Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Καρασμάνης για καταβολή οφειλόμενης αποζημίωσης από την αρχαιολογική υπηρεσία σε ιδιοκτήτες αγρών της Πέλλας



Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στη Βουλή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, αναφορά διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών αγροτεμαχίων της Πέλλας σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή αποζημίωσης σε αυτούς, οι οποίοι στερούνται τη χρήση των αγρών τους εξαιτίας των ανασκαφών και ερευνών που πραγματοποιεί η 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Με την Κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση ο Γιώργος Καρασμάνης, αφού επεσήμανε ότι οι συγκεκριμένοι αγρότες έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση, από τη στιγμή που στερούνται...

... τους πόρους από τη χρήση των αγρών τους και η προβλεπόμενη αποζημίωσή τους καθυστερεί από το 2009, ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα σε εξεύρεση λύσης.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Τζαβάρας, απαντώντας στον Γιώργο Καρασμάνη ανέφερε ότι η αργοπορία στην πληρωμή των δικαιούχων οφείλονταν στη μεγάλη καθυστέρηση της συγκρότησης της αρμόδιας νέας επιτροπής καταβολής αποζημιώσεων λόγω στέρησης χρήσης αγρών Ν. Πέλλας μετά τη σύσταση των νέων Καλλικρατικών Δήμων. Παράλληλα δε, διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι πλέον το πρόβλημα οδεύει προς λύση, αφού χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων τόνισε:
« …Με τις υπ’ αριθ. 2238 και 2239 αποφάσεις της ΙΖ΄ΕΠΚΑ ορίστηκαν οι αποζημιώσεις των καλλιεργητικών περιόδων 2009-2010 και 2010-2011 όλων των ιδιοκτητών Ν. Πέλλας, των οποίων οι αγροί στερούνται χρήσης και μαζί με το Πρακτικό Συνεδρίασης εστάλησαν στο Τμήμα Απαλλοτριώσεων, Απόκτησης Ακινήτων και Αποζημιώσεων της Διεύθυνσης Απαλλοτριώσεων και Ακίνητης Περιουσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., καθώς και στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου