Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Μαγευτικά σοκάκια στις πόλεις του κόσμου!

Στις μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο δεσπόζουν τα ψηλά κτήρια, οι ουρανοξύστες, οι δρόμοι και γενικά ογκώδεις κατασκευές. Μέσα σε αυτό το έντονα ασικό τοπίο μια νοσταλγική νότα αλλοτινής εποχής δίνουν οι παλιές γειτονιές που άντεξαν στο χρόνο διατηρώντας το χαρακτήρα τους με στενά πλακόστρωτα δρομάκια, με όμορφες προσόψεις στα σπίτια και με ανθισμένα μπαλκόνια όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα. Διαθέσιμα συνήθως μόνο για πεζούς, τα γραφικά δρομάκια ανά τον κόσμο αποτελούν τη χαρά του επισκέπτη αλλά και του φωτογράφου.

Καρπούζι: Τα 5 οφέλη του για την υγεία σας

Τι σχέση έχουν οι σεξουαλικές σας επιδόσεις με το πιο δροσερό φρούτο του καλοκαιριού; Πόσο θρεπτικό είναι το καρπούζι και γιατί μας βοηθάει μετά τη γυμναστική; Η αλήθεια είναι ότι μια φέτα καρπούζι μπορεί να είναι ο,τι πιο δροσιστικό και ωφέλιμο για το καλοκαίρι: Έχει αρκετές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία σας πολλές μάλιστα από τις οποίες ίσως δεν μπορείτε να υποψιαστείτε. Ανακαλύψτε λοιπόν 5 λόγους να το προτιμήσετε.

Τα τρικ του έρωτα: Πώς να αναθερμάνεις τη σχέση σας!

Τι και αν είσαστε 10 χρόνια μαζί; Μπορείς ακόμα να τον κάνεις να νιώσει όπως στην αρχή…
Μην υποτιμάς τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά! Αν έχεις μακροχρόνια σχέση σίγουρα η συνήθεια σε έχει ωθήσει στο να ξεχάσεις ότι το… αλατοπίπερο βρίσκεται στα μικρά καθημερινά πραγματάκια και όχι στις υπερβολές.

Γιατί ο σκύλος σου τραβάει το λουρί στην βόλτα

Πολλές από τις συμπεριφορές που εμείς οι άνθρωποι ονομάζουμε "μη επιθυμητές", δεν είναι τίποτε άλλο από φυσιολογικές σκυλίσιες συμπεριφορές. Επίσης σκέψεις εύκολες και λογικές για εμάς, δεν είναι τόσο απλές και λογικές για τους σκύλους μας.

Γνωρίστε τη νέα Πάτμο


Τα τελευταία χρόνια πατά με σταθερά βήματα πάνω σε ένα πιο... επίγειο προφίλ ισορροπώντας τη θρησκευτική φύση του με την έμφυτη κοσμικότητά του που πολλοί αγνοούν μέχρι και σήμερα. Το ιερό νησάκι των Δωδεκανήσων ανανεώθηκε τουριστικά και μπαίνει στο παιχνίδι προτείνοντάς μας διακοπές σε ήπιους τόνους και μια από τις πιο ατμοσφαιρικές Χώρες του Αιγαίου.

Αγώνας για να σωθεί το χέρι μικρού αγοριού που τραυματίστηκε στα Σύβοτα



Το αγοράκι, 3,5 ετών, τραυματίσθηκε σοβαρά στο χέρι όταν το έβαλε μέσα στο πλυντήριο ρούχων, ενώ αυτό ήταν σε λειτουργία.

Σε ορθοπεδικοί εγχείριση, στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα, υποβάλλεται αγοράκι ηλικίας 3,5 ετών από τα Σύβοτα, το οποίο διέφυγε της προσοχής της γιαγιάς του και τραυματίσθηκε σοβαρά στο χέρι όταν το έβαλε μέσα στο πλυντήριο ρούχων, ενώ αυτό ήταν σε λειτουργία.

Δράμα χωρίς τέλος! Συγκλονιστική φωτογραφία πριν και το μετά στη Γάζα!

Επί 19 συνεχόμενες ημέρες βομβαρδίζεται από ισραηλινές δυνάμεις η Γάζα. Μέχρι και λίγα λεπτά πριν την ισχύ της εκεχειρίας οι ρουκέτες έπεφταν η μία μετά την άλλη. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1.000 και ο τρόμος φαίνεται πως δεν θα έχει τέλος.

Σύβοτα: Αγοράκι ακρωτηριάστηκε όταν έβαλε το χέρι του στο πλυντήριο ρούχων!

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι γιατροί στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα για να επανασυγκολλήσουν το ακρωτηριασμένο χέρι ενός αγοριού μόλις 3,5 χρόνων, που αποκόπηκε όταν το έβαλε μέσα στο πλυντήριο ρούχων την ώρα που βρισκόταν σε λειτουργία.

Στην Κόρινθο έδεσε το μεγαλύτερο ηλιακό καταμαράν του κόσμου

Στο λιμάνι της Κορίνθου έδεσε χθες το μεγαλύτερο Catamaran στον κόσμο, που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια. Το MS Turanor PlanetSolar έφτασε στη χώρα μας στο πλαίσιο αρχαιολογικής αποστολής, που αφορά εξερεύνηση και τοπογραφική αποτύπωση προϊστορικού οικισμού, στη θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ερμιονίδας.

Σκορπά τον θάνατο ο καύσωνας στην Ιαπωνία

Το κύμα καύσωνα που σαρώνει την Ιαπωνία στοίχισε μόνον σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 8 ανθρώπους, ενώ 1.810 ακόμη χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία —εξ αυτών οι 10 όταν διακομίστηκαν σε αυτά ήταν αναίσθητοι—, σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε σήμερα η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Δύο νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα στη Σπάρτη

Ένα ιδιωτικό ιταλικό υπερελαφρό αμφίβιο αεροσκάφος Ι-Α65 συνετρίβη έξω από το κλειστό αεροδρόμιο Σπάρτης στο Πυρί Λακωνίας, πιθανότατα από ανθρώπινο λάθος.

Η κόρη Μ.Καψή στη Μυτιλήνη με ολόκληρο εργαστήριο παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών



Συνελήφθη η κόρη του μεγαλοδημοσιογράφου Μανώλη Καψή με ολόκληρο εργαστήριο παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών. «Λαβράκι» έβγαλε η σύλληψη της 22χρονης στο λιμάνι Μυτιλήνης.

Στη σύλληψη της κόρης του δημοσιογράφου Μανώλη Καψή προχώρησαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την εμπλοκή της σε υπόθεση κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Μαζί με την 22χρονη έχει συλληφθεί και ένας 21χρονος φίλος και συγκάτοικός της.

Μαύρο-κόκκινο: Το στιλ Louboutin τώρα και στα νύχια



Μαύρο έξω - κόκκινο μέσα. Φωτεινά και έντονα τα δύο χρώματα που στολίζουν τις πιο διάσημες και ακριβές γόβες του πλανήτη, δια χειρός του Γάλλου σχεδιαστή  Christian Louboutin, θέλουν τώρα να βάλουν την πολυτέλεια και στα γυναικεία άκρα.Μετά τις γόβες, τις τσάντες και τα αρώματα ο οίκος Louboutin μπαίνει στον κόσμο του μακιγιάζ λανσάροντας βερνίκια νυχιών, σε συνεργασία με την εταιρεία Batallure Beauty.
Το «κόκκινο Louboutin» είναι το πρώτο χρώμα που λανσάρει ο διάσημος σχεδιαστής και

Εξοικονομήστε ενέργεια όταν τρέχετε



Αποφασίσατε να ξεκινήσετε το τρέξιμο, όμως στα πρώτα 10 λεπτά… σάς βγήκε η γλώσσα;Αν θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια την ώρα που τρέχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό μυστικό που «κρύβεται» στα χέρια σας, αποκάλυψαν αμερικανοί ερευνητές.Όταν κουνάμε τα χέρια μας, εκτός από το ότι μας βοηθά στο να διατηρούμε την ισορροπία μας, μας επιτρέπει να τρέχουμε για περισσότερη ώρα.«Παρότι η μηχανική λειτουργία είναι απολύτως ξεκάθαρη, οι ειδικοί δε συμφωνούν για τα μεταβολικά οφέλη που προκύπτουν όταν ένας δρομέας κουνάει τα χέρια του» ανέφεραν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Brown, σε μια

NASA.Το 2012 η Γη γλίτωσε στο "τσακ" από την καταστροφή!



Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει το γνωστό ρητό, καμιά φορά όμως είναι καλύτερο το ποτέ… Όπως αποκάλυψε η NASA, η Γη γλίτωσε οριακά από μια σοβαρή καταστροφή το 2012, όταν μια τεράστια ηλιακή καταιγίδα πέρασε ξυστά από τον πλανήτη. Αν είχε «χτυπήσει» τη Γη, η ζωή δεν θα ήταν πια αυτή που ξέρουμε και ο ανθρώπινος πολιτισμός θα είχε γυρίσει στον 18ο αιώνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιστημόνων της NASA.
Στις 23 Ιουλίου 2012, ο Ήλιος, μετά από μία εκτίναξη στεμματικής μάζας, έστειλε προς την

Αυτές είναι οι εξετάσεις που "κόβονται" πλέον από τον ΕΟΠΥΥ



Στην απενεργοποίηση από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συγκεκριμένων κωδικών εξετάσεων που αφορούν τουλάχιστον οκτώ ειδικότητες, προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ, με στόχο τον εξορθολογισμό του συστήματος αποζημίωσης των διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων.
Έπειτα από μελέτη του σχετικού καταλόγου κωδικοποίησης, ο οργανισμός «έβγαλε» από το σύστημα κωδικούς εξετάσεων, για τις οποίες έχει παρατηρηθεί ότι υπήρχαν συχνά διπλές καταχωρήσεις της ίδιας εξέτασης, κάποιες περιλαμβάνονται σε άλλες εξετάσεις, άλλες είναι

Επιδοτούμενο ενοίκιο αντί δόσης η λύση στα κόκκινα δάνεια;



Το γρίφο των κόκκινων δανείων επιχειρεί να λύσει η κυβέρνηση με το οικονομικό επιτελείο να προσανατολίζεται σε μια λύση που θα επιτρέπει σε νοικοκυριά με «κόκκινα» δάνεια να μείνουν στα σπίτια τους, πληρώνοντας ενοίκιο αντί δόσης, το οποίο, μάλιστα θα επιδοτείται.
«Το κράτος πρέπει να δώσει κάτι για να μην τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους» δηλώνει στα Νέα Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Οι τράπεζες, σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται, θα μπορούν, μεταξύ άλλων, αφού

Ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ



Τη δυνατότητα να αποκτήσουν φθηνότερο ρεύμα έχουν χιλιάδες συμπολίτες μας, μια και η ΔΕΗ, σε εφαρμογή αποφάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρέχει το Κοινωνικό Τιμολόγιο με μειωμένη τιμή ρεύματος έως και 42% σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών.
Βασικές Προϋποθέσεις
Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης,

Αποστολή Επιμελητηρίου Πέλλας στην Οχρίδα



Την Τετάρτη 23 Ιουλίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος και η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Πέλλας επισκέφτηκαν ύστερα από την πρόσκληση του Προέδρου των Επιμελητηρίων της Fyrom κ. Μπράνκο Αντζένσκι το Μοναστήρι και την Οχρίδα ώστε να συνεχίσουν τον γόνιμο διάλογο που ξεκίνησε, επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και συνεργασίας των δύο φορέων.
            Το πρόγραμμα περιελάμβανε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους Επιμελητηρίων και επισκέψεις σε τρεις μεγάλες επιχειρήσεις του Μοναστηρίου.

Η "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών...



Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, η μεγαλοφυέστερη σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου, σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Τσέζαρις Γκραουζίνις με τη Μαρία Καβογιάννη στην πρώτη της εμφάνιση στον εμβληματικό ομώνυμο ρόλο, τον Αντώνη Λουδάρο στον ρόλο του Πρόβουλου, την Καίτη Κωνσταντίνου στον ρόλο της Κλεονίκης, τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του Κινησία, τη Νάντια Κοντογεώργη ως Μυρρίνη, τη Μαργαρίτα Βαρλάμου ως Λαμπιτώ και πολλούς ακόμη σπουδαίους ηθοποιούς, θα παρουσιαστεί στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014.

Ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις στα Άθυρα λόγω του θανάτου της 22χρονης Ιωάννας



Στον απόηχο του τραγικού θανάτου του 22χρονου κοριτσιού από τα Άθυρα σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της περασμένης Κυριακής στην Χαλκιδική, ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις «ΑΘΥΡΙΩΤΙΚΑ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθύρων που αναμένονταν να πραγματοποιηθούν στις 25-26-27 Ιουλίου2014…

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου στο facebook:

Ενισχύονται οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Π.Ε. Πέλλας και Κυβέρνησης της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας



Επιστολή με την οποία επισημαίνει την καλή συνεργασία που είχαν στο διάστημα που ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης επισκέφθηκε το Darwin απέστειλε ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας κ. Adam Giles.

Με 12 αθλητές ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Παίδων-Κορασίδων



Με τη συμμετοχή 28 ομίλων από όλη τη χώρα και 290 αθλητών και αθλητριών, διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουλίου, στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, η Β’ φάση του 80ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων.
Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα πάρει μέρος σε αυτό με εννέα αθλητές και τρεις αθλήτριες, οι οποίοι θα επανδρώσουν πέντε πληρώματα.

Η αποστολή του Ομίλου απαρτίζεται από τους:

ΚΚΕ-Εξόρμηση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στα Γιαννιτσά



       Φουντώνει το κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό σε όλη τη χώρα και ενάντια στην απάνθρωπη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ.
      Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ των Γιαννιτσών προχώρησαν σε εξόρμηση - πικετοφορία αλληλεγγύης στον Πεζόδρομο της πόλης μοιράζοντας ανακοίνωση καταγγελίας της βάρβαρης επίθεσης ενάντια σε άμαχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Καρασμάνη Γιώργου





Ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιώργου Καρασμάνη για τον εθνικό φάκελο της νέας ΚΑΠ στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής



Kυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

            Από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας είχαμε δηλώσει σε όλους τους τόνους πως, η επωφελής για τη χώρα εφαρμογή της καινούργιας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), που θα τεθεί σε λειτουργία από την 1.1.2015, αποτελεί την πρώτιστη προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με δύο πρόσωπα ο καιρός το Σάββατο -Ζέστη και μπόρες.



Δύο πρόσωπα θα παρουσιάσει ο καιρός και το Σάββατο, καθώς ο υδράργυρος θα είναι ψηλά, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 26/7



Η ευτυχία δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αναβάλλεται για το μέλλον, αλλά αντίθετα πρέπει να επιδιώκεται για το παρόν

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 26 Ιουλίου

Επέτειοι:
Γιορτάζουν:


Γεγονότα

811: Διεξάγεται η Μάχη της Πλίσκα: Οι Βούλγαροι με επικεφαλής τον θηριώδη Κρούμο νικούν τους Βυζαντινούς υπό τον Νικηφόρο Α', ο οποίος πίπτει επί του πεδίου της μάχης. Το κεφάλι του αποκόπτεται από τον Κρούμο, επαργυρώνεται και γίνεται κύπελλο, με το οποίο γιορτάζει τους θριάμβους του.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Bρέθηκε το χαρακτηριστικό που «προδίδει» ποιοι άντρες κάνουν συχνότερα σεξ!

Θέλεις να καταλάβεις αν ο άντρας που έχεις απέναντι σου κάνει συχνά σεξ; Ε, τότε εστίασε στο ύψος του! Σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία, οι πιο...

6 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν δεν πίνεις νερό

Κι όμως.. όταν δεν πίνεις νερό μπορούν αν συμβούν πράγματα στο σώμα σου που ούτε μπορείς να φανταστείς! Δες ποια είναι αυτά..

Οικογενειακή τραγωδία στην Αλβανία


Οικογενειακή τραγωδία εκτιλύχθηκε χθες το βράδυ σε χωριό της Αλβανίας κοντά στην Κορυτσά, όταν ένας 50χρονος σκότωσε τη 40χρονη σύζυγό τους και το ενός έτους παιδί τους και μετά αυτοκτόνησε.

Ινδία: Αιματηρή συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου


Επτά Ινδοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στη βόρεια Ινδία, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές. Το ελαφρύ ελικόπτερο Dhruv, ινδικής κατασκευής, κατέπεσε σε χωράφι στην περιφέρεια Σιταπούρ του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές.

Κλειτοριδεκτομή για όλες τις γυναίκες 11 έως 46 ετών διέταξε το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη


Οι τζιχαντιστές διέταξαν όλα τα κορίτσια και οι γυναίκες 11 έως 46 ετών εντός και γύρω από τη Μοσούλη να υποστούν κλειτοριδεκτομή, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Η εντολή αφορά περίπου 4 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες,...

Νέες προκλήσεις από το καραβάνι του τουρκισμού στην Θράκη

Το Καραβάνι της Αφθονίας του δήμου Μπαϊράμπασά, που βγήκε στα Βαλκάνια για να στήσει γέφυρες φιλίας και αδερφοσύνης, ήρθε και πάλι στην περιοχή μας. Στο τραπέζι που έστησε στο χωριό Καλαμόκαστρο, μετείχαν περίπου 2.500 καρδιακοί φίλοι.

Στη φυλακή για αρχαιοκαπηλία ο γνωστότερος αρχαιολόγος της ΠΓΔΜ


Σε ποινές φυλάκισης,  που αθροιστικά φτάνουν τα 45 έτη, καταδίκασε σήμερα δικαστήριο των Σκοπίων 17 κατηγορούμενους για υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, μεταξύ των οποίων και τον πρώην επικεφαλής της δημόσιας υπηρεσίας προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, Πάσκο Κούζμαν.

35χρονος σκοτώθηκε από «μπαλωθιά» σε γλέντι

Ένα έθιμο της Κρήτης, οι γνωστές «μπαλωθιές», που... μεταφέρθηκε στην Καρδίτσα κατέληξε σε τραγωδία, αφού είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος.

Τσουχτερά πρόστιμα εάν πληρωθεί εκπρόθεσμα ο φόρος εισοδήματος .Τοκογλυφικές προσαυξήσεις.



Μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να εκτυπώνουν το εκκαθαριστικό τους από το ΤΑΧΙΝΕΤ και εως το τέλος του μήνα να σπεύσουν στις εφορίες προκειμένου να πληρώσουν την πρώτη δόση που τους αναλογεί.
Σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουν αντιμέτωποι με προσαυξήσεις φωτιά που φτάνουν έως και 11,5% μέσα σε τρεις μήνες
Εαν η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος δεν εξοφληθεί μέχρι 31 Ιουλίου τότε την 1η

Facebook: 829 εκατ. χρήστες μπαίνουν καθημερινά



Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, το Facebook, αύξησε σε 1,32 δισεκατομμύρια τους ενεργούς χρήστες του φέτος τον Ιούνιο, κατά 14% περισσότερους σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Το 30% των χρηστών χρησιμοποιούν το Facebook αποκλειστικά από κάποια κινητή συσκευή ("έξυπνο" τηλέφωνο, ταμπλέτα κ.α.).
Επίσης, το δίκτυο ανακοίνωσε σημαντική αύξηση τόσο των διαφημιστικών εσόδων, όσο και των κερδών του, γεγονός που χαροποίησε τους επενδυτές και οδήγησε σε άνοδο τις μετοχές του στη Γουόλ Στριτ.

Εισαγγελέας κατέσχεσε... γαϊδούρι λόγω κακομεταχείρισης



Η αφαίρεση της επιμέλειας έγινε το μεσημέρι με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα και μετά την παρέμβαση του φιλοζωικού σωματείου «Τυχερές πατούσες».Την «κατάσχεση» γαϊδουριού διέταξε εισαγγελέας στη Ρόδο προκειμένου να το γλιτώσει από κακομεταχείριση.Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η αφαίρεση της επιμέλειας έγινε το μεσημέρι με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα και μετά την παρέμβαση του φιλοζωικού σωματείου «Τυχερές πατούσες». Όπως έγινε γνωστό, υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος του ιδιοκτήτη του γαϊδουριού ότι δεν φρόντιζε

Το μοιραίο λάθος που στοίχισε τη ζωή στην Ιωάννα που σκοτώθηκε στη Χαλκιδική


Ραντεβού με τον... θάνατο στα 22 της μόλις χρόνια είχε το μοντέλο και χορεύτρια Ιωάννα Δημητριάδου που έφυγε για τη γειτονιά τον αγγέλων το πρωί της περασμένης Κυριακής, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα στη Χαλκιδική.Η Ίων, όπως ήταν το καλλιτεχνικό της, χόρευε σε γνωστό club της περιοχής όπου είχε πάει να τη δει από κοντά ένας φίλος της το βράδυ του Σαββάτου.Ο 21χρονος Αλέξης όμως είχε πιει πολύ και δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει. Έτσι, η 22χρονη χωρίς να το σκεφτεί αποφάσισε να τον βοηθήσει ώστε να φτάσει σώος στο σπίτι

Νέα φρίκη στη Γάζα: Βομβάρδισαν σχολείο!




Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι -ανάμεσα τους 7 παιδιά-, που είχαν καταφύγει σε ένα σχολείο του ΟΗΕ στη βόρεια Γάζα, σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν, το απόγευμα της Πέμπτης, όταν η περιοχή βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το σχολείο που λειτουργούσε υπό την αιγίδα της UNRWA βομβαρδίστηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές.
"Βρισκόμασταν μέσα στο σχολείο. Κάποιοι ήταν στις τάξεις και κάποιοι άλλοι έξω στην αυλή

Σε Γιαννιτσά και Έδεσσα ο Σταύρος Θεοδωράκης την Τετάρτη 30 Ιουλίου



Στα Γιαννιτσά και την Έδεσσα θα βρεθεί στις 30 Ιουλίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο των εξορμήσεων που σχεδιάζει το Ποτάμι για τους καλοκαιρινούς μήνες. Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να Ακούσει το Ποτάμι τους ανθρώπους της περιφέρειας που ξεχωρίζουν ο καθένας στον τομέα του.
Συγκεκριμένα, ο Επικεφαλής του Ποταμιού θα επισκεφθεί το πρωί της Τετάρτης στα Γιαννιτσά καινοτόμες μονάδες παραγωγής-επεξεργασίας ντόπιων προϊόντων.

Ποιοι μας δουλεύουν για τις δήθεν απολύσεις στο δημόσιο;



Εδώ και μήνες έχει στηθεί από κυβερνητικής και αντιπολιτευτικής πλευράς ένα ολόκληρο γαϊτανάκι γύρω από τις απολύσεις (15.000 σύμφωνα με τη μνημονιακή δέσμευση) και την περιβόητη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, κάνοντας τους γνώστες του θέματος ,να αναρωτιούνται ποιοι τελικά μας δουλεύουν;
Καταρχάς δεν θα απολυθούν έως το τέλος του χρόνου 15.000 υπάλληλοι , όπως λέγεται, αλλά πολύ λιγότεροι από τους μισούς.. Και να γιατί…Μέχρι σήμερα ως απολυθέντες θεωρούνται οι περίπου 2.500 της πρώην ΕΡΤ και περίπου 2.000 σχολικοί φύλακες,καθαρίστριες και μόλις

Αστυνομική επιχείρηση στην Π.Ε. Πέλλας την Τετάρτη 23/7



Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατόπιν διαταγής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, από τις απογευματινές ώρες έως τις βραδινές ώρες της 23.07.2014 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Στην επιχείρηση διακλαδικού χαρακτήρα συμμετείχαν αστυνομικοί των κατά τόπους Αστυνομικών Υπηρεσιών οι οποίες εποπτεύονται από τον Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Πέλλας, καθώς και των Τμημάτων Ασφαλείας Έδεσσας και Γιαννιτσών και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αριδαίας.

Tα "μαζεύει" τώρα το Οικονομικών.Μεταβιβάσεις ακινήτων και χωρίς πληρωμή ΕΝΦΙΑ



Eπιτρέπεται η σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου μεταβιβάσεων ακινήτων ακόμη και αν οφείλεται φόρος ακινήτων. Αυτό διευκρινίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει σε ατομική απάντηση, που δόθηκε από υπάλληλο του υπουργείου στο πλαίσιο ερωτήματος που υποβλήθηκε, σημερινά δημοσιεύματα που το έφεραν να θέτει ως όρο την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για τη μεταβίβαση ακινήτων.

Βουλή: Στα 6 δισ. ο τζίρος από παράνομα παιχνίδια



Στα 5,5 με 6 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι έφθασε ο τζίρος της παράνομης αγοράς τυχερών παιχνιδιών το 2013, ενώ την ίδια περίοδο καταγράφηκε σημαντική μείωση στα έσοδα των νόμιμων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτόν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Ευγένιος Γιαννακόπουλος, που ενημέρωσε την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ανέφερε πως υπολογίζεται ότι υπάρχουν 60.000- 100.000 παιχνιδομηχανές που λειτουργούν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ εκτιμά ότι παιχνιδομηχανές που θα εγκαταστήσει ο ΟΠΑΠ μέσα στο 2014 σε νόμιμο δίκτυο θα καταπολεμήσουν το φαινόμενο αυτό.

ΓΣΕΒΕΕ: Οι μικρομεσαίοι δεν πάνε διακοπές



Δύο στους τρεις μικρομεσαίους επιχειρηματίες και οι οικογένειές τους δεν θα πάνε διακοπές, σύμφωνα με ευρήματα της τελευταίας έρευνας του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ που διεξήχθη σε συνεργασία με την εταιρεία MARC AE.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα το 64,1% δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πάει καθόλου διακοπές, το 19,5% δήλωσε ότι θα κάνει περίπου τις ίδιες διακοπές με πέρυσι, το 13,4% θα κάνει διακοπές αλλά με λιγότερες μέρες και πιο οικονομικές σε σχέση με πέρυσι και μόνο το 2,4% θα κάνει περισσότερες ημέρες και πιο άνετες διακοπές.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 25/7



Κακό είναι καθετί που φέρνει φθορά και αφανισμό, καλό είναι καθετί που σώζει και ωφελεί

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουλίου



Γιορτάζουν:
Γεγονότα
325: Λήγουν οι εργασίες της Α' Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Καθιερώνεται το Σύμβολο της Πίστεως (Πιστεύω) και η μέθοδος του υπολογισμού του Πάσχα.

1261: Ο Αλέξιος Στρατηγόπουλος, στρατηγός του αυτοκράτορα της Νίκαιας Μιχαήλ 8ου του Παλαιολόγου, ανακτά την Κωνσταντινούπολη που κατέλαβαν το 1204 οι Σταυροφόροι.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες κατηγορουμένων για ασέλγεια ανηλίκων

Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ανδρών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 17 Ιουλίου στο Ίλιον, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία. Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για αποπλάνηση ανηλίκου, μαστροπεία και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

Φρίκη στην Ινδία: Ομαδικός βιασμός και δολοφονία 8χρονης

Ένα οκτάχρονο κοριτσάκι φέρεται να βιάστηκε και να δολοφονήθηκε, στην ανατολική Ινδία, από άνδρες οι οποίοι κρέμασαν το θύμα τους σε δέντρο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Συγχωριανοί της μικρής, στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, λιντσάρισαν έναν ύποπτο για το βιασμό του παιδιού, ενώ ξυλοκόπησαν και δύο από τους συνεργούς του.