Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Στην Έδεσσα οι Βέλγοι ποδηλάτες που πραγματοποιούν ποδηλατικό μαραθώνιο


Πέρασαν από την Έδεσσα οι ποδηλάτες από τον δήμο Αμβέρσας του Βελγίου, οι οποίοι συμμετέχουν στον Ποδηλατικό Μαραθώνιο Εθελοντών Ποδηλατών, που ξεκίνησε από το Mechelen του Βελγίου και θα τερματίσει στην Κωνσταντινούπολη. Ο μαραθώνιος πραγματοποιείται για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν σε σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Διοργανώθηκε από το Δήμο Αμβέρσας, με τη στήριξη του Προέδρου της Φλαμανδικής Κυβέρνησης Kris Peeters, του Προέδρου της Παραολυμπιακής επιτροπής Guillaune Gobert και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Jacques Rogge.

Στη διαδρομή τους επί ελληνικού εδάφους, οι ποδηλάτες διέσχισαν την Κεντρική Μακεδονία, περνώντας από την αρχαία Πέλλα και την Έδεσσα, όπου και διανυκτέρευσαν. Οι Βέλγοι ποδηλάτες ξεναγήθηκαν στην περιοχή και έμειναν ενθουσιασμένοι από την ομορφιά της πόλης της Έδεσσας.

Όλη η προσπάθεια τους καλύπτεται από την Κρατική Βελγική Τηλεόραση, στην οποία έδωσε συνέντευξη ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτριος Γιάννου στη γαλλική γλώσσα, την οποία ομιλεί απταίστως, σε μία προσπάθεια προβολής της περιοχής του Δήμου Έδεσσας στους Βέλγους τηλεθεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου