Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ο τέλειος τρόπος να πλένεις ένα βρέφος… Συγκλονιστικό βίντεο



Το να κάνεις μπάνιο ένα μωρό, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο…
Χρειάζεται υπομονή, πολύ μεγάλη προσοχή στην θερμοκρασία του νερού και πρέπει να το πιάσεις κατάλληλα για να μην σου φύγει από τα χέρια.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, η Σόνια Ροκέλ, μία νοσοκόμα από το Παρίσι, έχει ένα διαφορετικό τρόπο για να πλένει τα μικρά!

Δείτε τι λέει το Κοράνι για τους Έλληνες…



«Οι Έλληνες [πάντα] θα… νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.)

Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ’ επέκταση «σαρώνω». Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς!

Αφγανιστάν: Εννέα νεκροί από βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Εμπλοκή ΗΠΑ



Ενδεχομένως να επλήγη από αμερικανική αεροπορική επιδρομή - Το νοσοκομείο καταστράφηκε εν μέρει από τον βομβαρδισμό

Εννέα εργαζόμενοι για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) σκοτώθηκαν και άλλοι 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τον βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου της μη κυβερνητικής οργάνωσης στην Κουντούζ του Αφγανιστάν, το οποίο μπορεί να επλήγη από αμερικανική αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των MSF.

Πώς θα καθίσουν τα κόμματα στη νέα Βουλή



Συν ένα κόμμα μετράει η νέα Βουλή που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, οπότε και οι αλλαγές στα έδρανα δεν αναμένονται μεγάλες. 

Στην πρώτη σειρά των εδράνων, με άμεσο «μέτωπο» στο βήμα, το προεδρείο και τα κυβερνητικά έδρανα, θα παραμείνουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και οι ΑΝΕΛ θα παραμείνουν, με τις ανάλογες προσθαφαιρέσεις στις θέσεις που κατείχαν.

Πρωτοποριακή θεραπεία καρκίνου με πρωτόνια



Περισσότεροι από 100.000 καρκινοπαθείς σε όλο τον κόσμο έχουν θεραπευτεί πλήρως με τη χρήση της τεχνολογίας των επιταχυντών πρωτονίων και ελαφρών ιόντων. Πρόκειται για μια μέθοδο που ενδείκνυται για τη θεραπεία του 20% όλων των καρκίνων και έχει θεαματικά αποτελέσματα στις περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη ο οποίος αντιμετωπίζεται μέσα σε 5 ημέρες και ο ασθενής δεν χάνει τη σεξουαλική του ικανότητα.
Η θεραπεία του καρκίνου με αυτή τη μέθοδο, η οποία εφαρμόζεται στην Γερμανία ,στην

Πλούσια δώρα με κάρτες διαρκείας του ΓΑΣ Έδεσσας



Σε κυκλοφορία είναι οι κάρτες διαρκείας ενίσχυσης του ΓΑΣ Έδεσσας για την αθλητική χρονιά 2015-16. Η αξία της κάρτα είναι 10 ευρώ. Οι κάρτες διαρκείας πωλούνται από τα καταστήματα «Μπουγάτσα Σκαλιδάκη», «GENIUS PC Δοδόπουλος, Χαραλαμπίδης» , καθώς και από μέλη και φίλους του συλλόγου.
Ο αριθμός της κάρτας μπαίνει στην κλήρωση γι

Σκάνδαλο Volkswagen: 9.119 "πειραγμένα" αυτοκίνητα στην Ελλάδα



Το σκάνδαλο της Volkswagen με το παραποιημένο λογισμικό που μείωνε την εκπομπή ρύπων στα αυτοκίνητα του Ομίλου, επηρεάζει και την Ελλάδα, μιας και 9.119 αυτοκίνητα της εταιρείας με το συγκεκριμένο λογισμικό φαίνεται κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.
Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω λογισμικό των κινητήρων ντίζελ της VW φαίνεται να φέρουν 6.362 επιβατικά οχήματα VW, 1.875 μοντέλα της Audi και 882 επαγγελματικά οχήματα της VW. Τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρες

Με τον Γιαννιτσώτη Δημήτρη Πέλκα η Εθνική κόντρα σε Β. Ιρλανδία - Ουγγαρία



Πρόσκληση σε 23 ποδοσφαιριστές για τους αγώνες της Εθνικής με την Βόρεια Ιρλανδία (8/10/2015, Μπέλφαστ) και την Ουγγαρία (11/10/2015, «Γ. Καραϊσκάκης») απηύθυνε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας. Με τα παιχνίδια αυτά θα ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.
Για πρώτη φορά κλήθηκε στην Εθνική ανδρών ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Δημήτρης

Κάτι αλλάζει σ'αυτό τον τόπο.Προφυλακίστηκε ο Λιακουνάκος!



Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την εξάωρη απολογία του στην ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Στις φυλακές οδηγείται ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος μετά την εξάωρη απολογία που έδωσε στην ανακρίτρια διαφθοράςΕιδικότερα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, ο επιχειρηματίας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος αφού φέρεται ότι συμμετείχε στον  «χορό» των παράνομων αμοιβών που

Δεκτή η ένσταση του Άδωνι Γεωργιάδη – Θα είναι υποψήφιος



Δεκτή έκανε την ένσταση του Άδωνι Γεωργιάδη η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντάς του τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος στη διαδικασία εκλογής προέδρου.

Ο κύριος Γεωργιάδης αποχωρώντας από τα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού είπε: «ευχαριστώ την επιτροπή για την αποδοχή της έντασής μου και για το γεγονός πως σήμερα είδε την υπόθεση με άλλο πνεύμα.

Γιάννης Σηφάκης: Παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για προβλήματα Ομάδων Παραγωγών της Πέλλας



Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Νίκο Βάγια, διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον Αλέξη Μπακούρο, σύμβουλο του Υπουργού, για σημαντικά προβλήματα Ομάδων Παραγωγών της Πέλλας. Μαζί του ήταν και οι εκπρόσωποι των Ομάδων Παραγωγών Κύρου «Μέγας Αλέξανδρος» και Αρχαγγέλου Αλμωπίας. Τα προβλήματα αφορούν σε επιχειρησιακά προγράμματα που είχαν ενταχθεί οι Ομάδες παραγωγών στο παρελθόν.

Grexit: Θα στο σερβίρουν να σ’ αρέσει



Μέχρι που μπορεί να πάει αυτή η κυβέρνηση; Πόσες αξιολογήσεις, πόσα μέτρα θα αντέξει; Πότε θα αρχίσει να φυλλορροεί; Πότε θα γίνουν εκλογές το ’16; Αυτά σκέπτονται και με βάση αυτά σχεδιάζουν τα «πολιτικά ορθώς» σκεπτόμενα επιτελεία της αντιπολίτευσης. Κοντός ψαλμός αλληλούια, ελπίζουν.
Μπορεί να είναι και έτσι. Είναι πολύ πιθανό να εξελιχθούν τα πράγματα έτσι. Υπάρχουν και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες, το μεταναστευτικό για παράδειγμα, που μπορούν να χύσουν

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας



Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι και επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, με τις 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, όπως προβλέπεται από την εκλογική διαδικασία.
Σε δήλωσή του έξω από τα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε:

Τρεις υπογραφές από την Πέλλα στις 50 της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη



Χωρίς βουλευτές, ευρωβουλευτές και περιφερειάρχες είναι η λίστα με τις υπογραφές που «επικύρωσαν» την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Τα ονόματα των 50 μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υπογράφουν την υποψηφιότητά του έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Μεϊμαράκης.
Αναλυτικά οι υπογράφοντες:

40 μέτρα "φωτιά" για να πάρουμε τη δόση των 2 δις.



Η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης που συνεδρίασε χθες το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης, επικύρωσε έναν κατάλογο άνω των 40 μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες, επιβεβαίωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.Οπως είπε η πηγή αυτή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, οριστικοποιήθηκε η μακροσκελής λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ.

Περιήγηση εικονικής πραγματικότητας στις ομορφιές της Έδεσσας



Περιηγηθείτε μέσω της εικονικής πραγματικότητας στους δρόμους, στα πάρκα αλλά και σε όλο τον φυσικό πλούτο της περιοχής της Έδεσσας μέσα από την οθόνη σας με εικόνες αλλά και φυσικούς ήχους του περιβάλλοντος χώρου όπου τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες.

Πατήστε εδώ για να ξεκινήσει η περιήγηση.

Η καινούρια στέγη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών είναι γεγονός



Φέτος είναι μια ξεχωριστή σχολική χρονιά για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών. Έγινε ο αγιασμός με έτοιμη την καινούρια στέγη.  Ήταν ένα όνειρο χρόνων που πραγματοποιήθηκε σε διάστημα μόλις δύο μηνών και εν μέσω capital controls.
Κατ’ ουσίαν αυτό είναι ένα αποτέλεσμα της πολιτικής βούλησης του δημάρχου Πέλλας κου Γρηγόρη Στάμκου. Όταν επισκέφθηκε το σχολείο μας στα μέσα του προηγούμενου Ιούνη, αντιλήφθηκε αμέσως το πρόβλημα βλέποντας όλες τις αίθουσες να γεμίζουν νερά από τις πολλές βροχοπτώσεις

Από πότε και για ποιους αυξάνεται η προκαταβολή φόρου εισοδήματος



Διευκρινίσεις για την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για επιχειρήσεις, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, δίνει με εγκύκλιό της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαίδου. Πρόκειται για την εγκύκλιο με την οποία δίνονται οδηγίες στις φορολογικές υπηρεσίες για την εφαρμογή μέτρων που ψηφίστηκαν με το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής στη φορολογία εισοδήματος.
Στην εγκύκλιο, επίσης, διευκρινίζεται ότι από το 2016 δεν θα ισχύσει η έκπτωση 2% επί του φόρου στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 3/10



Η ζωή είναι μικρή.
Σπάσε τους κανόνες, συγχώρεσε γρήγορα,
φίλα αργά, γέλα ανεξέλεγκτα.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 3 Οκτωβρίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Εκδήλωση του «Φίλιππου» Γιαννιτσών με θέμα τα προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς. Τεστ & μέθοδος Παυλίδη



Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών την Δευτέρα 28-9-2015, στα πλαίσια του θεσμού του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου που οργανώνει με ιδιαίτερη επιτυχία εδώ και 20 συναπτά έτη η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» σε αγαστή συνεργασία, τα τελευταία χρόνια, με την Δ.Η.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας.

Μήνυμα προέδρου ΚΕΚΑΠΠΑ Πέλλας Ν.Σκορδή για την παγκόσμια ημέρα 3ης ηλικίας



« Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία έρχεται να μας υπενθυμίσει την υποχρέωση που έχουμε όλοι μας να στεκόμαστε με αγάπη, σεβασμό και θαυμασμό απέναντι σε αυτούς τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας, οι οποίοι αποτελούν ένα ενεργό και σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας.
Είναι ταυτόχρονα μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τις υποχρεώσεις της κρατικής και δημόσιας διοίκησης απέναντι τους και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας των προνομίων και των δικαιωμάτων τους.

Πέντε σημάδια που κανείς νέος δεν πρέπει να αγνοήσει -Δείχνουν καρκίνο



Κάθε χρόνο 2.500 νέοι, ηλικίας 13 με 24, νοσούν από  καρκίνο, ποσοστό που αντιπροσωπεύει περίπου το 1% των συνολικών διαγνώσεων παγκοσμίως.
 Ο καρκίνος είναι η κύρια αιτία θανάτου για τους νέους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα συμπτώματα του γίνονται δύσκολα αντιληπτά, καθώς οι περισσότεροι τα συγχέουν με άλλες ασθένειες.
Λαμβάνοντας υπόψιν  νέες στατιστικές, κορυφαίοι επιστήμονες ανακάλυψαν τα 5 πιο κοινά

Φρίκη.Ετεροθαλή αδέλφια-εραστές σκότωσαν και τάισαν τους γονείς τους στα σκυλιά!




Σοκ στην παγκόσμια κοινότητα έχει προκαλέσει η φρικιαστική είδηση ότι δυο ετεροθαλή αδέλφια – εραστές δολοφόνησαν τους γονείς τους και τάισαν τα πτώματά τους στα σκυλιά.
Τα δυο αδέλφια είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το έγκλημά τους και πίστευαν ότι δεν θα γίνουν αντιληπτοί...
Ο 25χρονος Leandro Acosta και η 22χρονη Karen Klein, ετεροθαλή αδέλφια από την πόλη Pilar του Μπουένος Άιρες προέβησαν σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Δολοφόνησαν τον πατέρα

Προσλήψεις 11.000 αναπληρωτών ως τις 10 Οκτωβρίου



Τις 10 Οκτωβρίου θέτει ως προθεσμία το υπουργειο Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την πρόσληψη των πρώτων 11.000 αναπληρωτών σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής, ενώ παράλληλα μέχρι τέλος Νοεμβρίου το αργότερο, θα εχει λυθεί και το ζήτημα του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, συμφωνα με δηλώσεις που έκανε χθες ο υπουργος, Νίκος Φίλης, σε δημοσιογράφους.
Ειδικότερα, ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση

Το γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία του φούρναρη που μοιράζει ψωμί στους πρόσφυγες



Η ιστορία του Διονύση Αρβανιτάκη, ενός φούρναρη από την Κω που μοιραζει ψωμί στους πρόσφυγες, κάνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το γύρο του κόσμου. Η κίνηση του 76χρονου άνδρα κατάφερε να συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Πρόσφατα μάλιστα, ο δημοφιλής φωτορεπόρτερ του Humans of New York τον επισκέφθηκε στο μαγαζί του και δημοσιοποίησε την ιστορία του και, όπως ήταν αναμενόμενο, απέσπασε χιλιάδες σχόλια θαυμασμού και Likes απ'όλο τον κόσμο. «Ο πατέρας μου ήταν αγρότης και είχα 8 αδέρφια.

Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι πρατηριούχοι.



Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο (από 230 ευρώ που ήταν κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο) ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων με επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών, ενόψει της έναρξης της περιόδου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, εφόσον ο φόρος παραμείνει στα περυσινά επίπεδα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί στα 80-85 λεπτά το λίτρο, σημαντικά

Ξεκινά η έρευνα για το φαγοπότι με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ



Στο «κόσκινο» της Δικαιοσύνης μπαίνουν όλες οι υποθέσεις παράνομης επιστροφής ΦΠΑ που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Ο νέος εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν σ' αυτές τις υποθέσεις έγιναν οι προβλεπόμενοι καταλογισμοί για τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο. Στο «μικροσκόπιο» αναμένεται να μπουν οικονομικοί επιθεωρητές που φέρονται ότι δεν έκαναν οικονομικούς ελέγχους καταλογισμού

Δανειστές."Πάρτε σκληρά μέτρα αλλιώς έρχεται κούρεμα καταθέσεων"



Την κρισιμότητα της έγκαιρης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης για την «ομαλή» ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πριν ισχύσει από τη 1/1/2016 η νέα οδηγία για το bail in (κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ), ανέδειξε κοινοτικός αξιωματούχος στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ έκανε σαφές ότι πρέπει να τελειώσει ο πρώτος έλεγχος το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου, ώστε για να αποδεσμευθούν  τα 15 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Έμμεση μείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ζητά το ΔΝΤ



Τη μείωση του ελληνικού χρέους κατά περίπου 100 δισ. ευρώ θέτει ως προϋπόθεση το ΔΝΤ για να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, που επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους από το Βερολίνο.
Το αίτημα του ΔΝΤ, όπως γράφει η εφημερίδα, μπορεί να ικανοποιηθεί μέσω της παράτασης του χρόνου λήξης των δανείων από τα 30 στα 50 χρόνια, αλλά και μέσω της μεταφοράς για μετά το 2030 του χρόνου αποπληρωμής του. Επιπλέον το Ταμείο φέρεται να ζητά μείωση

Επιταχύνεται η υλοποίηση της κάρτας του Πολίτη



Την αναγραφή των διακριτικών αριθμών του κάθε πολίτη (αριθμός αστυνομικής ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ) στην Κάρτα του Πολίτη προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη υπό τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και με τη συμμετοχή του γενικού διευθυντή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εκλογών του υπουργείου Θ. Οικονόμου και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Ξεκινούν τα μαθήματα στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών



Στους νέους χώρους του ξεκινά την λειτουργία του την φετινή περίοδο το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών για τους παλαιούς και νέους σπουδαστές του, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης του καλλιτεχνικού προσωπικού του.
Έτσι λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, το οποίο εδώ και 36 χρόνια προσφέρει τα μέγιστα στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας,  θα αρχίσει να λειτουργεί από την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μάχης Κυπραίου και στελεχωμένο από έμπειρους και καταρτισμένους καθηγητές.

ΕΝΦΙΑ - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή.



Τη διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων και απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ περιγράφει σε εγκύκλιό της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, εν όψει της εκκαθάρισης του φόρου.
Ετσι, μπαίνει στην τελική ευθεία η διαδικασία για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ με τα εκκαθαριστικά να εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα αναρτηθούν στο Taxisnet έως τις 20 Οκτωβρίου.
Στην εγκύκλιο μάλιστα αναφέρεται ποιοι δικαιούνται έκπτωση ή ακόμη και απαλλαγή από

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 2/10



Η κάθε μέρα είναι μία ιστορία,
«γράψε» την πιο ωραία!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ν.Δ. κατέθεσε ο Ευ. Μεϊμαράκης



Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τις 50 υπογραφές που απαιτούνται, κατέθεσε το απόγευμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ ο χρόνος και η διαδικασία διεξαγωγής της εσωκομματικής εκλογής αναδεικνύεται σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ. και των δύο διεκδικητών της ηγεσίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μήνυμα Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου για την ημέρα της τρίτης ηλικίας



Ξεχωριστή ημέρα η σημερινή!
Τιμάμε σήμερα τη γενιά της αγάπης και της προσφοράς. Τους ανθρώπους που με σοφία, δύναμη ψυχής και αξιοπρέπεια βρίσκονται στο στάδιο της τρίτης ηλικίας.
Η σημερινή ημέρα ανήκει σε αυτούς τους ανθρώπους που μολονότι έζησαν δύσκολες καταστάσεις,  κατάφεραν να  γίνουν τα πρότυπα και τα στηρίγματά μας και συνεχίζουν να στέκονται δίπλα μας, να μας νοιάζονται και να μας φροντίζουν.

Την ρωτούσαν συνέχεια «πότε θα κάνει παιδιά». Τους έδωσε μια φοβερή απάντηση!



Ακόμη κι αν δεν αποτελεί μεγάλο θέμα για εσάς, μπορεί να είναι για το πρόσωπο που ρωτάτε.

Η Emily Bingham είναι μια 33άχρονη δημοσιογράφος και σύμβουλος των Μέσων Μαζικής Δικτύωσης από το Ann Arbor του Michigan. Πρόσφατα τράβηξε την προσοχή του κόσμου εξαιτίας ενός post της στο Facebook σχετικά με τους ανθρώπους που κάνουν ερωτήσεις για θέματα γονιμότητας και αναπαραγωγής.

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ανδρικού τμήματος του ΓΑΣ Έδεσσας



Συνεχίζει την προετοιμασία του η ανδρική ομάδα του ΓΑΣ για την «παρθενική» της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ. Η προετοιμασία της ομάδας γίνεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα προπονήσεων στο ΔΑΚ της πόλης μας. Παρά το γεγονός ότι μπήκε ο Οκτώβριος και το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 10 Οκτωβρίου, ο ΓΑΣ Έδεσσας προπονείται μόνο δύο (2) φορές στο ΔΑΚ της πόλης μας.