Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

«Προτεραιότητα η δίκαιη κατανομή των βαρών»


Επιστρατεύοντας την κοινή λογική, μπορούν να λυθούν πολλά προβλήματα και να καταστεί εμφανέστερη η δίκαιη κατανομή των βαρών, δηλώνει ο νέος υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι σέβεται απολύτως τους πολίτες που διαμαρτύρονται.

Δηλώνοντας ότι έχει πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνει και της κατάστασης της χώρας, ο νέος υπουργός Οικονομικών και αντιαπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι άμεση κυβερνητική προτεραιότητα είναι να καταστήσει εμφανέστερη τη δίκαιη κατανομή των βαρών και την ηθική ισορροπία των μέτρων.

Μιλώντας στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής", ο κ.Βενιζέλος αναφέρει: "Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνω και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Σέβομαι απολύτως τους πολίτες που διαμαρτύρονται. Υπάρχει πάντοτε περιθώριο για άμεσες, απλές και πρακτικές λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τον πολίτη και μπορούν να λυθούν μέσα από την κοινή λογική".

Επισημαίνει πάντως ότι "η σχέση μας με τους θεσμικούς μας εταίρους βασίζεται στην αξιοπιστία μας και είναι μια ανοικτή διαδικασία διαπραγμάτευσης προς αμοιβαίο όφελος. Το κομβικό σημείο είναι βεβαίως η βιωσιμότητα και η διαχειρισιμότητα του δημοσίου χρέους και γύρω από αυτό το θέμα υπάρχει ευρύτατη σύμπτωση απόψεων και άρα μια καλή βάση συνεννόησης με τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαική ταυτότητα και προοπτική της χώρας".

Αναφερόμενος στην ανάληψη του χαρτοφυλακίου του σημειώνει: "Μπορεί να βγω πάρα πολύ χαμένος προσωπικά. Αλλά εάν έχω συμβάλει σε κάτι υπέρ του τόπου, θα έχω δικαιωθεί ιστορικά".

Πηγή ethnos.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΕΛΛΑΣ – ΗΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ 16-06-2011


Αγαπητέ Πρόεδρε,
Η φουρτουνιασμένη θάλασσα στην οποία σήμερα ταξιδεύουμε δεν είχε προβλεφθεί κατά την προεκλογική περίοδο. Προέκυψε βίαια από την δριμεία επίθεση των αγορών και την κρίση δανεισμού της χώρας. Έχω την αντίληψη ότι για να πάει καλά η οικονομία πρέπει να πάει καλά η πολιτική.
Τρείς κύριοι άξονες συμπυκνώνουν τα αιτήματα του κινήματος στις πλατείες, αλλά και των εκατομμυρίων ελλήνων πολιτών.
1ον Η δέσμευση του παράνομα αποκτηθέντος πλούτου κατά τις δεκαετίες της ανάπτυξης και η επιστροφή του στον ελληνικό λαό, ώστε να χρησιμοποιηθεί στην δικαιότερη δημοσιονομική προσαρμογή και στις δημόσιες επενδύσεις.
2ον Αποτελεί βασικό αξίωμα και αρχή, η κατάκτηση μιας νέας ισορροπίας μεταξύ της αποτελεσματικότερης εφαρμογής των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και της δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών- του φορτίου της κρίσης.
3ον Αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος από τη συνταγματική μεταρρύθμιση, τη δημιουργία κυβερνώσας βουλής, την κατάκτηση δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων, τη δημοψηφισματική δημοκρατία προς την κατεύθυνση μιας άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας, που αποτελεί τη μόνη διέξοδο από την κρίση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας στη χώρα.
Το αδιέξοδο στην πραγματοποίηση μιας ουσιαστικής συναίνεσης στη βάση του λαού οδήγησε στο αδιέξοδο της αναζήτησης της συναίνεσης στην κορυφή, η οποία δυστυχώς εμπεριέχει δύο κινδύνους. Πρώτον, ότι μπορεί να εκληφθεί ως αδυναμία και δεύτερον, ως ευκαιρία για μικροκομματικά οφέλη εξουσίας.

Φόβοι για ντόμινο λόγω Ελλάδας


Το μήνυμα ότι η Ευρώπη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος, αλλά και ότι οι Έλληνες πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, εκπέμπει προς κάθε κατεύθυνση η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Ελλάδα οφείλει να φθάσει σε συμφωνία στο Κοινοβούλιό της για το νέο πακέτο μέτρων. Καλώ τους Έλληνες εταίρους να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο και να δράσουν ενωμένοι», δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο κάλεσε εν όψει της συνόδου του Eurogroup «να λυθούν όσες διαφωνίες υπάρχουν και να καταλήξουν σε μία υπεύθυνη συμφωνία για τη βοήθεια προς την Ελλάδα».

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ(φώτο), λίγες ώρες πριν την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, επεσήμανε πως, αν αφεθεί η Ελλάδα βορά στους οίκους αξιολόγησης, η κρίση θα παρασύρει κι άλλες χώρες με μεγάλα χρέη. «Παίζουμε με τη φωτιά», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, «στην ακραία περίπτωση, οι οίκοι αξιολόγησης μπορούν να χαρακτηρίσουν την Ελλάδα ‘αναξιόχρεη’, κάτι που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για το κοινό νόμισμα. Μια χρεοκοπία μπορεί να μολύνει την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και στη συνέχεια, λόγω του υψηλού χρέους, το Βέλγιο και την Ιταλία».

Ήδη ο οίκος Moody’s έβαλε σε καθεστώς επιτήρησης την ιταλική οικονομία, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο υποβάθμισής της, κάτι που προκαλεί ανησυχία στη Ρώμη.

Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί φαίνεται πως γεφυρώνουν τις διαφορές τους ως προς το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αισιοδοξεί ότι θα αποφευχθούν τα χειρότερα. Εξάλλου, για τον Ευρωπαίο επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ «κανένα δεν έχει το δικαίωμα να υπογράφει λευκές επιταγές στην πλάτη των επόμενων γενεών», γι’ αυτό «η δουλειά πρέπει να τελειώνει τις προσεχείς εβδομάδες».

Πηγή euro2day.gr

Δεν δέχτηκε να συναντήσει τον Ψωμιάδη ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής, αρνήθηκε αίτημα του πρώην περιφεριάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη για μεταξύ τους συνάντηση μέσα στις επόμενες μέρες. Προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν ένιωσε την ανάγκη να ανταποκριθεί στο κάλεσμά του Παναγιώτη μιας και δεν είχε κάτι να χάσει σε περίπτωση που δεν δεχόταν. Ίσως να γνωρίζει ότι η πρόσφατη δικαστική περιπέτεια που του στέρησε και τον θεσμικό του ρόλο δεν θα έκανε καλό στο προφίλ του ηγετικού στελέχους της δεξιάς παράταξης. Σε αντίθεση με τον νυν πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά που δύο φορές απάντησε θετικά μιας και ο φόβος ενός νέου πολιτικού φορέα από τα δεξιά θα τον φρέναρε στην προσπάθειά του για επαναπατρισμό των δεξιών ψηφοφόρων ειδικά τώρα που στις δημοσκοπήσεις δείχνει να έχει περάσει το κυβερνών κόμμα.

27χρονη ερωμένη εγκατέλειψε βουλευτή επειδή δεν χώριζε τη γυναίκα του!


Πρώτο θέμα σε όλα τα πολιτικά πηγαδάκια στη Βουλή και στα κεντρικά καφέ του κέντρου έχει γίνει η ερωτική απογοήτευση ενός βουλευτή...

Η 27χρονη ερωμένη του, λοιπόν, τον εγκατέλειψε μετά... βαϊων και κλάδων, καθώς αυτός δεν αποφάσιζε να χωρίσει την σύζυγό του, προκειμένου σετη συνέχεια να επισημοποιήσουν την σχέση τους!

Ο γνωστός βουλευτής απογοητεύθηκε πολύ απο αυτή την εξέλιξη, αλλά έπεσε σε κατάθλιψη όταν έμαθε ότι η πρώην αγαπημένη του τα "έφτιαξε" με φίλο του και συνάδελφο βουλευτή για να τον εκδικηθεί...!

Πηγή parapolitika.gr

Η ΕΓΣ Γιαννιτσών ανακοινώνει τιμές σιτηρών


Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΓΣ Γιαννιτσών ενημερώνει τους παραγωγούς – μέλη της ότι οι τιμές των σιτηρών είναι οι εξής:

Σκληρό σιτάρι: 22 λεπτά
Μαλακό σιτάρι: 19 λεπτά

Προσλήψεις είκοσι πέντε (25) ατόμων στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Πέλλας


Από 20 έως 24/6 οι αιτήσεις

Ο Δήμαρχος Πέλλας έχοντας υπόψη: 1.Την υπ’ αριθμό 136/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, η οποία εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμό 5324/6-6-2011 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης και αφορά την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και 2.Τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν. 3584/2007, που αφορά την πρόσληψη προσωπικού για κατεπείγουσες εποχικές ή πρόσκαιρες ανάγκες στους Ο. Τ. Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ


1.Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Πέλλας και συγκεκριμένα δέκα (10) εργατών καθαριότητας και δέκα πέντε (15) εργατών πρασίνου.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 20/06/2011 έως 24/06/2011 στο ισόγειο του Δημοτικού Καταστήματος Πέλλας (Εθνικής Αντίστασης & Χατζηδημητρίου γωνία, Γιαννιτσά), αρμόδια υπάλληλος κ. Κυριακή Τριανταφυλλίδου.

2. Η παρούσα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πέλλας.

Ο Δήμαρχος Πέλλας
Στάμκος Γρηγόριος

Υψηλό πρόστιμο για την Siemens προανήγγειλε ο Χ. Καστανίδης κατά την παράδωση του υπουργείου του στον Μ. Παπαϊωάννου


Την επιβολή εξαιρετικά μεγάλου προστίμου σε βάρος της Siemens για τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο από τις συμβάσεις με την εταιρεία προανήγγειλε χθες ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης.

«Τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη η σχετική απόφαση», ανέφερε, ενώ απευθυνόμενος στον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου είπε: «Εσύ απλώς θα βάλεις την υπογραφή σου».

Παρουσία της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων, ο Μ. Παπαϊωάννου παρέλαβε τη σκυτάλη από τον Χ. Καστανίδη και δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του τόνισε ότι το οξυγόνο στον χώρο της δικαιοσύνης είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε.

Πηγή www.enet.gr

Δημοκρατική Συμμαχία: «Εκλογική κυβέρνηση μετατάξεων και ισορροπιών»


«Ο ανασχηματισμός ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας του κ. Παπανδρέου να επιβιώσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Προέκυψε μια εκλογική κυβέρνηση μετατάξεων και ισορροπιών», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Το βασικό ζητούμενο για την πατρίδα παραμένει η αποφυγή της χρεοκοπίας και η κινητοποίηση για το σκοπό αυτό, όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, στη βάση της ειλικρίνειας και των συγκεκριμένων πολιτικών που απαιτούνται προκειμένου να πετύχουμε».

Πηγή kathimerini.gr

Δημοκρατική Αριστερά: Να αλλάξει το περιεχόμενο της πολιτικής


«Με την πολιτική που επί 20 μήνες εφάρμοσε η κυβέρνηση, η χώρα και η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης. Το περιεχόμενο αυτής της πολιτικής πρέπει να αλλάξει», ήταν το σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, για τον οποίο σημειώνει ότι «το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ο προσωρινός εξωραϊσμός της εικόνας που δεν θα έχει αντοχή».

Πηγή kathimerini.gr

Συνασπισμός: Συνεχίζεται η ιλαροτραγωδία


«Η ιλαροτραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται με τον σημερινό ανασχηματισμό», αναφέρει σχόλιο του Συνασπισμού για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

«Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία προς την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης» σημειώνει και προσθέτει ότι «είναι παντελώς αδιάφορο το ποιος υλοποιεί την πιο άδικη και αντικοινωνική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, όταν το ζητούμενο είναι η πλήρης ανατροπή της».

Ο ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μέρος του κατεστημένου φαύλου πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών που κλείνει τον κύκλο του».

Πηγή kathimerini.gr

ΛΑΟΣ: Η Ελλάδα έχασε μία χρυσή ευκαιρία


Στην αδυναμία συγκρότησης μιας οικουμενικής κυβέρνησης στέκεται ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με την ανακοίνωσή του για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

«Η Ελλάδα έχασε μία χρυσή ευκαιρία γιατί κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν καλά το θέμα, ή δεν ήθελαν να το διαχειριστούν» αναφέρει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει πως «από μία οικουμενική κυβέρνηση, καταλήξαμε σε μία κυβέρνηση ''βαθύ ΠΑΣΟΚ''».

Πηγή kathimerini.gr

ΚΚΕ: Μια ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση


Ως «μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για τη ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας», χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα, τονίζει: «τώρα λαϊκή-πολιτική αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΚΚΕ και εκλογές. Τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα. Γίνονται μόνο χειρότερα για το λαό».

Πηγή kathimerini.gr

ΝΔ: Ο κ. Παπανδρέου βάφτισε την αδυναμία «ανασχηματισμό»


Σκληρή κριτική κάνει η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τον ανασχηματισμό που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μιχελάκης «ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Μετά βάφτισε την αδυναμία ''ανασχηματισμό''. Έναν ανασχηματισμό-καραμπόλα, που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του». Και χαρακτηρίζει κυρίαρχη «ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής» της κυβέρνησης την αντικατάσταση του Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Ομολογία απίστευτης οργανωτικής ανικανότητας η δημιουργία μιας Κυβερνητικής Επιτροπής στην οποία μετέχουν οι μισοί υπουργοί με σκοπό να συντονίζουν τους άλλους μισούς. Και που, για πρώτη φορά -παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν θα λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής, αλλά και για το ρόλο που θα έχει» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Παπανδρέου, «κάνοντας ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έφτιαξε μία κυβέρνηση υπό προθεσμία για να εφαρμόσει την ίδια λαθεμένη πολιτική».

Πηγή kathimerini.gr

"Συνεχίζουμε το τιτάνιο έργο μας"


"Η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, παρήγαγε τιτάνιο έργο, το οποίο συνεχίζουμε", τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο καλείται να προωθήσει αφ' ενός ένα δύσκολο πρόγραμμα δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων και αφ' ετέρου αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

"Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος έχει τα καλύτερα εχέγγυα ότι θα υλοποιήσει ένα ιδιαίτερα επίπονο και δύσκολο πρόγραμμα μεγάλων δομικών μεταρρυθμίσεων, που θα καταστήσει βιώσιμη την οικονομία τα επόμενα χρόνια", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, κάλεσε τους υπουργούς του να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη.

Όσον αφορά στην πολιτική ατζέντα των επόμενων ημερών, με την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου θα ξεκινήσει την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, η τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο πρωθυπουργός την Δευτέρα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ κατά πάσα πιθανότητα, την Τρίτη το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Πηγή www.euro2day.gr

Μέρκελ: «Στηρίζω τον Έλληνα πρωθυπουργό»


Την υποστήριξή της στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά τη συνέντευξη Τύπου που είχε με το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ύστερα από τη συνάντησή τους στο Βερολίνο. «Θα ήταν καλό, αν η αντιπολίτευση υποστήριζε τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αυτό θα βελτίωνε τις δυνατότητες να οδηγηθεί η Ελλάδα στο σωστό δρόμο». Κατά τη συνάντησή τους, οι δύο ηγέτες κατέληξαν στη βάση των όρων της συμφωνίας της Βιέννης ώστε χωρίς καθυστερήσεις να προχωρήσει το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει τη στήριξή μας» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος και, αναφερόμενη στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου χθες, τόνισε:«Μπόρεσα να διαπιστώσω πόσο μεγάλη είναι η δέσμευση του πρωθυπουργού προκειμένου να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις υποχρεώσεις της, καθώς και με ποιο τρόπο αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να ακολουθήσει το σωστό δρόμο».

Ο γάλλος πρόεδρος, από την πλευρά του, χαιρέτησε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, καλώντας την να συνεχίσει την πορεία μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.

Πάντως, η γερμανίδα καγκελάριος, επισήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στην έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ως προϋπόθεση για τη διαμόρφωση του νέου πακέτου στήριξης.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα να βασιστεί πάνω στους όρους της συμφωνίας της Βιέννης, παρά τις αρχικές διαφωνίες τους για τη συμμετροχή των ιδιωτών.

Πηγή tanea.gr

Την Τρίτη η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης

Το απόγευμα της Κυριακής θα ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 21 Ιουνίου, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Παράλληλα, σήμερα ορκίστηκαν οι βουλευτές Γεώργιος Φραγγίδης και Βασιλική Αλεξανδρίδου που αντικαθιστούν τους Γιώργο Φλωρίδη και Έκτωρα Νασιώκα που παραιτήθηκαν χθες από τις βουλευτικές τους έδρες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίθεση κ. Σίσκου στον πρώην δήμαρχο κ. Παπανικολάου για την εκλογή προέδρου του ΧΥΤΑ.


Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του δήμου Πέλλας στις 30-5-2011 ο επικεφαλής της έλασσον αντιπολίτευσης κ. Σίσκος επιτέθηκε στον κ. Παπανικολάου σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου του ΧΥΤΑ. Ακολουθεί ο σχετικός διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών...

Σίσκος: «θεωρείτε αυτή την στιγμή δεοντολογικό να διοικείτε η 3η διαχειριστική από κάποιον ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος; Επίσης είχατε κατηγορήσει τον πρόεδρο των εργαζομένων για ιδιοτελής σκοπούς, ότι κάτι κρύβει, ότι κάτι παίζει, ότι κάποια συμφέροντα θέλει να εξυπηρετήσει. Το μόνο συμφέρον το οποίο φαίνετε ότι ήθελε να εξυπηρετήσει ήταν το δημόσιο συμφέρον. Μήπως τελικά εσείς υποκρύπτεται κάποιους άλλους ιδιοτελής σκοπούς και θέλετε να παραδώσετε σε ιδιωτικά χέρια; Μήπως με αυτόν τον τρόπο διαιωνίζετε μία κατάσταση και έτσι παρατείνετε το χρονικό διάστημα στο να παραμένει η διαχείριση του ΧΥΤΑ σε αυτόν που τον διαχειρίζεται μέχρι τώρα, μιας και δεν ξέρουμε ακόμα ποιες διαδικασίες θα ακολουθηθούν στο θέμα της διαχείρισης; Μήπως κρίνετε εξ ιδίων αυτά που θέλετε να προσάψετε στον σύλλογο των εργαζομένων»;

Παπανικολάου: «Κύριε Σύσκο, παρουσιάζεστε και πάλι ως αυτόκλητος συνήγορος του δημάρχου».

Σίσκος: «Εγώ εξυπηρετώ τα συμφέροντα των εργαζομένων κύριε Παπανικολάου, δεν είμαι συνήγορος κανενός».

Παπανικολάου: «Κύριε Σίσκο, και εμείς εκφράζουμε τα συμφέροντα του λαού σε πολύ μεγάλο ποσοστό, σχεδόν 50%. Όσον αφορά το θέμα μας, η διοίκηση του συνδέσμου υπάρχει με βάση τον νόμο, μέχρι να γίνει η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ. Από 2 μήνες, μέχρι 8 μήνες. Ο ιδιωτικός χαρακτήρας της λειτουργίας του, δεν υπάρχει πουθενά. Ο χαρακτήρας είναι δημόσιος. Ο δήμος είναι δημόσιο. Διοικείτε από την πλειοψηφία μετά τις εκλογές και κάνει έργα με εργολάβους μετά από δημοπρασίες. Αυτό αναιρεί την διαδικασία του δημόσιου χαρακτήρα; Το πρόβλημα το δικό σας είναι εάν πρόεδρος θα είμαι εγώ, ή ο κ. Ιωαννίδης, ή ο κ. Ζαχαριάδης ή ο κ. Στάμκος; Γιατί αυτή την στιγμή εμφανίζεστε να υπερασπίζεστε μία άλλη επιλογή στην θέση της προεδρίας».

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τουρνουά ποδοσφαίρου με φιλανθρωπικό σκοπό στα Γιαννιτσά


Υλοποιώντας μια ἰδιαίτερα ἀξιέπαινη πρωτοβουλία ὁ Σύλλογος Φιλάθλων ΠΑΟΚ «ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ» διοργανώνει τὸ 4ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου τὴν Κυριακὴ 26 Ἰουνίου 2011, ὥρα 6.00 μ.μ. στὸ Γήπεδο «ΠΛΑΤΑΝΟΤΟΠΟΣ» Γιαννιτσῶν ὑπὸ...

...τὴν αἰγίδα τοῦ Δήμου Πέλλας. Μεταξὺ τῶν ὁμάδων ποὺ θὰ ἐμφανιστοῦν εἶναι καὶ ἡ Ὁμάδα Βετεράνων τοῦ ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης. Ἡ τιμὴ τοῦ εἰσητηρίου ὁρίσθηκε στὰ 2,5€.

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ".

Τὸ Ἵδρυμα ἀνήκει στὴν Ἱερὰ Μητρόπολη Ἐδέσσης, Πέλλης καὶ Ἀλμωπίας καὶ στεγάζεται στὸ ἐνοριακὸ κτίριο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Κοιμήσεως Θεοτόκου Γιαννιτσῶν (ἐνορία Μητροπόλεως).

Σχετικὲς πληροφορίες: http://www.imepa.gr/esoterika/idrimapp.htm.

Ἀξίζει νὰ σημειώσουμε, ὅτι ὁ συγκεκριμένος Σύλλογος Φιλάθλων ἐπὶ σειρὰ ἐτῶν ἀποδίδει τὰ ἔσοδα τῆς καθιερωμένης αὐτῆς διοργάνωσης σὲ Φιλανθρωπικὰ Ἱδρύματα τῆς περιοχῆς μας.

Με ποδήλατα η δημοτική αστυνομία στους δρόμους της Έδεσσας


Με ποδήλατα εφοδιάστηκε η Δημοτική Αστυνομία Έδεσσας, σε μία προσπάθεια προσέγγισης των αναγκών μετακίνησης των δημοτικών αστυνόμων με πιο φιλικό στο περιβάλλον, εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, ο οποίος επιπρόσθετα είναι ο οικονομικότερος. Εκτός αυτού επιχειρησιακά οι δημοτικοί αστυνόμοι θα βοηθηθούν ιδιαίτερα στις περιπολίες που πραγματοποιούν στις γειτονιές της πόλης, κατά τις οποίες θα διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία. Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι τα ποδήλατα της Δημοτικής Αστυνομίας να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τους κατοίκους στις εντός πόλης μετακινήσεις τους και την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης Γιώγας δήλωσε σχετικά με το θέμα ότι «Είναι πολιτική βούληση να δημιουργήσουμε κατά το δυνατόν καλύτερες συνθήκες ασφάλειας για τους κατοίκους, ενώ ταυτόχρονα μπορούμε να δώσουμε το παράδειγμα για οικονομικές και οικολογικού χαρακτήρα μετακινήσεις εντός της πόλης. Το μέγεθος της πόλης μας είναι κατάλληλο για μετακίνηση με ποδήλατο και μακάρι το παράδειγμα της Δημοτικής Αστυνομίας να το ακολουθήσουν και οι κάτοικοι».

Εκτός κυβέρνησης η Θεοδώρα Τζάκρη


Εκτός από το νέο κυβερνητικό σχήμα βρέθηκε η βουλευτής του νομού μας Θεοδώρα Τζάκρη. Από την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας στο υπουργείο, την είχαν χαρακτηρίσει ως την πιο «κοκέτα» πολιτικό. Χαρακτηρισμός ο οποίος έδειχνε να την κολακεύει εν μέρει. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως, η πρώην υπουργός εξωτερικών βρέθηκε πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα καθώς της έχουν ασκήσει κατά καιρούς τα διάφορα ΜΜΕ κριτική όσον αφορά τις ενδυματολογικές της εμφανίσεις, οι οποίες δεν συμβάδιζαν και τόσο με το οικονομικό πνεύμα της εποχής. Πολλές φορές είχε απασχολήσει και είχε προκαλέσει για τα ποσά τα οποία διέθετε για ρούχα αλλά και ότι άλλο είχε να κάνει σχετικά με την δημόσια εμφάνισή της. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ξοδεύει περίπου 1.000 ευρώ τον μήνα για τις καθημερινές πρωινές επισκέψεις της σε σικ κομμωτήριο της Βουκουρεστίου «Zarbalis», το οποίο επισκέπτεται αδιαλείπτως πέντε μέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή). Επίσης της είχε ασκηθεί κριτική για την εμφάνισή της στον γάμο του συνάδερφού της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χ. Αηδόνη. Η πρώην υφυπουργός Εσωτερικών είχε εμφανιστεί με μια άκρως λαμπερή τουαλέτα, δημιουργία του διεθνούς οίκου υψηλής ραπτικής J.Mendel αξίας 6.000 ευρώ. Ενώ η τσάντα που την συνόδευε ήταν Valentino αξίας 2.000 ευρώ. Τελευταίο περιστατικό καταγράφηκε λίγες ημέρες πριν όταν κατάθεσε στεφάνι στην μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων μη θέλοντας να αποχωριστή από το χέρι της την Louis Vuitton τσάντα της (φώτο).
Αν τώρα οι λόγοι απομάκρυνσή της από το υπουργείο είχε να κάνει με όσα προαναφέραμε ή με τα καθήκοντά της, αυτό μόνο ο Γιώργος το γνωρίζει που αποφάσισε να την αφήσει απ’ έξω.

Ποιοι έμειναν εκτός κυβέρνησης


Εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος έμειναν 4 υπουργοί και πρόκειτε για τους:

Τ. Μπιρμπίλη (υπουργός Περιβάλλοντος)
Δ.Δρούτσας (υπουργός Εξωτερικών)
Λ.Κατσέλη (υπουργός Εργασίας) φώτο
Γ.Διαμαντίδης (υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων)


καθώς και 10 υφυπουργοί:

οι υφυπουργοί Εσωτερικών Γ. Ντόλιος και Θ. Τζάκρη
ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς
ο υφυπουργός Εξωτερικών Σ. Κουβέλης,
ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Π. Ρήγας
η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Ε. Τσουρή,
ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος,
ο υφυπουργός Υποδομών Σ. Βούγιας
ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου και η υφ. Αννα Νταλάρα,
η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Αποστολάκη
ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τ. Χυτήρης.

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης


Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε ο Γ. Πεταλωτής. Θα ακολουθήσει στη μία το μεσημέρι η ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου. Την Τρίτη η ψηφοφορία στη Βουλή, για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Πρωθυπουργός : Γ. Παπανδρέου

Αντιπρόεδροι:– Θ. Πάγκαλος Ε. Βενιζέλος

Υπ. Εσωτερικών: Χ. Καστανίδης
υφυπουργός: Π. Κουκουλόπουλος

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: υπουργός Δ. Ρέππας
υφυπουργός: Ν. Ρόβλιας
υφυπουργός: Π. Τζορτζάκης

Υπουργός Οικονομικών: Ε. Βενιζέλος
αναπληρωτής: Φ . Σαχινίδης
αναπληρωτής: Π. Οικονόμου

Υπουργός Εξωτερικών: Σ. Λαμπρινίδης
αναπληρώτης: Μ Ξενογιαννακοπούλου
υφυπουργός : Δ. Δόλλης

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Π Μπεγλίτης
υφυπουργός: Κ. Σπηλιόπουλος

Υπουργός Ανάπτυξης -Ανταγωνιστικότητας - Ναυτιλίας : Μ. Χρυσοχοϊδης
αναπληρωτής: Χ. Παμπούκης
αναπληρωτής : Σ. Ξυνίδης
υφυπουργός: Θ. Μωραίτης

Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Γ. Παπακωνσταντίνου
αναπληρωτής: Ν. Σηφουνάκης
υφυπουργός: Γ Μανιάτης

Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Α. Διαμαντοπούλου
αναπληρωτής : Φ. Γεννηματά
υφυπουργός: Ε. Χριστοφιλοπούλου

Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Γ. Ραγκούσης
υφυπουργός: Γ. Μαγκριώτης

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Γ. Κουτρουμάνης
υφυπουργός: Γ. Κουτσούκος

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης : Α. Λοβέρδος
υφυπουργός: Χ. Αηδόνης
υφυπουργός: Μ. Μπόλαρης
υφυπουργός: Μ. Τιμοσίδης

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Κ. Σκανδαλίδης
υφυπουργός: Γ. Δριβελέγκας

Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων : Μ. Παπαϊωάννου
υφυπουργός: Γ. Πεταλωτής

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χ. Παπουτσής
υφυπουργός: Μ Όθωνας

Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Π. Γερουλάνος
υφυπουργός: Γ. Νικητιάδης

Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ηλ. Μόσιαλος

Σε "καλό δρόμο" ο ΧΥΤΑ στην Αλμωπία


Από το γραφείο της Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κας Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 165Δ/14-6-2011) η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Ε. Σώκου για την άρση του χαρακτηρισμού ως αναδασωτέας περιοχής τμήματος 90,06 στρ. του υπ’ αριθ. 54Α κοινόχρηστου τεμαχίου του αγροκτήματος Χρυσής του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου, το οποίο έχει χωροθετηθεί με βάση τον περιφερειακό σχεδιασμό για την επέκταση του ΧΥΤΑ Αλμωπίας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την παραχώρηση της έκτασης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και για την δημοπράτηση και την τελική υλοποίηση του έργου, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό περίπου 5,7 εκατ. ευρώ.

«Η επέκταση του ΧΥΤΑ Αλμωπίας αποτελεί ένα σημαντικό έργο υποδομής για την περιοχή μας, καθώς θα ανακουφίσει σε βάθος χρόνου την περιοχή της Αλμωπίας όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων. Τα οφέλη για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία που θα προκύψουν από την τελική υλοποίηση του έργου είναι πολλαπλά και για το λόγο αυτό καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την ομαλή εξέλιξη της υλοποίησής του», δήλωσε η Υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τζάκρη.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το ΔΝΤ θα καταβάλει χωρίς καθυστέρηση την επόμενη δόση


«Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: Εάν υπάρχει δέσμευση από τους Ευρωπαίους να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να στηρίξουν την Ελλάδα, το ΔΝΤ θα καταβάλει τα χρήματα. Και μπορώ να σας πω ότι υπάρχει τέτοια δέσμευση», είπε ανώτατη πηγή της ευρωζώνης στο Reuters

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να καταβάλει χωρίς καθυστέρηση την επόμενη δόση στην Ελλάδα προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στην ΕΕ να οριστικοποιήσει το δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές την Πέμπτη.

«Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: Εάν υπάρχει δέσμευση από τους Ευρωπαίους να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να στηρίξουν την Ελλάδα, το ΔΝΤ θα καταβάλει τα χρήματα. Και μπορώ να σας πω ότι υπάρχει τέτοια δέσμευση», είπε ανώτατη πηγή της ευρωζώνης στο Reuters.

Πηγή www.imerisia.gr

Ψηφίστηκε επί της αρχής το μεσοπρόθεσμο


Ψηφίστηκε επί της αρχής του και μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Καταψήφισαν ΝΔ και ΛΑΟΣ ενώ τα κόμματα της αριστεράς απείχαν.

Εάν δεν υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση του μεσοπρόθεσμου στην επιτροπή Οικονομικών και μετά θα πάρει το δρόμο προς την ολομέλεια της Βουλής. Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τοποθετήθηκε με απολογιστικό ύφος για τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, παραδέχτηκε λάθη και παραλήψεις στον πολύμηνο αγώνα που δίνει η κυβέρνηση και υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις στην οικονομία τονίζοντας ότι «η χώρα παραμένει όρθια και μπορεί να συζητάει το μέλλον της, έχουμε περάσει όλα τα τεστ μέχρι σήμερα» ενώ πρόσθεσε ότι «αυτή η εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνηση θα συνεχιστεί και από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό».

Κατά την ακρόαση των αρμοδίων φορέων πάντως, όλοι οι εκπρόσωποι από τη ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ και ΠΟΜΙΔΑ έβαλλαν κατά των νέων μέτρων κατακρίνοντας τον εισπρακτικό και φορολογικό τους χαρακτήρα και υποστηρίζοντας ότι θα βαθύνουν την ύφεση.

Πηγή www.skai.gr

Τους Βέλγους ποδηλάτες υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος


Στον Δήμο Πέλλας, παραβρέθηκαν την Τετάρτη 15 Ιουνίου, Βέλγοι ποδηλάτες, οι οποίοι διοργανώνουν έναν διεθνή ποδηλατικό Μαραθώνιο με βασικό οργανωτή το Δήμο Αμβέρσας και την στήριξη του Προέδρου της Φλαμανδικής Κυβέρνησης Kris Peeters, του Πρόεδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής Guillaune Gobert και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Jaques Rogge. Τους ποδηλάτες υποδέχθηκαν στον Δήμο Πέλλας, και συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόριος Στάμκος και ο Αντιδήμαρχος Πέλλας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, κ. Κυριάκος Παντελίδης , οι οποίοι τους συνεχάρησαν για αυτή την πρωτοβουλία, τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία και τους προσέφεραν από ένα εκμαγείο κεφαλής Αλεξάνδρου Πάνα, από το Αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας.

Στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, 15 μαθητές - ποδηλάτες τμήματος της περιβαλλοντικής ομάδας του 3ου ΓΕΛ, με υπεύθυνη την κ. Μαρία Σαλαμάνη σε συνεργασία με την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών και υπεύθυνο τον κ. Γρηγόρη Λίγα, υποδέχθηκαν τη Διεθνή αποστολή και τη συνόδευσαν στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας. Αυτό συγκίνησε ιδιαίτερα τους Βέλγους, που όπως τόνισαν δεν είχαν τέτοια υποδοχή σε καμία χώρα και σε καμία πόλη από όπου πέρασαν και αντάλλαξαν ενθύμια με τους μαθητές.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Mechelen του Βελγίου και πρόκειται να τερματίσουν στην Κωνσταντινούπολη. Όλη η διαδρομή καλύπτεται από συνεργεία της κρατικής Βελγικής Τηλεόρασης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποδηλάτες θα διανύσουν 4.000 χλμ, θα ταξιδέψουν 24 ημέρες και θα περάσουν 12 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα από την οργάνωση της διεθνούς πρωτοβουλίας πρόκειται να διατεθούν σε σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Διαβούλευση για το πολιτικό χρήμα και τις θεσμικές αλλαγές


Η κρίση που διανύουμε δεν είναι μόνον οικονομική. Είναι πρωτίστως κοινωνική και πολιτική. Για να διαφυλάξουμε την τιμή και τη λειτουργικότητα της Δημοκρατίας μας, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Μια αναγκαία τομή είναι η επανεξέταση του πλαισίου για το «πολιτικό χρήμα» και τις θεσμικές αλλαγές, που αφορούν το εκλογικό σύστημα, τη λειτουργία της Βουλής και των κομμάτων. Η ΟΝΝΕΔ παρεμβαίνει στο δημόσιο διάλογο. Διαμορφώνουμε ένα Εργαστήριο Ιδεών, που δεν έχει στόχο να αναδείξει ένα εξαντλητικό πλαίσιο προτάσεων, αλλά να εκθέσει τις απόψεις των νέων για τις αλλαγές. Έχει ήδη διεξαχθεί μια πρώτη, εσωτερική διαβούλευση. Στο διάλογο θα παρέμβουν πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι. Τα πορίσματα, θα αξιολογηθούν και θα διαμορφωθούν από την Οργάνωση σε μία δέσμη βασικών προτάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινάμε στις 14 Ιουνίου 2011 ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση και ψηφοφορία. Καλούμε τους νέους να συζητήσουν ελεύθερα, να προτείνουν ανοιχτά, στο onned.gr/workshop.

Οι ιδέες μας είναι η δύναμή μας.

Με τιμη,
Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Σενάριο δυαρχίας στο ΠΑΣΟΚ


Το σενάριο της δυαρχίας έχουν αρχίσει να συζητούν υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που έχει ο πρωθυπουργός με τους πρωτοκλασάτους υπουργούς, έγινε αποδέκτης συγκεκριμένης πρότασης. Οι υπέρμαχοι της δυαρχίας πιστεύουν ότι σ’ αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές θα μπορούσε ο Γιώργος Παπανδρέου να δρομολογήσει (και) τις διαδικασίες για τη διαδοχή του.

Το θετικός μιας τέτοιας εξέλιξης θα ήταν ότι θα λειτουργούσε με μεγαλύτερη άνεση στην άσκηση των πρωθυπουργικών καθηκόντων του. Οι δελφίνοι θεωρούν ότι θα πρέπει, εκτός από την κυβέρνηση, να σωθεί και το κόμμα. Γι’ αυτό και έριξαν στο τραπέζι (και) το σενάριο της δυαρχίας.

Αναγέννηση: Σε αναμονη όλοι μέχρι γενικής συνέλευσης


Η γενική συνέλευση του ερασιτέχνη ίσως δρομολογήσει εξελίξεις και στην ΠΑΕ της Αναγέννησης Γιαννιτσών, μια που ο μεγαλομέτοχος σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δήλωσε στο στενό του περιβάλλον ότι συνεχίζει στην ομάδα που αλλάζει φιλοσοφία , όπως το γράψαμε πριν λίγες μέρες, άλλα η καθυστέρηση στο θέμα του προπονητή η στις αποφάσεις σχετικά με το ποιοι θα συνεχίσουν και ποιοι όχι στο ρόστερ μόνο καλό δεν είναι για την ομάδα, προκαλώντας ερωτηματικά.
Ίσως η δυνατή διοίκηση στον ερασιτέχνη βοηθήσει την ΠΑΕ και παίξει καταλυτικό ρόλο σε αυτήν στο παρόν και στο μέλλον της ομάδος . Η γενική συνέλευση θα γίνει την Δευτέρα 20-6-2011 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Γιαννιτσών στις 7 μ.μ. και λογικά μέχρι τότε δύσκολα να έχει ξεκαθαρίσει κάτι στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

Γιώργος Χατζηχρήστος
www.matiespellas.gr

Μέχρι τη Δευτέρα η ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών.


Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των εφετινών υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων θα γίνει ως την Δευτέρα, 20 Ιουνίου αναφέρει επισήμως σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας είναι η εξής:

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μπορεί να γίνει από 17-6-2011 ως και 28-6-2011, αφού οι υποψήφιοι προμηθευτούν από τα Λύκεια τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Αναφορικά με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για όσους συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις την Παρασκευή 17-6-2011. Επειδή όμως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών, σε ό,τι αφορά τα Γενικά Λύκεια, εάν οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 17-6-2011, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 20-6-2011.

Για τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α), λόγω του ότι οι εξετάσεις αυτών πραγματοποιήθηκαν μεταγενέστερα των Γενικών Λυκείων, η ολοκλήρωση της βαθμολογίας αυτών αναμένεται λίγες μέρες αργότερα και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, υποψήφιοι με το 10% ή όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να οριστικοποιήσουν την υποβολή των μηχανογραφικών τους ανεξαρτήτως βαθμολογιών, έχουν την δυνατότητα αυτή.

«Μπαράζ» παραιτήσεων από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Σε αναμονή της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ


Μετά την παραίτηση του Γιώργου Φλωρίδη, ήρθε να προστεθεί και αυτή του Ε. Νασιώκα. Σε μισή ώρα συνεδριάζει στην βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος μετά από απαίτηση 35 βουλευτών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρωτοβουλία αυτής της συνεδρίασης ανήκει στην βουλευτή Βάσω Παπανδρέου η οποία φέρετε να είπε στον πρωθυπουργό να την συγκαλέσει προκειμένου να προλάβει και άλλες παραιτήσεις. Κατά την προσέλευσή τους στην βουλή αρκετά κορυφαία στελέχη δηλώνουν στις κάμερες την στήριξή τους στον Γιώργο Παπανδρέου σε περίπτωση που τεθεί θέμα ηγεσίας. Ανάμεσά τους η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και άλλα κορυφαία στελέχη.

Παραιτήθηκε ο Δ. Δαμασκούδης από την προεδρία του ΠΑΟΚ Γιαννιτσών


Πραγματοποιηθηκε η γενική συνέλευση του ΠΑΟΚ Γιαννιτσών σε κεντρικό ξενοδοχείο των Γιαννιτσών. Παρόντες σ' αυτή ήταν αρκετοί φίλοι του συλλόγου. Κατά τη διάρκειά της, παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου ο Δημήτρης Δαμασκούδης, ενώ ο συνεργάτης του αντιπρόεδρος Λάκης Βασιλειάδης συνεχίζει κανονικά. Τις επόμενες 4-5 μέρες, θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση, για να δοθεί λύση στο Διοικητικό. Μια επιτροπή θα κάνει επαφή με επιχειρηματίες για τη συγκρότηση ενός δυνατού ΔΣ σε ένα 9 μελές σχήμα. Θεωρείται δεδομένο ότι θα παραμείνει σ' αυτό σαν απλό μέλος ο κ. Δαμασκούδης που έχει διάθεση να βοηθήσει.

Γ. Χατζηχρήστος
matiespellas.gr

Καλεσμένος στην εκπομπή "ΜΕ ΑΠΟΨΗ" του δημοσιογράφου Χρήστου Δημητριάδη ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος


Σήμερα Πέμπτη στις 9:30 το βράδυ ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος ανοίγει τα χαρτιά του στην εκπομπή "ΜΕ ΑΠΟΨΗ" που παρουσιάζει ο Δημοσιογράφος και διευθυντής των εφημερίδων "Άποψη" και "Νέοι Ορίζοντες" Χρήστος Δημητριάδης. Ο Δήμαρχος μιλά για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο. Για το συνολικό χρέος, για την πρόσληψη υδρονομέων και για το πρόστιμο του ΣΔΟΕ σε Δημοτική επιχείρηση του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης. Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη στην Κυριακή στις 9:30 το βράδυ.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ανασχηματισμό και ψήφο εμπιστοσύνης


Μόλις λίγα λεπτά πριν ο πρωθυπουργός σε διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό ανακοίνωσε ότι παρά την έκκληση του για κυβέρνηση συνεργασίας, η αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθησε να χειριστεί την όλη κατάσταση πιο πολύ με επικοινωνιακούς όρους και λιγότερο με βάση το εθνικό συμφέρον. Ανέφερε ότι ανέλαβε να βγάλει την χώρα πριν 2 χρόνια από μία πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία την παρέλαβε από την Νέα Δημοκρατία. Κατόπιν τούτο ο κ. Παπανδρέου θα προχωρήσει αύριο σε κυβερνητικό ανασχηματισμό και στην συνέχεια θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Τον Κωστή Στεφανόπουλο πρότεινε ο Καρατζαφέρης για πρωθυπουργό!


Τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο πρότεινε πριν απο λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αλτερ ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι πρόκειται για μια προσωπικότητα κοινής αποδοχής που εκφράζει όλους τους Έλληνες και μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Σημειώνεται ότι το parapolitika πρώτο είχε άποκαλύψει ότι το όνομα του Κ.Στεφανόπουλου είναι πρώτο στη λίστα για πρωθυπουργοποίηση σε μια ενδεχόμενη οικουμενική κυβέρνηση. Πατήστε εδώ για να δείτε στο σχετικό άρθρο.

ΑΞΙΖΕΙ: Ο Καρατζαφέρης είπε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα πρέπει να έχει διετής διάρκεια.

Πηγή parapolitika.gr

Ολομέλεια της βουλής με 40 βουλευτές.


Μόλις 40 βουλευτές παρευρέθηκαν σήμερα στη βουλή, πρώτη μέρα της συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Σε μία τέτοια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της χώρας η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων επιλέγοντας να απέχουν από την συζήτηση της ολομέλειας φοβούμενοι να αντιμετωπίσουν την αποδοκιμασία τον αγανακτισμένων πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κοινοβούλιο. Η εικόνα της αίθουσας της βουλής ήταν απογοητευτική μία τέτοια μέρα.

Πιέσεις στον Σαμαρά να μην δεχτεί συνεργασία με τον Παπανδρέου


Πιέσεις δέχεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς από βουλευτές και στελέχη του κόμματος να μην δεχτεί την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας με άλλον πρωθυπουργό. Πολλοί από τους βουλευτές μάλιστα βάλουν και κατά των δύο αντιπροέδρων Αβραμόπουλο και Δήμα καθώς θεωρούν ότι προσβλέπουν σε προσωπικό όφελος σε σημαντικό πόστο στην νέα κυβέρνηση.

Στις 7:30μ.μ. η γενική συνέλευση του ΠΑΟΚ Γιαννιτσών

Η γενικη συνέλευση του νεοφώτιστου στη Δ' Εθνική ΠΑΟΚ Γιαννιτσών θα γίνει σήμερα Τετάρτη 15/6 στις 7:30 μ.μ στο ξενοδοχείο "Πέλλα". Το θέμα της τακτικής γενικής συνέλευσης είναι ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και η εκλογή νέας διοίκησης. Η συγκεκριμένη γενική συνέλευση κρίνεται ιδιαίτερη κρίσιμη για το παρόν και το μέλλον του ιστορικού συλλόγου των Γιαννιτσών και η παρουσία όλων θεωρείται άκρως απαραίτητη.

Γ. Χατζηχρήστος
matiespellas.gr

Στην Έδεσσα οι Βέλγοι ποδηλάτες που πραγματοποιούν ποδηλατικό μαραθώνιο


Πέρασαν από την Έδεσσα οι ποδηλάτες από τον δήμο Αμβέρσας του Βελγίου, οι οποίοι συμμετέχουν στον Ποδηλατικό Μαραθώνιο Εθελοντών Ποδηλατών, που ξεκίνησε από το Mechelen του Βελγίου και θα τερματίσει στην Κωνσταντινούπολη. Ο μαραθώνιος πραγματοποιείται για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν σε σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Διοργανώθηκε από το Δήμο Αμβέρσας, με τη στήριξη του Προέδρου της Φλαμανδικής Κυβέρνησης Kris Peeters, του Προέδρου της Παραολυμπιακής επιτροπής Guillaune Gobert και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Jacques Rogge.

Στη διαδρομή τους επί ελληνικού εδάφους, οι ποδηλάτες διέσχισαν την Κεντρική Μακεδονία, περνώντας από την αρχαία Πέλλα και την Έδεσσα, όπου και διανυκτέρευσαν. Οι Βέλγοι ποδηλάτες ξεναγήθηκαν στην περιοχή και έμειναν ενθουσιασμένοι από την ομορφιά της πόλης της Έδεσσας.

Όλη η προσπάθεια τους καλύπτεται από την Κρατική Βελγική Τηλεόραση, στην οποία έδωσε συνέντευξη ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτριος Γιάννου στη γαλλική γλώσσα, την οποία ομιλεί απταίστως, σε μία προσπάθεια προβολής της περιοχής του Δήμου Έδεσσας στους Βέλγους τηλεθεατές.

Εκτάκτως στις 20.00 η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ Δήμου Αλμωπίας λόγω πένθους


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας θα συνεδριάσει σήμερα 15-06-2011 στις 20:00' (8:00' μ.μ) η ώρα αντί στις 19:00' λόγω της κηδείας τριών συμπολιτών μας. Συμμετέχουμε, όλοι μας, με οδύνη στο βαρύ πένθος των συγγενικών τους προσώπων.

Οι "Μνήμες..." αύριο στην Αραβησσό Πέλλας


Ελάτε όλοι να παρακολουθήσετε τις "Μνήμες..." την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 στις 9.30 μ.μ. στον Μύλο στα ποτάμια Αραβησσού. Μια καταπληκτική προσπάθεια της Αναστασίας Χατζηλιάδου με καλούς ερασιτέχνες ηθοποιούς! Έτσι για να μην ξεχνάμε κάποια γεγονότα. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Αναστασία Χατζηλιάδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Τιτώ Παπαδημητρίου

Σχεδιασμός φωτισμού - Σκηνογραφική επιμέλεια: Στάθης Μήτσιος

Ενδυματολόγος: Ζαμπία Ισαβέλλα Πατεράκη

Παίζουν οι μουσικοί: Γιωργούλης Δημητριάδης, Άννα Βέργου

Αφηγητές: Κατίνα Τσιλογλανίδου, Ιωακείμ Ζαρμακούπης, Τάνια Κιόση, Γιώργος Κεχαγιάς, Βασίλης Κωνσταντινίδης.

Ηθοποιοί: Πέτρος Δοϊτσίνης, Χριστίνα Σταματιάδου, Στέλλα Λέντζου, Άννα Βέργου, Κώστας Κιοσόγλου, Αναστασία Χατζηλιάδου.

Ευχαριστώ τους: Οινοποιείο Λίγα, Άννα Τσιλογλανίδου, Δήμητρα Μήλιου, Φωτεινή Ατζέμη, Ελένη Παπάζογλου, Πολιτιστικό Σύλλογο Αραβησσού.

Α.Π.Θ τμήμα Θεάτρου

Σκηνοθεσία IV

Επόπτης καθηγητής: Βίκτωρ Αρδίττης
Ε.Τ

Σενάρια για οικουμενική με πρωθυπουργό τον Kωστή Στεφανόπουλο


Ο Γιώργος Παπανδρέου, κάθε άλλο παρά αρνητικός εμφανίζεται στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί

και να συσταθεί υπηρεσιακή οικουμενική κυβέρνηση που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται, έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα για την θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, με το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου (στο πρόσωπο του οποίου είναι πολύ πιθανό να συναινέσει η ΝΔ αφού προέρχεται από τα σπλάχνα της), να ξεχωρίζει.

πηγή parapolitika.gr

Γίναμε πάλι πρώτη είδηση


Οι πρωτοφανείς αυτές ιστορικές εικόνες λαϊκής συσπείρωσης και αγανάκτησης
των αμέτρητων Ελλήνων πολιτών που έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα έχουν «ταξιδέψει» από την πρώτη κιόλας στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με τον τίτλο "Οργή των Ελλήνων για τη λιτότητα, την ίδια στιγμή που η Ε.Ε. το κουβεντιάζει" το Reuters φιλοξενεί τα γεγονότα στο πρωτοσέλιδό του, ενώ το BBC και το Sky News περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τα επεισόδια που εκτυλίχτηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και κουκουλοφόρους με αστυνομικούς.

Η εφημερίδα Guardian στην online έκδοσή της αναφέρεται εκτενώς στη σημερινή εικοσιτετράωρη απεργία που έχει παραλύσει κυριολεκτικά δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας δε, ότι οι Έλληνες σήμερα δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη τους ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα ανάλγητα μέτρα που σφίγγουν απροειδοποίητα όλο και περισσότερο τη θηλιά και κάνουν το λαό να ασφυκτιά.

protothema.gr

"Ναι" από Παπανδρέου - Οικουμενική κυβέρνηση και μετά εκλογές


Προς τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης οδεύει ο τόπος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παπανδρέου δέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Ν.Δ. Έτσι, ακόμη και μέσα στην ημέρα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γίνουν ανακοινώσεις. Τι προβλέπει η εν αρχής συμφωνία. Το πρώτο στάδιο έχει να κάνει με τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής. Η θητεία του κυβερνητικού σχήματος θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Αφού ολοκληρώσει την αποστολή της, ο τόπος θα οδηγηθεί σε εκλογές. Επί της ουσίας θα πρόκειται για μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης.

Πηγή parapolitika.gr

Η νύχτα φέρνει Οικουμενική; Παζάρια Παπανδρέου-Σαμαρά


Μετά την επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά οι

πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και φαίνεται ότι στις επόμενες ημέρες θα γίνουν ριζικές αλλαγές στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ο κ. Παπανδρέου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Α.Σαμαρά του ζήτησε συναίνεση και συγκυβέρνηση, μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας κάτι όμως που δεν δέχθηκε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς του αντιπρότεινε πως είναι απαραίτητη μία Οικουμενική Κυβέρνηση αλλά με άλλον πρωθυπουργό. Πρότεινε να αναλάβει πρωθυπουργός ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και φυσικά τα μέλη της κυβέρνησης να είναι πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στη θέση αυτή, γιατί έχει χάσει τόσο την εμπιστοσύνη των αγορών όσο και των πολιτών.

Ο Α.Σαμαράς του έθεσε ως απαράβατο όρο ότι η νέα κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί εκ νέου τους όρους του Μεσοπρόθεσμου. Μετά τη σύσκεψη που είχε ο κ. Παπανδρέου στη Βουλή με τους συνεργάτες του, ενημερώθηκαν οι δημοσιογράφοι ότι η πρόταση για Οικουμενική κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό δεν ήταν του κ. Σαμαρά, αλλά του κ. Παπανδρέου τελικά.

Ο Πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει το τοπίο μέσω του διαγγέλματος που αναμένεται να κάνει και εν συνεχεία και ο κ. Σαμαράς θα κάνει και αυτός διάγγελμα προς τους πολίτες.

Πηγή blog.gr