Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Το βίντεο που σαρώνει στο διαδίκτυο: Ο Rémi Gaillard επέστρεψε (vid)





Ο Γάλλος φαρσέρ Rémi Gaillard  ξαναχτυπά!!!Δεν έχει το θεό του όταν αποφασίζει να κάνει τις παγκοσμίως γνωστές και πολύ πρωτότυπες φάρσες του.Αυτή τη φορά  ο παλαβός φαρσέρ παρουσιάζει το νέο του του βίντεο με τίτλο «Follow me on Twitter» που κυκλοφόρησε και ήδη σαρώνει σε likes! Απολαύστε τον στο ΒΙΝΤΕΟ…..



Εμείς οι «τρώσαντες…»



Του Θανάση Νικολαΐδη   
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ή επιμένουμε; Επιμέναμε για δεκαετίες και φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Όλοι μαζί στο «χτίσιμο» κι ας τα φάγαμε ανισομερώς. Κι ο τελευταίος, βέβαια, θα’ τρωγε, αν του ‘δινες τη δύναμη και τη δυνατότητα. Δηλαδή την εξουσία. Χωμένος ολόκληρος στο μέλι, κι ας βρίζει, σήμερα, μιζαδόρους υπουργούς και άλλους της εξουσίας...
ΜΙΑ ματιά στο παρελθόν και βλέπεις «μαύρες τρύπες». Τις κάνεις μια μεγάλη και, κλαίγοντας πάνω στο χυμένο γάλα, δείχνεις για ένοχο τον διπλανό. Και τους «αρχιτέκτονες» του εκτρώματος, εσύ, εγώ, εμείς (οι βοηθοί τους), κουβαλώντας λιθαράκι-λιθαράκι και καμαρωτά...

Επίδομα τέκνων για 800.000 οικογένειες



 Στο τέλος Ιουνίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση από τα νέα επιδόματα τέκνων που από φέτος θα λαμβάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι γονείς με παιδιά έως 18 ετών ή 24 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και ανάλογα με το εισόδημά τους.
Το ποσό της πρώτης δόσης φτάνει μέχρι και 2.450 ευρώ (4.900 ευρώ ετήσιο ποσό) για πολύτεκνους με χαμηλό (έως 13.000 ευρώ) εισόδημα, που έχουν έως 5 παιδιά, ενώ για δικαιούχους με υψηλότερο εισόδημα το ποσό της πρώτης δόσης φτάνει στα 1.250 ευρώ. Για οικογένεια με ένα παιδί και εισόδημα 10.000 ευρώ η πρώτη δόση είναι 240 ευρώ (480

Το Curriculum Vitae μιας βιβλιοθήκης


Του Θεόδωρου Κουτρούκη


Θυμάμαι εκείνη την ημέρα που πρωτομπήκα στο σπίτι. Έφερα μαζί μου τη μυρωδιά από το βερνίκι πάνω στο ξύλο της κερασιάς. Έφερα και μυριάδες υποσχέσεις για το φως που θα κόμιζα στη ζωή των συγκατοίκων μου.
Δεν άργησαν να έρθούν και οι πρώτοι μου σύντροφοι: παιδικά παραμύθια και μικρές ιστορίες με μεγάλα γράμματα και πολλές εικόνες. Τι χρώματα κι εκείνα! Μπόλιαζαν με ολόκληρο το ουράνιο τόξο τις παιδικές ψυχές...

Μέτρα προστασίας κατά της ακρίδας στην Π.Ε. Πέλλας



Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πέλλας ανακοινώνεται ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την παρουσία και εξάπλωση της ακρίδας, όλες οι περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με ιστορικό εμφάνισης μεγάλων πληθυσμών ακρίδων κηρύχτηκαν με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κου Θεόδωρου Θεοδωρίδη ως ακριδόπληκτες. Παρακαλούνται όλοι οι τοπικοί γεωπόνοι και οι παραγωγοί αμέσως μετά τον εντοπισμό νεαρών εντόμων (κηλίδες με νεαρές ακρίδες) να προβαίνουν στα προτεινόμενα μέτρα ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα, πριν αυτές ενηλικιωθούν και αρχίζουν να πετούν, να καταστρέφουν τις καλλιέργειες και να γεννούν αυγά. Ενδεδειγμένα μέτρα:..

Ο πιο παράξενος θαμώνας μπαρ!



Ο Jack, μια συμπαθέστατη χήνα, έχει γίνει μόνιμος πελάτης στην παμπ Crown στο Shropshire της Βρετανίας αλλά και η ζωντανή ατραξιόν του καταστήματος.
Οι ιδιοκτήτες, Sally Barnett και ο Keith Burgess έκαναν την… τύχη τους, καθώς από τη στιγμή που εμφάνισαν τον Jack στο μαγαζί… δεν υπάρχει κενή θέση ούτε για δείγμα. Πιο συγκεκριμένα, το ζευγάρι είχε τη χήνα στο σπίτι και συνήθιζαν να τον παίρνουν παντού.
Όταν άνοιξαν την παμπ σκέφτηκαν να τον φέρουν στο μαγαζί αλλά στην αρχή ήταν διστακτικοί καθώς δεν ήξεραν ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις των πελατών. «Στην αρχή τον αφήναμε έξω, αλλά τις κρύες μέρες ένας πελάτης πρότεινε να τον βάλουμε μέσα.
Έτσι κι έγινε. Από τότε είναι ο αγαπημένος όλων. Είναι κοινωνικός και του αρέσει να

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε πλαστά δολάρια και ευρώ στο Κιλκίς



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση παραχάραξης και διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες βαλκανικές χώρες.Η σπείρα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε δημιουργήσει ένα σύγχρονο εργαστήριο παραχάραξης στην περιοχή του Κιλκίς.Οι αρχές εντόπισαν 475.000 πλαστά δολάρια ΗΠΑ, μήτρες για εκτύπωση πλαστών χαρτονομισμάτων και έγχρωμες εκτυπώσεις των 500 ευρώ.

Γ. Τζαμτζής: Ηλεκτρονικά στο εξής η προμήθεια αγαθών, υπηρεσιών ή έργων



«Γίνεται πράξη το διαφάνεια παντού και αποκλείονται παρεμβάσεις, όπως το παράνομο άνοιγμα φακέλων, οι αποκλεισμοί ενδιαφερομένων, οι ενστάσεις που συνεχώς υποβάλλονταν σε τέτοιες περιπτώσεις, ουσιαστικά μειώνονται γιατί πλέον η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά», αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατά την ομιλία του στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων» του οποίου είναι και Εισηγητής.
Κατά την 4η Συνεδρίαση της Ολομέλειας για το Νομοσχέδιο «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών

Bρέθηκε το έγγραφο σταύρωσης του Ιησού!!!



Το συγκλονιστικό αυτό έγγραφο (αντίγραφο του οποίου βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω), παρέμεινε μέχρι το 1309 μ..Χ. τελείως άγνωστο οπότε βρέθηκε στη γνωστή σε όλους σήμερα για τον καταστροφικο σεισμό πόλη (L’Aquila) της Κεντρικής Ιταλίας (κοντά στην οποία έχει ανακαλυφθει η αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Αμιτερνο, όπου βρέθηκε το σπίτι του Πόντιου Πιλάτου). Το 1381 μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη επί των ημερών του Πατριάρχου Ιερεμίου.
Μεταφράστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Διονύσιο, κατά το έτος 1643.

Ευχές από τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ»



Το Δ/Σ του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών     << Η ΠΕΛΛΑ>> εύχεται προς τα μέλη του Συλλόγου και τις οικογένειές τους καθώς και σε όλους τους πολίτες του Νομού Πέλλας
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση


Το άγιο φως της Αναστάσεως του Χριστού μας, να φωτίζει πάντοτε την ψυχή μας και να φέρνει Αγάπη, Ελπίδα και Ειρήνη σε όλο τον κόσμο.
                                           το Δ/Σ

Καλοκαιρινή Εκδήλωση στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας



Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας σε συνεργασία με την Future Library Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία  και τη  στήριξη  του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που είναι ο αποκλειστικός  δωρητής, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά μετά την περυσινή επιτυχία,   καλοκαιρινές εκδηλώσεις για παιδιά με τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο Κόσμος είναι Πολύχρωμος».


Το προηγούμενο καλοκαίρι με την αρωγή της Βιβλιοθήκης  και  με την βοήθεια των εθελοντών, και των συντονιστών του προγράμματος, τα παιδιά  είχαν  την δυνατότητα  να παίξουν...

Σοκ: Πατέρας βίασε την ανήλικη κόρη του



Σοκ προκαλεί η είδηση ότι 55χρονος πατέρας βίασε την 16χρονη κόρη του στην Λεπενού Αγρινίου.Ολόκληρο το χωριό είναι σοκαρισμένο ενώ συμφωνα με πληροφορίες του cityVoice.gr, η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια πριν περίπου 4 μήνες, όταν η 16χρονη κοπέλα, μην αντέχοντας άλλο το δράμα που ζούσε μέσα στο ίδιο της το σπίτι, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.
Έπειτα από έρευνα, χθες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του 55χρονου ο οποίος και προφυλακίστηκε κατηγορούμενος ασέλγεια...

Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και ξεχωριστές παρουσίες στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»



Περισσότεροι από 12.000 δρομείς κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 21 Απριλίου, συμμετέχοντας στα αγωνίσματα του 8ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και συντρίβοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Τη διοργάνωση τίμησαν ο Παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, όπως και ο Ευάγγελος Νίκου, οι οποίοι με χειρήλατο αγωνιστικό καροτσάκι-ποδήλατο κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη μαραθώνια διαδρομή και μάλιστα σε εντυπωσιακό χρόνο, γεγονός που μαρτυρά την απίστευτη θέληση του μυαλού και του σώματός τους. Άξιος συγχαρητηρίων και παράδειγμα προς μίμηση και ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, που συμμετείχε στον Δρόμο 5χλμ., επίσης με χειρήλατο αγωνιστικό καροτσάκι-ποδήλατο...

Απαγόρευση αλιείας στην λίμνη Βεγορίτιδα



Σε Κοινή απόφαση με την οποία απαγορεύουν απόλυτα την αλιεία στην λίμνη Βεγορίτιδα προχώρησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Φλώρινας και Π.Ε. Πέλλας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:..

Πως να καταπολεμήσετε τη δυσοσμία από τον ιδρώτα



Σίγουρα τώρα που αρχίζει και φτιάχνει ο καιρός και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, όλοι μας θα έχουμε ζήσει ή θα ζήσουμε, κάποια όχι και τόσο ευχάριστα για την όσφρηση μας φαινόμενα. Τι εννοούμε; Με τις ζέστες ο ιδρώτας πολλών ανθρώπων αρχίζει να μυρίζει άσχημα και κάνουν την παρουσία τους αισθητή (στη δουλειά, στο λεωφορείο, στο μετρό ακόμη και στον ανοιχτό δρόμο), δίχως καν να τους δούμε. Τι μπορούμε να κάνουμε εάν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα δυσοσμίας του ιδρώτα; Ποιοι μυρίζουν εντονότερα οι άνδρες ή οι γυναίκες και γιατί; Τα αποσμητικά είναι λύση; Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα βρείτε απαντήσεις σε όλες τις απορίες σας.Οι άντρες και οι γυναίκες

ΠΡΟΣΟΧΗ...Μακριά τα μαγνητάκια από το ψυγείο!



Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton έχουν ανακαλύψει κάτι που θεωρείται τρομακτικό.Για αρκετούς μήνες έτρεφαν δύο ομάδες ποντικών, μια ομάδα με τα τρόφιμα που φυλάσσονταν στο ψυγείο, και το άλλο με τα τρόφιμα φυλάσσονταν σε ψυγείο, αλλά με πολλά διακοσμητικους μαγνήτες κολλημενοι στην πόρτα του.

Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να δουν πώς αυτά επηρεάζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα τροφιμα...

Γαλλία: Αγόρασε καλάσνικοφ από το Ιντερνετ και σκότωσε τρεις ανθρώπους



Αφού παρέλαβε το καλάσνικοφ που είχε παραγγείλει από το Διαδίκτυο, το πήρε και βγήκε στους δρόμους της Ιστρ στην νότια Γαλλία, σκορπώντας τον θάνατο.Πυροβολώντας αδιακρίτως σε περαστικούς μιας ήσυχης γειτονιάς, ο 19χρονος σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε μια γυναίκα. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο νεαρός υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα, ενώ έχει πάθος με τα όπλα. Μετά την σύλληψή του, μάλιστα, υποστήριξε ότι ανήκει στην αλ-Κάιντα, ωστόσο η αστυνομία αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλ, που έφτασε στην Ιστρ, δήλωσε πως η δολοφονία των τριών ανθρώπων είναι ανησυχητική για την έξαρση της βίας στην Γαλλία.