Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

"Συνεχίζουμε το τιτάνιο έργο μας"


"Η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, παρήγαγε τιτάνιο έργο, το οποίο συνεχίζουμε", τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο καλείται να προωθήσει αφ' ενός ένα δύσκολο πρόγραμμα δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων και αφ' ετέρου αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

"Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος έχει τα καλύτερα εχέγγυα ότι θα υλοποιήσει ένα ιδιαίτερα επίπονο και δύσκολο πρόγραμμα μεγάλων δομικών μεταρρυθμίσεων, που θα καταστήσει βιώσιμη την οικονομία τα επόμενα χρόνια", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, κάλεσε τους υπουργούς του να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη.

Όσον αφορά στην πολιτική ατζέντα των επόμενων ημερών, με την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου θα ξεκινήσει την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, η τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο πρωθυπουργός την Δευτέρα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ κατά πάσα πιθανότητα, την Τρίτη το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Πηγή www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου