Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αντίθετοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε εξεταστική για μνημόνιο



Την αντίθεση τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ συναντά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.
Με δηλώσεις του την Πέμπτη στον ρ/σ Real fm, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να ποινικοποιήσει πολιτικές αποφάσεις που ψήφισε η Βουλή, ενώ σημείωσε ότι η αντιπαράθεση είναι καθαρά πολιτική και ότι ο οικονομικός εισαγγελέας ασχολήθηκε μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους...

"Ο εισαγγελέας κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε καν να επιληφθεί ενός θέματος στο οποίο το βασικό στοιχείο είναι πολιτικές αποφάσεις πολιτικών προσώπων... Δεν υπήρχε καμία δικονομική βάση σ' αυτό. Διότι εάν εξ αρχής υπήρχε ζήτημα ευθυνών πολιτικών προσώπων, έπρεπε να επιληφθεί η Βουλή. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να παρεμβληθεί ένας εισαγγελέας. Ήταν 100% επικοινωνιακό" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
"Ο κ. Ρουμελιώτης -πρόσθεσε- έκανε μια πολιτικού χαρακτήρα παρατήρηση, δεν έκανε μια νομικού χαρακτήρα καταγγελία".
Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αμέσως μετά τη δημοσιοποίησή του την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που εξαπέλυσε πυρά εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την για δημαγωγία, λαϊκισμό και συνομωσιολογία.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να αντιληφθεί πως η πολιτική του επιχειρηματολογία, η βασισμένη στη δημαγωγία, την ισοπέδωση, τον λαϊκισμό και τη συνομωσιολογία, απορρίφθηκε από τον ελληνικό λαό στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου" τόνιζε το ΠΑΣΟΚ.
Παρά τις αρνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όμως, για τη συσταση εξεταστικής επιτροπής, αρκετοί είναι οι βουλευτές οι οποίοι με δηλώσεις τους υποστηρίζουν ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί. Μεταξύ αυτών, και ο "γαλάζιος" Γεράσιμος Γιακουμάτος. "Αν έχουμε λίγο τσίπα θα πρέπει όλα τα κόμματα θα υπογράψουμε" είπε ο βουλευτής της ΝΔ και είπε πως θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία να μαζέψει υπογραφές, σημειώνοντας "αν το κόμμα μου δεν θέλει, κακό του κεφαλιού του".
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως "είναι προ των ευθυνών του ο πρωθυπουργός πριν από όλους, ο οποίος σε όλους τους τόνους κατά την προεκλογική περίοδο δήλωνε ότι η μία και μόνη εξεταστική που πρέπει να συσταθεί είναι αυτή που θα ερευνήσει τις συνθήκες που μας οδήγησαν στην υπαγωγή στο μνημόνιο".
Ο Νότης Μαριάς επανέλαβε ότι η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για εξεταστική για το μνημόνιο "απευθύνεται προς όλους τους βουλευτές", τους οποίους κάλεσε να τη στηρίξουν για να πέσει άπλετο φως.
Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή τονίζει πως "υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία που θα ρίξει φως για το πώς η Ελλάδα βρέθηκε στις αγκαλιές του μνημονίου και των δανειστών".
Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζει ότι η κυβέρνησή του έλαβε την θεμελιώδη απόφαση να μην ζήσουν οι Έλληνες μια εθνική τραγωδία με βίαιη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ και υποστηρίζει ότι οι πρωτοβουλίες για εξεταστική επιτροπή στοχεύουν σε πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

Πηγή  megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου