός αυτός έχει ανοιχθεί από το 2014. Από τα ειδικά γραφεία ανακριτών διαφθοράς είχαν συγκεντρωθεί σημαντικά χρηματικά, τα οποία έφθασαν τα 50 εκατ. ευρώ, προερχόμενα από εμπλεκόμενους, κυρίως σε εξοπλιστικά σκάνδαλα.

26o Καρναβάλι Κρύας Βρύσης



Ήρθαν οι απόκριες, το γλέντι ας αρχίσει, μικροί μεγάλοι μασκαράδες και ποιος θα μας γνωρίζει…
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 26ο καρναβάλι της Κρύας Βρύσης που διοργανώνεται από τον Δήμο Πέλλας και τον Εμπορικό Σύλλογο Κρύας Βρύσης.
Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του δήμου Πέλλας αλλά και όμορων δήμων έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και ετοιμάζονται για το μεγάλο ξεφάντωμα.

"Γη και ύδωρ" δίνει ο Τσίπρας για να κλείσει το «deal» με τους δανειστές



Τον δρόμο για τη νέα εποχή των κυβιστήσεων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος του κλεισίματος της αξιολόγησης, που θα της επιτρέψει την πολιτική της επιβίωση, στρώνει τις τελευταίες ώρες η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Οσο κι αν το τέμπο των δηλώσεων παραμένει μονότονο ως προς τη διάστασή του, με τις βολές κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τη μία

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 18/2





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Πέθανε ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος



Πέθανε, σε ηλικία 77 ετών, ο Βασίλης Τσάγκλος, ένας από τους πλέον δραστήριους Έλληνες ηθοποιούς με σημαντική προσφορά στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ο Βασίλης Τσάγκλος γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας στις 20 Ιουνίου 1939. Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα (ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ) ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 1989 με την προτροπή και καθοδήγηση του καταξιωμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Έδεσσα: Τον σκότωσε και είπε πως βρήκε ένα πτώμα στο δρόμο



Σκότωσε τον ηλικιωμένο που τον φιλοξενούσε, χτυπώντας τον στο κεφάλι με ένα μαχαίρι και μία ράσπα

Άμεσα εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία σε βάρος ενός 71χρονου που έγινε χθες το βράδυ στο σπίτι του στην Έδεσσα.
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 47χρονος Έλληνας τοξικομανής που φιλοξενούσε στο σπίτι του ο ηλικιωμένος και ο οποίος μάλιστα είχε απασχολήσει τις Αρχές τον Ιανουάριο γιατί είχε επιτεθεί και είχε τραυματίσει σοβαρά έναν άλλο τοξικομανή για ένα κινητό τηλέφωνο...

Εφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μπασιάκος



Ο Ευάγγελος Μπασιάκος ήταν τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν δικηγόρος και βουλευτής. Εκλέγονταν στο Νομό Βοιωτίας από το 1989 έως σήμερα
Βυθισμένη στο πένθος είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και η τοπική κοινωνία της Βοιωτίας από τον ξαφνικό θάνατο του βουλευτή και πρώην υπουργού Ευάγγελου Μπασιάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Μπασιάκος υπέστη ανακοπή καρδιάς. Τραγική φιγούρα είναι η σύζυγός του που τον εντόπισε νεκρό μέσα στην οικία τους.

Ολυμπιακός Αψάλου - Μακεδονικός Έδεσσας 4-0



Την ήττα γνώρισε ο Μακεδονικός Έδεσσας στην έδρα του πρωτοπόρου Όλυμπου Αψάλου με σκορ 4-0.
Οι βυσσινί αν και κατά διαστήματα έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο δεν απέφυγαν την ήττα από την ποιοτικά ανώτερη ομάδα των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 10' με αυτογκόλ του Πέτκου σε εκτέλεση κόρνερ από τον Μουζάκη. Ο Μουζάκης στο 30' έκανε το 2-0 με σουτ και ο Σπανίδης το 3-0 μετά από εκτέλεση φάουλ στο 43'.

Τριήμερος πυρετός διαβουλεύσεων εν όψει Eurogroup



Εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο να υπάρξει προσέγγιση των δύο πλευρών μέχρι το Εurogroup της προσεχούς Δευτέρας, ώστε να είναι σε θέση αυτό να καθορίσει ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Στην καλύτερη περίπτωση, η συνολική απόφαση σε πολιτικό επίπεδο αναμένεται στις 20 Μαρτίου.

Carnibal PARTY από τον Μακεδονικό Έδεσσας


Ανακοίνωση Σωματείου Καθαριστριών Σχολ. Κτιρίων Δήμων Έδεσσας, Σκύδρας και Αλμωπίας



Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου καθαριστριών καθαριστών Ν. Πέλλας σχολικών κτιρίων κάλεσε την «Δικηγορική Εταιρεία Εργατικού Δικαίου» που εδρεύει στην Αθήνα και η οποία εκπροσωπήθηκε από 3 δικηγόρους για να ενημερώσει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων για τις προοπτικές που υπάρχουν για την αλλαγή των συμβάσεων έργου σε αορίστου χρόνου.

Συναντήσεις Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων



Την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου  2017 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος συναντήσεων για το νέο Δ.Σ της Πανελλαδικής  Ομοσπονδίας Τριτέκνων{ΠΟΤ}.Το νέο ΔΣ συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Σγουρηδη  Παναγιώτη. Τόνισαν την ανάγκη χάραξης δημογραφικής πολιτικής άμεσα. Γιατί πλέον έχουμε χάσει 90.000 Έλληνες. Πρώτο μέτρο χωρίς οικονομικό κόστος και εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους. Σημείωσαν δε ότι πλέον βαρέθηκαν οι Τρίτεκνοι τα λόγια ζητούν πράξεις εδω και τώρα.

Μέρκελ και Λαγκάρντ συμφώνησαν να ασχοληθούν μετά το 2018 με το ελληνικό χρέος



Η εφημερίδα Welt υποστηρίζει ότι υπήρξε τηλεφώνημα ανάμεσα στην Καγκελάριο και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, με τη δεύτερη να υπόσχεται ότι το ταμείο θα συνεχίζει να στηρίζει το πρόγραμμα
Για τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στην Κριστίν Λαγκάρντ και την Άνγκελα Μέρκελ πριν από μερικές ημέρες στην οποία η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υποσχέθηκε ότι το ταμείο θα συνεχίσει να στηρίζει το ελληνικό πρόγραμμα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Welt επικαλούμενη Γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Δελτίο Τύπου: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση – κοπή πίτας - του Συνδυασμού «ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» του Στάθη Καστερίδη



Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση του Συνδυασμού «ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» του Στάθη Καστερίδη το μεσημέρι της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του «Φιλίππειου» στα Γιαννιτσά, με την ευκαιρία της κοπής της πίτας.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Στάθης Καστερίδης αναφέρθηκε στην παρουσία του Συνδυασμού του στα Δημοτικά πράγματα στο χρόνο που πέρασε. Είναι ο μόνος Συνδυασμός που ασκεί δημιουργική αντιπολίτευση με προτάσεις και όραμα για το μέλλον του δήμου Πέλλας.

WikiLeaks: Στο μικροσκόπιο της CIA η ελληνική κρίση, μέσω... Γαλλίας



Στο στόχαστρο της CIA βρέθηκαν όλα τα μεγάλα κόμματα της Γαλλίας για ένα 10μηνο, από τις 21 Νοεμβρίου του 2011 ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2012, χρονικό διάστημα κατά το οποίο διεξήχθησαν προεδρικές εκλογές στη χώρα (Απρίλιος-Μάιος 2012).
Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει ο γνωστός ιστότοπος WikiLeaks, στο μικροσκόπιο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ήταν τόσο ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, όσο και ο νυν επικεφαλής Φρανσουά Ολάντ, καθώς και η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

Σύγκλιση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Μελών ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με την υπ 'αριθμ. 3/14-2-2017 συνεδρίασή του,  αποφάσισε την σύγκλιση  ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  η οποία θα πραγματοποιηθεί την KYRIAKH 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  και ώρα 12 .00΄  στα Γραφεία της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ Μακεδονίας (Μ. Αλεξάνδρου 3 )  στα Γιαννιτσά     με τα εξής θέματα :

Την Κυριακή 19/2 το πάρτυ "1 χρόνος HAPPY RADIO"


Τζόκερ: Στην Κύπρο το «χρυσό» δελτίο των 16,4 εκατ. ευρώ



Με έξι στήλες αξίας τριών ευρώ ο μεγάλος τυχερός είναι πλέον κατά πολύ περισσότερο πλούσιος - Το δελτίο συμπληρώθηκε σε προάστιο της Λεμεσού
Ένας ήταν τελικά ο υπερτυχερός που τίναξε την μπάνκα στον αέρα την Πέμπτη κερδίζοντας το «χρυσό» τζακ ποτ του Τζόκερ που είχε φτάσει τα 16,4 εκατ. ευρώ!

Συναγερμός στο Πεντάγωνο: Πραγματικά πυρά από τουρκικό πλοίο στο Φαρμακονήσι


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ - ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (17/02/2017) η στρατιωτική ηγεσία της χώρας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς το τουρκικό πολεμικό σκάφος «Κουσάντασι» παραβίασε τα χωρικά ύδατα και βρίσκεται στ’ ανοιχτά του Φαρμακονησίου, όπου και πραγματοποίησε βολές με πραγματικά πυρά.

Θεατρική Παράσταση "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ" στα Γιαννιτσά


Κοπή Βασιλόπιτας του «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας»



Την Κυριακή 12/2/2017 ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» έκοψε την βασιλόπιτα του στον φιλόξενο χώρο του εστιατορίου «Καρβουνοπενιές». Ήταν μια οργανωμένη και ευχάριστη εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν οι αθλητές της ακαδημίας, του μίνι, του παιδικού τμήματος και της ανδρικής ομάδας. Επίσης παραβρέθηκαν οι προπονητές καθώς και πολλοί γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους.

Αποχωρούν σήμερα από τα μπλόκα οι αγρότες



Σε νέες μορφές κινητοποιήσεων ανακοίνωσαν πως προχωρούν οι αγρότες, απόφαση που έλαβαν σε σύσκεψη στη Νίκαια, αποχωρώντας παράλληλα σήμερα από τα μπλόκα.
«Αλλάζουμε μορφή κινητοποιήσεων» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας προαναγγέλλοντας αποχώρηση από το μπλόκο της Νίκαιας.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 17/2



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν 287 γονίδια που σχετίζονται με τη φαλάκρα



Επιστήμονες στη Βρετανία ανακάλυψαν 287 παραλλαγές του ανθρωπίνου γονιδιώματος, που σχετίζονται με πάνω από 100 γονίδια και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης φαλάκρας στους άνδρες. Η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά στην πρόβλεψη των πιθανοτήτων που έχει ένας άνδρας να χάσει όλα ή σχεδόν όλα τα μαλλιά του στο μέλλον.Πρόκειται για την μεγαλύτερη γενετική μελέτη πάνω στη φαλάκρα έως σήμερα. Μέχρι τώρα είχαν ανακαλυφθεί

Κοπή πίτας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Πέλλας



Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, η κοπή πίτας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Πέλλας (Φ.Ο.Δ.Π.), στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Φιλίππειου» Γιαννιτσών.
Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους η Αρχιμουσικός Ολυμπία Ξανθοπούλου, αναφέρθηκε στον επετειακό χαρακτήρα της εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 5 ετών από την ίδρυση της Φ.Ο.Δ.Π, ευχαριστώντας παράλληλα τους στενούς συνεργάτες της Συμεών Κετίκογλου και Κυριάκο Πεφτουλίδη για την προσφορά τους. 

Συνάντηση Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών το Σάββατο 18/2




  Τον περασμένο Νοέμβρη η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας πραγματοποίησε με επιτυχία το Συνέδριό της.
    Με αφορμή αυτό το σημαντικό γεγονός, η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της Ο.Γ.Ε., οργανώνει συνάντηση το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00' στο Πνευματικό  Κέντρο Γιαννιτσών, στην Αίθουσα Υπολογιστών.

Πρόταση του Δήμου Σκύδρας για «Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Σκύδρας»



Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας, στη συνεδρίασή του, της 13-2-2017, αποφάσισε ομόφωνα, (αρ.απόφασης:20/2017), την κατάθεση πρότασης για την μετατροπή του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Σκύδρας, που λειτουργεί στο κτήριο του πρώην Νηπιαγωγείου - Δημοτικού Σχολείου Ανύδρου Σκύδρας, σε Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Σκύδρας.

Tagesspiegel: Η ΕΕ δεν αντέχει ελληνική χρεοκοπία



«Επικίνδυνο πόκερ» τιτλοφορεί άρθρο της η Tagesspiegel σχολιάζοντας την επανεμφάνιση της ρητορικής Σόιμπλε περί Grexit. «Είναι μερικές εικόνες που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει: κλειστές τράπεζες, ουρές μπροστά από ΑΤΜ, συνταξιούχοι διαδηλωτές. Το καλοκαίρι του 2015 η Ελλάδα παραλίγο να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.» 

Λύπη και αγανάκτηση για την μη διεξαγωγή της καρναβαλικής παρέλασης της Αλμωπίας μετά από 10 χρόνια



Η ΥΠΕΡκαρναβαλικη Ομάδα Αλμωπίας,μετά από 10 χρόνια συμμετοχής ΚΑΙ στα 10 Καρατζοβιτικα καρναβάλια εκφράζει την λύπη της αλλά και την αγανάκτηση της για την μη διεξαγωγή του φέτος.
Ελπίζουμε πλέον ότι ο Δήμος Αλμωπίας θα Υλοποιήσει την υπόσχεση του(η οποία είναι και η Πρόταση του αντιδημάρχου Πολιτισμού στην σχετική συνέλευση) για την κινητοποίηση του από το φθινόπωρο(και όχι 20 μέρες πριν την παρέλαση όπως τα τελευταία έτη)και παράλληλα την εξασφάλιση
 χρημάτων μέσω των ήδη υπάρχων και προβλεπόμενων κωδικών για ακριβώς τετοιο σκοπό.

Ο Γιάννης Σηφάκης με τον ΣΕΑΣ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΕΛΓΑ



Στην αντιπροσωπεία του ΣΕΑΣ συμμετείχαν ο προσωρινός πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς, τα μέλη του ΔΣ Γιάννης Στογιαννίδης και Κώστας Λιάπουρας και ο Βασίλης Μπάτσιος.
Έγιναν συναντήσεις με τον Αν. Υπουργό Βασ. Κόκκαλη, με τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Αντώνογλου, τον σύμβουλο του Υπουργού (υπεύθυνο σε θέματα συνεταιρισμών) Αλέξη Μπακούρο, την νομική σύμβουλο του Υπουργού Ελένη Διονυσοπούλου καθώς και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.