Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Παρίσι.Πυροβολισμοί και ένας νεκρός στο αεροδρόμιο



Μια φωτογραφία ντοκουμέντο που δείχνει τον άνδρα, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο στο αεροδρόμιο του Ορλί το πρωί του Σαββάτου, να είναι νεκρός, βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα της mirror, φαίνεται ο άνδρας να φορά ένα μαύρο παντελόνι και ένα άσπρο πουκάμισο και να κείτεται νεκρός μετά τα πυρά που δέχθηκε από τους Γάλλους αστυνομικούς.

Τραγωδία στη Μεσσήνη: Ο πατέρας πυροβόλησε την κορούλα του ενώ εκείνη κοιμόταν



Οι εμμονές πως οι συγγενείς της γυναίκας του ήθελαν να του πάρουν το παιδί αλλά και το γεγονός πως πίστευε ότι έχει καρκίνο θόλωσαν το μυαλό του 59χρονου παιδοκτόνου και αυτόχειρα - Σήμερα η κηδεία του

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους πώς ο άντρας που πάλευε με τη γυναίκα του να αποκτήσουν ένα παιδί, έγινε ο δολοφόνος της κόρης που γέννησε ύστερα ύστερα από 11 εξωσωματικές.

Εσπερινά κηρύγματα Κυριακής 19 Μαρτίου σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 19 Μαρτίου 2017, στις 18.00, μετά τον Κατανυκτικό Εσπερινό θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα:

«Αφαίμαξη» καταθέσεων ύψους 4 δισ ευρώ μέσα σε τρεις μήνες



Καταθέσεις ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν φύγει από το τραπεζικό σύστημα από την αρχή του έτους, σύμφωνα με την «Καθημερινή», εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί η μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε διάστημα ούτε τριών μηνών έχει ουσιαστικά χαθεί μεγάλο μέρος των καταθέσεων που εισήλθαν στο σύστημα μετά τον Μάιο του 2016, όταν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση.

Με τρία ανοιχτά θέματα πάει στο Eurogroup της Δευτέρας ο Τσακαλώτος



Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησε η τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες με τους θεσμούς κι έτσι είναι άγνωστη η ημερομηνία επιστροφής του Κουαρτέτου στην Αθήνα. Με αυτά στη «βαλίτσα» του-  ασφαλιστικό, εργασιακά και ενεργειακά- αλλά με κλεισμένα τα θέματα του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του εξωδικαστικού συμβιβασμού, μεταβαίνει τη Δευτέρα στο Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

5η Ομιλία στα Γιαννιτσά με θέμα: «Κατάθλιψη: Αίτια, Συμπτώματα, Αντιμετώπιση»



ΤηΔευτέρα 20Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00 - 20:00θα πραγματοποιηθεί  στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (Κέντρο Πληροφόρησης Νέων) ομιλία με θέμα: «Κατάθλιψη: Αίτια, Συμπτώματα, Αντιμετώπιση».

Εισηγητής θα είναι ο κ. Θανάσης Αγγελάκης, Ψυχίατρος, ο οποίος συμμετέχει στοΔιοικητικό Συμβούλιοτου Κέντρου Πρόληψης, ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Πέλλας.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για την λειτουργία των Δημοτικών Ωδείων της χώρας



Η Μουσική Εκπαίδευση στη χώρα μας είναι παραδομένη αποκλειστικά στα χέρια των ιδιωτών. Αν εξαιρέσουμε το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει κανένα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη χώρα μας, που να παρέχει δωρεάν Εκπαίδευση από τα πρώτα παιδικά χρόνια ως την απόκτηση της απαιτούμενης επαγγελματικής επάρκειας, για όποιον θέλει να γίνει επαγγελματίας εκτελεστής μουσικού οργάνου.

Διάκριση μαθήτριας γυμνασίου Νέου Μυλοτόπου στο 2ο μαθητικό διαγωνισμό ποίησης



Ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Νέου Μυλοτόπου συγχαίρουμε τη μαθήτρια της Γ΄ τάξης του σχολείου μας Μελετιάδου Σοφία η οποία διακρίθηκε στο 2ο μαθητικό διαγωνισμό ποίησης που διοργάνωσε η Δ.Δ.Ε. Πέλλας με το σύλλογο «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας», λαμβάνοντας τη δεύτερη (2η) θέση...

Οκτώ «παράθυρα» για λιγότερους φόρους



Σε «βραχνά» για εκατομμύρια υπερχρεωμένους και οικονομικά εξαθλιωμένους φορολογούμενους έχουν εξελιχθεί τα τεκμήρια της εφορίας (οι αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των άρθρων 31 και 32 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος), καθώς προσδιορίζουν το ύψος του φορολογητέου εισοδήματός τους σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο από το πραγματικό και τους υποχρεώνουν

Παύση πληρωμών του Δημοσίου προς ιδιώτες



Μόλις 78 εκατ. ευρώ βγήκαν από τα κρατικά ταμεία για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και σε συνδυασμό με τη συγκράτηση των τρεχουσών δαπανών κατά 817 εκατ. ευρώ, γίνεται αντιληπτό ότι το υπουργείο Οικονομικών έσφιξε πάλι τις στρόφιγγες των πληρωμών προβλέποντας διαπραγματεύσεις μακράς διαρκείας.Η ουσία είναι ότι μόλις εξαντλήθηκαν τα 1,8 δισ ευρώ από τις δόσεις που εκταμιεύθηκαν για την αποσυμπίεση των οφειλών του Δημοσίου και την ενίσχυση των

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες των Γιαννιτσών. Έμεινε μόνο η λάσπη.



 Με  τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι οι  συλληφθέντες από τα Γιαννιτσά , οι οποίοι κατηγορούνταν για  παράνομη ανασκαφή στην Αγροσυκιά Πέλλας. Όπως προέκυψε από την ανάκριση δεν τελέστηκε καμία πράξη που να τους συνδέει με κακουργήματα .Μετά τον εξωφρενικό ντόρο που προφανώς για λόγους σκοπιμότητας δημιουργήθηκε, η ανάκριση έριξε άπλετο φως και ανατρέπει όλα όσα διαστρεβλωμένα υπονοήθηκαν σε ανεύθυνα δημοσιεύματα του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου.  Σύμφωνα λοιπόν με όσα...

"Καμία πρόοδος" με εργασιακά, συντάξεις



«Στην ουσία τρία θέματα έχουν μείνει ανοικτά που είναι για πολιτική συζήτηση», δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας με γνώση των διαπραγματεύσεων, μετά από την ολοκλήρωση της- έξι και πλέον ωρών- τηλεδιάσκεψης με τους εκπροσώπους των θεσμών στο υπουργείο Οικονομικών. 
Προσδιορίζοντας δε εμμέσως πλην σαφώς κάποια από τα ανοικτά ζητήματα, πρόσθεσε πως «είχαμε πλήρη συνείδηση ότι δεν θα κλείναμε σε αυτό το επίπεδο το ασφαλιστικό και τα

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 18/3


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 18 Μαρτίου


 

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Συνελήφθη 27χρονος για κλοπή μπαταριών από σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας στην Πέλλα



Τα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας οδήγησε στην σύλληψη 27χρονου ημεδαπού για κλοπή που διέπραξε λίγη ώρα νωρίτερα στην Πέλλα.
Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος χθες (16-3-2017) το μεσημέρι παραβίασε σταθμό κινητής τηλεφωνίας σε αγροτική περιοχή της Πέλλας και αφαίρεσε 4 μπαταρίες, η αξία των οποίων σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχεται στα 1.800 ευρώ.

Ρεπουμπλικάνοι πιέζουν για την αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα



Πιέσεις στον Ντόναλντ Τραμπ να μπλοκάρει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ασκούν σύμφωνα με τους «Financial Times» οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, τη στιγμή που η κυβέρνηση του νέου Αμερικανού προέδρου έχει δηλώσει σαφώς πως πρόκειται να τηρήσει πιο σκληρή στάση απέναντι σε πολυεθνικούς οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα.

ΟΜΓ: 4o Μινωικό Μονοπάτι Μύθων



Με ανοιξιάτικο καιρό και την διάθεση στα «ύψη» οι συμμετέχοντες αθλητές ξεχύθηκαν στα Λασιθιώτικα βουνά και μονοπάτια των Μύθων και Σελακάνου λαμβάνοντας μέρος στο 4ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων (ΜΜΜ). Όσοι συμμετείχαν στους δύο ορεινούς αγώνες τρεξίματος 26 και 12,5 χλμ θετικής/αρνητικής υψομετρικής ± 1500 μ. και ± 650 μ. αντίστοιχα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν υπέροχες καταπράσινες διαδρομές, σε μέρη σχεδόν παρθένα, σε φαράγγια και παμπάλαια μονοπάτια της περιοχής, σε ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα δάση της Κρήτης, του Σελακάνου.

Βρήκαν πού «έδεσε» ο ελληνικός στόλος πριν τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας



Υποβρύχια αναγνωριστική έρευνα στις ανατολικές ακτές της Σαλαμίνας, συγκεκριμένα στην περιοχή Αμπελακίου-Κυνόσουρας, η πρώτη συστηματική υποβρύχια έρευνα που εγκαινιάζεται από ελληνικούς φορείς (με 20μελή επιστημονική ομάδα), σε βεβαρυμένο θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά σε χώρο μείζονος ιστορικής σημασίας, διενεργήθηκε τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2016.

Γιάννης Σηφάκης : Κάλεσμα στους αγρότες και συνεταιριστές της Πέλλας για την εκδήλωση του ΣΕΑΣ



Η εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Μάρτη στις 6μμ στην Σκύδρα
θα συμμετέχουν ο Αλέξης Μπακούρος, κορυφαίο στέλεχος του
Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και υπεύθυνος για τις οργανώσεις παραγωγών , ομάδες
παραγωγών και συνεταιρισμούς και ο Θανάσης Ζανιάς , αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ.
Οι αγρότες και οι συνεταιριστές μπορούν από «πρώτο χέρι» να ακούσουν και να ρωτήσουν
για την Υπουργική Απόφαση για τις οργανώσεις και τις Ομάδες παραγωγών, για την
οργάνωση των αγροτών και κτηνοτρόφων σε νέα βάση.

Γιατί έχασε τις εκλογές στην Ολλανδία ο ακροδεξιός Βίλντερς -Μια γερμανική ανάλυση



Μπορεί το κόμμα του Μαρκ Ρούτε να έχασε σχεδόν το ένα τέταρτο των εδρών του στην ολλανδική Bουλή, αλλά ο απερχόμενος πρωθυπουργός παραμένει ο πιο επιτυχημένος φιλελεύθερος πολιτικός στη Γηραιά Ήπειρο και ο μεγάλος νικητής της χθεσινής αναμέτρησης.
Το δεξιό φιλελεύθερο VVD αναδεικνύεται για τρίτη συνεχόμενη φορά ισχυρότερη δύναμη στο κοινοβούλιο στη Χάγη και μάλιστα με ικανότατη απόσταση.

Απογευματινή εκδρομή στην Ι.Μ Οσίου Εφραίμ από την Ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών



Η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει απογευματινή εκδρομή την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 στην Ι. Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου Κονταριώτισσας για τον κατανυκτικό εσπερινό.

Ώρα αναχώρησης: 3:00 μ.μ. 
Εγγραφές - Πληροφορίες στο Γραφείο του Ι. Ναού & 
στο τηλ. 23820 22714. 
Υπεύθυνος εκδρομής:  π. Γεώργιος Σιδέρης

Πήρε παράταση η πληρωμή των εισφορών στον ΕΦΚΑ



Παράταση ως τις 31 Μαρτίου για τις εισφορές του Ιανουαρίου του ΕΦΚΑ και έως τις 13 Απριλίου για αυτές του Φεβρουαρίου αποφάσισε η διοίκηση του Ταμείου.
Η παράταση δίνεται καθώς παραμένουν τα πολλά προβλήματα με χιλιάδες ασφαλισμένους.
Οπως έγραψε η Ημερησία, στο... αέρα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» σε 1 - 2 εργοδότες («οιονεί» μισθωτοί) καθώς έως χθες δεν είχε «ανοίξει» ο ειδικός κωδικός για να συμπεριληφθούν από τον εργοδότη στην Ανακεφαλαιωτική Περιοδική Δήλωση και,

Θεατρική παράσταση « Φτυστός ο Μακαρίτης» στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών



Σας προσκαλούμε στη Θεατρική παράσταση '' Φτυστός ο Μακαρίτης''
Μία κωμωδία της Πένυς Φυλακτάκη από τη θεατρική ομάδα της Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας.
Στο πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών μόνο για 3 παραστάσεις: Κυριακή 19 Μαρτίου, Δευτέρα 20 Μαρτίου και Κυριακή 26 Μαρτίου. Ώρα έναρξης 20:30                                                            

Τσακαλώτος: Κακά μέτρα έτσι και αλλιώς, καλά μόνο αν πιάσουμε το στόχο…



Εφικτό χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να υπάρξει συνολική συμφωνία στις 7 Απριλίου, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής – «Δεν υπάρχει καμία αμφισημία στη Συμφωνία των Βρυξελλών», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό το οποίο ισχυρίζεται η ελληνική πλευρά και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, είναι ακριβώς το ίδιο: «Η Συμφωνία είναι ότι αν είμαστε εντός των στόχων τότε περνούν και τα καλά και τα κακά μέτρα» 

Ο Γιώργος Καρασμάνης με ερώτηση στη βουλή ζητά την αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου της Εθνοφυλακής



Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή σε συνεργασία με τον Βουλευτή Δράμας  Κυριαζίδη Δημήτριο προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την αναγκαιότητα αναβάθμισης του θεσμικού ρόλου και του εκσυγχρονισμού του πλαισίου λειτουργίας του Σώματος της Εθνοφυλακής μέσω της αύξησης των αρμοδιοτήτων του.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης :

Πηγή Ευρωζώνης: Ούτε τον Απρίλιο φαίνεται πιθανή συνολική συμφωνία...



Δίχως απόφαση θα είναι το Eurogroup της Δευτέρας, σημείωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης ο οποίος τόνισε πως αν και μια συμφωνία στο τεχνικό επίπεδο για τη δεύτερη αξιολόγηση ήταν δυνατή ως το Eurogroup της Δευτέρας 20 Μαρτίου και θα άνοιγε το δρόμο για μια συνολική (πολιτική) συμφωνία που θα ολοκλήρωνε τη 2η αξιολόγηση, δεν έχει γίνει ικανή πρόοδος ακόμη και πλέον ούτε τον Απρίλιο φαίνεται δυνατή μια συνολική συμφωνία.

Με δύο μέλη της η Ο.Μ.Γ. στο Σπάρταθλον 2017



Η διοίκηση της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών Ο.Μ.Γ.  ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της πώς προχθές το απόγευμα και μετά από κλήρωση ανάμεσα στους Έλληνες υπερμαραθωνδρόμους που θα συμμετέχουν στο Σπάρταθλον 2017 στα τέλη Σεπτεμβρίου, είναι και δύο αγαπημένα μέλη της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών:

O Γιάννης Σηφάκης ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε επερώτηση στη Βουλή για θέματα ενέργειας



Την Παρασκευή 17.03.2017 θα συζητηθεί στην Βουλή επίκαιρη επερώτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη για την Ενέργεια. Από πλευράς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει οριστεί κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Γιάννης Σηφάκης.
Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή το πρωί μετά την επίκαιρη ερώτηση για την υγεία που θα απαντήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας η οποία θα αρχίσει στις 9:30πμ

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 17/3



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας