Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Παπαρήγα: "Η κρίση θα πιάσει πάτο"



Τις θέσεις του ΚΚΕ για την οικονομική κρίση και πως αυτή θα εξελιχθεί ανέπτυξε η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.
Η γγ του ΚΚΕ προέβλεψε πως οι πολίτες θα ζήσουν καταστάσεις περασμένων δεκαετιών και τόνισε χαρακτηριστικά: "Η εκτίμησή μας είναι ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα πιάσει πάτο και δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο. Και το ίδιο ισχύει και συνολικά για την ευρωζώνη. Ο λαός με βάση τους σχεδιασμούς...

... και την έως τώρα κατάσταση γιατί ακόμα ο λαός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη θα ζήσει σε όλες τις πτυχές της ζωής του τις συνθήκες της δεκαετίας του '50 ως και του '60".
Η ίδια σε ερώτηση αν πιστεύει την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι το πακέτο των 11,5 δισ. είναι το τελευταίο δήλωσε: "Εγώ δε νομίζω ότι το πιστεύει ο ίδιος. Ε, τί να πει τώρα; Πως θα το περάσει; Τώρα αν το πιστεύει τί να σας πω; Ο προσωπικός του χαρακτήρας δεν μας ενδιαφέρει ως το βαθμό που δεν μας προκαλεί ως πρόσωπο, αλλά ως πολιτική μας προκαλεί. Τελευταία μέτρα για το 2012 ίσως λένε. Τώρα μπήκαμε στο Σεπτέμβρη, μπορεί μέχρι τα Χριστούγεννα να μην φέρουν. Από 1η Γενάρη να φέρουν".
Στρέφοντας τα "πυρά" της εναντίον του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ η κα Παπαρήγα είπε: "Αυτό που υπογραμμίζουμε εμείς και έχει σημασία, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν ήταν κυβέρνηση θα μας είχε πάει στη δραχμή, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση ότι μας οδηγεί στη δραχμή. Εμείς θεωρούμε ούτε η μια κυβέρνηση, ούτε η άλλη έχει επιλογή τη δραχμή. Εκτός αν διασπαστεί η ΕΕ. Η επιλογή τους είναι στον ένα ή στον άλλο βαθμό να ανταποκριθούν στους στόχους της καπιταλιστικής οικονομίας. Εάν έχουμε τέτοια κατάσταση δηλαδή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και έξοδο απ' την ευρωζώνη, αυτή θα έρθει όχι από επιλογή του Σαμαρά ή του Τσίπρα, αλλά κυρίως από τις εξελίξεις στην ίδια την ευρωζώνη, αν επιλέξουν αυτοί τη διάσπαση. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να την επιλέγουν".
Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε και στο θέμα των χαμηλών ποσοστών που συγκέντρωσε το ΚΚΕ στις εκλογές. Τόνισε πως δεν πρόκειται για στρατηγικής σημασίας ήττα και πρόσθεσε: "Είναι μια εκλογική πολιτική ήττα. Στρατηγικής σημασίας ήττα έχεις όταν την κρίσιμη στιγμή διαπράξεις θεμελιακό λάθος, όπως λάθος εκτίμηση της αντικειμενικής κατάστασης και στην ιστορία του κόμματος υπάρχουν και τέτοια στοιχεία. Είχαμε μείωση της εκλογικής μας δύναμης, χάσαμε μια μάχη. Δεν είναι στρατηγικής σημασίας".

Πηγή  megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου