Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Αύριο η αναμέτρηση μεταξύ Αλμωπού - Απόλλων Καλαμαριάς στην Αριδαία



Μετά την απόφαση της Ε.Π.Ο. για οριστική διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, ο Αλμωπός αντιμετωπίζει μεθαύριο Κυριακή 15/01/2017 στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Καλούμε όλους τους φιλάθλους μας να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας μας, δημιουργώντας ατμόσφαιρα ανάλογη μ' αυτήν του ντέρμπυ από τα παλιά.

Ποιες ρυθμίσεις προσφέρουν οι τράπεζες για οφειλές δανείων



Οι δανειολήπτες που αποδεδειγμένα βάση των εισοδημάτων τους δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους, μπορούν να πετύχουν σημαντική μείωση των ετήσιων πληρωμών τους μέσω προϊόντων αναδιάρθρωσης.
Τα προγράμματα αυτά εμπλουτίζονται συνεχώς από τις τράπεζες, με στόχο να διευκολυνθούν για όσο χρειαστεί οι πελάτες τους.

Μπλόκα αγροτών σε όλη την Ελλάδα στις 23 Ιανουαρίου



Για τις ζημιές από την κακοκαιρία και τις υποσχέσεις για κάλυψη των ζημιών από την κυβέρνηση κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, καλώντας τους αγρότες σε όλα τα μπλόκα της Ελλάδας την Δευτέρα στις 23 Ιανουαρίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην φυτική παραγωγή, αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο που

"Κάτι σχεδιάζει ο Σόιμπλε" γράφει η Handelsblatt



Η Handelsblatt επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τους λόγους που ώθησαν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να κάνει τις επίμαχες δηλώσεις στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung με τις οποίες άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο μη συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.«Θέλει ο Σόιμπλε ξαφνικά να μην συμμετέχει τελικά στο εξής το ΔΝΤ στη διάσωση της Ελλάδας, παρόλο που η γερμανική κυβέρνηση επιμένει εδώ και μήνες τόσο πολύ σε αυτό ακριβώς Στο Βερολίνο και ειδικά στην Αθήνα κυβερνητικά στελέχη και

Πρόγραμμα για 10.000 μακροχρόνια ανέργους άνω των 55 ετών



Ρεκόρ στις ηλικίες άνω των 55 ετών καταγράφει η ανεργία στην χώρα μας, αποδεικνύοντας με τον πλέον περίτρανο τρόπο πως τα άτομα πλησίον της σύνταξης αποτελούν μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Οκτώβριο ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.102.335 άτομα, με ιδιαίτερα οξυμένο το πρόβλημα στις ηλικίες 55- 64

Ενημέρωση για τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Σκύδρας



Πληροφορούμε, με το παρόν, τις συμπολίτισσες, τους  συμπολίτες μας και  κάθε ενδιαφερόμενο  ότι, λόγω της συνεχιζόμενης αποκατάστασης των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί με τη συνεργασία των Εκπαιδευτικών, και του εφοδιασμού με πετρέλαιο των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σκύδρας κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 13,του Σαββάτου 14  και της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2017,

Έρχεται το e-περιουσιολόγιο



Στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα καταγράφονται πλέον όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων (οχήματα, καταθέσεις, επενδυτικό χρυσό, εναέρια μέσα μεταφοράς, σκάφη, μετοχές, εταιρικά μερίδια και μερίδες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής, τραπεζικοί λογαριασμοί, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, αμοιβαία κεφάλαια, παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα και λοιπά χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες, δρόμωνες ίπποι, κινητά μεγάλης αξίας κ.ά.)

Αυτές είναι οι ηλεκτρονικές δαπάνες που «χτίζουν» το αφορολόγητο



Υπεγράφη από την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση που καθορίζει τις κατηγορίες δαπανών οι οποίες υπολογίζονται στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες για το φορολογικό έτος 2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4446/2016.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 14/1


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 14 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Αλλαγή ημερομηνίας πραγματοποίησης εκδήλωσης για τον Οδυσσέα Ελύτη «Ο αιώνιος έφηβος» στα Γιαννιτσά



To Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
σας ενημερώνουν ότι
 η προγραμματισμένη εκδήλωση  Συναυλία – Αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη «Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΦΗΒΟΣ» με τους «Νέους Μουσικούς χωρίς Σύνορα» για το Σάββατο  14 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ  λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ώρα 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών 

Πώς το άγχος μας οδηγεί στο εγκεφαλικό και το έμφραγμα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε



Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έριξαν φως στον τρόπο που το μόνιμο στρες προκαλεί εμφράγματα και εγκεφαλικά, μια ανακάλυψη που μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά στην πρόληψη τέτοιων περιστατικών.
Εδώ και χρόνια, οι επιστήμονες προβληματίζονταν για το πώς ακριβώς το χρόνιο στρες οδηγούσε σε καρδιαγγειακά προβλήματα. Τώρα βρήκαν ότι οι άνθρωποι με έντονη

Πώς ντύνουμε το παιδί στο κρύο;



Ποιο είναι το ιδανικό ντύσιμο για τα μικρά μας για τις κρύες μέρες του χειμώνα; Πώς να μην τα ντύνουμε σα κρεμμύδια αλλά να τα κρατάμε και ζεστά;
Τα παιδιά πάνε σχολείο, βγαίνουν έξω, παίζουν, ιδρώνουν, ξαναμπαίνουν μετά κάπου ζεστά. Oι ασθένειες καραδοκούν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι ως γονείς να προφυλαχθούμε.

Συνθήκες... καύσωνα στον Βόρειο Πόλο



Συνθήκες... καύσωνα επικρατούν  τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Αρκτική όπου οι θερμοκρασίες προβλέπεται να σκαρφαλώσουν αυτή την εβδομάδα περίπου 50 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, φέρνοντας την παγωμένη περιοχή κοντά στο σημείο τήξης.
Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο Βόρειος Πόλος σημειώνει ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Επίσης, το Νοέμβριο, οι

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ μέσω της Δημοκρατικής Συμπαράταξης



Επισφραγίστηκε η συνεργασία του Γιώργου Παπανδρέου και της Φώφης Γεννηματά μετά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. 
Το ΚΙΔΗΣΟ (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών), το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, θα ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως η ΔΗΜΑΡ, διατηρώντας δηλαδή την πολιτική και οργανωτική αυτονομία του.

Κοπή πίτας από τον Σύλλογο "Βαρόσι" Έδεσσας



O Πολιτιστικός Σύλλογος "ΒΑΡΟΣΙ" Έδεσσας, θα πραγματοποιήσει
την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας,
την Παρασκευή 27/ 01/ 2016, ώρα 6:30, στο Ξενοδοχείο Βαρόσι 4 εποχές.
Τιμή πρόσκλησης : 6 ευρώ

ΤτΕ: Οριακή μείωση των κόκκινων δανείων, παραμένει προβληματική η διαχείρισή τους



Στο 45,2% του συνόλου των δανείων ανέρχονταν τα μη εξυπηρετούμενα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με την επισκόπηση του Ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος
Οριακή μείωση εμφανίζουν τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών στο τρίτο τρίμηνο του 2016, ωστόσο τα ευρήματα έρευνας της Τραπέζης της Ελλάδος είναι ανησυχητικά καθώς προκύπτουν σημαντικές δυσκολίες στην αποτελεσματική διαχείρισή τους.

Τα εξωφρενικά προνόμια των σούπερ υπαλλήλων της ΔΕH



Του θάνου Πασχάλη.
Διαβάζω πρωί πρωί το δημοσίευμα του Ανδρέα Πετρόπουλου για το μπόνους των 15.000 ευρώ για όσους ηλικιωμένους υπαλλήλους της ΔΕΗ φύγουν από την υπηρεσία καθώς έχουν συμπληρώσει εδώ και και καιρό ηλικία και χρόνια συνταξιοδότησης.Κάποιος θα πει ότι είναι το εφάπαξ τους. Οχι. Πρόκειται για περίπου 800-1000 υπαλλήλους (μεγαλοδιευθυντάδες αρκετοί από αυτούς) που ενώ είχαν συμπληρώσει ηλικία και χρόνια ασφάλισης δεν έβγαιναν

Πέμπτος σε ψήφους σε όλο το ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο!



Η δεύτερη καταμέτρηση από την ψηφοφορία των φιλάθλων για το All-Star Game της Νέας Ορλεάνης δείχνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη πέμπτη θέση μεταξύ όλων των NBAers, πίσω μόνο από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον Κέβιν Ντουράντ, τον Κάιρι Ίρβινγκ και τον Στεφ Κάρι!

Κόφτης έως 32% σε κύριες συντάξεις 2,7 εκατ. συνταξιούχων




Ωρολογιακή βόμβα στις συντάξεις 2,7 εκατομμυρίων συνταξιούχων βάζει η κυβέρνηση με τον επανυπολογισμό των ποσών που παίρνουν σήμερα και το διαχωρισμό τους σε δύο τμήματα, ένα που θα λέει ποια θα είναι η νέα κύρια σύνταξη και ένα που θα καταγράφει τη διαφορά της από την παλιά σύνταξη, που θα είναι και η λεγόμενη «προσωπική διαφορά».Αυτές οι διαφορές δεν είναι τίποτε άλλο από τις μειώσεις που βγάζει ο νόμος

Με μεγάλη επιτυχία μοιράστηκαν και φέτος «τα δώρα του Άϊ Βασίλη» στην Πέλλα



Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού συλλόγου Ασβεσταριωτών ¨ΓΚΟΝΟΣ ΓΙΩΤΑΣ¨ και οι φίλοι του ελκήθρου μετά και το τέλος των εκδηλώσεων  «τ α  δ ώ ρ α  τ ο υ  Α η Β α σ ί  λ η» ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο και στην φετινή επιτυχία τους.
Ευχαριστούμε θερμά το δήμο Πέλλας, την ΔΗΚΕΠΑΠ, το συνεργείο αυτοκινήτων  Θεοδωράκογλου Δ.- Μητακίδης Θ., (2οχιλΓιαννιτσών-Εδέσσης )

ΑΠΟΨΗ: “Πότε πρέπει να λειτουργούν τα σχολεία;”



Βασιλειάδης Περικλής
αιρετός εκπρόσωπος ΠΥΣΔΕ Πέλλας

Επειδή αυτές τις ημέρες δημιουργήθηκε μια παραφιλολογία για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών αισθάνομαι την ανάγκη ως εκπρόσωπος όλων των συναδέλφων να καταθέσω την άποψη μου ως προς την λειτουργία των σχολικών μονάδων .

Επτά θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα



Σε ανοδική φάση βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συνολικά έχουν καταγραφεί 8 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, όλοι με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων μόνο οι 2 (25%) ήταν εμβολιασμένοι.

Ερώτηση στη βουλή με βαριές καταγγελίες του Γ.Καρασμάνη για εμπαιγμό του Νομού μας με το φράγμα Αλμωπαίου



Τις άθλιες μικροκομματικές μεθοδεύσεις με τις οποίες προηγούμενες Κυβερνήσεις και οι πολιτικές ηγεσίες τους στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συστηματικά ¨τορπίλιζαν¨ την κατασκευή του Φράγματος Αλμωπαίου, ξεσκεπάζει με Ερώτησή του στη Βουλή και με συγκεκριμένα στοιχεία ο Γιώργος Καρασμάνης.
Ο πρώην Υπουργός καταγγέλλει την εξοργιστική πρακτική των σκόπιμων καθυστερήσεων στην υλοποίηση του μεγάλου έργου και τον απροκάλυπτο εμπαιγμό σε βάρος ενός ολόκληρου Νομού, χωρίς δυστυχώς να ακουστεί σε τοπικό επίπεδο η παραμικρή διαμαρτυρία!  

Οικογένεια «κούρεψε» το χρέος της κατά 90%



Απόφαση – σταθμό χαρακτηρίζει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων με την οποία τρίτεκνη οικογένεια στα Χανιά κατάφερε με τη συνδρομή της Ένωσης να «κουρέψει» το χρέος της κατά 90% και να σώσει την περιουσία της. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου για το υπερχρεωμένο ζευγάρι των δανειοληπτών, το χρέος του ύψους 75.035,04 ευρώ διαμορφώθηκε στα 7.200

Παρασκευή και 13: Μύθοι και πραγματικότητα για τη σημερινή ημέρα



Οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με τις 13 ενός μήνα θεωρείται κακότυχη στις Αγγλοσαξονικές, Γαλλικές, Γερμανικές και Πορτογαλικές περιοχές του κόσμου. Παρόμοιες δεισιδαιμονίες υπάρχουν και σε άλλες παραδόσεις: στην Ελλάδα και την Ισπανία, για παράδειγμα, το ρόλο αυτό έχει η "Τρίτη και 13". Ο φόβος της Παρασκευής και 13 ονομάζεται στα αγγλικά paraskavedekatriaphobia (μία λέξη που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Παρασκευή, δεκατρείς και φοβία) και είναι ειδική μορφή της τρισκαιδεκαφοβίας .

Μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές για 650.000 αγρότες.Πώς θα υπολογίζονται.



Μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές έρχονται για τους 650.000 αγρότες του ΟΓΑ.
«Κλειδί» για τους πρώτους μήνες το εισόδημα του 2015, βάσει του οποίου κάποιοι θα πληρώσουν περισσότερα και κάποιοι θα δουν ελάφρυνση σε σύγκριση με τις επιβαρύνσεις του 2016.
Οι ασφαλιστικές κλάσεις αποτελούν παρελθόν και οι αγρότες θα καταβάλλουν εισφορές

Νέα πρόκληση της Άγκυρας : Μην αγγίξετε «διαφιλονικούμενα νησιά» στο Αιγαίο



Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ουσιαστικά προειδοποιεί την Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων για την κατοίκηση μικρών νησιών
Νέα πρόκληση από την Τουρκία στο Αιγαίο, την ώρα που διεξάγονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στη Γενεύη.

Με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ουσιαστικά προειδοποιεί την Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων για την κατοίκηση μικρών νησιών του Αιγαίου, σχέδιο που προανήγγειλε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Ναυτιλίας με επιστολή του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή.

Πρόστιμα έως 10.000 ευρώ για τα «βουλγάρικα» ΙΧ



Με αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα που κυμαίνονται από 2.500 ευρώ έως 10.000 ευρώ το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στοχεύουν να ανακόψουν τη «μάστιγα» της κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων με βουλγαρικές πινακίδες στους ελληνικούς δρόμους.
Έλληνες φορολογούμενοι που θέλουν να κυκλοφορούν με πολυτελή οχήματα χωρίς να

Βερολίνο: Θα στέλνουμε πρόσφυγες στην Ελλάδα



Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τον Μάρτιο σκοπεύει να επαναπροωθεί στην Ελλάδα τους αιτούντες άσυλο που φτάνουν στο έδαφός της προερχόμενοι από το ελληνικό έδαφος, θέτοντας σε ισχύ τη Συνθήκη του Δουβλίνου.
Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ζήτησε από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες (BAMF) να εφαρμόζει από τις 15 Μαρτίου την

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 13/1





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ποιοι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί αύριο Παρασκευή στο Δήμο Πέλλας



Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας &
Προσχολικής Αγωγής Δήμου Πέλλας ανακοινώνει στους γονείς των
φιλοξενούμενων νηπίων ότι αύριο Παρασκευή 13-1-2017 θα
παραμείνουν ανοικτοί στην πόλη των Γιαννιτσών οι εξής παιδικοί
σταθμοί:

Άσκηση μόνο το Σαββ/κο; Κι όμως... αρκεί!



Αν κανείς δεν ασκηθεί καθόλου τις καθημερινές και κάνει μαζεμένη όλη την άσκησή του μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα έχει πάλι όφελος για την υγεία του, μειώνοντας τον κίνδυνο να πεθάνει πρόωρα από καρδιοπάθεια ή καρκίνο. Αυτό αποτελεί καλοδεχούμενο νέο για όσους έχουν βεβαρημένο εργασιακό πρόγραμμα τις καθημερινές και γνωρίζουν πλέον ότι δεν θα χάσουν κάτι σημαντικό αν συμπιέσουν όλη την άσκησή τους μέσα σε ένα

4,3 δις πρόστιμο στην Volkswagen για τους πειραγμένους κινητήρες.



Η εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Volkswagen συμφώνησε την Τετάρτη να εισαγάγει εκτενείς μεταρρυθμίσεις και να υποβληθεί σε λογιστικούς και μηχανικούς ελέγχους από ανεξάρτητο φορέα για τα επόμενα τρία χρόνια, ως μέρος ενός διακανονισμού αξίας 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (4,06 δις ευρώ) με τις αμερικανικές αρχές, μετά από το σκάνδαλο με τις ψευδείς μετρήσεις εκπομπών αερίων ρύπων στα αυτοκίνητά της.

Ανοικτή αγροτική συγκέντρωση στη Πέλλα



Ενημέρωση, ανοικτή σε όλους τους αγρότες της Μακεδονίας διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Δήμο Πέλλας και την τοπική κοινότητα της (παλιάς) Πέλλας.
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί, στο χώρο του (πρώην) Δημαρχείου όπου στεγάζεται και το Θέατρο.
Τα θέματα που θα αναλυθούν και θα συζητηθούν:

Εκχιονισμός και ρίψη αλατιού στο δήμο Πέλλας



Από το πρωί της Τρίτης που ξεκίνησε η χιονόπτωση και ο παγετός στο δήμο Πέλλας, ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε ετοιμότητα  νυχθημερόν και συνεχίζει την προσπάθεια  ώστε να παραμείνει λειτουργικός και προσβάσιμος ολόκληρος ο  δήμος και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. 

Κλειστά τα σχολεία και αύριο Παρασκευή στο Δήμο Πέλλας



Ο δήμος Πέλλας ανακοινώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων  χαμηλών θερμοκρασιών και του παρατεταμένου παγετού, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.

Ετήσιος Χορός του Άρη Αμπελειών το Σάββατο 14/1


Άλλος ένας ηλικιωμένος νεκρός από σόμπα



Μετά το θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία κάηκε από μαγκάλι στην προσπάθεια της να ζεσταθεί, άλλος ένας ηλικιωμένος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης ένας 85χρονος άνδρας μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Κριμαίας στους Αμπελόκηπους όπου διέμενε με την σύζυγό του.

Πρόσκληση Δήμου Σκύδρας για συμμετοχή στο σεμινάριο «Αναζήτηση εργασίας»



Ο Δήμος Σκύδρας σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου προσφέρει δωρεάν διήμερο σεμινάριο στον τομέα της αναζήτησης εργασίας.
Σκοπός του είναι η ικανοποίηση, στο μέτρο του δυνατού, της ανάγκης των ανέργων για υποστήριξη και καθοδήγηση στις εξαιρετικά δύσκολες συγκυριακές κι ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας.

Γ. Καρασμάνης: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της Κυβέρνησης που υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες ειδικής αγωγής σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες



Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας α) την ανοιχτή επιστολή - παρέμβαση των γονέων παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής προς τον Υποδιοικητή ΕΟΠΥΥ, β) την κοινή ανακοίνωση των Επιστημόνων – Επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής Πέλλας, γ) τα από 29/12/2016 και 3/1/2017  Δελτία Τύπου του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών  Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ),

Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στην Πέλλα



Συνελήφθη την Τρίτη το βράδυ (10-01-2017) σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, ένας 30χρονος, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαινε βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε 14,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Κυπριακό.Σκληρά παζάρια στη Γενεύη.



Μια από τις κρισιμότερες ημέρες της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό στη Γενεύη είναι η χθεσινή. Η τρίτη μέρα διαπραγμάτευσης επιφυλάσσει σημαντικές εξελίξεις, καθώς είναι η τελευταία πριν από τη Διάσκεψη για την Κύπρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου.
Κατά την τρίτη αυτή ημέρα, οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι θα συζητήσουν το

«Πλαστικό» χρήμα: Στο αφορολόγητο οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και τηλέφωνα



Το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην καθυστερήσει άλλο η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων για το πλαστικό χρήμα, φαίνεται να κάνει πίσω και να συμβιβάζεται με τη λύση να συνυπολογίζονται στις δαπάνες για την εξασφάλιση του αφορολογήτου, και οι δαπάνες για λογαριασμούς ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας.
Το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι δαπάνες

Η ΔΕΗ θα κόβει το ρεύμα για χρέος πάνω από 1.000 ευρώ



Τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που έχει λάβει η ΔΕΗ δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους αδύναμους καταναλωτές και θα διατηρηθούν, όπως  η αναστολή των αποκοπών ηλεκτροδότησης για χρέη μέχρι 1000 ευρώ.
Ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει προστασία σε περιπτώσεις ρευματοκλοπών και στρατηγικών κακοπληρωτών, είτε αυτοί ειναι ιδιώτες είτε επιχειρησεις.

Προς παράταση των διαπραγματεύσεων -Μόνο με θαύμα αίσιο τέλος στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου



Μόνο με θαύμα θα υπάρξει αίσιο τέλος ως το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, ενώ όπως προκύπτει και από τη διστακτικότητα των Ευρωπαίων, είναι αμφίβολο εάν θα υπάρξουν εξελίξεις και το Φεβρουάριο.
«Οι τρεις υπουργοί είχαν μια λεπτομερή και ουσιαστική συζήτηση τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη διαδικασία, με σκοπό να ξεκλειδώσουν όλες οι πτυχές της δεύτερης αξιολόγησης.

Οι εισφορές που θα πληρώσουν αγρότες και επαγγελματίες.



Με ποιο τρόπο θα υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων σε ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ προβλέπουν οι δύο υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Ως βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ανωτέρω προσώπων από 1/1/2017 είναι το μηνιαίο εισόδημα, όπως αυτό καθορίζεται με βάση το καθαρό φορολογητέο

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 12/1




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.