Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Όχι στο «πετσόκομμα» της Αγροτικής Σύνταξης από την Π.Α.ΣΥ. Πέλλας



Το «πετσόκομμα» κι αυτής ακόμα της εξευτελιστικής σύνταξης του ΟΓΑ, των 360 ευρώ/μήνα, από την αντιδραστική και αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που σπρώχνει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αγρότες σε πλήρη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, δεν πρέπει να περάσει.
      Η ανελέητη απανθρωπιά που προωθείται, είναι η μείωση κατά 30 ευρώ της κατώτατης αγροτι-κής σύνταξης των 360 ευρώ και, ταυτόχρονα, καταργούνται η 13η και η 14η αγροτική σύνταξη.           Η συνολική μείωση ξεπερνάει το 21% και η συνολική χρονιάτικη απώλεια ανέρχεται στα 1080 ευρώ!

Η πραγματική εξέλιξη των μισθών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια



Οι αμοιβές των μισθωτών και εργατών αποτελούν τη βάση κάθε οργανωμένης κοινωνίας. Επηρεάζουν ποικιλοτρόπως τη λειτουργία της και αποτελούν ένα από τους βασικότερους ρυθμιστές της. Τεχνικά, αποτελούν την εισοδηματική βάση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, το βασικό κόστος των επιχειρήσεων, τη φορολογική βάση του κράτους, το κύριο μέσο κατανάλωσης και χρήσης προϊόντων, εμπορευμάτων και υπηρεσιών κτλ. Γενικά αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες κάθε οικονομικού κυκλώματος.
Ουσιαστικά όμως, ο πραγματικός μισθός αποτελεί τη βάση ανίχνευσης του βαθμού ευημερίας μίας κοινωνίας...

Δύο Χάλκινα μετάλλια ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών στους 20ους Διεθνείς αγώνες κωπηλασίας του Ν.Ο.Θεσσαλονίκης



 Με απόλυτη επιτυχία έγιναν το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012, οι 20οι Διεθνείς αγώνες κωπηλασίας που διοργάνωσε ο Ν.Ο.Θεσσαλονίκης, με την ονομασία «Ρεγκάτα Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Στους αγώνες πήραν μέρος 18 Όμιλοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Σερβία και την Βουλγαρία, με περισσότερα από 200 πληρώματα.
Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών συμμετείχε με 12 αθλητές που στελέχωσαν 8 πληρώματα και η συγκομιδή σε μετάλλια ήταν δύο χάλκινα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πληρωμάτων είναι τα εξής:..

Η γυναίκα που χρωστούσε στο Δημόσιο 2,6 εκατομμύρια ευρώ



Μια 52χρονη γυναίκα συνελήφθη από τους αστυνομικούς για χρέη ύψους 2,66 εκατομμύρια ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο.Η συλληφθείσα ήταν διαχειρίστρια εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ανέγερση κτισμάτων και διαμόρφωση χώρων και συνελήφθη χθες στην Ορεστιάδα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Παγίδα τα sms που σας «χαρίζουν» 1,5 εκατ. Ευρώ



Την προσοχή  των πολιτών εφιστά τη Ελληνική Αστυνομία  που αφορούν στην εξαπάτηση τους με μηνύματα-  παραπλανητικού περιεχομένου- που αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου.Αυξάνονται δραματικά οι καταγγελίες των θυμάτων που λαμβάνουν μηνύματα ότι δήθεν έχουν κερδίσει ενάμιση εκατομμύριο ευρώ.Σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων  των παραληπτών. Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμούς κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού

6 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Γιορτή Πουλιών



Η Παγκόσμια Γιορτή Πουλιών εορτάζεται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Birdlife International. Η οργάνωση αυτή αφιερώνει τη δράση της στα πουλιά και το περιβάλλον, με εταίρους σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου.

Σαν Σήμερα, 6 Οκτωβρίου



Γεγονότα

1600: Η όπερα του Γιάκοπο Πέρι «Ευρυδίκη», το παλιότερο σωζόμενο έργο του λυρικού θεάτρου, κάνει πρεμιέρα στη Φλωρεντία.
1825: Λήγει η πρώτη φάση της δεύτερης πολιορκίας του Μεσολογγίου από τον Κιουταχή.
1847: Κυκλοφορεί στο Λονδίνο το μυθιστόρημα των αδελφών Μπροντέ «Τζέιν Έιρ» και αμέσως γίνεται τεράστια επιτυχία.
1927: Ο Τραγουδιστής της Τζαζ με πρωταγωνιστή τον Αλ Τζόλσον είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ομιλούντος κινηματογράφου, που κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη...

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Συγκέντρωση και Πορεία του ΚΚΕ στην Αριδαία ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης




Με μαχητικό συλλαλητήριο στην Αριδαία απάντησε αγωνιστικά η Νομαρχιακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ  στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα, τον νέο αντεργατικό προϋπολογισμό της συγκυ-βέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,  κάνοντας πράξη αυτό που  συζητούν καθημερινά και τα λαϊκά στρώματα της Αλμωπίας δηλ. το ότι «δεν πάει άλλο»! και ότι «κάτι πρέπει να γίνει»!  
        Στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Αριδαίας μίλησε από τη Νομ.Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ ο γραμματέας της Ουγγρίνος Αλέκος . Με την ολοκλήρωση της ομιλίας...

Με επιτυχία το 1ο Σχολικό Φεστιβάλ Μουσικής στα Γιαννιτσά



Ολοκληρώθηκε  με επιτυχία το 1ο Σχολικό Φεστιβάλ Μουσικής που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας με  τη βοήθεια του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών στις εγκαταστάσεις του ναυτικού ομίλου Γιαννιτσών στον ποταμό Λουδία. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Οκτωβρίου με την υποστήριξη της  ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας και χορηγό επικοινωνίας την ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Περισσότεροι από 1200 μαθητές των Γυμνασίων, των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ του Ν. Πέλλας διασκέδασαν με την ψυχή τους...

Νέο ΔΣ στον Σύλλογο Γονέων και Φίλων του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑΠ



Νέα σύνθεση προέκυψε στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., μετά την παραίτηση για προσωπικούς λόγους του -επι σειρά ετών- προέδρου του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου.
Μετά από τις εκλογές που έγιναν στον Σύλλογο, το νέο Δ.Σ. που προέκυψε, έχει ως εξής:...

Δελτίο Τύπου Σωματίων Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων και Ενεργών Πολιτών Έδεσσας



Η ραγδαία υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του εργαζόμενου, συνταξιούχου, επαγγελματία, κάθε συνανθρώπου μας και της οικογένειάς του, δεν μας αφήνει άλλο περιθώριο αδράνειας. Η αδικία πρέπει να τελειώσει.
Η ώρα έχει έρθει, πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ, να κοιτάξουμε στον καθρέπτη και να ρωτήσουμε τους εαυτούς μας, τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;
Τέρμα τα ψέματα, τέρμα οι κομματισμοί, τέρμα η κατρακύλα...

Ιουλιανό και Γρηγοριανό Ημερολόγιο



Τα χρονολογικά συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν ανά τους αιώνες είναι εκατοντάδες. Σχεδόν κάθε πολιτισμός ανέπτυσσε το δικό του, λίγα όμως κατόρθωσαν να επιβιώσουν. Έως τα μέσα του 1ου αιώνα π.Χ. το ημερολόγιο που επικρατούσε ήταν αυτό της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το οποίο βασιζόταν στις φάσεις της Σελήνης. Λόγω της ατέλειάς του, όμως, δημιουργήθηκαν μεγάλες αποκλίσεις, κυρίως στην εαρινή ισημερία, με σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία και τη λειτουργία του κράτους...

5 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών



Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων.

Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

Σαν Σήμερα, 5 Οκτωβρίου



Γιορτάζουν: Χαριτίνη.

Γεγονότα
610: Ο έξαρχος της Αφρικής Ηράκλειος αναγορεύεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου, ανατρέποντας τον διεφθαρμένο Φωκά.
869: Συνέρχεται η 8η Οικουμενική Σύνοδος (4η Κωνσταντινουπόλεως) από τον αυτοκράτορα Βασίλειο Α' τον Μακεδόνα, για να καταδικάσει την αντικανονική εκλογή του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Φώτιου...

Συνάντηση με τον Σαμαρά ζήτησε ο Γιώργος Καρασμάνης για το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γιαννιτσών



Όπως είχε προαναγγείλει, ο Γιώργος Καρασμάνης, συναντήθηκε την Τρίτη (02/10/2012) το βράδυ στη Βουλή με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στον οποίο έθεσε το μείζον για το Νομό μας ζήτημα του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Γιαννιτσών.
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, είπε στον βουλευτή ότι έχει καταρτιστεί ένας κατάλογος για το ποιες στρατιωτικές μονάδες θα καταργηθούν και ποια
κέντρα νεοσυλλέκτων θα κλείσουν. Και του δήλωσε ότι η τελική απόφαση
ανήκει στον Πρωθυπουργό...

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο οι χρήστες του Facebook



Περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο μέλη έχει πλέον το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης.

Έως σήμερα, οι χρήστες του Facebook είναι υπεύθυνοι για 1,13 τρισεκατομμύρια «Likes» και 219 δισεκατομμύρια φωτογραφίες, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 140,3 δισεκατομμύρια αιτήματα φιλίας.

Η ανακοίνωση του ορόσημου του ενός δισεκατομμυρίου μελών συνέπεσε με τη δημοσιοποίηση στοιχείων που καταδεικνύουν ότι...

Πρωτοφανή επεισόδια με «εισβολή» διαδηλωτών στο Πεντάγωνο



Πρωτοφανή επεισόδια είχαμε το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας όταν απλήρωτοι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά εισέβαλλαν στο Πεντάγωνο.
Μετά την έφοδο έγιναν δεκάδες προσαγωγές, ενώ ένταση επικράτησε και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Αίσθηση, ωστόσο προκάλεσαν τα πλημμελή μέτρα ασφαλείας στο Πεντάγωνο, γεγονός για το οποίο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διέταξε έρευνα και έθεσε σε διαθεσιμότητα ανώτερο αξιωματικό.
Ένταση, επεισόδια και προσαγωγές έγιναν σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας, μεταξύ εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και δυνάμεων των ΜΑΤ...

Επίσημη διαβεβαίωση στον Γιώργο Καρασμάνη: «Παραμένει η ΔΟΥ Γιαννιτσών»



Τελικά παραμένει η ΔΟΥ Γιαννιτσών. Την επίσημη αυτή ενημέρωση είχε σήμερα Πέμπτη (04/10/2012) ο Γιώργος Καρασμάνης από τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του αρμόδιου Υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη.
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής στις 2 Αυγούστου είχε επισκεφτεί τον Υφυπουργό και του είχε εκθέσει τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να παραμείνουν εν λειτουργία και οι δύο ΔΟΥ Αριδαίας και Γιαννιτσών λόγω των σημαντικότατων ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει ο νομός...

Πρόταση νόμου για κατάργηση του Μνημονίου από το ΚΚΕ



Τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Το προσχέδιο προϋπολογισμού που η κυβέρνηση έχει καταθέσει στην Βουλή αποκαλύπτει ότι δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.
Στη ουσία όλα αυτά τα μέτρα εκπορεύονται από την στρατηγική της ΕΕ, την στρατηγική του κεφαλαίου, για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στη εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα. Είναι μέτρα που προωθούνται σε όλα τα κράτη της ΕΕ ανεξάρτητα από χρέη και ελλείμματα...

Την άμεση δημοπράτηση του οδικού δικτύου εντός Οκτωβρίου ζητά με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη ο Γ.Καρασμάνης



Να δώσει εντολή να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες, ώστε μέσα στον Οκτώβριο να έχουμε δημοπράτηση ΟΛΟΥ του Εργου, δηλαδή της παράκαμψης Γιαννιτσών και της παράκαμψης Χαλκηδόνας, ζητεί με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο Γιώργος Καρασμάνης.
Ο βουλευτής επισημαίνει στον Περιφερειάρχη ότι αυτό συνιστά ¨επείγουσα υποχρέωσή του¨, μετά τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία τα οποία ο ίδιος ο Γιώργος Καρασμάνης του κατέθεσε, αλλά και την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών Σταύρου Καλογιάννη, ότι...

Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Τζανής



Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Τζανής. Το όνομά του είχε επανέλθει πρόσφατα στην επικαιρότητα, καθώς περιλαμβανόταν σε δημοσιοποιηθείσα λίστα με 36 πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.
Τον Λεωνίδα Τζανή βρήκε, σύμφωνα με πληροφορίες, απαγχονισμένο η σύζυγός του, σήμερα το απόγευμα, στο πάρκινγκ του σπιτιού τους στο Βόλο.
Ο 57χρονος πρώην υφυπουργός στην κυβέρνηση Σημίτη είχε γεννηθεί στο Αερινό Μαγνησίας, το 1955 και ασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου, έχοντας σπουδάσει στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης...

4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων



Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)...

Επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους από το ΚΕΚ Φοροτεχνικών στα Γιαννιτσά



ΕΡΓΟ: " ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΠΕ"

Οι Πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ στο πλαίσιο της Συμβολής του στις προτεραιότητες της Κοινότητας. Η συγχρηματοδότηση των πράξεων στις περιφέρειες κατανέμονται ως εξής: 75% στις περιφέρειες του Στόχου 1 «Σύγκλιση» όπου συμπεριλαμβάνονται οι και οι 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου και κατά 50% στις περιφέρειες του Στόχου 2 που εντάσσονται στις 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου...

Χτύπησαν οι Τούρκοι στη Συρία



Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, οι τουρκικές δυνάμεις οι οποίες έπληξαν με πυρά πυροβολικού στόχους μέσα στη Συρία ως απάντηση στον βομβαρδισμό τουρκικού χωριού στη μεθόριο των δύο χωρών.

Ένα βομβαρδισμό που προκάλεσε το θάνατο πέντε μελών μίας οικογένειας και συνολικά 13 ατόμων στην περιοχή περιοχή Ακτσάκαλε.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύνοδος στο τουρκικό ΥΠΕΞ για τη συριακή ρουκέτα και αποφασίστηκε...

Σαν Σήμερα, 4 Οκτωβρίου



Γεγονότα

1537: Η πρώτη ολοκληρωμένη μετάφραση της Βίβλου στα αγγλικά τυπώνεται στη Ζυρίχη.
1675: Ο ολλανδός αστρονόμος Κρίστιαν Χούιχενς πατεντάρει το ρολόι τσέπης.
1853: Η Οθωμανική Αυτοκρατορία κηρύσσει τον πόλεμο στη Ρωσία. Αρχή του Κριμαϊκού Πολέμου. (22 Σεπτεμβρίου 1853 με το παλαιό ημερολόγιο)
1862: Ανταρσία κατά του Οθωνα ξεσπά στην Ακαρνανία, με επιεφαλής τον Θεοδωράκη Γρίβα...

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Άσχημη εμφάνιση και ήττα της Αναγέννησης με 3-0 από το Φωκικό



 Βαριά ήττα με 3-0 γνώρισε η ομάδα των Γιαννιτσών στην Άμφισσα από τον τοπικό Φωκικό μην μπορώντας να επαναλάβει την πολύ καλή εμφάνιση της πρεμιέρας.
Το σκορ άνοιξε στο 20’ για τους γηπεδούχους ο Ευσταθίου με διαγώνιο σουτ νικώντας τον Ταμπάκη και γράφοντας το 1-0 όπου ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Σαν να μην έφτανε για την Αναγέννηση το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ήταν αναγκασμένη να παίζει στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με 10 παίχτες καθώς στο 42ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου θα χάσει με δεύτερη κίτρινη κάρτα των Σκέμπο για διαμαρτυρία. Είχε προηγηθεί η πρώτη κίτρινι κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα...

Ποδηλατοδρομία 5/10 στο Δήμο Πέλλας


Ποιοι είναι στη λίστα Λαγκάρντ



Η περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» αποτελείται από 1.991 λογαριασμούς, αποτυπώνει την κίνησή τους από το 1997 έως το 2007 και εκτείνεται σε περίπου 3.000 σελίδες.

Το έτος 2007, μηδενικοί εμφανίζονται οι 1.200 από τους συνολικά 1991 λογαριασμούς Ελλήνων στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, από το σύνολο των λογαριασμών που παραδόθηκαν από τις γαλλικές αρχές στο υπουργείο των Οικονομικών επί υπουργίας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, περίπου 350 λογαριασμοί...

Μαθήματα Θεατρικής Παιδείας από το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών



Το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών θα λειτουργήσει τμήματα Θεατρικής Παιδείας,στην αίθουσα Θ.Ε.Γ. , Μαδύτου 10 . Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν :

·        Παιδικό τμήμα (5 - 8 ετών)
Εργαστήρι γνωριμίας με τις τέχνες: Θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, αφήγηση παραμυθιών, κίνηση, ζωγραφική.
Έναρξη Τρίτη 16/10/2012 στις 5.30 μ.μ. – 7.00 μ.μ...

Ερώτηση ΚΚΕ στη βουλή για την τραγική κατάσταση των Δημοτικών Ωδείων



Με απόφαση της κυβέρνησης, ο μέγιστος αριθμός εργαζομένων που θα προσληφθούν πανελλαδικά για τις παραπάνω υπηρεσίες είναι μόλις 800, με αποτέλεσμα αρκετές χιλιάδες ωρομίσθιοι εργαζόμενοι να μείνουν ξαφνικά άνεργοι. Αντίστοιχα ένας πολλαπλάσιος αριθμός χιλιάδων μαθητών θα υποχρεωθούν να διακόψουν τις σπουδές τους, ενώ, μέχρι σήμερα, με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι προσλήψεις του καλλιτεχνικού - διδακτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι σχολές και τα εργαστήρια, αλλά...

"Το Φεγγάρι, το Δάχτυλο και το Άγαλμα"

  Ανέστης Χ. Βλαχόπουλος  Δάσκαλος

“ Κάποιοι όταν τους δείχνανε το φεγγάρι, εκείνοι κοίταζαν το δάχτυλο”. Αυτό το σύνθημα στα πανεπιστήμια της 10ετίας του '90, μου 'ρθε στο νου με αφορμή ελάχιστες -ευτυχώς- αντιρρήσεις για το προηγούμενο κείμενό μου με τίτλο “το μαύρο άγαλμα ή το μαύρο μας το χάλι...”,αντιρρήσεις ωστόσο καλοδεχούμενες, για περαιτέρω γόνιμο προβληματισμό.
    Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τους πολλούς αναγνώστες για την προσοχή και τα θετικά σχόλιά τους ,ιδιαιτέρως...

Διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στο κέντρο των Γιαννιτσών (φώτο)




Άγνωστοι σήμερα στις 4 τα ξημερώματα άνοιξαν κατάστημα κοσμημάτων στην κεντρική πλατεία της πόλης των Γιαννιτσών και επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς οι δράστες ήταν 5 και αφού έδεσαν τα εξωτερικά κιγκλιδώματα με αλυσίδα, με την βοήθεια οχήματος (αγροτικού κατά πάσα πιθανότητα) κατάφεραν να τα ξηλώσουν. Στην συνέχεια έσπασαν την βιτρίνα όπου και αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας περίπου 30.000 ευρώ τα οποία βρισκόντουσαν στο συγκεκριμένο σημείο της βιτρίνας χωρίς να επιχειρήσουν να εισέλθουν στο μαγαζί.

Οι Αλβανοί επέστεψαν πλούσιοι στην πατρίδα τους



Μυθικά τα ποσά που έβγαλαν στην Αλβανία επί 20 χρόνια. Τώρα, στην πατρίδα τους είναι πλούσιοι, με δικές τους επιχειρήσεις και ακόμη και μικρά ξενοδοχεία!

Τουλάχιστον το 60% των Αλβανών που επί χρόνια διέμεναν στη Ρόδο, επέστρεψαν στην πατρίδα τους, λόγω της οικονομικής κρίσης. Το κύμα φυγής συνεχίζεται και στο τέλος θα μείνουν μόνο όσοι έχουν αποκτήσει δικό τους σπίτι και δική τους δουλειά, καθώς και εκείνοι που έχουν παιδιά, τα οποία γεννήθηκαν εδώ πήγαν σε ελληνικά σχολεία, σπούδασαν και δεν γνωρίζουν την Αλβανική γλώσσα...

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα στον πρωθυπουργό για το πακέτο των μέτρων



Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό με αντικείμενο τη νέα συμφωνία με την τρόικα, κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας καλώντας τον κ. Σαμαρά να απαντήσει γιατί η τρικομματική κυβέρνηση προχωρά σε νέες περικοπές σε μισθούς και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αν και είχε δεσμευτεί για το αντίθετο τόσο προεκλογικά όσο και στο πλαίσιο των προγραμματικών της δεσμεύσεων.
Ο κ. Τσίπρας καλεί επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει «γιατί ενώ είχε δεσμευτεί για αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλόμισθους συνταξιούχους, η κυβέρνηση προχωρά σε νέες μειώσεις στις συντάξεις ακόμη και των 600 ευρώ», «γιατί...

Συνελήφθη ο Γιάννης Σμπώκος στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου



Στη σύλληψη του πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκου προχώρησε την Τρίτη η υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.
Εις βάρος του 61χρνου, Γ. Σμπώκου εκδόθηκε το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης για απολογία κατηογρούμενος για την πράξη της νομιομοποίησης εσόδων από εγκληματική ενέργεια από κοινού κατ’ε εξακολούθησιν και κατά επάγγελμα.
Ο κ. Σμπώκος συνελήφθη στις 17:30 απόγευμα στο γραφείο του στη λεωφόρο Μεσογείων στους Αμπελοκήπους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία διενεργεί έρευνα στο σπίτι του στην Κηφισιά...

ΟΛΜΕ προς καθηγητές: «Μην προβείτε στην αξιολόγηση»



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μην συμπληρώσουν  το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση, επικρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση για τις περικοπές στον κλάδο.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση «είναι προκλητικό να διατείνεται πως ενδιαφέρεται για τη βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και παράλληλα επιβάλλει τραγικές περικοπές στην εκπαίδευση, διαλύοντας το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνοντας τους εκπαιδευτικούς».

Από την πλευρά του το υπουργείο έχει επισημάνει ότι:..

Εκλογές για νέα Συμβούλια Διοίκησης προκηρύσσουν τα πανεπιστήμια



Σε εφαρμογή του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα ελληνικά πανεπιστήμια προκηρύσσουν τις διαδικασίες για την εκλογή των νέων Συμβουλίων Διοίκησης έως τα τέλη του Οκτωβρίου.

Εκλογές για τις 24 του μήνα προκήρυξαν την Τρίτη τα πρυτανικά συμβούλια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ενώ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποφάσισε να εκλέξει νέα διοίκηση στις 25 Οκτωβρίου.

Εκλογές έχουν ήδη προκηρύξει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μέχρι την Πέμπτη...

Σαν Σήμερα, 3 Οκτωβρίου




Γεγονότα
1878: Υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων, με την οποία οι Κρήτες αποκτούν τα πρώτα επίσημα προνόμια αυτοδιοικήσεως.
1881: Ο 21χρονος Γκούσταβ Μάλερ διευθύνει για πρώτη φορά όπερα, την Τραβιάτα του Τζουζέπε Βέρντι, στη Λιουμπλιάνα.
1883: Η οπερέτα του Γιόχαν Στράους υιού «Μια βραδιά στη Βιέννη» κάνει πρεμιέρα στο Βερολίνο...

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών


Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και υπερψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τα κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών.
Σε σύνολο 262 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 149 βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κατά 99 από το ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ 14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν «παρών» και απουσίαζαν οι υπόλοιποι τρεις. Την ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή.

Περισσότερες απο 1200 προσλήψεις σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΔΕΗ, Οργανισμούς



Ελπίδα σε 1.256 άνεργους δίνουν οι εποχικές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί από Δήμους σε παιδικούς σταθμούς και υπηρεσίες καθαριότητας, από τη ΔΕΗ σε πέντε ενεργειακά κέντρα, από την ΕΡΤ, τα ΕΛΤΑ, τον ΟΚΑΝΑ, τον Δημόκριτο, το ΕΛΚΕΘΕ και το υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα αναμένεται να εγκριθούν άλλες 777 συμβάσεις νοσηλευτικού προσωπικού
Δείτε αναλυτικά τις θέσεις εργασίας που έχουν προκηρυχθεί ή θα προκηρυχθούν σύντομα:..

Ρίχνουν τις τιμές στο Φωκικό ενόψει της αναμέτρησης με τα Γιαννιτσά



Πρώτη η αυριανή για τον Λ. Στεργίδη
Φθηνότερη κατά 3 ευρώ (12 έναντι 15) θα είναι η είσοδος σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα του Φωκικού προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο ενόψει της αναμέτρησή τους με την ομάδα της Αναγέννησης Γιαννιτσών.
Έτσι είναι πολύ πιθανόν η ομάδα της Πέλλας μετά το θετικό ξεκίνημα που είχε στην έναρξη του πρωταθλήματος στην πρώτη της έξοδο να αντιμετωπίσει μία φανατισμένη έδρα καθώς εκτός από το μειωμένο εισιτήριο, η ομάδα του Κριστόφ Βαζέχα έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά το διπλό που πέτυχε στην πρεμιέρα...

Μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν πάλι τον λογαριασμό



Λογαριασμό που θα πλησιάσει τα 5,7 δισ. ευρώ το 2013 στέλνει το υπουργείο Οικονομικών σε μισθωτούς, συνταξιούχους και δικαιούχους κοινωνικών και οικογενειακών επιδομάτων, με τα νέα μέτρα που έχουν περιληφθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, αν και ακόμη δεν έχουν την τελική έγκριση της τρόικας. Το προσχέδιο, εξάλλου, βασίζεται σε μια μάλλον υπεραισιόδοξη πρόβλεψη για την εξέλιξη της ύφεσης το 2013, η οποία αμφισβητείται τόσο από οικονομικούς αναλυτές όσο και από την τρόικα...

Γνωριμία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας



Ταξιδεύουμε στο νομό Πέλλας και στο ομώνυμο χωριό επισκεπτόμαστε το νέο και εντυπωσιακό αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου.
Το νέο μουσείο αποτελεί τη φυσική κατάληξη του επισκέπτη του αρχαιολογικού χώρου, δίνοντάς του τη δυνατότητα να κατανοήσει τις ποικίλες πτυχές της καθημερινής και δημόσιας ζωής της μακεδονικής πρωτεύουσας.
Στην ενότητα της ενημέρωσης βλέπουμε φωτογραφίες, χάρτες, σχέδια, μια μακέτα του αρχαιολογικού χώρου, καθώς και μια κεραμίδα οροφής, που φέρει το όνομα «ΠΕΛΛΗΣ»...

΄΄ Ο Γύρος της πόλης με ποδήλατο ΄΄ - Δημιουργία χώρων στάθμευσης ποδηλάτων στο Δήμο Πέλλας.



O Δήμος Πέλλας θα πραγματοποιήσει Ποδηλατοδρομία στα Γιαννιτσά, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ώρα 12:00. 
Η ποδηλατοδρομία δεν θα έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και η εκκίνηση θα δοθεί στον πεζόδρομο Γιαννιτσών.
Η διαδρομή που θα διανυθεί είναι : Πεζόδρομος ( πλατεία ΕΠΟΝ)-  Βενιζέλου – πλατεία Γκόνου Γιώτα – 20ης Οκτωβρίου- Κωνσταντινίδη -Δ.κ Μ.Παπαδοπούλου – Αγ. Γεωργίου – Στράντζης – Βενιζέλου .
Ο τερματισμός θα γίνει στον πεζόδρομο( πλατεία ΕΠΟΝ)..

Στα χέρια της κυβέρνησης η «λίστα Λαγκάρντ»



Σε εξέταση μαρτύρων προχωρούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, στο πλαίσιο της έρευνας που έχουν διατάξει για τη «λίστα Λαγκάρντ» ή «λίστα Φαλτσιάνι» με τους 1.991 καταθέτες σε τράπεζα της HSBC στην Ελβετία.
Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος μάρτυρας που έχει κληθεί να καταθέσει, σε λίγη ώρα, στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη.
Η έρευνα που διατάχθηκε πριν λίγες ημέρες από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, αφορά τη διερεύνηση καταγγελιών σχετικά...

Γιατί καθυστερεί η έναρξη των μαθημάτων σε Ωδείο, σχολή χορού, καλλιτεχνικά εργαστήρια κ.λ.π.



Με αφορμή την καθυστέρηση που παρατηρείται φέτος στην έναρξη των μαθημάτων στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, στην Σχολή Χορού, στα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια, αλλά και στην Σχολή Πληροφορικής της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., για να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες και το ενδεχόμενο πρόκλησης σύγχυσης για τους ακριβείς λόγους αυτής της καθυστέρησης, γνωστοποιούμε στους ενδιαφερόμενους γονείς και μαθητές τα παρακάτω:..

Ολοκληρώνεται η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το έργο διευθέτησης ρεμάτων της Αλμωπίας



Ο Γιάννης Ανδρίτσος εισηγητής στην Επιτροπή Ανάπτυξης στις 28/9/2012

Στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, είναι ενταγμένο το έργο «Διευθέτηση τμημάτων ρεμάτων του Δήμου Αλμωπίας». Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου αποτελεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησής του. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ανδρίτσος ο οποίος αποτελεί μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας...

Στα 18,2 εκατ. οι άνεργοι στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο



Νέο ρεκόρ σημείωσε η καταγεγραμμένη ανεργία στην Ευρωζώνη, καθώς η Eurostat εκτιμά ότι τον Αύγουστο υπήρχαν 18,2 εκατ. άνεργοι - 34.000 περισσότεροι από ότι τον Ιούλιο. Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 11,4%, επίπεδο στο οποίο αναθεωρήθηκε και το ποσοστό του Ιουλίου (από 11,3% προηγουμένως). Στο σύνολο της Ε.Ε. το ποσοστό παρέμεινε για τρίτο συνεχή μήνα στο 10,5%, αντιστοιχώντας σε 25,466 εκατ. ανέργους.
Από τα επιμέρους στοιχεία για τα κράτη-μέλη (αφορούν τον Ιούνιο) προκύπτει ότι το υψηλότερο ποσοστό συνεχίζει να καταγράφεται στην Ισπανία (25,1%) με την Ελλάδα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση (24,4%)...

Τα μισά ενεχυροδανειστήρια παρανομούν!



Σε 175 ανέρχονται τα ενεχυροδανειστήρια και σε 97 οι επιχειρήσεις αργυραμοιβών που έκαναν έναρξη εργασιών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. έως και την 31.7.2012, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής 100 επιτηδευματίες, στο πλαίσιο...