Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Ευχές από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας


Στην Αθήνα ο Φ.Σ.Ε. Μέγας Αλέξανδρος



  Με το κλείσιμο του 2016 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδρομή του Φ.Σ.Ε Μέγας Αλέξανδρος στην Αθήνα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, όπου φιλοξενείται η περιοδική έκθεση με τίτλο «Ερμιτάζ πύλη στην ιστορία». Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που στεγάζεται στο παλιό Φιξ όπου φιλοξενείται μια περιοδική έκθεση με τίτλο «Κρίσιμη Διάλογοι:

Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκτων



Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στις 10 Δεκεμβρίου 2016, στην Αθήνα, το συνέδριο της Π.Ο.Τ που σκοπό είχε την αντιμετώπιση της πλήρους αδιαφορίας της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος της Χώρας μας και την εντατικοποίηση του αγώνα μας. Κοινή διαπίστωση των συνέδρων ήταν ότι δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο προς αυτήν την κατεύθυνση της λήψης σοβαρών και χωρίς παλινωδίες μέτρων, απεναντίας το κύριο στοιχείο που χαρακτηρίζει την στάση της Κυβέρνησης είναι

Γ.Καρασμάνης προς Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Τεράστια η συμβολή της Εκκλησίας μας, στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων της Διασποράς»



Τον καθοριστικό ρόλο της Εκκλησίας μας στη μακρόχρονη προσπάθεια να κρατιέται πάντα άσβεστη η φλόγα, και ζωντανή η εθνική ταυτότητα των ξενιτεμένων Ελλήνων, συνόψισε ο Γιώργος Καρασμάνης, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κυρίου Ιερωνύμου.
Θέμα της συνεδρίασης ήταν ακριβώς «ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας του Ελληνισμού της Διασποράς», και ο πρώην Υπουργός, τόνισε ότι εκπληρώνεται στο ακέραιο η υπέρτατη αποστολή της για μεταλαμπάδευση του εθνικού φρονήματος από γενιά σε γενιά.

Ευχές από τον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Με τα παρακάτω τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 28-12-2016 κι ώρα 13:00΄, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας:
1)Ανατροπή και ανάκληση αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης 2016 από το Δημοτικό Συμβούλιο.
2)Αποδοχή, από κατανομή φόρου ζύθου, ποσού 25.820€ και αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2016.

Οι Έλληνες έχασαν το 40% του πλούτου τους μέσα στην κρίση!



Μία ακόμη επιβεβαίωση και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά των αναλυτών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ότι η κρίση έχει... γονατίσει την ελληνική οικονομία και φυσικά τους πολίτες, κατέφθασε σήμερα.Σε έκθεση της ΕΚΤ, η οποία «μέτρησε» την κατάσταση την οποία βιώνουν 84.000 νοικοκυριά της Ευρωζώνης, αναφέρεται ότι η μεγαλύτερη πτώση του πλούτου για το διάστημα 2009-2014 σημειώθηκε σε

Ευχές από τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών


Γ.Καρασμάνης: Με «ξένα κόλλυβα» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ κάνει το μνημόσυνο της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας



Ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση :

«Τις απατηλές εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, φαίνεται δυστυχώς πως υιοθετεί και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αφού κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην Κρήτη επιχείρησε να πείσει τους Έλληνες αγρότες πως αποτελεί επίτευγμα της δικής του κυβέρνησης η έναρξη της υποτιθέμενης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΚΔΑΠ Γιαννιτσών!!!



Σε μια ζεστή, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα το ΚΔΑΠ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑΠ πραγματοποίησε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου την χριστουγεννιάτικη γιορτή του.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Ρίνγκελ, ένας μικρός και πονηρός καλλικαντζαράκος που όλο αυτόν τον καιρό επικοινωνούσε καθημερινά με τα παιδιά του ΚΔΑΠ με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο του… γράμματος, ήταν το κεντρικό πρόσωπο της γιορτής, αφού για ένα μήνα ήταν παρών στις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες του ΚΔΑΠ!!!

Γιάννης Σηφάκης : Δημιουργήθηκε συντονιστικός φορέας για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου και στην Αλμωπία



Η πρωτοβουλία του Γιάννη Σηφάκη, Βουλευτή Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία συντονιστικού ( σε πρώτη φάση) φορέα όλων των ενδιαφερομένων για την ανάπτυξη του ορεινού τόξου Λουτρά Πόζαρ – χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν – Λίμνη Βεγορίτιδα συνεχίστηκε με την πολύ επιτυχημένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/12/2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας του Λουτρακίου.

Ανατροπές στις νέες συντάξεις-Πίνακες



Ανατροπές στις συντάξεις όσων έκαναν αίτηση για συνταξιοδότηση από τις 13/05-2016 φέρνουν εγκύκλιοι του υπ. Εργασίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι νέες συντάξεις – με αίτηση από  13/5/2016 και μετά – θα αποτελούνται από δυο μέρη, την Εθνική σύνταξη και την ανταποδοτική σύνταξη.Η εθνική σύνταξη καθορίστηκε στα 384 ευρώ με 20 έτη ασφάλισης και άνω, ενώ όσοι έχουν από 15 έως 19 έτη θα παίρνουν την

Οι έμποροι εκπέμπουν SOS: Τα φτωχότερα των τελευταίων ετών τα φετινά Χριστούγεννα



Χαμηλότερη των προσδοκιών είναι φέτος η κίνηση στην αγορά  Έκτος από τα περιορισμένα εισοδήματα των καταναλωτών, δεν είναι σύμμαχος ούτε και ο καιρός, ο οποίος περιόρισε αρκετούς καταναλωτές από το να βγουν στην αγορά έστω και για μικροαγορές που τα τελευταία χρόνια έχουν αντικαταστήσει τα παραδοσιακά ψώνια των εορτών.
Σύμφωνα με τους εμπόρους, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι τα φτωχότερα Χριστούγεννα

Προειδοποίηση για 4ο Μνημόνιο.



Για τον κίνδυνο πρόσθετης χρηματοδότησης της Ελλάδας, ύψους 100 δισ. ευρώ, σε περίπτωση μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 1,5%, προειδοποιεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), επικαλούμενη δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Γενς Σπαν, στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Bundestag.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 24/12



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 24 Δεκεμβρίου


 

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Σοκ από Τραμπ: Ενισχύω τα πυρηνικά μέχρι ο κόσμος να ξανάρθει στα καλά του




Δήλωση -σοκ έκανε ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ, πριν καν αναλάβει καθήκοντα: Ζήτησε να επεκταθεί το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του ωσότου ο κόσμος να «έρθει ξανά στα συγκαλά του». 
«Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά και να επεκτείνουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες ωσότου ο κόσμος να έλθει στα συγκαλά του όσον αφορά τα πυρηνικά», ανέφερε

Επική γκάφα Τσίπρα: Ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα σε... μουσουλμάνους



Σε εκδήλωση υποδοχής ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και μεταναστών της Βουλής, συμμετείχε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για την πρωτοβουλία που πήρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ το παρών έδωσαν και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ο αντιπρόεδρος

ΙΚΑ.Ποιοι δικαιούνται μειωμένη σύνταξη με αναγνώριση πλασματικών χρόνων



Εγκύκλιος του ΙΚΑ προβλέπει ότι οι άνδρες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορούν να συμπληρώσουν τις 10.000 ημέρες ασφάλισης, με αναγνώριση πλασματικών χρόνων, με βάση το άρθ. 40 του Ν. 3996/2011, προκειμένου να λάβουν μειωμένη σύνταξη, εφόσον η αίτηση αναγνώρισης και η αίτηση για σύνταξη έχει υποβληθεί έως την 31/12/2013.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο που υπογράφει ο διοικητής του Ιδρύματος Διονύσης

Ανάσα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις



Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) εγκαινίασε χθες την πιστωτική γραμμή της «Δάνεια για ΜμΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης», ύψους 1 δισ. ευρώ, προς ελληνικές τράπεζες. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν από ελληνικές τράπεζες για τη χορήγηση δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της γεωργίας, του τουρισμού, της

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στην Βόρεια Ελλάδα



Από 6.000 έως 8.000 ευρώ κυμαίνονταν η τιμή για κάθε βρέφος που πουλούσε σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής, εξαμελές κύκλωμα από την Βουλγαρία, που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κατερίνης, ύστερα από 13 παράνομες υιοθεσίες. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια, εντόπιζαν αρχικά στη Βουλγαρία γυναίκες που διένυαν τους τελευταίους μήνες κύησής τους και

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας - Πώς θα τα εκτυπώσετε



Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, ακόμα και σε όσες περιοχές έχουν δοθεί παρατάσεις προθεσμιών για την καταβολή φόρων και οφειλών, λόγω καιρικών συνθηκών. Όπως διευκρινίζει η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων οι παρατάσεις αυτές δεν αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας.
Οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες οχημάτων, μπορούν και σήμερα να εισέρχονται στην

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 23/12




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου


 

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Αποζημιώσεις ύψους 6.524.794,92 € καταβάλλει ο ΕΛ.Γ.Α.



Αποζημιώσεις ύψους 6.524.794,92 € πρόκειται να καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. σε 5.215 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων το ζωικό κεφάλαιο ή η φυτική παραγωγή ζημιώθηκε από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια μέσα στο 2016.

Η ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους είναι η Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.

Μακεδονικός Έδεσσας – Ελπίδα Έδεσσας 0-3



Τα λάθη και η έλλειψη εμπειρίας κόστισαν στον Μακεδονικό Έδεσσας ο οποίος έχασε με 0-3 το αγώνα απέναντι στην συμπολίτισσα Ελπίδα για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Οι βυσσινί αν και προσπάθησαν με ιδιαίτερο πάθος και αγωνιστικότητα δεν κατάφεραν να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα ώστε να τους βοηθήσει στην μάχη που δίνουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Ευχές από την Δημοτική Παράταξη Έδεσσας-Βεγορίτιδας « ΕΝ ΕΡΓΩ»



Φίλες και φίλοι,
Η Γέννηση του Θεανθρώπου, αποτελεί διαχρονικά ακλόνητο φάρο ελπίδας, απάνεμο λιμάνι και στήριγμα στις ταλαιπωρημένες μας ψυχές. Από ανάγκη και όχι από συνήθεια, ας ευχηθούμε και φέτος, το πολλαπλό μήνυμα των Χριστουγέννων να δυναμώνει τις προσπάθειες επιβίωσής μας, καθώς και τις αντοχές  μας στις δυσκολίες  της καθημερινότητας, έτσι ώστε να καταφέρουμε να διακρίνουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα στη ζωή μας και επιτέλους να επικεντρωθούμε σε αυτά που βοηθούν και εξελίσσουν την  ανθρώπινη φύση μας.

Λευκά Χριστούγεννα για πρώτη φορά στη Σαχάρα μετά από 37 χρόνια



Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην Αλγερία μετά από μια έντονη χιονόπτωση, στην πόλη Ain Sefra ενώ κάτι παρόμοιο είχε συμβεί εκεί τον Φεβρουάριο του 1979.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον ερασιτέχνη φωτογράφο Karim Bouchetata με τους χωρικούς να κοιτούν έκπληκτοι το χιονισμένο τοπίο.

Ευχές από το Δ.Σ. του Εδεσσϊκού Θεάτρου


Ιερατική Σύναξη με ομιλητή των Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιωήλ



Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 3η Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα.
Ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος μίλησε για την εορτή των Χριστουγέννων με βάση την σχετική διήγηση του Κατά Λουκάν ιερού Ευαγγελίου και την πατερική ερμηνεία της.

Συγκλονιστικό εξώφυλλο στο TIME.Τα προσφυγόπουλα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα…



Rahaf, Heln, Hamida και Faraj γλύτωσαν από τη λαίλαπα του πολέμου και γεννήθηκαν στην ΕλλάδαΤέσσερα προσφυγόπουλα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα κοσμούν τα τέσσερα εξώφυλλα του επετειακού τεύχους του περιοδικού TIME που θα κυκλοφορήσει στις 26 Δεκεμβρίου.
Δίνοντας έμφαση στο προσφυγικό ζήτημα και επικεντρώνοντας στο θέμα των παιδιών, τα

Κάλαντα στο Βαρόσι



Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου "Βαρόσι" Έδεσσας, καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε μια νοσταλγική χριστουγεννιάτικη βραδιά.
Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6:30 το απόγευμα, πιστοί στο ραντεβού μας και κόντρα στην απαισιοδοξία της εποχής, θα ψάλλουμε τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην αγαπημένη μας γειτονιά το «Βαρόσι», σε συνεργασία με τη μουσική ομάδα «Οι μελωδοί της Έδεσσας» .Θα ξεκινήσουμε από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας και θα περιδιαβούμε στα σοκάκια του «Βαροσίου», με κατεύθυνση τον πεζόδρομο της πόλης.

Ευχές Ακαδημίας Μπάσκετ «ΙΚΑΡΟΙ» Γιαννιτσών



Το Δ.Σ. της  Aκαδημίας Καλαθοσφαίρισης "Ίκαροι" Γιαννιτσών και οι προπονητές Σπόντης Νίκος, Σερέτης Θεολόγος και Ντουβαλέτης Κωνσταντίνος εύχονται σε όλους χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και ευλογημένη  χρονιά! 
 Το 2017 να χαρίσει σε όλους τους αθλητές-τριες  και στις οικογένειες τους, καθώς και σε  όλο τον κόσμο,  υγεία, δύναμη, κουράγιο και υπομονή και να είναι γεμάτο με στιγμές ευτυχίας και επιτυχίες σε κάθε τομέα.

Τι αλλάζει με αποσπάσεις, μετατάξεις, διορισμούς και προαγωγές στο Δημόσιο - Oλόκληρη η εγκύκλιος



Διευκρινήσεις και επεξηγήσεις για τις  αλλαγές που επέρχονται με το  νόμο για  την κινητικότητα στο Δημόσιο και οι οποίες αφορούν, μεταξύ άλλων, αποσπάσεις, μετατάξεις, διορισμούς και προαγωγές  δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνει η εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που εστάλη για ενημέρωση σε όλες τις υπηρεσίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα (Υπουργεία, ΝΠΔΔ,ΝΠΙΔ,ΟΤΑ κλπ).

«Στον απόηχο των παραστάσεων της Νεανικής Σκηνής»



Με επιτυχία και εξαιρετική απήχηση στο κοινό έπεσε η αυλαία του έργου «Κόκκαλα» που ανέβηκε από τη νεοσύστατη Νεανική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016.
Τόσο οι έφηβοι πρωταγωνιστές με την φρεσκάδα και τον αυθορμητισμό τους όσο και η ευρηματική και σπιρτόζικη σκηνοθετική άποψη της Ηρώς Γεωργίου, προσέφεραν στο κοινό μια αξέχαστη και ιδιαίτερα συγκινητική θεατρική εμπειρία.

Γιάννης Σηφάκης : Ο προαστιακός ξανά στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης



Διαδοχικές συναντήσεις του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη με την Μπέτυ Πέρκα
Γενική Γραμματέα του Υπουργείου επί θεμάτων Υποδομών, Μεταφορών και
δικτύων και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Πετράκη
Η προαστιακή σιδηροδρομική Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας μέσω Γιαννιτσών
αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της κυβέρνησης και εντάσσεται στον στρατηγικό
σχεδιασμό του ΟΣΈ.

Χριστουγεννιάτικη Αγιορείτικη Κουζίνα στην Έδεσσα



Μια ιδιαίτερη γαστρονομική βραδιά με Αγιορείτικη Κουζίνα, οργανώνεται στην Έδεσσα την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 στο Κέντρο Καταρράκτες. Στόχος της φιλανθρωπικής εκδήλωσης είναι η οικονομική ενίσχυση του κοινωνικού συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης και των γιορτινών ενεργειών αλληλεγγύης σε ανθρώπους που δοκιμάζονται τις ημέρες αυτές στην Έδεσσα και την ευρύτερη περιοχή. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ι.Μ.Έδεσσης Πέλλης και Αλμωπίας και του Δήμου Έδεσσας.

Λίστα με απαιτήσεις για να κλείσει η συμφωνία θα στείλουν οι δανειστές



«Ρωτάτε-απαντάμε»: Με ανταλλαγή γραπτών κειμένων συνεχίζεται το παζάρι Τσακαλώτου και Χουλιαράκη για τις εξαγγελίες Τσίπρα - Κούρεμα συντάξεων ζητούν οι δανειστές αν δεν πιαστούν οι στόχοι - «Υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη» είπε ο πρωθυπουργός για την επιστολή Τσακαλώτου, η οποία ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, δεν εστάλη ποτέ

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Γιαννιτσών έστειλαν δώρα σε μοναχικούς ηλικιωμένους



Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών των Γιαννιτσών, έφτιαξαν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και αποφάσισαν να τις χαρίσουν στις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε τα δώρα να φτάσουν σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι και να «φωτίσουν» τις μέρες που έρχονται.
Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που κάνει χαρούμενα τα παιδιά... Δεν πρέπει όμως να ξεχνούμε τους ηλικιωμένους, τον παππού και τη γιαγιά, που το έχουν ανάγκη.

Για ξέπλυμα 45 εκ. ευρώ δίωξη στον Σ.Ψυχάρη



Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του Σταύρου Ψυχάρη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Αυτή τη φορά ο εκδότης είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και η δίωξη αφορά το ποσό των 45 εκατομμυρίων  ευρώ.
Η υπόθεση αφορά «τρύπα» περίπου 45 εκατ. ευρώ η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο εισοδημάτων του κ. Ψυχάρη που διενήργησε το

Ουρές συνταξιούχων έξω από ΑΤΜ για το έκτακτο βοήθημα και το μισό ΕΚΑΣ



Ουρές στις τράπεζες όλης της χώρας έχουν σχηματίσει οι συνταξιούχοι από νωρίς το πρωί καθώς σήμερα καταβάλλεται ο κύριος όγκος συντάξεων, το ΕΚΑΣ και το έκτακτο βοήθημα.Στην Αθήνα ουρές συνταξιούχων στα ΑΤΜ που περίμεναν να λάβουν το έκτακτο βοήθημα είχαν αρχίσει να δημιουργούνται ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ σήμερα το πρωί οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται έξω από τις τράπεζες πριν τις 6 το

Επιμένει σε μείωση αφορολόγητου και κύριων συντάξεων το ΔΝΤ



Το ΔΝΤ επανήλθε στην «κόντρα» με τους Ευρωπαίους, με την Ελλάδα στο επίκεντρο, δίνοντας διευκρινήσεις στο blog του Πολ Τόμσεν και του Μορίς Ομπστφελντ, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις.Μέσα από τέσσερις ερωτήσεις και απαντήσεις, το Ταμείο ουσιαστικά απαντά στα στοιχεία που είχε διαρρεύσει η Κομισιόν, για να καταρρίψει τα επιχειρήματα του ΔΝΤ που αναφέρονταν στο blog των δύο στελεχών του, αλλά και σε εκείνα της Αθήνας.

Πήρε «φωτιά» το TAXIS για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης -170.000 αιτήσεις σε 24 ώρες



«Φωτιές» έχει πάρει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του TAXIS για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, καθώς οι πολίτες προσπαθούν να μειώσουν τη χασούρα από τις «τσιμπημένες» τιμές, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
Ως το μεσημέρι, έχοντας συμπληρωθεί περίπου ένα 24ωρο από το άνοιγμα της εφαρμογής,

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 22/12




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Αγώνας που κρίθηκε στο TIE BREAK με βοήθεια άνωθεν



Την Κυριακή 18/12/16 στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών η γυναικεία ομάδα βολλε'ι' του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών μας χάρισε έναν καταπληκτικό αγώνα.
'Ενας ημιτελικός κυπέλλου Ε.Σ.Π.Ε.Μ ανάμεσα στον προαναφερθέντα Μέγα και στον Ποσειδώνα Βέροιας αφήνοντας άριστες εντυπώσεις με έντονες στιγμές, αλλά και μια πικρία σε όλους τους φιλάθλους, που γέμισαν τις κερκίδες εμψυχώνοντας τις παίκτριες σε όλη την προσπάθεια. 

Ήττα του Γ.Α.Σ. Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών από τον ΑΣ Άθλος



Με εκτός έδρας ήττα συνέχισε τις αγωνιστικές του  υποχρεώσεις το παιδικό τμήμα basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών την Κυριακή 18/12/2016, στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου στην Αλεξάνδρεια , από τον ΑΣ Άθλο , με σκορ 68-62.
Σε ένα παιχνίδι με πολύ υψηλό ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος ο «Άθλος» επιβλήθηκε στην έδρα του με δυσκολία καθώς ο «Μέγας» πάλευε μέχρι το τέλος για να κερδίσει το ματς. Οι φιλοξενούμενοι  στο πρώτο ημίχρονο ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ χωρίς όμως να έχουνε πάρει ποτέ σημαντική διαφορά με το σκορ στο τέλος του ημιχρόνου να είναι 40-42.

Ένα φρούτο ξυπνά δέρμα και... οργανισμό



Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο ιδιαίτερο στην όψη και στη γεύση αλλά και πολύ θρεπτικό. Η καταγωγή του είναι εξωτική αφού προέρχεται από τη νότια Κίνα. Το ακτινίδιο έχει χαμηλή θερμιδική αξία, καθώς ένα μέτριο ακτινίδιο αποδίδει 42 θερμίδες.
Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε νερό, σε βιταμίνες και μέταλλα, συγκεκριμένα σε βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, σε φολικό οξύ, σε κάλιο, σε μαγνήσιο και σε φώσφορο. Επίσης, περιέχει πολλές

Πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση του Δήμου Σκύδρας για τους εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση



Τις εισαχθείσες και τους εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας το έτος 2016, που αποφοίτησαν από το Λύκειο της Σκύδρας κι από το Λύκειο της Καλής τη σχολική περίοδο 2015 – 2016,πρόκειται να τιμήσει ο Δήμος Σκύδρας.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 κι ώρα 19:30΄, ημέρα της γιορτής του Πολιούχου της Σκύδρας Αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρα.

Το έθιμο της «Φωτιάς» και τα «Εννιά Φαγιά» στο Συνοικισμό Καρυωτών Γιαννιτσών



Ο   Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολική Ρωμυλία Καρυωτών Γιαννιτσών, με  την ευκαιρία των Γιορτών των  Χριστουγέννων εύχεται Ευλογημένα ΧριστούγενναΥγεία, Ειρήνη  και  Ευτυχία  για  όλους. Συνεχίζοντας για μια ακόμη χρονιά την Παράδοση, προσκαλoύμε  όλους  τους   κατοίκους   της   πόλης   μας   και  όχι   μόνο, στην Πλατεία Παπα – Νίκανδρου  του Συνοικισμού  Καρυωτών, την  προπαραμονή  των  Χριστουγέννων,  Παρασκευή 23  Δεκεμβρίου 2016  και ώρα 20:30 μ.μ.  για την αναβίωση   του    χριστουγεννιάτικου 

Νέα «καρφιά» Σόιμπλε για εξαγγελίες Τσίπρα: Οι Θεσμοί λένε όχι



Nέες βολές από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους και το «πάγωμα» του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, λίγες μόλις ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup για το ελληνικό ζήτημα, μέσω τηλεδιάσκεψης.