Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ανάκληση φυσικών χυμών με την επωνυμία «100% φυσικός χυμός Amita Motion»



Την ανάκληση φυσικών χυμών με την επωνυμία «100% φυσικός χυμός Amita Motion» από την εταιρεία που τους παρασκευάζει, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Κεντρική Υπηρεσία, καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, απέβησαν αποδέκτες σχετικών πληροφοριών όσον αφορά στη διακίνηση φυσικού χυμού με δυσάρεστη γεύση. Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώθηκε και από την εταιρεία παραγωγής, η οποία γνωστοποίησε την ανίχνευση στα συγκεκριμένα προϊόντα, του μη παθογόνου μικροοργανισμού Alicyclobacillus spp.Πρόκειται για φυσικό χυμό με την εμπορική

ΦΩΤΟ: Τι ψάχνουν να βρουν οι Τούρκοι στις υπόγειες μυστικές στοές της Αγιάς Σοφιάς;



Μια ομάδα τούρκων κινηματογραφιστών σε συνεργασία με αρχαιολόγους ερευνά από το 2009 τα μυστικά υπόγεια της Αγιάς Σοφιάς, που εδώ και αιώνες παρέμεναν σφραγισμένα.Σύμφωνα λοιπόν με τον Κουτσί Ακιλί (μέλος της ομάδας κινηματογραφιστών), κρυφή επιθυμία της ομάδας είναι να βρουν το κρυφό δωμάτιο της Αγίας Σοφίας από όπου διέφυγε ο ιερέας στη λειτουργία της 29ης Μαΐου 1453, αλλά και το δισκοπότηρο που χάθηκε κατά την Άλωση της Πόλης και ο μύθος το θέλει να βρίσκεται κάπου στα βάθη της!
«Αυτό το δωμάτιο δεν μπορεί να είναι μακριά, είναι κάπου εκεί. Και όταν ανακαλυφθεί, πολύ πιθανόν μέσα σε αυτό να βρίσκονται πολλά σημαντικά, ιερά κειμήλια της

«Οι Θεοί του Ολύμπου μιλούσαν αλβανικά» – Έλεος!



Μετά τους Τούρκους, και τους Σκοπιανούς, έχουμε και τους Αλβανούς να δηλώνουν πως δεν…υπάρχουμε, αλλά νομίζουμε ότι υπαρχουμε, και το καλύτερο, οι Θεοί του Ολύμπου μιλούσαν Αλβανικά! Οι άνθρωποι είναι θεομπαίχτες,πάει τελείωσε, ας το πάρουμε χαμπάρι.Είναι ικανοί να κρατούν την αναπνοή τους μέχρι να σκασουν αν δεν παραδεχθεί η ανθρωπότητα στον καθένα ξεχωριστά πόσο λάθος έκαναν που δίδασκαν ανύπαρκτη Ελληνική Ιστορία στα πανεπιστήμιά τους. Το ωραίο είναι ότι ούτε και μεταξύ τος αναγνωρίζονται, αλλά ας εξαφανιστούμε εμείς πρώτα και βλέπουμε.Ως  «εντιτόριαλ» στην γνωστή ανθελληνική εφημερίδα «Γκαζέτα Σπιπτάρε» παρουσιάζεται στις 4-9-2012

Λίστα του ΣΔΟΕ με 30 πολιτικούς για παράνομo πλουτισμό



Τριάντα πολιτικά πρόσωπα, κυρίως πρώην και νυν βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργοί (λέτε να δούμε και κανέναν από την Πέλλα;)βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ καθώς υπάρχουν ενδείξεις για παράνομο πλουτισμό και άλλα οικονομικά εγκλήματα.Οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, καθώς ήδη διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα την τελευταία δεκαετία.Ταυτόχρονα έχουν ανοιχτεί δεκάδες τραπεζικοί λογαριασμοί των

Ήταν και ο υπόδικος Πανίκας στη σύσκεψη!!!

Σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις από την αποκάλυψη πως τα χρήματα(120 εκ.Ευρώ) που προορίζονταν για το δρόμο καρμανιόλα Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά, έκαναν φτερά προς τη δυτική Θεσσαλονικη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας,κ.θοδωρίδης συγκάλεσε και νέα σύσκεψη.Η δεύτερη παρακαλώ μέσα σε 10 μέρες,όσες δηλαδή δεν έκανε σε δύο χρόνια.Παρών στη σύσκεψη ήταν και εκπεσών του αξιώματος κ.Παναγιωτης Ψωμιαδης, και κάθονταν σε περίοπτη θέση δίπλα σε εκλεγμένους θεσμικούς εκπροσώπους(βουλευτές,δημάρχους,συμβούλους).Προσπερνώντας  τη  συμμετοχή κάποιου που έχει χασει τη θεσμική του ιδιότητα, πραγμα που δε θα μπορούσε να συμβεί

8 Σεπτεμβρίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού



Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO στις 8 Σεπτεμβρίου του 1965, κατά τη διάρκειας της Συνόδου της Τεχεράνης και από το 1966 γιορτάζεται κάθε χρόνο την ημερομηνία αυτή. Άλλωστε, η εξάλειψη του αναλφαβητισμού είναι ένα από τα πρωταρχικά καθήκοντα του διεθνούς οργανισμού.
Σύμφωνα με την UNESCO, 781 εκατομμύρια ενήλικες (το 64% γυναίκες)...

Σαν Σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου



Γεγονότα
1331: Ο Στέφανος Δουσάν (Stepan Dusan) ανακηρύσσεται τσάρος των Σέρβων.

1822: Διεξάγεται η Ναυμαχία των Σπετσών, κατά την οποία ο ελληνικός στόλος, με 72 πλοία υπό την αρχηγία του Ανδρέα Μιαούλη, νικά τον τουρκικό, υπό τον Καρά Αλή. Έτσι, ματαιώνεται ο ανεφοδιασμός των πολιορκημένων Τούρκων του Ναυπλίου.

1903: Ο Σπύρος Μερκούρης εκλέγεται δήμαρχος Αθηναίων.

1919: Αμερικανοί πεζοναύτες εισβάλουν στην Ονδούρα για να προστατέψουν τα συμφέροντα των εταιρειών μπανάνας...

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Με το …..δεξί η Εθνική Ελλάδος




Το πρώτο βήμα στο δρόμο προς το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας έκανε η Εθνική Ελλάδας στη βροχερή Ρίγα, όπου επικράτησε απόψε της εθνικής ομάδας της Λετονίας με 1-2.

Μετά τη Λετονία, η οποία άνοιξε το σκορ με γκολ του Τσάουνα στο 41΄ λεπτό, με πέναλτι, η Ελλάδα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 56΄ με γκολ του Νίκου Σπυρόπουλου, ενώ απέκτησε προβάδισμα στο 69΄ με γκολ του Φάνη Γκέκα.

Έδειξε χαρακτήρα η ομάδα του Σάντος, που άντεξε τη βροχή...

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη 6/9 τα εγκαίνια της  της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών. 
Σε μια λιτή τελετή εγκαινίων, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλας και Αλμωπίας κκ Ιωήλ, συμπαραστατούμενο από τον Ιεραπόστολο Μητροπολίτη Κατάγκας κ.κ. Μελέτιο. Ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας από το Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους έδωσε τέλος στις φήμες και παραφιλολογίες σχετικά με το Λούνα Παρκ λέγοντας:..

Μετά την Οικονομική μας παίρνουν και την Αρχαιολογική Εφορία.

Η αποψίλωση της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών από νευραλγικές υπηρεσίες σταματημό δεν έχει.Μετά την απομακρυνση της ΔΟΥ (ας αφήσουν τα παραμύθια οι τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές) σειρά εχει η αρχαιολογική.Χθες το βράδυ ο Υπουργός Πολιτισμού εν μεσω αστραπόβροντων μας ανακοίνωσε πως χάνουμε και την Εφορία Αρχαιοτήτων η οποία συνενώνεται με την αντίστοιχη της Βέροιας.Ο  βουλευτής του Νομού μας , κ. Διονύσης Σταμενίτης μολονοτι έπαιξε κυριολεκτικά κυνηγητό για να πετύχει στην ώρα του τον Υπουργό(καθυστέρησε ένα δίωρο ο λεβέντης) μάλλον έπαθε κρυολουσία όταν άκουσε τον κυβερνητικό επισκέπτη να ανακοινώνει την οριστική απομάκρυνση της υπηρεσίας.Η απογοήτευση του συμπαθέστατου κατά τ'αλλα, νέου

Νέο ρεκόρ ανεργίας στο 24,4%



Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ διαμορφώθηκε η ανεργία τον Ιούνιο, με το ποσοστό να εκτοξεύεται στο 24,4%, έναντι 23,5% το Μάιο και 17,2% τον Ιούνιο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.216.410 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός έφτασε τα 3.372.097 άτομα. Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.766.415 άτομα.
Ειδικότερα, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 358.334 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011 (αύξηση 41,8%)...

Αντίθετοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε εξεταστική για μνημόνιο



Την αντίθεση τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ συναντά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.
Με δηλώσεις του την Πέμπτη στον ρ/σ Real fm, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να ποινικοποιήσει πολιτικές αποφάσεις που ψήφισε η Βουλή, ενώ σημείωσε ότι η αντιπαράθεση είναι καθαρά πολιτική και ότι ο οικονομικός εισαγγελέας ασχολήθηκε μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους...

Συνελήφθη 39χρονος για χρέη στο Δημόσιο 50 εκ. ευρώ



Για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους πενήντα εκατομμυρίων ευρώ, κατηγορείται 39χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας ορυκτελαίων και λιπαντικών, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 39χρονος κατηγορείται για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση, ενώ το ακριβές χρηματικό ποσό του χρέους, ανέρχεται στο ποσό των 46.919.631,16 ευρώ.

Πορεία και ψήφισμα διαμαρτυρίας των ενστόλων



Με συγκέντρωση ενστόλων, κυρίως αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, από τμήματα ανά την Ελλάδα και χωρίς την παρουσία συναδέλφων τους, στον ρόλο των δυνάμεων περιφρούρησης, πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας κατά των περικοπών το απόγευμα της Πέμπτης.

Στις 21.00 το βράδυ, οι ένστολοι αποχώρησαν εκτός από όσους αποφάσισαν να κατασκηνώσουν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και να αναχωρήσουν την Παρασκευή κατευθείαν για τη Θεσσαλονίκη...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: "Και τώρα μπορεί να δημοπρατηθεί η παράκαμψη Γιαννιτσών"



Ακόμη και τώρα, σε καθημερινές επαφές του Γιώργου Καρασμάνη με υπηρεσιακούς παράγοντες και κυβερνητικά στελέχη, ο βουλευτής γίνεται αποδέκτης της κοινής παραδοχής όλων, ότι η παράκαμψη Γιαννιτσών, θα έπρεπε να έχει ήδη δημοπρατηθεί.
Επίσης, όλοι υπογραμμίζουν, ότι και σήμερα ακόμη υπάρχει χρόνος, το έργο να δημοπρατηθεί καθώς η ανάδειξη αναδόχου καθυστερεί, συνεπώς, ακόμη και αν υπήρχε οποιαδήποτε εκκρεμότητα - που δεν υπάρχει - υπάρχει χρόνος να διευθετηθεί. Αρκεί βέβαια να μας επιστραφούν να 120 εκατομμύρια.
Για το τεράστιο για το Νομό μας θέμα, ο βουλευτής...

Σαν Σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου



Γιορτάζουν: Κασσιανή, Σώζων.

Γεγονότα

413 π.Χ: Οι Συρακούσιοι, υπό τον Σπαρτιάτη Γύλιππο, καταναυμαχούν τον Αθηναϊκό Στόλο, κοντά στο λιμάνι των Συρακουσών. Έτσι καταλήγει σε ολοκληρωτική καταστροφή η προσπάθεια των Αθηναίων να αποκτήσουν τον έλεγχο στη Σικελία (Πελοποννησιακός Πόλεμος).

70 π.Χ: Οι Ρωμαίοι υπό τον Τίτο εισέρχονται και καταστρέφουν την Ιερουσαλήμ...

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Θέλουν την απόσχιση της Κρύας Βρύσης από τον Δήμο Πέλλας.



Και μέσα σ’όλα τ’άλλα μας προέκυψε και θέμα απόσχισης της Κρύας Βρύσης από το Δήμο Πέλλας εν μέσω κρίσης.Συγκεκριμένα ομάδα πρωτοβουλίας που απαρτίζεται κυρίως από πρώην τοπικούς παράγοντες της αυτοδιοίκησης(είναι γνωστά τα ονόματά τους στο Πέλλα Δώθε) εγείρουν με τρόπο δραματικό θέμα απόσχισης της Κρύας βρύσης και επαναφοράς της στο παλαιό προ Καλλικρατικό τοπίο των Δήμων.Είναι γεγονός πως τους τελευταίους μήνες είχαμε πολλά «ακούσματα» από μια ομάδα ανθρώπων που αφού έχασαν

Η εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών ανοίγει τις πύλες της.Βρέθηκε λύση με το λουναπαρκ.

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών με τα καθιερωμένα εγκαίνια στις 20:00 μμ.Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις για τη συμμετοχή εκθετών και εμπόρων τελικά οι προσφερόμενοι χώροι καλύφθηκαν ,δίνοντας έτσι μια "ανάσα" στα οικονομικά του Δήμου.Ο θεσμός της εμποροπανήγυρης ,η λειτουργία της οποίας ξεπερνά τον ένα αιώνα,δίνει ώθηση στην αγορά και στη ζωή της πόλης που παρά την οικονομική κρίση ευελπιστεί να στο ζωντάνεμα της κίνησης.Λύση φαίνεται να δόθηκε και στο θέμα του λουναπάρκ....

Μπαράζ λουκέτων στα καταστήματα σε Κοζάνη, Βέροια, Έδεσσα



Δραματική είναι η εικόνα στις κεντρικές εμπορικές αγορές στους νομούς Κοζάνης, Βέροιας και Έδεσσας, καθώς, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕΜΥ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), τα λουκέτα στα καταστήματα κυμαίνονται σε ποσοστό από 18-24%.

Στην Κοζάνη, διαπιστώθηκε δραματική αύξηση των λουκέτων κατά το τελευταίο εξάμηνο. Αναλυτικά, στο σύνολο των υπό εξέταση στο εμπορικών δρόμων το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων ανήλθε 24,4%, ενώ το Μάρτιο του 2012 είχε φτάσει ήδη στο 19,9%...

Σύσκεψη για την αστυνόμευση στην πόλη της Έδεσσας



Μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιώγα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το Νομίατρο κ. Δημήτριο Κόντο, τον Διοικητή του Α.Τ Έδεσσας κ. Αθανάσιο Μπαρμπούνη, τον Διοικητή της Τροχαίας κ. Βασίλη Πλούγαρη και τον Πρόεδρο του Σωματείου Καφεζυθεστιατόρων κ. Αντώνη Παππά.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα τα πόλης, σε ότι αφορά στην κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την ασφάλεια του πεζόδρομου και την αστυνόμευση της πόλης, τις άδειες και τα ωράρια των καταστημάτων...

Στο Μουσείο της Πέλλας το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, κ. Κώστας Τζαβάρας, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία σε όλη την Ελλάδα, σήμερα Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί...
...το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα μετάσχει σε σύσκεψη που συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα τον προγραμματισμό των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν...

Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2012. Τι πρέπει να γνωρίζετε



Η Πόλη των Γιαννιτσών είναι έτοιμη να δεχθεί τους εκατοντάδες δηλωθέντες δρομείς στα δυο αγωνίσματα. Οι Ομάδες εργασίας της διοργάνωσης εργάζονται πυρετωδώς για να εξασφαλίσουν την άρτια φιλοξενία των δρομέων και στις δυο διαδρομές.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ – CHIPS
Η παράδοση των αριθμών και των chips χρονομέτρησης (Pella Half Marathon) κ.λ.π. υλικό θα γίνει:
α) Σάββατο 08-09-2012 στο Πολύκεντρο Γιαννιτσών (στον Πεζόδρομο πίσω από την Λέσχη Αξ/κών) κατά τις ώρες 18:00- 21:00...

ΠΑΣΟΚ: Πράξη προσβολής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική



Πράξη προσβολής της πρόσφατης δημοκρατικής κρίσης του ελληνικού λαού και των κοινοβουλευτικών θεσμών χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ΔΝΤ και τα Μνημόνια. «Είναι δε, έτσι διατυπωμένη, ώστε μέσα από την γενίκευση, να αυτοακυρώνεται σκοπίμως», προσθέτει.
Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η πρόταση αυτή δείχνει τρία πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ: α) ότι αρνείται να αντιληφθεί πως η πολιτική του επιχειρηματολογία, βασισμένη στη δημαγωγία, την ισοπέδωση, τον λαϊκισμό και τη συνωμοσιολογία...

Εκθεση ΓΣΕΕ: Μισθοί στο 1978, ανεργία στο 1958



Στην μεταπολεμική Ελλάδα «επιστρέφει» η ανεργία και στην μεταπολίτευση οι μισθοί - Η έκθεση της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία παρουσιάζεται την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Μειωμένο εισόδημα κατά 50% (σε σχέση με το 2008), για μισθωτούς και συνταξιούχους. Επίσημη ανεργία στο 28% και πραγματική στο 34% και αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών στα επίπεδα του 1978 - 1979.
Την εικόνα αυτή εμφανίζει η ελληνική οικονομία τη νέα χρονιά...

Παπαρήγα: "Η κρίση θα πιάσει πάτο"



Τις θέσεις του ΚΚΕ για την οικονομική κρίση και πως αυτή θα εξελιχθεί ανέπτυξε η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.
Η γγ του ΚΚΕ προέβλεψε πως οι πολίτες θα ζήσουν καταστάσεις περασμένων δεκαετιών και τόνισε χαρακτηριστικά: "Η εκτίμησή μας είναι ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα πιάσει πάτο και δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο. Και το ίδιο ισχύει και συνολικά για την ευρωζώνη. Ο λαός με βάση τους σχεδιασμούς...

Νέα «μαύρη τρύπα» στον τομέα της υγείας


Την ύπαρξη μιας νέας «μαύρης τρύπας» στον ήδη γεμάτο εκρηκτικά αδιέξοδα τομέα των ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, «αποκάλυψε» το πρωί στη Βουλή ο υπουργός Υγείας.





Μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κ. Α. Λυκουρέντζος είπε χαρακτηριστικά αφενός ότι βάσει των έως σήμερα στοιχείων εκτιμάται στο τέλος του έτους έλλειμμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ, και αφετέρου πως η φαρμακευτική δαπάνη θα ξεπεράσει το μνημονιακό στόχο των 2,8 δισ. που είχε τεθεί για το 2012...

Προς νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών



Την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν, εκτός απροόπτου, οι τρεις πολιτικοί αρχογοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, ώστε να καταλήξουν οριστικά στο πακέτο των μέτρων των 11,7 δισ. ευρώ.
Τη συνάντηση ζήτησε σήμερα από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να ενημερωθούν οι αρχηγοί για τις επαφές που είχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο.
Υπενθυμίζεται ότι εντός των προσχεών ημερών καταφθάνει η τρόικα, από την έκθεση της οποίας θα εξαρτηθεί...

Ποινική δίωξη στην παπαδιά και τον εραστή της



Και δύο θα οδηγηθούν και στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.
 Στο μεταξύ συγκλονίζουν τα όσα αναφέρθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Δημήτρης Αλεξόπουλος με τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσή Ασφάλειας Πύργου Παναγιώτη Ηλιόπουλο όσον αφορά την εξιχνίαση της υπόθεσης του στυγερού εγκλήματος του 52χρονου ιερέα Αθανάσιου Αυγερόπουλου.
Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι  και από αυτά που ακούστηκαν ξεχωρίζουν τα παρακάτω:..

Σαν Σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου



Γεγονότα
394: Η μάχη στον ποταμό Φρίγδο (σημερινή Σλοβενία). Ο Αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Μέγας κατατροπώνει και σκοτώνει τον παγανιστή Ρωμαίο σφετεριστή του θρόνου Φλάβιο Ευγένιο και τον Φράγκο στρατηγό του Αρβογάστη και γίνεται κυρίαρχος όλης της ρωμαϊκής επικράτειας.
1860: Ο Τζιουζέπε Γκαριμπάλντι οδηγεί τους «κοκκινοπουκαμισάδες» του στην κατάληψη της Νάπολης, κατά τη διάρκεια του ιταλικού πολέμου της ανεξαρτησίας.
1861: Ο Γουστάβος Κλάους ιδρύει στην Πάτρα την οινοποιητική εταιρεία «Achaia Clauss Wine Company Ltd»...

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Το ΚΕΚΠΑ του Δήμου Αλμωπίας διοργανώνει 3μερη εκδρομή στην Πάργα – Λευκάδα


Η Πάργα

Αναχώρηση από το χώρο του Κ.Α.Π.Η στις 07:00 με προορισμό την Λευκάδα. Στάση για καφέ, χρόνος ελεύθερος στη λίμνη των Ιωαννίνων και συνεχίζουμε για Πάργα όπου θα μείνουμε για φαγητό. Αναχώρηση για Λευκάδα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
2η Ημέρα: Νυδρί (προιαρετική κρουαζιέρα Σκορπιός- Ιθάκη -Φισκάρδο)
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας μετά το πρωινό για το Νυδρί. Επιβίβαση στο πλοίο για μια ημερήσια εκδρομή (προαιρετική) στα γύρω νησάκια...

Ειδικό τεστ ανιχνεύει μαθησιακές δυσκολίες



Ένα ψυχοπαιδαγωγικό διαγνωστικό τεστ, το οποίο κατασκευάστηκε, για να το χρησιμοποιούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με τους μαθητές της τάξης τους, μετά από ειδική εκπαίδευση κατασκευάστηκε και σταθμίστηκε στη χώρα μας, το 1999, στο Ψυχομετρικό εργαστήριο του Τομέα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τους καθηγητές ψυχολογίας κ.Ιωάννη Παρασκευόπουλο, την κ.Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι και τον κ.Νικόλαο Γιαννίτσα. 

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του αυτό βοηθά στο να εντοπίζονται παιδιά που παρουσιάζουν δυσκολίες να ανταποκριθούν στις μαθησιακές απαιτήσεις του σχολείου. ..

9 τύπους φοιτήτριας που θα γνωρίσεις στη σχολή σου...





1. Φοιτήτρια "από σπίτι"
Είναι σοβαρή... Ξέρει τι ζητάει. Δε γουστάρει αρπαχτές.
Τα είχε (πριν σε γνωρίσει) με μεγαλύτερό της, γόνο πλούσιας οικογένειας που την άφηνε να γυρίσει με ταξί σπίτι. Είναι απογοητευμένη και ζητάει έναν φίλο... (ΘΥΜΑ, ναι, εσύ είσαι αυτός), αλλά ίσως όχι μόνο φίλο. Την ερωτεύεσαι σφόδρα. Τα δίνεις όλα. Είσαι και εσύ φοιτητής ή σκληρά εργαζόμενος και δουλεύεις σε 2 δουλειές για να την βγάζεις έξω, γιατί δεν γουστάρεις να τρως από τα έτοιμα,ή να ζητάς από τους δικούς σου.
Την πολιορκείς στενά...

Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη



Η Δημόσια κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας σε συνεργασία με την Future Library Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία  και τη  στήριξη  του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που ήταν ο αποκλειστικός  δωρητής, διοργάνωσε  καλοκαιρινές εκδηλώσεις για παιδιά.

Τα παιδιά  είχαν  την δυνατότητα  να παίξουν, να παρακολουθήσουν θεατρικές και εικαστικές δραστηριότητες με άξονα τα Βιβλία, να πειραματιστούν και  να μοιραστούν μοναδικά ταξίδια στην πόλη και τον κόσμο.

Με όρεξη για δουλειά και ελπίδα για το μέλλον, με την αρωγή της Βιβλιοθήκης...

Κατηγορείται ο Ζαγοράκης!



Η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά από μελέτη του πορίσματος των ελεγκτών του ΣΔΟΕ διαπίστωσε αδιαφανείς διαδικασίες στην οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στην ταμειακή διευκόλυνση του Ηλία Βιολίδη προς την ΠΑΕ με επιταγές του.
Σύμφωνα με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ πιστωτές της ΠΑΕ πληρώνονταν με επιταγές του πρώην αντιπροέδρου, στον οποίο επιστρέφονταν εν συνεχεία τα χρήματα από την ΠΑΕ με κατάθεση σε τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά αρκετές από τις επιταγές αυτές στους πιστωτές σφραγίστηκαν ή ακυρώθηκαν...

Αφού λατρεύεις τα τούρκικα...μάθε ποιος πραγματικά ήταν ο Σουλειμάν.



Ο Σουλεϊμάν υπήρξε ένας από τους σκληρούς και αδίστακτους,διώκτες του Eλληνισμού, κατέλαβε την Ρόδο, σφαγίασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας, μαζί δε με τον Σελίμ Α΄, τον οποίον διαδέχτηκε, ήταν ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος. Ένας μάλιστα από τους καρπούς αυτού του παιδομαζώματος, ήταν ο περίφημος βεζίρης του, ο Ιμπραήμ πασάς, γιος ελληνορθόδοξης οικογένειας από την Πάργα, στενός φίλος του Σουλεϊμάν. Σύμφωνα με τον μεγάλο Οθωμανό ιστορικό, Lord Kinross, ο Ιμπραήμ ήταν ο μεγάλος εραστής του Σουλεϊμάν με τον οποίο .....

Γιαννιτσά: Παρίσταναν τις καλόγριες με σκοπό την απάτη και την κλοπή






Συνελήφθησαν χθες (04.09.2012) το μεσημέρι στα Γιαννιτσά Πέλλας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, δύο ημεδαπές 41 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση, απάτη και κλοπή.Οι προαναφερόμενες ντυμένες ως μοναχές και προσποιούμενες καλόγριες της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, προσέγγισαν γυναίκες στα σπίτια τους για να τις δώσουν χρυσαφικά για τη δήθεν ενίσχυση της Ιεράς Μονής.Αρχικά, στα Γιαννιτσά, απέσπασαν με τον τρόπο αυτό ένα χρυσό δακτυλίδι από μία 80χρονη. Στη συνέχεια με το πρόσχημα ότι θα δώριζαν...

Δημοσκόπηση Pulse: ΝΔ 25%, ΣΥΡΙΖΑ 24% στο 10,5% η Χρυσή Αυγή



Mια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει την Πέμπτη το ΠΟΝΤΙΚΙ, ανάβει «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό.Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Χρυσή Αυγή είναι πλέον καθαρά τρίτο κόμμα και έχει εκτοξευθεί στο 10,5%. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 25% αλλά σε απόσταση μόλις μιας μονάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 24%.Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 6,5%, το ΚΚΕ στο 5% και η ΔΗΜΑΡ στο

ΕΛ.ΤΑ. ... ΤΕΛΟΣ ;;;



Προς άμεση πώληση τα ΕΛΤΑ, το Δημόσιο θα πουλήσει έως και ολόκληρο το ποσοστό συμμετοχής του.

Με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, γνωστοποιήθηκε πως η κυβέρνηση προχωρά στην πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ, τις οποίες έχει στην κατοχή του το Δημόσιο.

Το Δημόσιο έχει ποσοστό 90% στα ΕΛΤΑ ενώ ποσοστό 10% κατέχει το Τ.Τ. για το οποίο άλλωστε αναμένεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης (!!!)το αμέσως επόμενο διάστημα...

Μια κάμερα «made in Greece» εντοπίζει τους... μεθυσμένους



Μια θερμική κάμερα που ανιχνεύει τη θερμότητα στο πρόσωπο και θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί σε μπαρ, αεροδρόμια, δημόσιους χώρους αλλά και από την αστυνομίαμ, μπορεί να «προδίδει» τους μεθυσμένους, προλαμβάνοντας ενδεχόμενα προβλήματα...
Η σχετική τεχνολογία αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Βασίλη Αναστασόπουλο και την ερευνήτρια Γεωργία Κούκιου από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου της Πάτρας...

Προκηρύσσονται 12 κενές θέσεις στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών



Προκηρύσσονται  δώδεκα (12) κενές θέσεις στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών για το σχολικό έτος 2012-2013 προκειμένου να υποβληθούν αιτήσεις μετεγγραφών. Aαναλυτικά οι κενές θέσεις είναι: μία (1) στη Β΄ Γυμνασίου, πέντε (5) στη Γ΄ Γυμνασίου και έξι (6) στην Α΄ Λυκείου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, βάσει των οποίων θα εξεταστούν από την καλλιτεχνική επιτροπή του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Απαιτείται η επάρκεια σε μουσικές γνώσεις και δεξιότητες:...